Faqja fillestare
 

SPITALI I PËRGJITHSHËM PRIZREN

 01111.JPG


LAJME


Takim me drejtoreshën komunale për shëndetësi

Prizren, 15 korrik 2021
Drejtori ekzekutiv, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj është takuar me drejtpreshën komunale për shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale të komunës së suharekës, znj. Besa Kuqi. Në takim është biseduar për mundësinë e analizave/skeningut të patologjivë të hershme të qafës së mitrës.
2 1507.2021.jpg

Takim i Këshillit Profesional

15 korrik 2021
Në tëkim me shafa të reparteve dhe specializantë është biseduar për krijimin e kushteve dhe zbatimin e detyrave dhe obligimeve të spacializantëve sipas programit për specializim
1 15072021.jpg

Vizitë e delegacionit nga Luksemburgu
 
Prizren, 7 korrik 2021 
Ambasadorja e Luksemburut në Kosovë, znj, Natasha Gomes, në shoqërim të dy përfaqësuesve të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Luksemburug,  z.Steve Engel dhe z. Mil Muller, udhëheqësit të Zyrës Zhvillimore në Prishtinë, z. Richard Shmit, dhe udhëheqëses së Projektit Mbështetës për Shëndetësinë në Kosovë, KSV/017, Dr. Afërdita Osmani, të mërkurën kanë vizituar Spitalin e Përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.
1 07072021.jpg 

2 07072021.jpg
Delegacioni fillimisht janë takuar me menaxhmentin e spitalit, ku nga drejtori ekzekutiv, Prof.Asoc. Dr. Afrim Avdaj, janë njoftuar me të arriturat e deritanishme, sfidat dhe planifikimet për të ardhmen. Në mënyrë të veçantë janë njoftuar me menaxhimin e situtës më pandeminë COVID-19, ecurinë e projektit KSV/017, si dhe mbështetjen e vazhdueshme të Qeverisë së Luksemburgut për ndihmën e sektorit të shëndetësisë, ne veçanti spitalit.  
3 07072021.JPG
Delegacioni më pas kanë vizituar disa nga hapësirat e spitalit: repartin e Kirurgjisë, repartin e Neonatologjisë dhe hapësirat e Kardiologjisë invazive.
Në shenjë falënderimi për bashkëpunimin dhe ndihmën e ofruar nga  Qeveria e Luksemburgut, drejtori ekzekutiv ka ndarë mirënjohje në emër të spitalit dhe gjithë qytetarëve që marrin shërbime në spitalin e Përgjithshëm në Prizren.

‘’Rotary Prizren Macadam’’ dhuron një inkubator mobil 

Prizren, 30 qershor 2021 

Në kuadër të projektit “Bashkohu edhe ti” Rotary Prizren Macadam,  të mërkurën, Spitalit të  Përgjithshëm” Prim.Dr. Daut Mustafa’ në Prizren i ka dhuruar një inkubator mobil, i cili do të jetë një ndihmesë e madhe për nevoja të repartit të Neonatologjisë dhe Pediatrisë. 
Kryetari i “Rotary Prizren Madacam”, Veton Çipa, ka shprehur kënaqësinë që sot spitalit po i dhurohet një incubator mobil për nevoja të Neonatologjisë dhe pediatrisë. “Sot është një ditë e e veçantë për të gjithë ne, sepse po spitalit të prizrenit po i dhurojmë këtë inkubator mobil me mjetet e tubuara nga “Rotary Madacam”, ndërsa aktivitetet tona për të ndihmuar nuk do të mungojnë edhe në të ardhmen”, tha Veton Çipa, kryetari i Rotary Prizren Madacam, cili nesër përfundon mandatin e kryetarit dhe këtë detyrë i dërëzon znj. Edona Turtulla. 
1 30062021.JPG
Drejtori i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, pasi ka falënderuar anëtarët e “Rotary Prizren Madacam” dhe kryetarin e komunës, z. Mytaher Haskuku, i cili me stafin e komunës ka marrë pjesë në këtë aktivitet, ka vlerësuar bashkëpunimin me të gjithë dhe donacionet e ofruara për spitalin. “Së pari dua të falënderoj për bashkëpunimin që kemi me komunën, shoqata dhe donatorë të ndryshëm, ndërsa ky donacion është edhe një dhuratë në mesin e shumë dhuratave që pranon spitali ynë. Ne jemi të përkushtuar që të bëjmë më të mirën e mundshme për ofrimin e shërbimeve shëndetësore për gjithë qytetarët, duke veçuar edhe dy projektet kapitale që janë në realizim e sipër: Spitali për nëna dhe Fëmijë dhe Kardiologjia invasive. Më lëjoni që me ju të ndaj edhe lajmin e mirë se jemi në ditën e gjashtë që nuk kemi asnjë të hospitalizuar me COVID-19, ndërsa kur jemi te Pandemia dua të falënderoj të gjithë ata që na kanë mbështetur në forma të ndryshme dhe në veçanti mediat për raportimet e tyre”, - theksoi drejtori Avdaj. 
2 30062021.JPG
Edhe kryetari i komunës, Prof. Dr. Mytaher Haskuka, ka përshëndetur dhurimin e këtij donacioni, duke shprehur interesimin dhe gatishmërinë për të përkrahur aktivitetet që kanë për qëllim ndihmën për instuitucionet shëndetësore dhe qytetarët. “Jam i kënaqur që sot jam këtu për të dëshmuar se Komuna e Prizrenit dhe Spitali Rajonal kemi pasur një bashkëpunim të mire, kurse gëzimi më i madh është fakti se sot jemi në ditën e gjashtë kur në spital spital dhe Prizren nuk e ka asnjë rast me Covid 19. Trendi i rënies së COVID-19 na gëzon, sepse kemi kaluar nëpër një situatë të rëndë në pandemi, kurse dua të falënderoj gjithë personelin e spitalit, mjjekë, infermier dhe punëtorë teknikë, që ishit në krye të detyrës”, - pohoi kryetari Haskuka.  
3 30062021.JPG
Spitali i Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren po dëshmon sigurt rrugëtimin drejt sukseseve. Ky rrugëtim dhe sukseset e arritura janë impute te donatorët që në vazhdimësi ofrojnë ndihma dhe donacione të ndryshme. 


Mbahet trajnimi “Ultrazëri i arterieve karotide”
Prizren, 03 qershor 2021

Në kuadër të aktivieteteve të  projektit KSV/017, organizuar nga LuxDev, nga data 17 maj deri më 4 qershor është mbajtur trajnimi  “Ultrazëri i arterieve karotide” 
2 15062021.jpg
Në trajnimin e udhëhequr nga dr. Fisnik Jasharri, ku kanë marrë pjesë mjekë specialistë nga fusha e kardiologjisë, kirurgjisë vaskulare dhe neurologjisë, janë trajtuar temat dhe puna praktike, si:  “Bazat e imazherisë”, “Imazheria e enëve të gjakut në regjionin cervikal”,  “Patologjitë në arteriet karotide dhe vertebrale”, “Ekzaminimi standard i arterieve karotide” etj.
Trajnimi është i akredituar nga Oda e Mjekëve të Kosovës, ndërsa pjesmarrësit janë pajisur me certifikata.

Mbahet trajnimi ”Trauma si plagë psikologjike”

Prizren, 25-27 maj 2021
Në kuadër të aktiviteteve të shoqatës “ Medica Gjakova –MGJ” nga data 25 deri më 27 maj 2021, në Spitalin e Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur terajnimi me temë "Permiresimi i qasjes në shërbimet shëndetësore të ndjeshme  ndaj stresit dhe traumës për gra dhe vajza të mbijetuara të dhunës në baza gjinore dhe të dhunës seksuale". Trajnimi është zhvilluar në formën interaktive me fokus në temën ”Trauma si plagë psikologjike”
1 15062021.jpg
Në trajnim kanë marrë pjesë 25 profesionistë shëndetësorë, mjekë-e dhe infermierë-e, nga repartet Emergjencë, Psikiatri, Pediatri, Neonatologji dhe Gjinekologji-Obstetrikë. 
Trajnimi është inspektuar edhe nga menaxhmenti i spitalit, me në krye drejtorin ekzekutiv, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili ka shoprehur përkushtimin dhe gatishmërinë për të ndihmuar të gjitha projektet dhe trajnimet që kanë për qëllim aftësimin e kuadrit shëndetësor dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore ndaj pacientëve.

Vizitë e kryetarit të komunës së Suharekës, z. Bali Muharremi

Prizren, 07 maj 2021 
Kryetari i komunës së Suharekës, z. Bali muharremaj ka vizituar spitalin e Prizrenit dhe ka marrë pjesë në nënshkrimin e memorandumit të bashkëpunimit me SHMP ”Abdyl Ramaj”në  Shirokë- Suharekë për për kryerjen e praktikës profesionale të nxënësve të  lëmisë arsimore shëndetësore: Asistent i Kujdesit Social dhe Asistent i Fizioterapisë
2 07052021.jpg

Takim pune

Prizren, 06 maj 2021
Takim pune me znj. Surroi, e deleguar nga MSH /Qeveria japozene
2 06052021.jpg

Takim pune i menaxhmentit të spitalit me udhëheqës të projektit LuxDev

Prizren, 6 maj 2021
Në kuadër të aktiviteteve të projektit KSV/017 –LuxDev, është mbajtur një takim pune i udhëheqësve të projektit dhe menaxhmentit të spitalit 


Vizitë e delegacionit të Luksemburgut 
1 06052021.jpg
Prizren, 21 maj 2021 
Një delegacion i Zyrës Zhvillimore të Qeverisë së Luksemburgut, të premten, kanë vizituar spitalin e Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren, për të parë të arriturat e deritanishme, si dhe mbështetjen e vazhdueshme të Qeverisë së Luksemburgut për ndihmën e sektorit të shëndetësisë, ne veçanti spitalit. 
1 28052021.JPG
Delegacioni i udhëhequr nga znj. Gulten Aka, drejtoreshë e re Zyrës Zhvillimore në Prishtinë,  shoqëruar nga Richard Shmit, Paolo Cervino, dhe Dr. Afërdita Osmani, fillimisht janë takuar me menaxhmentin e spitalit, ku janë njoftuar me të arriturat e deritanishme, sfidat dhe planifikimet për të ardhmen. Në mënyrë të veçantë janë njoftuar me ecurinë e Projektit KSV/017, ndërsa më pas kanë vizituar disa nga hapësirat e spitalit: repartin e Kirurgjisë, repartin e Neonatologjisë dhe hapësirat e Kardiologjisë invazive. 
2 28052021.JPG
Delegacioni është shprehur i kënqur me të arriturat e deritanishme dhe kanë shprehur gatishmërinë e vazhdimit të përkrahjes ëshe në të ardhmen 

Rifillimi i ligjëratave për EVP

Prizren 28 prill 2021
Duke respektuar vendimet, udhëzimet dhe rekomandimet e instancave shëndetësore,Qeveruisë, MSH, IKSHP, SHSKUK) ka rifilluar mbajtja e ligjërtatave profesionale në kaudër të EVP-së 

1 28042021.jpg

Vizitë e Konsullentëve  nga Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar-JICA 

Prizren, 18 maj 2021
Drejtori ekzekutiv, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj, së bashku me Këshillin Drejtues, të martën ka pritur në takim Tomatsu Nozaki dhe Hironari, konsullentë nga Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar-JICA.
1 18052021.jpg

Në takim është biseduar për gjendjen e përgjithshme në spital, sukseset, sfidat dhe nevojat e spitalit për ofrimin dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore.
Konsullentët  japonezë vizitën e kanë cilësuar të rëndësishme, sepse,sipas tyre, të dhënat e mbledhura do të jenë të rëndësishme për lansimin e një projekti të Qeverisë japoneze për të ndihmuar sektorin e shëndetësisë në Kosovë, me theks rë veçantë sigurimin shëndetësor, furnizim me pajisje dhe trajnime profesionale.

