Data: 18-05-2024 24 orë Emergjenca kontakto numrin +383 45 104 230

  • Drejtoria

    +383 29 243 134
  • Rruga Shkronjat

    20000, Prizren
  • Emaili

    spitali.prizren@rks-gov.net

Vizitë e delegacionit nga Luksemburgu 

Prizren, 25 tetor 2022

Ambasadori i Luksemburut në Kosovë, z. Eric Dietz, i shoqëruar nga z.Geneviève Hengen dhe znj. Claire Stoffels nga Ministria e Punëve te jashtme dhe Evropiane, znj. 

Gulten Aka, drejtoreshe e zyres rajonale te LuxDev ne Kosove,si dhe dr. Afërdita AdemiOsmani dhe Blerda Avdiu, tëmartën, kanë vizituar Spitalin e Përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren. 

Delegacioni fillimisht është takuar me menaxhmentin e spitalit, ku nga drejtoresha  ekzekutive, Dr. Narqize Arënliu Hoxhaj janë njoftuar me punën, të arriturat, sfidat dhe planifikimet për të ardhmen, ndërsa në veçanti është prezantuar ecuria e projektit KSV/017, si dhe mbështetja e vazhdueshme e Qeverisë së Luksemburgut për ndihmën e sektorit të shëndetësisë, ne veçanti spitalin e përgjithshëm ”Prim.Dr. daut Mustafa” nëPrizrent. Drejtoresha ekzekutive, Dr. Narqize Arënliu, dhe drejtori mjekësor, Dr. Hasan Arzoallxhiu, kanë falëndëruar miqtë dhe taksapaguesit nga Luksemburgu që, përmes Projektit KSV/017, përkatësisht LuxDev-it kanë ndihmuar spitalin nëforma të ndryshme, si:  infrasktruktirë, pajisje dhe aparaturëmjekësore, hartimin e veglave të punës, si dhe Burime njerëzore, përkatësisht trajnimin e stafit në fusha të caktuara. Të gjitha këto kanë mundësuar që të kemi ngritje të cilësisë dhe sigurisë sëofrimit të shërbimeve shëndetësore dhe që Spitali opo ecë drejt akredimit ndërkombëtar.

Drejtoria është përkushtur që projekti të vazhdojë edher në tëardhmen me qëllim përmirësimit të përgjithshmë të cilësisë dhe kaulitetit të shërbimeve të ofruara në këtë spital.

Në të njejtën kohë edhe delegacioni i luksemburgur kanëfakënderuar menaxhmentin dhe gjithë stafin e spitaklit për punën e bërë, ndërsa kanë shprehur gadishmërin e bashkëpunimit  edhe në të ardhmen. 

Më pas delegacioni kanë vizituar:

Repartin e Kirurgjisë

Repartin e Neonatologjisë

Hapësirat në ndërtim e sipër për Kardiologji intervente – Laboratori për Katerizim 

Lexo Komentet

Comments are closed.