Monitorim nga auditorët kombëtarë 

Prizren, 23 prill 2021
Monitorimi i takimit të Këshillit Drejtues nga auditorët kombëtarë: Fikret Ibrahimi dhe Agron Hoxha 
1 23042021.jpg

Vizitë koperativës ”Krusha’ 

Krushë e Madhe, 19 prill 2021
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj,  dhe ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Kosovë, z. Qemajl minxhozi, kanë vizituar hapësirat e koperativës ”Krusha” në Krushë të Madhe. Në takim është biseduar për mundësinë e ofrimit të shërbimeve shëndetësore, me theks të veqantë shërbimet e mamografisë dhe PAP-tesit, për të punësuarat e kooperativës.
1 19042021.jpg 
Drejtori  ekzekutiv ka shprehur gatishmërinë për ofrimin e shërbimeve shëndetësore për të punësuarat në kooperativën” Krusha’  

Fotografitë perjetesojnë momentet!

Çast i fiksuar me date 11.12.2020 gjate nje interventi te rralle me shkalle te larte veshtiresie, i pari i realizuar ne Spitalin e Prizrenit ,tek pacientja S.L 32 vjeçe me dg preoperative: apendicitis phlegmonosa et cholecystitis calculosa ku u realizua me sukses apendectomia et cholecystectomia laparoscopica.
1 16052021.JPG+
Kirurgjia miniinvazive me te gjithe avantazhet e saj si: diteqendrim me i shkurter spitalor, rekuperim me i shpejte postoperativ, komplikacione me te paketa,kosto me e ulet etj tashme prej vitesh perben realitet te perditshem dhe te prekshem nga pacientet e Spitalit Prizren, fale aftesive te larta te stafit te kirurgjise te spitalit tone.

2 16052021.JPG

3 16052021.JPG

Operatori
Prof.Ass.Dr.Afrim Q.Avdaj, me ekipin qe realizoi operimin.


OMK ndan mirënjohje përinstitucionet shëndetësore
Prizren, 23 mars 2021
Oda e Mjekëve të Kosovës në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut mustafa” në Prizren mban ceremoninë e ndarjes së mirënjohjeve për institucionet shëndetësore të rajonit të prizrenit punën, angazhimin dhe kontributin në luftimin e pandemisë. 
1 23032021.jpg
2 23032021.jpg
Mirënjohje i është ndarë edhe spitalit të Prizrenit.

Takim me përfaqësues të AMC, UNFPA dhe QKMF të Dragashit

Prizren, 18 mars 2021
Drejtori ekzekutiv, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj është takuar me përfaqësues të AMC,UNFPA dhe QKMF të Dragashit. Në takim është biseduar për mundësinë e analizave për Karcinomën e qafës së mitrës.
1 18032021.jpgReagim i sulmit fizik ndaj infermierit, N.S. 

Prizren, 15.03.2021 

Këshilli Drejtues i Spitalit të Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren reagon ashpër për sulmin fizik, në vendin e punës, ndaj infermierit të radiologjisë N.S. 
Më datën 14.03.2021, në ora 22.25 minuta, në Shërbimin e Radiologjisë në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, në vendin e punës, është sulmuar fizkisht infermieri N.S.  
Këshilli Drejtues, pavarësisht rrethanave se si ka ardhur deri te sulmi, dënon ashpër sulmin fizik ndaj infermierit, N.S, që në mënyrë të drejtëpërdrejtë cenon jetën dhe mirëqenien e infermierit, duke qenë në vend të punës dhe në shërbim të pacientëve. 
Këshilli Drejtues kërkon nga institucionet kompetente që, konform ligjit, sulmet ndaj punëtorëve shëndetësorë, në rastin konkret ndaj infermierit N.S, të trajtohen me seriozitet, me qëllim që të ruhet integriteti i punëtorëve shëndetësorë, të jenë të sigurt në vendin e punës dhe mos të pengohen në ofrimin e shërbimeve shëndetësore ndaj të gjithë pacientëve dhe mbrojtjen e shëndetit të popullatës pa dallim. 
Këshilli Drejtues nga opinioni publik kërkon që të kenë mirëkuptim ndaj punëtorëve shëndetësorë, sepse punëtorët shëndetësore me punën dhe angazhimin e tyre, edhe në këtë kohë të pandemisë, rrezikojnë jetën e tyre dhe të familjeve të tyre për t’u dalë në ndihmë dhe për të ofruar shërbimet shëndetësore për pacientë dhe qytetarët në përgjithësi. 

Mirënjohje për drejtorin e spitalit 

Kukës, 25 shkurt 2021
Bashkia e Kukësit i ndan mirënjohje drejtorit të spitalit, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj, për ndihmën e dhënë banorëve të Kukësit për shërbimet në spitalin e Prizrenit.
3 12032021.jpg

4 12032021.jpg
Mirënjohja është dorëzuar nga kryetari i Bashkisë së Kukësit, z. Safet Ggjici 


Vizitë e KFOR-i turk 

Prizren, 12 mars 2021 
Komandanti i kompanisë CIMIC-ut, të KFOR-it turk,Kol.Serkan Erçakir, në shoqërim edhe të mjekut, Dafer Bolat, të premten, janë takur me drejtorin ekzekutiv të spitalit, Prof.Ass.Dr. Afrim Avdaj. Në takim është biseduar për basjkëpunimin e dyanshëm.
1 12032021.jpg
 Kolonel Serkan Erçekir dhe dr. Dafer Bolat, kanë falënderuar drejtorin e spitalit dhe gjithë prsonelin për punën dhe ofrimin e shërbimeve për gjithë qytetarët, përfshirë edhe disa shërbime që ofrohen për ushtarët e KFOR-it turk. Ata kanë shprehur interesimin dhe gatishmërinë për të ndiohmuar spitalin qoftë në infrastrukturë apo pajsije mjekësore. 


Punëtori  e përbashkët e spitalit të Prizrenit dhe Gjilanit
Prishtinë, 11 shkurt 2021
Në kuadër të aktiviteteve të Projektit KSV/017, përkatësisht LuxDev, më datën 11 shkurt në hotel ” Gorenje” në Prishtinë është mbajtur punëtoria e e përbashkët e grupeve për hartimin e rregulloreve të brendshme për menaxhim të mbeturinave, sterilizim dhe dezinfektim dhe shërbimet e kuzhinës të spitalit të Prizrenit dhe spitalit të Gjilanit
1 11022021.jpg

Punëtori  e LuxDev
Prizren, 10 shkurt 2021

Në kuadër të aktiviteteve të Projektit KSV/017, përkatësisht LuxDev, më datën 10 shkurt në hotel” Preium” në Prizren është mbajtur punëtoria e ndarë e Grupit për përmirësimin e punës në repartin e kirurgjisë, si dhe Grupin e formuar për hartimin e rregulloreve të brendshme për menaxhim të mbeturinave, sterilizim dhe dezinfektim dhe shërbimet e kuzhinës
Grupi për përmirësimin e punës në repartin e kirurgjisë
1 10.02.2021.jpg
Grupin për hartimin e rregulloreve të brendshme për menaxhim të mbeturinave, sterilizim dhe dezinfektim dhe shërbimet e kuzhinës
2 10.02.2021.jpg
Punëtori dy ditore
Prishtinë, 20-21 janar 2021

Në kuadër të aktiviteteve të Projektit KSV/017, përkatësisht LuxDev, më datën 20 dhe 21 janar, në Prishtinë, hotel “garden” është mbajtur punëtoria dy ditore.
Në ditën e parë, e më mërkurë, 20.01.2021, janë bërë prezantime prezantimet nga spitalet e prizrenit dhe Gjilanit dhe projekti KSV/017 rreth bashkëpunimit të vitit të kaluar dhe asaj çka prisni nga projekti për këtë vit. Kurse ditën e dytë, e enjte, 21.01.2021 është bërë harmonizimi i planit të spitaleve me planin e projektit për periudhën e parë gjashtë mujore të këtij viti. 
21.01.2021: Punëtoria Luxdev
1 21012021.jpg
 
20.01.2021:  Punëtori LuxDev
2 21012021.jpg

Vazhdojnë aktivitetet e LuxDev
14 janar 2021
Takim i grupeve punuese të kirurgjisë dhe departamentit Interno ( interno, koronare, pulmologji, neurologji. 
Takimet janë pjesë e aktiviteteve të Projektit KSV/017/ LuxDev.
 1 16012021.jpg2 16012021.jpg

Përurohen hapësirat e renovuara dhe adaptuara të Mjekimit Intenziv Qendror dhe Dhomës së Zgjimit
12 janar 2021
Drejtori ekzekutiv, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, në shoqërim të drejtorit mjekësor, Dr. Ali Hoti, Drejtorit të Infermierisë, msc. Bajram Vezaj, kryesuesit të këshillit Profesional, Dr. Bali gashi, dhe udhëheqësve të MIQ dhe Dhomës së xgjimit, ka përuruar hapësirat e renovuara të Mjekimit Intenziv Qendror dhe Dhomës së Zgjimit. Hapësirat e renovuara janë me standarde bashkëkohore dhe me ndikim në ngitjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore për pacientë.
Hapësirat e reja të Mjekimit Intenziv Qendror
1 12012021.jpg
Hapësirat e reja të Dhomës së Zgjimit
2 12012021.jpg


Lindi fëmija i parë në vitin 2021

Në ora 00.30 në Spitalin e Përgjithshëm "Prim. Dr. Daut Mustafa" në Prizren lindi fëmija i parë i gjinisë femërore, me peshë 2750 gr. 
Nëna dhe fëmija gëzojnë shëndet të plotë.
Urime dhe gëzuar 2021!
Drejtori:Prof.Ass.dr.Afrim Avdaj
Viti ri 1.jpg

Sqarim i Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren: Sulmi ndaj infermierëve nuk ka ndodhur në Eemrgjencësn e spitalit, por në Eemergjencën e QKMF-së

Prizren, 20 dhjetor 2020
Me qëllim të informimit të drejtë të opinionit, sqarojmë se sulmi i mbrëmshëm ndaj infermierëve nuk ka ndodhur në Emergjencës e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, por sulmi ka ndodhur në Emergjencës e QKMF-së në Prizren.
Por, pavarësisht vendit ku ka ndodhur sulmi, çdo sulm ndaj mantilbardhëve në vendin e punës është i papranueshëm dhe i dënueshëm. Mantilbardhët gjatë gjithë kohës janë në gatishmëri të plotë të ofrimit të shërbimeve shëndetësore për gjithë qytetarët, ndërsa në këtë kohë të pandemisë ata, duke rrezikuar shëndetin dhe jetën e tyre dhe të familjeve të tyre, janë vënë në vijën e parë të frontit në luftimin e pandemisë dhe ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë.
Andaj, ftojmë të gjithë qytetarët që nëse nuk ndihmojnë, të paktën mos të pengojnë mantilbardhët në punën e tyre të ofrimit të shërbimeve shëndetësore dhe kujdesit ndaj pacientëve.

Spitali i Përgjithshëm
“Prim.Dr. Daut Mustafa”
Prizren

Trajnim i organizuar nga LuxDev

Prishtinë, 16-17 dhjetor 2020 
Në kuadër të aktiviteteve të parapara me Planin Strategjik 2017-2021, më datën 16 dhe 17 dhjetor 2020 ëstë mbajtur trajnimi për stafin shëndetëor të spitalit. Janë mbajtur tri  prezantime me tematikë për menaxhimin e situatës me COVID-19 dhe trajtimin e pacientëve me COVID-19.  
LUX1.jpg
Në trajnim kanë marrë pjesë mjekë dhe infermierë nga repartet ku janë trajtuar rastet me COPVID-19.
Janë mbajtur tri prezantime:
Prezantimi parë: “Rëndësia e Mjekimit Intensiv me theks Covid 19”, ligjëruese: Prof Asoc. Dr Qamile Morina
LUX2.jpg
Prezantimi dytë: “Përkrahja Respiratore  dhe modet e Ventilimit Mekanik, Ventilimi i Pacientëve me Covid- 19”, ligjëruese: Dr. Daoruntina Bunjaku
Prezantimi tretë: “Menaxhimi i situatave emergjente në nivel spitalor”, ligjëruese: Dr Dafina Matoshi
LUX3.jpg
Pjesmarrësit e kanë vlerësuar shumë të rëndësishëm dhe të dobishëm mbajtjen e trajnimit. Njëkohësisht kanë falënderuar Projektin KSV/017, përkatësisht LuxDev, për organizimin e trajnimit, si dhe prezantueset e temave të trajnimit.
LUX4.jpg

Shoqata bëmirëse ”Jetimat  e Ballkanit’ dhuron një autoambulancë dhe pajisje për pacientë
9 dhjetor 2020
Shoqata bëmirëse ”Jetimat  e Ballkanit” i ka dhuruar Spitalit të Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren edhe një donacion:  një(1) autoambulancë të përdorur dhe disa pajisje ( karrika) për pacientë.
Donacioni është dorëzuar nga udhëheqësi i shoqatës,z. Halil Kastrati, ndërsa është pranuar nga drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj.
Shoqata Jetimat - B.jpg
“Ndjehem shumë i lumtur që sot spitalit të Prizrenit po i dhurojmë edhe një donacion-një autoambulancë  dhe disa pajisje. Ne do të vazhdojmë edhe në të ardhmen me ofrimin e donacioneve për spitalin e Prizrenit”, - tha udhëheqësi i shoqatës, z. Kastrati.
“Shoqata “Jetimat e Ballkanit” është shndërruar në partnere  të vazhdueshme përmes dhënies së donacioneve për spitalin tonë. Këto donacione janë të rëndësishme dhe menjëherë do të vihen në funksion të ofrimit të shërbimive për pacientëe. Në emrin tim,  menaxhmentit, gjithë punonjësve të spitalit, por edhe atyre që do të jenë shfrytëzues të këtij donacioni falënderoj shoqatën ”Jetimat e Ballknanit”, udhëheqësin z. Kastrati dhe gjhithë donatorët për donacionet e ofruara”, - theksoi  drejtori Avdaj.   


Ndërron jetë ekonomisti, Myzafer Kalenderi,  ish drejtor i spitalit

Prizren, 19 nëntor 2020
Myzaferi1.JPG
Në orët e para të së enjtes ka ndërruar jetë Myzafer Kalanderi, ish drejtor i spitalit,  
Myzafer Rrahman Kalenderi ( 1960-2020)
Lindi më 06.04.1960 në fshatin Kosavë, komuna e Dragashit. 
24.04.1986: Diplomon në Fakultetin Ekonomik, në Universitetin e Prishtinës,  në temën ” Vlerësimi i planifikimit të dinamikës së planifikuar  të zhvillimit ekonomik të komunës së Prizrenit” dhe merr titullin “Ekonomist i diplomuar” 
18.10.1986: Punësohet në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, ku kryen këto funksione: Shef i Kontabilitetit, shef i Planit dhe analizës, kryeshef i Shërbimit financiar, drejtor i Shërbimeve jomedicinale.  
15.10.1999: Emërohet shef i Departamentit për çështje jomedicinale dhe përgjegjës i Shërbimit ekonomiko-financiar. 
01.01.2001: Emërohet anëtar i ekipit menaxhues të Spitalit të Prgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa“ në Prizren. 
Nga data 01.10.2002: Është punëtor i Ministrisë së Shëndetësisë dhe emërohet Drejtor  i Spitalit të Përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” n Prizren, detyrë që e kreu në muajin shkurt 2014. 
07.06.2014: Emërohet Drejtor Financiar i Bordit Drejtues të SHSKUK-së, më pas Zyrtar kryesor financiar në SHSKUK. 
Udhëheqësia e spitalit dhe gjithë punonjësit e spitalit shprehin ngushëllimet më të sinqerta për familjen, të afërm, miq dhe kolegë të Tij.
Andaj, duke ndier dhe shprehur dhimbjen dhe solidaritetin me familjen e z. Mysafer Kalanderit dhe gjithë atyre që kanë humbur  betejën me COVID-19, u bëjmë thirrje gjithë qytetarëve që të rrisin kujdesin dhe masat mbrojtëse ndaj vetes dhe të tjerëve, sepse Covid-19, po dëshmon çdo ditë e më shumë se është një kërcënim i madh për jetën e të gjithë njerëzve pa dallim.
I përjetshëm qoftë kujtimi për Myzafer Kalanderin!


Komandanti i KFOR-it italin, Col. Gianluca Figus, i dorëzon drejtorit ekzekutiv të spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj donacionin- servisimi i Impiantit për prodhimin e oksigjenit

Prizren, 12 nëntor 2020
Komandanti i KFOR-it italin, Col. Gianluca Figus, të enjten, i ka dorëzuar drejtorit ekzekutiv të spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, donacionit - servisimi i Impiantit për prodhimin e oksigjenit.
Kfori Italian 1.jpg
Drejtori ekzekutiv ka falënderuar  për doonacionin dhe në shenjë falënderimi KFOR-it italian i ndan një mirënjohje.
Kfori Italian 2.jpg
Projekti është financuar nga Ministria Italiane e Mbrojtjes  dhe është zbatuar  nga regjimenti i 5-të i artilerisë “Superga” i ushtrisë italiane.

Mbahet takim me drejtorë të Drejtorive të shëndetësisë dhe drejtorë të QKMF-ve të komunave: Prizren, Suharekë, Dragash, Mamushë, Malishevë dhe Rahovec.

Prizren, 10 nëntor 2020
Drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka raportuar për gjendjen aktuale në spital dhe ka prezantuar Planin për menaxhim të situtës me COVID-19. Drejtorët e Drejtorive komunale të Shëndetësisë dhe drejtorë të QKMF-ve kanë raportuar për gjendjen në komunat përkatëse dhe masat e marra për menaxhim të situatës me COVID-19. Pasi kanë diskutuar të gjithë pjesmarrësit, në fund janë nxjerrë këto:
Konkluzione:
1. Të ketë këmbim të informatave të institucioneve shëndetësore komunale me spitalin.  
2. Të vazhdohet me bashkëpunimin dhe koordinimin institucional për veprimet e menaxhimit të situatës me COVID-19.
3. Referimi i pacientëve nga  QKMF në spital të bëhet sipas indikacioneve, dhe sipas mundësive, rastet të selektohen para referimit, përfshirë edhe mundësinë e ekzaminimit me RTG dhe analiza laboratorike. Të paktën të bëhet RTG, të cilin e lexon mjeku në spital. 
4. Të kërkohet shtimi i kapaciteteve në QKMF-të, me theks të veçanti puna në kabinetet e Radiologjisë dhe laboratorit. 
5. Rastet urgjente nga QKMF-të dërgohen në Emergjencën e spitalit (punon 24 orë), rastet e pakonfirmuara me shenja klinike për COVID-19 dërgohen në ambulancën specialistike të Pulmologjisë (punon 24 orë), ndërsa rastet e konfirmuara pozitiv me COVId-19 dërgohen në ambulamvën specialistike në Infektivë (punon 24 orë). 
6. Pacientët e sjellë në spital me autoambulncë nga QKMF-të të trajtohen me prioritet, kurse ekipi përcjellës i QKMF-së që e sjell pacientin në spital duhet të komunikon me mjekun ordinues dhe të pres deri sa vendoset për hospitalizim apo kthim të pacientit. 
7. Mjeku specialist pulmolog dhe infektolog pas kontrollimit të pacientit, sipas indikacioneve, vendos nëse pacienti është për hospitalizim apo mjekim ambulantorë.
8. Deri të hënën, 16.11.2020, drejtorët e Drejtorive komunale të Shëndetësisë / drejtorët e QKMF-ve të njoftojnë për veprimet e marra.
Takim me QKMF- PZ .jpg


Ndërron jetë dr. Sedat Hoti, specialist i Fizioterapisë dhe shef i Shërbimit të Fizioterapisë
Prizren, 8 nëntor 2020
Në orët e para të së dielës ka ndërruar jetë dr. Sedat Hoti, mjek specislist i fizioterapisë dhe shef i Shërbimit të Fizioterapisë në Spitalin e Përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren. 
dr sedat Hoti 1.JPG
Nga fillimi i Pandemisë dr. Sedat Hoti  ishte në krye të detyrës,  në ofrimin e shërbimeve për pacientë, në respektim të vendimeve të Qeverisë, MSH-së dhe rekomandimeve të IKSHP-së dhe OBSH-së.
Nga viti 2016 dr. Sedat Hoti ishte shef i Shërbimit të Fizioterapisë, duke kryer me përkushtim, përgjegjësi dhe profezionalizim detyrën e mjekut specialist të fizioterapisë dhe shefit të Shërbimirt të Fizioterapisë.
dr sedat Hoti 2.JPG
Ndarja e hershme nga jeta e dr. Sedat Hotit është një humvbje e madhe  për sistemin e shëndëtësisë në përgjithësi, për Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren dhe pacientët e shërbimit të Fizioterapisë në veçanti, sepse ai ishte model shembullor i një mjeku të përkushtuar për  ofrimin e shërbimit me profezionalizëm të lartë për pacientë dhe udhëheqësi  institucional në sistemin shëndetësor.
Udhëheqësia e spitalit, stafi i shërbimit të Fizioterapisë , kolegët dhe gjithë punonjësit e spitalit shprehin ngushëllimet më të sinqerta për familjen, të afërm, miq dhe kolegë të Dr. Sedatit.
Dr. Sedati do t’i mungon familjes, kolegëve, pacientëve, shoqrisë në përgjithësi dhe spitalit në veçanti, por vepra e tij e një mjeku dhe udhëheqësi shembullor do të jetë një udhërrëfyes për brezat që vijnë, në veçanti  ata që do të jenë të lidhur me shëndetësinë.
Andaj, duke ndier dhe shprehur dhimbjen dhe solidaritetin me familjen e Dr. Sedatit dhe gjithë atyre që kanë humbur  betejën me COVID-19, u bëjmë thirrje gjithë qytetarëve që të rrisin kujdesin dhe masat mbrojtëse ndaj vetes dhe të tjerëve, sepse Covid-19, po dëshmon çdo ditë e më shumë se është një kërcënim i madh për jetën e të gjithë njerëzve pa dallim.
I përjetshëm qoftë kujtimi për Dr. Sedat Hotin!

Mbledhje e jashtëkonshme e Këshillit Drejtues

Prizren, 6 nëntor 2012
Për shkak të rritjes së numrit të pacientëve me COVID-19, Këshilli Drejtues, në orët e vona të nastës, ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme ku ka marra sipas Planit për menaxhimin e situatës me COVID-19 
1 06112020.jpg


Spitali licencohet për “Ushtrim të praktikës së radiologjisë” 

Prizren, 5 nëntor 2020
Agjencia e Kosovës për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore ka licencuar Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren  për:  “Ushtrim të praktikës së radiologjisë”. 
Licencë 05.11.2020.jpg
Licenc 2 05.11.2020.jpg
Me rastin e licvencimit menaxhmenti I spitalit, i udhëhequr nga drejtori ekzekutiv, prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka vizituar repartin e radiologjisë, duke përgëzuar stafin për punën dhe angazhimin që ka rezultuar me dhënien e licencës për ushtrim të praktikës së radiologjisë


Kryetari i komunës viziton spitalin

Prizren, 4 nëntor 2020
Kryetari i komnunës së Prizrenit, Prof. dr. Mytaher Haskuka, të mërkurën ka vizituar spitalin e prizrenit. Ai është takuar me drejtorin ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. Është biseduar për situatën aktuale të Pandemisë COVID-19 dhe mënyrat e bashkëpunimit.
Vizit Krytari Komunes 014.11.2020.jpg

Ministri i Shëndetësisë viziton spitalin e përgjithshëm në Prizren   
 
Prizren, 30 shtator 2020  
Ministri i Shëndetrësisë, z. Armend Zemaj, i shoqëruar edhe nga drejtori i IKSHP-së, Prof.Dr. Naser Ramadani, përfaqësues të OBSH-së, përfaqësues të Institutit gjerman ”Robert Koch” të mërkurën ka vizituar spitalin e përgjithshëm  “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.
2 30092020.jpg
Ministri është pritur nga drejtori ekezkutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i shoqëruar nga drejtori mjekësor, Dr. Ali Hoti, Drejtori i Infermierisë, Msc.Bajram Vezaj dhe kryesuesi i Këshillit Profesional, Dr. Bali Gashi.  
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka prezantuar punën që është duke u kryer në spital, në veçanti menaxhimin e situatës me Pandeminë COVID-19, ndërsa ka falënderuar ministrin dhe partnerët ndërkombëtarë për vizitat në spitalin e përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, vlerësimin e punës dhe inkurajimin për punë dhe angazhim të përbashkët në luftën kundër Pandemisë COVIC-19. 
 3 30092020.jpg
Drejtori ekzekutiv, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj: “Falënderoj ministrin e Shëndetësisë, z. Armend Zemaj, i cili për një kohë të shkurtë për të dytën herë po viziton spitalin tonë dhe nga afër po njoftohet me punën dhe angazhimin në ofrimin e shërbimeve për pacientë, në vecanti menaxhimin e suksesshëm të pandemisë. Kjo vizitë, për ne si menaxhemnet dhe gjithë personelin e spitalit, është një inkurajim edhe më i madh për vazhdimin e punës dhe angazhimin maksimal për zbatimin e të gjitha vendimeve të qeverisë, MSH-së, si dhe rekomandimet e IKSHP-së, SHSKUK-së dhe OBSH-së për masat anti Covid. Ne falënderojmë edhe përfaqësuesit e Institutit gjerman “Riobert Koch dhe ata të OBSH-së për asistencën dhe shkëmbimin e opërvajova ne menaxhimin e situatës me COVID-19’,- pohoi drejtori Avdaj, 
Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj: “Ne sot jemi për vizitën në spitalin e Prizrenit bashkë me përfaqësuesit e IKSHP-së, OBSH-së dhe Institutit gjerman”Robert Koch”. Falënderoj drejtorin dhe gjithë përeoznelin e spitalit dhe gjithë punonjësit shëndetësor për punën dhe angazhimin në fronti e përbashkët në menaxhimin e Pandemisë që po sjell rezultate pozitive. Ne do të vazhdojmë me angazhimin e përbashkët që ta mbajmë nivelin e përgjegjësisë për menaxhimin e situatës me COVID-19 dhe ngritjen e kapaciteteve të infrastrukturës dhe rezurseve humane. Ne sot jemi këtu që bashkë me IKSHPnë të bëjmë vlerësimin e situatës epidemialogjike, e cila është duke u përmirësuar dhe kemi lakore të rënies së epidemisë. Pavarësisht kësaj ne do të jemi të fokusuar që situatën ta kemi në kontroll dhe të jemi të përgatitur për situata eventuale të rritjes së infektimeve. Është me rëndësi që kemi filluar me rikthimin gradual të shërbimeve shëndetësore për pacientë, gjithnjë duke respektuar masat anti COVID-19. Andaj, edhe njëherë falënderoj gjithë punonjësit shëndetësorë dhe qytetarët që kanë ngrit nivelin e përgjegjësisë dhe respektimin të masave që kanë ndikuar në uljen e të infektuarëve dhe natyrisht kërkoj që ky kujdes të vazhdohet nga të gjithë”,- theksoi ministri Zemaj. 
Përfaësuesit e OBSH-së dhe Institirtit gjerman Rober Koch kanë lavdëruar punën e institucioneve shëndetësore, duke treguar edhe disa nga përvojat e gjermanisë dhe vendeve që janë përballur me Pandeminë COVID-19. 
Ministri Zemaj dhe drejtori Avdaj kanë përcjellë edhe një pjesë të ligjëratës për menaxhimin e Pandemisë, ndërsa më pas ministri Zemaj ka vizituar QRSHP ku edhe ka mbajtur një konferencë për media.  

Drejtori ekzekutiv merr pjesë në takimin e KKSB 

Prizren, 29 tetor 2020
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj ka marrë pjesë në takimin e KKSB-së, që është mbajtur në “Shtëpinë e bardhë’ 
Para kryetarit të komunës dhe anëtarëve të KKSB-sëka prezantuar gjendjen aktuale në spital dhe planin e menaxhimit të situatës me Pandeminë COVID-19.
2 KKSB 29102020.jpg

KKSB 29102020.jpg

Ekipi i mjekëve gjerman vizton spitalin e Prizrenit 
Prizren, 25 shtator 2020 
Një ekip i mjekëve gjermanë, i udhëhequr nga Dr. Stefan Schmiedel, të premten, ka qëndruar në Spitalin e Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren. Ekipi gjermanë është pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, me ekipin menaxherial Dr. Ali Hoti, drejtor mjekësor dhe Msc. Bajram Vezaj, drejtor i infermierisëi. 
1 25092020.JPG
Është biseduar për menaxhimin e situatës me Pandeminë COVID-19, si dhe shkëmbimin e përvojave të Gjermanisë dhe Kosovës. 
Ekipi i mjekëve gjermanë i shoqëruar nga drejtori ekzekutiv dhe drejtori mjekësor kanë vizituara hapësirat e ndërtesës ku janë duke u trajtuar rastet me COVID-19, ndërsa nga afër kanë monitoruar trajtimin e rasteve në Mjekimin Intenziv Qendror.


Punëtori  e organizuar nga LuxDev
Prishtinë, 21 tetor 2020 
Në punëtori nga spitali kanë marrë pjesë: Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtori mjekësor, dr. Ali Hoti, drejtori infermierisë, Msc. Bajram vezaj, kryesuesi i Këshillit Profesional, dr. Bali Gashi dhe shefi i personelit dhe komunkimit, Msc. Shefajet Berisha, ndërsa nga LuxDev: Dr. Afërdita Osmani Ademi, Dr. Msc. Dorjan Marushic, Jakob Cegllar, Artan Sadiku dhe  Blerta Deliu
LUX 21102020.jpg

Ekipi ushtarak-mjekësor Italian vizton spitalin e Prizren 
Prizren, 15 shtator 2020 
Një ekip ushtarak-mjekësor nga Italia i cili ka ardhur në Kosovë për të ndihmuar në luftën anti-COVID-19, të martën, ka qëndruar për gati 3 orë,  në Spitalin e Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren, ku janë takuar me drejtorin dhe menaxhmentin e spitalit dhe kanë vizituar pacientët me COVID-1i të shtrirë të repartin infektivë.. 
Ekipi ushtarak-mjekësor , i udhëhequr nga Dr. Cristian Benegamo, me ekipin Dr. Francesco Ricardiello, Rafaele Santomasimo dhe Davide Barletta është pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, me ekipin menaxherial drejtori mjekësor, Dr. Ali Hoti, Drejtori infermierisë, Msc. Bajram Vezaj dhe kryesuesi I Këshillit Profesional, Dr. Bali Gashi. 
1 15092020.JPG
Dr. Cristian Benegamo udhëheqës i Ekipi ushtarak-mjekësor italian: “Ne kemi ardhur në Kosovë për të ndihmuar në në luftën anti-COVID me eksperiencat që kemi pasur në Itali. Ne vlerësojmë përpjekjet e institucioneve të Kosovës dhe spitaleve  për masat e marra dhe uljen e numrit të infektuarëve. Nga eksperiencat tona, betejat fitohen në komunitet para se rastet të vijnë në spital. Për këtë duhet popullata vazhdimish të informohet për masat mbrojtëse dhe aplikimin e tyre, pavarësisht rënies së numrit të infektuarëve dhe njëkohësisht duhet të angazhohen të gjitha institucionet, jo vetëm spitalet. Ne si ekip nga Italia në Kosovë do të qëndrojmë për dy muaj dhe do të jemi në dispozicion  për të ofruar asistencën tonë për çfardo lloj ndihme që kërkohet”-, tha Dr. Cristian Benegamo udhëheqës i Ekipi ushtarak-mjekësor Italian. 
2 15092020.JPG
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv: “ Ne vlerësojmë ardhjen e juaj si ekip mjekësor për të na ndihmuar në luftën anti COVID. Njëkohësisht falënderojmë shtetin mik, Italinë,  për ndihmën e vazhdueshme që ka dhënë dhe vazhdon të jep për Kosovën. Ne, ndoshta vetëm moralisht kemi qenë me ju në kohën kur Italia përballej me situatën e rëndë të pandemisë. Ardhja e juaj në Kosovë është është e një rëndësie të veçantë dhe një imput në punën dhe angazhim tonë të pandërprerë për të vazhduar luftën anti COVID dhe për të fituar këtë pandemi që ka prekur pothuaj se gjithë globin. Ne jemi spitali i parë rajonal, pas QKUK-së, që kemi filluar me trajtimin e rasteve pozitive me COVID-19 qysh në muajin prill. Pikun e kemi pasur më datën 14 gusht kur kemi pasur 105 pacientë, ndërsa në këto momente kemi 47 pacientë me COVID-19 që janë duke u trajtuar në spitalin tonë. Ne kemi marrë të gjitha masat e duhura, gjithnjë duke respektuar vendimet e MSH-së dhe rekomandimet e SHSKUK-së, IKSHP-së dhe OBSH-së. Ne do të vazhdojmë me angazhimin tonë dhe këtu duhet të falënderoj stafin menaxherial dhe gjithë punonjësit shëndetësore që me përkushtimin maskimal dhe pa asnjë hezitim kanë qenë afër dhe në shërbim të pacientëve me COVID-19:, pohoi drejtori akezutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim, Avdaj, duke ofruar edhe statistikat për për të gjitha rastet e trajtuara. 
3 15092020.JPG
 Ekipi Italian i shoqëruar nga drejtori ekzekutiv kanë vizituara hapësirat e ndërtesës ku janë duke u trajtuar rastet me COVID-19, ndërsa nga afër bashkë me ekipin e infektologëve kanë viztuar edhe disa nga paciientët e shtrirë në repartin infektiv. 

Ndezen qirinjë në nderim të profesionistëve shëndetësorë të cilët humbën jetën nga COVID-19 
Prizren, 21 gusht 2020 Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj, dhe drejtori i infermierisë, Msc. Bajram Vezaj, së bashku me personelin shëndetësor në detyrë, në ora 21.00, në spitalin e përgjithshëm "Prim. Dr. Daut Mustafa" kanë ndezur qirinjë në nderim të profesionistëve shëndetësorë të cilët humbën jetën nga COVID-19. 
1 21082020 (2).JPG
Ndezja e qirinjëve është kërkuar nga Oda e Mjekëve të Kosovës, që njëherit do të shërbejë edhe si mbështetje të profesionistëve shëndetësor të cilët vazhdojnë luftën kundër COVID-19. 

Vizitë e e zyrtarëve qeveritar dhe komunalë  
Prizren, 21 gusht 2020
 
Ministri i Shëndetrësisë, z. Armend Zemaj, zëvendëskryeministrja, znj.Albulena Balaj-Halimaj, drejtori i përgjitshëm i SHSKUK-së, Msc. Dr. Valbon Krasniqi, drejtori i IKSHP-së, Prof.dr. Naser Ramadani, kryeinspektorja e Inspektoriatit Shëndetësor, Dr. Nora Krasniqi, kryetari i komunës së Prizrenit, Prof.Dr. Mytaher Haskuka dhe drejtoresha komunale e Shëndetësisë, Dr. Narqize Arënliu-Hoxha, të shoqëruar edhe nga këshilltarë dhe stafi profesionalë, të enjten kanë vizituar spitalin e përgjithshëm  “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.  
1 19082020.JPG
Ata janë pritur nga drejtori ekezkutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i shoqëruar edhe nga drejtori mjekësor, Dr. Ali Hoti, Drejtori i Infermierisë, Dr. Bali Gashi dhe kryesuesi i Këshillit Profesional, Dr. Bali Gashi. Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj,  para të pranishmëve ka prezantuar punën, planet dhe nevojat që ka spitali. Në veçanti ka raportuar për menaxhimin e situatës me Pandeminë, duke theksuar se spitali i Prizrenit është spitali i parë, pas QKUK-së, që ka trajtuar rastet pozitive me COVID-19 dhe masat e marrë qysh në fillim të paraqitjes së pandemisë. Ai ka potencuar se që nga fillimi janë zbatuar të gjitha vendimet e qeverisë, MSH-së , si dhe rekomandimet e IKSHP-së, SHSKUK-së dhe OBSH-së për masat anti Covid. 
1 20082020.JPG 
Ndërsa zyrtarët e lartë shtetëror kanë falënderuar drejtorin, menaxhmentin dhe gjithë personelin e spitalit për punën, angazhimin dhe menaxhimin me pandeminë. 
Pas takimit, janë vizituar disa nga hapëzirat e spitalit dhe është mbajtur një konferencë e përbashkët për media. Thekse nga konferenca me media  

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj: Ne sot jemi për vizitën në spitalin e Prizrenit për të dëgjuar nevojat që ka ky spital, dhe për të treguar përkushtimin tonë për përmirësimin e shërbimeve shëndetësore në të gjithë territorin e Kosovës, si dhe menaxhimit më efikas në luftimin e Covid-19”. Ne nga drejtori i spitalit, menaxhmenti dhe stafi u informuam për  punën që është duke u kryer, si dhe dhe nevojat gjatë kësaj faze të pandemisë.Falënderojmë menaxhmentin dhe gjithë personelin për punën që kanë bërë. Ne jemi duke i ndarë të gjitha resurset e përbashkëta, jemi në proces të ngritjes së kapaciteteve dhe të përkushtuar të kemi një front të përbashkët në luftimin e pandemisë. Sot spitalit të Prizrenit i dërëzojmë një autoambulancë dhe vihet në funksion tanker me O2. Ne kemi evidentuar të gjitha kërkesat e spitalit dhe do të vazhdojmë përkrahjen dhe realizimin e investimeve në spital, siç është kardiologjia invasive dhe spitali për nëna dhe fëmijë.  
2 20082020.JPG

Drejtori i IKSHP-së, Prof. Ass. Dr. Naser Ramadani:  Falënderoj drejtorin dhe menaxhmentin e spitalit për menaxhimin e pandemisë, është spitali i parë pas QKUK_së që ka bërë trajtimin e pacientëve me Covid-19. Ne do të vazhdojmë me të gjitha kapacitete për menaxhimin e situatës dhe ,sipas statistikave, kemi një rënie të numrit të infektuarëve me COVD-19 dhe rritje të numrit të shëruarëve. Megjithatë kërkoj në respektimin e masave mbrojtëse anticovid, sepse vetëm në këtë mënyrë do të mundësohet manxhimi më I mirë dhe luftimi i pandemisë. 
3 20082020.JPG  

Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Msc. Dr. Valbon Krasniqi: Spitali i Prizrenit ka arritur të menaxhojë mirë pandeminë dhe është spitali i parë pas QKUK_së që ka trajtuar rastet me COVID-19. Ne si SHSKUK do të vazhdojmë me përkrahjen për spitalin e Prizrenit dhe kërkesat që ka ky spital. Besoj se në një kohë do ta ketë edhe Rezonancën Magnetike, por edhe pajisje tjera të nëvojshme për ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë”.  
4 2082020.JPG

Kryetari i komunës së Prizrenit, Mutaher Haskuka: “ Spitali rajonal i Prizrenit është spitali i dytë pas QKUK-së  që ka ofruar shërbime për pacientët me Covid. Ne kemi një bashkëpunim të mirë me spitalin dhe me ministrin kemi diskutuar pikat ku mund të kemi bashkëpunim edhe më të mire me institucionet shëndetësore,sepse pandemia na tregoi sa i rëndësishëm është sektori i shëndetësisë dhe puna e  mantillbardhëve. Ne si komunë shëndetësnë do ta kemi prioritet që të gjithë qytetarët të marrin shërbimet e nevojshme”.
5 2082020.JPG
 
Zëvendëskryeministrja e Qedverisë, Albulena Balaj-Halimaj: “Spitali I Prizrenit është më i madhi pas QKUK_së.  Ne do të mbështësim spitalin, komunën e Prizrenit dhe qytetarët për të pasur shërbime shëndetësore sa më cilësore. Dua t’i sigurojë qytetarët e Prizrenit se kemi marrë zotimin se secili pacientë që ka të nevojshëm hospitalizimindo të hospitalizohet”.
6 2082020.JPG
 
Drejtori i spitalit  të përgjithshëm të Prizrenit, Prof.Ass.dr. Afrim Avdaj: Unë ju falënderoj të gjithëve për vizitën, përkushtimin dhe gatishmërinë për të përkrahur kërkesat dhe nevojat e spitalit, me qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më cilësore shëndetësore për pacientë, në veçanti në këtë kohë të përballjes me pandeminë. Ne nga fillimi kemi zbatuar të gjitha vendimet e qeverisë, MSH-së , si dhe rekomandimet e IKSHP-së, SHSKUK-së dhe OBSH-së për masat anti Covid.  Ne do të vazhdojmë angazhimin tonë, duke falënderuar personelit që pa asnjë hezitim janë në kryerje të detyrave dhe ofrimit të shërbimeve për pacientët me COVID-19, por pa lënë anash asnjë shërbim tjetër që kërkohet nga pacientët.  Falëenderoj ministrine shëndetësisë, drejtorin e SHSKUK-së dhe gjithë akterët tjerë që kanë ndihmuar dhe vazhdojnë të ndihmojnë spiytalin, siç është rasti edhe me vendosjen e tankerit me O2 që është jetik për jetën e pacientëve, dhurimin e autoambulancës dhe pajisjeve dhe investimeve tjera për spitalkin e Prizren. 
 7 2082020.JPG

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, dhe drejtroi i SHSKUK-së, Msc. Dr. Valbon Krasniqi, drejtorit të spitalit të Prizrenit, Prof. ASS. Dr. Afrim Avdaj, i kanë dorëzuar çelësat e një autoambulance të re për transportin e pacientëve, kanë vënë në përdorim edhe tankerin me O2, me kapaciton prej 10 tonësh dhe kanë vizituar edhe repartin e infektivës, ku janë duke u trajtuar pacientët pozitiv me COVID-19.
 11 20082020.JPG
2 21082020.JPG

1 19082020 (2).JPG

Të gjithë folësit në prezantimet e tyre u kanë bërë thirrje qytetarëve që të respektojnë të gjitha gjitha masat mbrojtëse për të ruajtur shëndetin e tyre dhe që të ndihmojnë edhe personelin mjekësorë në kryerjen e misonit të tyre. 

Zëvendëministri i shëndetësisë viziton spitalin
 
Prizren, 4 gusht 2020 
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim zëvendësministrin e shëndetësisë, Resul Makreshi dhe këshilltarin politik të ministrit të financave, Gani Elshani.  
05082020.JPG
Takimi është mbajtur në ambient të hapur, ndërsa është biseduar për gjendjen aktuale në spital, me theks të veçantë Pandeminë. 


Kryetari i komunës, Prof. Dr. Mytaher Haskuka takon drejtorin e spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj 

Prizren, 30 korrik 2020  
Drejtori ekzekutiv Ii spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i shoqëruar nga drejtori mjekësor, Dr. Ali Hoti dhe drejtori I Infermierisë, Msc. Bajram Vezaj, të enjten, ka pritur në vizitë kryetarin e komunës së Prizrenit, Prof. Dr. Mytaher Haskuka, i cili shoqërohej edhe nga drejtoresha komunale e Shëndetësisë, Dr. Narqize Arënliu.  
Në takim është biseduar për gjendjen aktuale në spital dhe bashpëunimin ndërinstitucioal të spitalit dhe komunës së Prizrenit. 
“Ne kemi ardhur të takohemi me drejtorin e spitalit për t’u informuar me gjendjen aktuale në spital. Ndonëse spitali menaxhohet nga Ministrai e Shëndetësisë, ne si komunë  jemi të gatshëm të mbështesim spitalin dhe t’i dalim në ndihmë në këtë kohë të  pandemisë për  kërkesat emergjente që ka spitali, siç është rasti i furnizimit me O2. Pra, ne do të mbështesim spitalin me të gjitha mundësitë tona”, - tha kryetari i komunës, Prof. Dr. Mytaher Haskuka. 
1 30072020.JPG
“Falënderoj kryetarin, kryetarin e Shtabit Lokal Emergjent dhe drejtoreshën e shëndetësisë për bashkëpunimin dhe ofrimin e donacionit për furnizim shtesë me O2. Aktualisht kemi 70 pacientë të hospitalizuar, prej të cilëve 52 janw me O2, ndwrsa 4 me gjendje të rënduar. Me shtimin e hospitalizimeve është rritur edhe harxhimi O2 dhe furnizuesi nuk ka mundur të na furnizojë me sasinë e kërkuar, prandaj kemi kërkuar ndihmë nga komuna, e cila në formë donacioni na ka ofruar furnizim shtesë me O2, për çka ne jemi falënderues dhe shpresojmë që ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në të ardhmen, sidomos në tejkalimin e pandamisë”,-theksoi drejtori I spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj  
2 30072020.JPG
“Ne kemi bashkëpunim të shkëlqyer dhe se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Ne si drejtori e Shëndetësisë do të ndimojmë me aq sa do të jenë mundësitë tona. Në këtë kohë të pandemisë, ne si drejtori kemi ndihmuar dhe do të ndihmojmë spitalin me furnizim shtesë me O2, sepse të gjithë pacientët janë qytetarët tonë dhe ne bashkarisht do të bëjmë më të mirën e mundshme për shëndetin e tyre”,- pohoi Dr. Narqize Arënliu. 
Kryetari i komunës së Prizrenit dhe drejtori i spitalit kanë falënderuar kompaninë ETC, e cila sot ka dhuruar një donacion me gjëra ushqimore, mjete higjienike dhe sanitare për spitalin e Prizrenit. 

Hapësirat shtesë për trajtimin e rasteve tëdyshuara për COVID-19 dhe hapësirat për Mjekim Intenziv të rasteve të konfirmuara me COVID-19.
1 22072020.JPG

2 22072020.JPG

3 22072020.JPG

4 22072020.JPG
Mbahet takim i përbashkët
 
Prizren, 13.07.2020
Pas shtimit të rasteve me COVID-19 dhe me qëllim të marrjes së hapave për përballimin e situatës së krijura, të hënën, drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka mbajtur një takim të përbashkët me drejtorët e Drejtorive komunale të Shëndetësisë dhe drejtorët e QKMF-ve të komunave Prizren, Suharekë, Dragash dhe Mamushë. Në takim ka marrë pjesë edhe koordinatori i Shtabit Emergjent Lokal, z.Visar Shehu, drejtori mjekësor, drejtori Infermierisë, si dhe shefat dhe kryeinfermierët e reparteve:  Infektivë, Pulmologji, Neurologji
1 13072020.JPG  takim është biseduar për situatën aktuale, marrjen e masave, dhe veprimin e përbashkët , me qëllim që t’u dilet në ndihmë të prekurve nga COVID-19, por edhe parandalimin e përhapjes së virusit COVID-19.
 2 1307202.JPG
Në fund pjesmarrësit e takimit janë dakorduar që të ketë angazhim të përbashkët në luftën kundër Pandemisë COVID-19, me këmbim të rregullt të informatave me Shtabin Emergjent Lokal, si dhe thellim të koordinimi institucional në mes Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” Prizren – Qendrave të Mjekësisë Familjare të komunave Prizren, Suharekë, Dragash dhe Mamushë – Qendrës Rajonale të IKSHP në Prizren  dhe   Shtabin Emergjent Lokal.

KFOR-i dhuron donacion

Prizren, 24 qershor 2020
1 24062020.jpg
Përfaqësues të CIMIC-ut italian dhe zvicerran, që veprojnë në kuadër të trupave paqëruajtëse të KFOR-it në Kosovë, të mërkurën, spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren i kanë dhuarua një donacion me mjete mbrojtëse për COVID-19, si: matës të temperaturës, dorëza, maska, mantila  dhe dezinfektaktë për duar.
2 24062020.jpg
Donacioni është pranuar nga drejtorit ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili në emër të punëtorëve të spitalit ka falënderuar KFOR-in për donacionin dhe bashkëpunimin që nga hyrja në Kosovë. “Në falënderojmë KFOR-in për donacionin e dhuruar. Sadoqë simbolik të jetë ky donacion, ai ka një vlerë dhë rëndësi të madhe për ne, sepse dëshmon gatishmërinë, miqësinë dhe bashkëpunimin e vazhdueshëm të KFOR-it edhe në situata të vështira, siç është tash situata me pandeminë”, - theksoi drejtori Avdaj.   
3 24062020.jpg
Donacioni është dorëzuar nga shefi i CIMIC-ut Italian, oficeri Giovanni Toscano dhe komandanti i LMT-së zvicerran, oficeri Jonathan Kopel, të cilët kanë premtuar se donacionet dhe përkrahja për popullin dhe institucionet e Kosovës do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.

Mbahet mbledhja e Këshillit Profesional

Prizren, 01.06.2020
Në respektim të plotë të rekomandimeve të  MSH/IKSHP-së, Këshilli Profesional ka mbajtur mbledhjen urgjente  në të cilën ka diskutuar për gjendjen aktuale në spital, si  dhe është kërkuar zbatimi i Vendimit të MSH-së, nr. 05-3085, përkatësisht Qarkores Nr. 11/2020 për informimin e Institucioneve Shëndetësore publike dhe private lidhur me zbatimin e Planit për rikthim në normalitetit të shërbimeveshëndetësore.
4 03062020.JPG

5 03062020.JPG

Shpallen punëtorët e dalluar për muajin prill 2020
 
Prizren, 8 maj 2020
Pas paraqitjes së rastit të parë pozitiv me COVID-19, u shtrua nevoja për trajtimin e rasteve pozitive edhe në spitalin e përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren.  U zhvillua edhe një takim i përbashkët i drejtorit ekzekutiv, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe drejtorit të  përgjithshëm të SHSKUK-së, Mr.sci.dr.Basri Sejdiu, dhe me rekomandim të IKSHP-së u arrit dakordimi që rastet pozitive me COVID-19 të pacientëve të Hemodilalizës të trajtohen në repartin e Hemodializës në spitalin e përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, në ankensin e veçantë, me orar të veçant dhe me hyrje të veçantë për pacientë dhe hyrje të veçantë për personel.
Personeli u shprehën të gatshëm në ofrorimin e shërbimeve për pacientët pozitiv me COVID-19, ndërsa 7 prej u deklaruan vullnetarisht dhe pa asnjë hezitim të merren me trajtimin e rasteve pozitive me COVID-19.
2 08052020.JPG
Këshilli Drejtues u shpreh mirënjohje të gjithë punonjësve të spitalit për punën, angazhimin dhe gatishmërinë e ofrimit të shërbimeve në këtë situatë të pandemisë, ndërsa në mënyrë të veçantë falënderon, u shpreh mirënjohje dhe vlerësim të lartë për vullnteraizmin e trajtimit të rasteve positive, sepse ata vunë në rrezik edhe shëndetin dhe jetën e tyre dhe të familes, vetëm e vetëm për të mbrojtur jetën e pacentëve.
Andaj, duke vlerësuar lartë këtë vullnetarizëm dhe sakrificë, Këshilli Drejtues me motivacionin: “Angazhim vullnetar në trajtimin e rasteve pozitiv me COVID-19” shpall Punëtorë të dalluar për muajin prill 2020: Dr. Genc Elshani, mjek specialist nefrolog, Dr. Myjesere Abrashi, mjeke specialist nefrologe, Anita Salla, kryeinfermiere e repartit Infektivë, Fitore Fetahu, infermiere në Hemodializë, Luljeta Caka, infermiere në Hemodializë, Berat Morina, infermier në hemodializë dhe Edonis Cena, infermier.
Punëtorët e dalluar sot në vendin e punës janë vizituar nga : Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv, Dr. Ali Hoti, drejtor mjekësor, ud, Dr, Bali Gashi, kryesues i Këshillit Profesional dhe Msc. Bajram Vezaj, drejtor i infermierisë. 
Këshilli Drejtues falënderon edhe MSH-në, IKSHP-në, SHSKUK-në dhe instancat tjera për bashkëpunim dhe ofrimin e dhënë në menaxhimin e situatës me COVID-19.
 
Së bashku do t’ia dalim!

Oda Ekonomike e Kosovës vendos tri tunele dezinfektuese

Prizren, 02.05.2020

Sot në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Oda Ekonomike e Kosovës - Njësia Rajonale në Prizren,  si donacion, para hyrjes në Emergjencë, Hemodializë dhe Infektivë, ka vendosur nga një tunel dezinfekruese. Tunelet do të jenë edhe një masë shtesë të mbrojtes nga përhapja e  virusit COVID-19.

3 03062020.JPG

1 03062020.JPG

2 03062020.JPG

Menaxhmenti i spitalit falënderon Odën Ekonomike të Kosovës-Njësinë Regjionale në Prizren për donacionin e dhuruar


Mbahet takim i përbashkët i drejtroit të spitalit dhe drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK-së

27 prill 2020

Sot, e hënë, 27.04.2020,  në ambientet e jashtme të spitalit të përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren, mbahet takimi  i  përbashkët i menaxhmentit të Spitalit: Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv, dr. Ali Hoti, drejtor mjekësor, ud, Bajram Vezaj, drejtor i infermierisë, Dr. Genc Elshani, ud shef i Hemodializës, Alemsha Jasharri, kryeinfermiere e Hemodializës dhe drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK-së, Mr.sci. Dr. Basri Sejdiu, i shoqëruar nga këshilltari, Dr. Driton Ukmata, drejtoresha e Klinikës së Hemodializës në QKUK, dr. Hajrije Korça, dhe drejtori i Administratës i QKUK-së, Visar Islamaj.  

1 08052020.PNG

Në takim u bisedua për gjendjen në Hemodializë në Prizren, pasi që një pjesë e personelit (17) të Hemodializës dhe pacientëve (6) kanë rezultuar pozitiv në testin me COVID-19


Donacion i vullnetarëve: 40 maska mbrojtëse për fytyrë

Prizren, 7 prill 2020

Drejtori i spitali i përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Prof. Ass. Dr .Afrim Avdaj,  të martën, nga një grup i vullnetarëve ka pranur një donacion prej 40 maska për fyturë për personelin shëndetësor. Në emër të grupit të vullnetarëve donacioni është dorëzuar nga Prof. Dr. Shaban Buza.

1 07042020.JPG

“Maskat janë prodhuar në Printer 3 D dhe janë të kompletuara me pajisje përcjellëse nga vullnetmirët që punojnë në shtëpi ose stdudio nga materialet që dhurohen ose që posedohen nga vet ata. Këto maska janë dhurime humanitare  për t’i mbrojtur  punëtorët shëndetësor në ballafaqimin e tyre si vijë e parë e “frontit” kundër virusit COVID-19. Andaj, në emër të grupit vullnetarë falënderoj mantilbardhët që po punojnë që të na shpëtojnë neve”,- tha Prof. Dr. Shaban Buza, gjatë dorëzimit të donacionit.

Në emër të spitalit ka falënderuar drejtori ekzekutiv, prof. Ass. Afrim Avdaj, i cili ka angazhuar komisionin për menaxhimin e situatës me COVID-19, që maskat të vihen në përdorim nga personeli shëndetësor që është në kontaktet e drejtpërdrejt me rastet e dyshuara me COVID-19.

KUSH ËSHTË KONTAKT I AFËRT (I NGUSHTË) I NJË RASTI TË DYSHIMTË OSE TË VËRTETUAR ME COVID-19?

Personi që jeton në të njëjtën familje me rastin COVID-19;

Personi që ka pasur kontakt të drejtpërdrejtë fizik me rastin COVID-19 (p.sh. shtrëngimi i duarve);

Personi që ka pasur kontakt të drejtpërdrejtë të pambrojtur me sekrecionet infektive të një rasti COVID-19 (p.sh. i dyshimti i ka kollitur në fytyrë);

Personi që ka qëndruar ballë për ballë me një rast COVID-19 në distancë më pak se 2 metra dhe në kohëzgjatje prej më shumë se 15 minuta;

Personi që ka qëndruar në të njejtin ambient të mbyllur (p.sh. klasë, sallë e takimit, pritëtore në spital, etj.) me një rast COVID-19 në kohëzgjatje prej më shumë se 15 minutash dhe ka qenë në një distancë prej më pak se 2 metra;

Një punëtor shëndetësor ose një person tjetër që kujdeset drejtpërdrejt për një rast me COVID-19, ose një laboratorant që ka marrë mostra nga një rast me COVID-19, dhe të cilët janë kujdesur për rastin COVID-19 pa i përdorur pajisjet personale mbrojtëse të rekomanduara (PPM) ose që kanë bërë shkelje të parimeve të përdorimit të PPM;

Një kontakt në një aeroplan, i ulur në distancë prej dy ulëseve (në çfarëdo drejtimi) të rastit me COVID-19, shoqëruesit e udhëtimit ose personat që ofrojnë kujdes, dhe anëtarët e ekuipazhit që shërbejnë në pjesën e avionit, ku ishte ulur rasti COVID-19 (nëse personi i dyshimtë ka pasqyrë të rëndë klinike dhe ka lëvizur nëpër aeroplan, duke treguar për një ekspozim të lartë, atëherë të gjithë pasagjerët që kanë qenë ulur në atë pjesë apo komplet udhëtarët e aeroplanit mund të konsiderohen kontakt i afërt).

Lidhja epidemiologjike me një rast të mundshëm ose të konfirmuar të sëmundjes mund të ketë ndodhur brenda një periudhe 14-ditore para shfaqjes së sëmundjes në rastin e dyshuar.

Burimi : Case definition and European surveillance for COVID-19, https://www.ecdc.europa.eu/en/case-definition-and-european-surveillance-human-infection-novel-coronavirus-2019-ncov

Emërohet Ekipi i cili do të koordinoj të gjitha veprimet me SHSKUK-në, IKSHP-në dhe MSH për trajtimin e të gjitha rasteve eventuale në lidhje me Coronaviruesin, në përbërje:

1. Dr. Ali Hoti, drejtor mjekësor, udhëheqës

2. Msc. Bajram Vezaj, drejtor i infermirisë

3. Dr. Beram Karanezi, shef i rep.  të Infketivës,

4. Dr. Mehmedali Skeraj, koordinator i Cilësisë

5. Dr. Sevim Brina, pulmologe,

6. Mr.Ph. Muharrem Rama, shef i barnatores 

7. Anita Salla, kryeinfermiere e rep. të Infektiktivës 

8. Afrim Morina, kryeinfermir i rep. të Pulmologjisë

24.02.2020


Mjeti për Vlerësimin e Gatishmërisë Spitalore te Sëmundja COVID-19

Të gjitha spitalet duhet të jenë të përgatitur për paraqitjen e mundshme të pacientëve me Coronavirus (COVID-19).

Të gjitha spitalet duhet të sigurojnë që stafi i tyre të jetë i trajnuar, i pajisur dhe i aftë për:

·         Parandalimin e përhapjes brenda objektit të sëmundjeve të frymëmarrjes përfshirë COVID-19

·         Identifikimin dhe izolimin e menjëhershëm të pacientëve me COVID-in e mundshëm dhe të informoj stafin e duhur të institucionit dhe autoritetet e shëndetit publik

·         Kujdesin për një numër të kufizuar të pacientëve me COVID-19 të konfirmuar ose të dyshuar si pjesë e operacioneve rutinë

·         Kujdesin e mundshëm për një numër më të madh të pacientëve në kontekstin e një shpërthimi për shkallëzues

·         Monitorimin dhe menaxhimin e çdo personeli të kujdesit shëndetësor që mund të ekspozohet ndaj COVID-19

·         Komunikimi në mënyrë efektive brenda objektit dhe planifikimin për komunikim të jashtëm adekuat në lidhje me COVID-19

Lista e mëposhtme nxjerr në pah fusha të rëndësishme që spitalet/klinikat duhet t’i rishikojnë në përgatitje për ardhjen e mundshme të pacientëve me COVID-19.

 

1.      Politikat e parandalimit dhe kontrollit të infeksionit dhe trajnimi për personelin e kujdesit shëndetësor (PKSh):

·         Institucioni siguron edukim dhe trajnim specifik të punës për punëtorët shëndetësor në lidhje me COVID-19 duke përfshirë:

ü  Shenjat dhe simptomat e infeksionit

ü  Si të marrim në mënyrë të sigurtë një mostër

ü  Praktikat e rregullta të kontrollit të infeksionit dhe përdorimi i pajisjeve personale mbrojtëse (PPM)

ü  Procedurat e triazhimit përfshirë vendosjen e pacientit

ü  Politikat e pushimit shëndetësor të punëtorëve shëndetësor dhe veprimet e rekomanduara për ekspozime të pambrojtura (p.sh. mospërdorimin e PPM të rekomanduar, kontaktin pa dijeni me pacientin infektues)

ü  Si dhe kujt duhet t’i raportohen rastet e COVID-19

 

 

 

2.  Procesi i identifikimit dhe izolimit të shpejtë të pacientëve të konfirmuar ose të dyshuar me COVID-19:

·         Shenjat vendosen në hyrje me udhëzime për individët me simptoma të infeksionit të frymëmarrjes që : menjëherë vendosni maskë dhe mbajeni ate gjatë vlerësimit të tyre, mbuloni gojën / hundën e tyre kur kolliten ose teshtijnë, përdorimin dhe depozitimin e faculetave dhe mbajtjen e  higjienës së duarve pas kontaktit me sekrecionet e frymëmarrjes.

·         Të sigurohen maska për pacientët me kollë dhe individët të tjerë simptomatikë me rastin e hyrjes në institucion.

·         Të vendosen shenjat në zonat e triazhimit (p.sh. para hyrjeve) duke këshilluar pacientët me ethe ose simptoma të infeksionit të frymëmarrjes që menjëherë të njoftojnë personelin e triazhimit, me qëllim që të ndërmerren masat e duhura dhe me kohë.

·         Dezinficientët e duarve me bazë alkooli për higjenën e duarve të jenë të disponueshëm në çdo hyrje dhe në të gjitha zonat e përbashkëta.

·         Objekti siguron thasë dhe shporta pa prekje për hedhjen e faculetave në dhomat e pritjes dhe në zonat e përbashkëta.

·         Objekti ka një hapësirë ​​të veçantë dhe të ventiluar mirë e cila lejon që pacientët që presin të ndahen në distancë prej së paku 2 m ose më shumë, dhe me qasje të lehtë me mjete për higjienë të frymëmarrjes.

·         Objekti ka një udhëzues për të siguruar që pacientët me COVID-19 të konfirmuar ose të dyshuar të zhvendosen me shpejtësi në dhomë të izolimit.

·         Përndryshe, për pacientët që nuk mund të vendosen menjëherë në dhomë për vlerësim të mëtejshëm, të sigurohet një sistem që i lejon ata të presin në një automjet personal ose jashtë objektit dhe të njoftohen me telefon ose mënyrë tjetër kur të vije radha e tyre për t’u vlerësuar.

·         Personeli i triazhimit trajnohet për të bërë pyetje dhe të ndërmarrë veprime me qëllim të identifikimit dhe izolimit me shpejtësi rasteve të dyshuara.

·         Institucioni duhet të ketë një metodë  për njoftimin e menjëhershëm të menaxhmentit (njësisë për kontrollin e infeksionit) pas identifikimit të çdo rasti të dyshimtë

·         Institucioni duhet të ketë një metodë për të njoftuar institucionet përkatëse  (varësisht nga niveli ku raportojnë - lokale ose qëndrore) për një rast të dyshuar, menjëherë pas arritjes.

·         Objekti duhet të ketë të definuar udhëzuesit për pranimin e rasteve të dyshimta, që vijnë me autoambulancë.

 

3.      Vendosja e pacientit:

·   Konfirmoni numrin dhe vendndodhjen e Dhomave për izolimin e rasteve me infeksione respiratore (AIIR - Airborne Infection Isolation Rooms) në dispozicion në institucionin tuaj (idealisht duhet të jenë në dispozicion në njësitë e emergjencës dhe repartet spitalore).

·         Të vërtetohet që secila dhomë AIIR është testuar dhe është aktiv (p.sh., për shkëmbim të mjaftueshëm ajri, presion negativ) brenda muajit të fundit. Dhoma AIIR duhet të kontrollohet për presion negativ para futjes në përdorim.

·         Verifikoni nëse çdo dhomë AIIR i plotëson kriteret e mëposhtme:

ü  Minimumi 6 ndërrime të ajrit në orë

ü  Ajri nga këto dhoma duhet të shkarkohet jashtë ose të filtrohet përmes një filtri të grimcave me efikasitet të lartë (HEPA) përpara riciklimit

ü  Dyert e dhomës duhet të mbahen të mbyllura, përveç kur hyni ose dilni nga dhoma, dhe hyrja dhe dalja duhet të minimizohen.

ü  Kur në dhomë ndodhet një pacient, AIIR kontrollohet çdo ditë për presion negativ. Të krijohet një protokoll, i cili specifikon që procedurat që gjenerojnë aerosole mund të shkaktojnë kollitje (p.sh. induksioni i sputumit) duhet të kryhen në një AIIR duke përdorur PPM adekuate.

ü  Institucioni duhet të ketë plane për të minimizuar numrin e punëtor shëndetësor që hyjnë në dhomë. Vetëm personeli i autorizuar mund të hyj në AIIR. Institucionet duhet tu ofrojnë kujdes për këta pacientë me punëtor te përkushtuar për të minimizuar rrezikun e transmetimit dhe ekspozimit ndaj pacientëve dhe punëtorëve të tjerë shëndetësor.

ü  Institucioni duhet të ketë një metodë (p.sh., një regjistër, gjurmim elektronik) për të dokumentuar punëtorët shëndetësor që hyjnë dhe dalin nga dhoma e pacientit.

ü  Institucioni ka praktika të dhënies së pajisjeve të kujdesit për pacientët në gjendje jo kritike

4.   Masat e kujdesit paraprak të bazuara në përhapje (përdorni masat standarde të kujdesit, infeksionet që përhapen me kontakt,  infeksionet aerogjene , plus mbrojtjen e syve për pacientët tek rastet e konfirmuara ose të dyshuara të COVID-19):

·         Pajisjet Personale Mbrojtëse (PPM) dhe furnizimet e tjera për parandalimin dhe kontrollin e infeksionit (p.sh. furnizimet për higjienën e duarve) që do të përdoren si për mbrojtjen e personelit shëndetësor (punëtor shëndetësor) ashtu edhe për kontrollin e burimit tek pacientët e infektuar (p.sh., vendosja e maskës për pacientin) duhet bërë furnizime të  mjaftueshme, përfshirë dhomat e pranimit të pacientit, dhomat e triazhimit dhe vlerësimit të pacientit.

·         Institucioni ka një program për mbrojtje repspiratore. Punëtorët Shëndetësor kanë kaluar kontrollet e duhura mjekësore, janë trajnuar për përdorim dhe përshtatje të respiratorëve.

·         Punëtorët shëndetësor kanë marrë trajnime adekuate, përfshirë trajnimin "në kohën e duhur" për zgjedhjen dhe përdorimin e duhur të PPM (duke përfshirë vendosjen dhe heqjen e PPM), përfshirë demonstrimin e njohurive të marra.

·         Institucioni kryen auditimin për respektimin e përdorimit të rekomanduar të PPM nga ana e punëtorëve shëndetësor.

5.      Lëvizja e pacientëve të konfirmuar ose të dyshuar me COVID-19 brenda objektit:

·         Lëvizja e pacientëve jashtë dhomave AIIR duhet të kufizohet vetëm për qëllime mjekësore.

·         Duhet të ketë një protokoll për të siguruar që nëse pacienti duhet të ç ’vendosët jashtë dhomës, atëherë njoftohen paraprakisht punëtorët shëndetësor në zonën pritëse.

·         Pacientëve të ç’ vendosur jashtë dhomave AIIR-it do t'ju kërkohet të mbajnë maskë dhe të mbulohen me një çarçafë të pastër (gjatë transportit).

 

6.      Higjiena e duarve (HD):

·         Furnizimet për higjienën e duarve, përfshirë dezinfektuesit për duar me bazë alkooli, duhet të jenë lehtësisht të qasshëm në zonat e kujdesit për pacientët, përfshirë zonat ku punëtorët shëndetësor e zhveshin PPM.

·         Institucioni duhet të ketë një mënyrë për të kontrolluar respektimin e praktikave të rekomanduara të higjienës së duarve nga punëtorët shëndetësor.

 

7.      Pastrimi i ambientit:

·         Institucioni duhet të ketë një plan për të siguruar pastrimin dhe dezinfektimin e duhur të sipërfaqeve dhe pajisjeve në dhomën e pacientit.

·         Personeli i shërbimeve mjedisore të cilëve iu është dhënë kjo përgjegjësi, duhet të trajnohet siç duhet dhe të testohet në mënyrë të duhur.

·         Të gjithë punëtorët shëndetësor me përgjegjësi të pastrimit duhet ta kuptojnë kohën e kontaktit për produktet e zgjedhura për përdorim.

·         Institucioni duhet të ketë një proces për të siguruar që pajisjet e përbashkëta ose të pa përcaktuara të pastrohen dhe dezinfektohen pas përdorimit, sipas rekomandimeve të prodhuesit.

·         Institucioni duhet të përdor një dezinfektues të shkallës spitalore me veprim kundër patogjenëve viral (të aprovuar nga EPA) në sipërfaqe jo poroze.

·         Nëse nuk ka produkte të aprovuara nga EPA kundër patogjenëve viral në këtë rast kundër për COVID-19, atëherë duhet të përdoren produktet me veprim kundër koronaviruseve njerëzore sipas udhëzimeve të prodhuesit.

 

8.      Monitorimi dhe administrimi i Punëtorëve Shëndetësor:

·         Institucioni duhet ti ndjek politikat dhe procedurat e autoriteteve të shëndetit publik për monitorimin dhe administrimin e punëtorëve shëndetësor, të cilët kanë mundësi ekspozimi ndaj COVID-19, duke përfshirë sigurimin e qasjes së lehtë (përmes telefonit) në konsultat mjekësore.

·         Institucioni duhet të ketë një proces për të gjurmuar ekspozimet dhe të kryejë monitorim aktiv dhe / ose vetë-monitorim të punëtorëve shëndetësor nëse kërkohet nga shëndetësia publike.

·         Institucioni duhet të ketë një mënyrë për të kryer kontrollë të simptomave dhe temperaturës para fillimit të çdo ndërrimi të punëtorëve shëndetësor asimptomatik, të ekspozuar që nuk janë të kufizuara në punë.

 

9.      Qasja dhe lëvizja e vizitorëve brenda objektit:

·         Planet për qasjen e vizitorëve dhe lëvizjen brenda objektit duhet të jenë të rishikuara dhe azhurnuara brenda 12 muajve të fundit.

·         Vizitorët kontrollohen për simptoma të sëmundjes akute të frymëmarrjes përpara se të hyjnë në spital.

·         Objekti duhet të ketë një plan për të kufizuar vizitën në dhomat e pacientëve me COVID-19 të konfirmuar ose të dyshuar.

·         Nëse vizitorët lejohen të hyjnë në dhomën e një pacienti të konfirmuar ose të dyshuar COVID-19, objekti do të:

ü  Vendosni një rregull që përcakton se çfarë PPM duhet të përdoret nga vizitorët.

ü  Siguroni udhëzime për vizitorët përpara se të hyjnë në një dhomë pacientësh lidhur me higjienën e duarve, duke kufizuar sipërfaqet e prekura dhe përdorimin e PPM sipas rregullores aktuale të institucionit.

ü  Mbani një regjistër (p.sh., një regjistër me informacionin e kontaktit) të të gjithë vizitorëve që hyjnë dhe dalin nga dhoma.

ü  Sigurohuni që vizitorët të kufizojnë lëvizjen e tyre brenda objektit.

10.  Institucioni duhet rregullisht të përcjell situatën me sëmundjen e koronavirus

(COVID-19). www.cdc.gov/COVID19


Të nderuar drejtorë,

Bazuar në Vendimin Nr. 01/07, të datës 11.03.2020, të nxjerrë nga Qeveria e Republikës së Kosovës, me qëllim të parandalimit të infeksionit coronairus Covid-19, me të cilin është ndërprerë procesi edukativo-arsimor në  të gjitha institucionet publike dhe private, deri më 27 mars 2020, me rekomandim që të lirohet njëri prind nga puna ( kjo masë nuk vlen për punëtorët e sektorit të shëndetësisë dhe sigurisë).

Gjatë këtyre dy ditëve në institucionet shëndetësore publike njësi përbërse të SHSKUK-së, kemi pasur shumë ankesa-kërkesa nga prindërit të cilët (dytë) punojnë në institucionet shëndetësore dhe fëmjët e tyre kanë mbetur pa përkujdesje prindërore.

Për të dalë nga kjo situatë që mos të mbetet keq as shërbimi shëndetësorë, e as fëmijët të mos mbesin pa përkujdesje prindërore, drejtoria e SHSKUK-së, kërkon nga ju si menaxher të institucioneve shëndetësore në varësi të SHSKUK-së, që të veproni si në vijim:

1.     Për punëtorët shëndetësorë dhe administrativ që të dy bashkëshortët punojnë në institucione shëndetësore e që kanë fëmijë të cilëve u duhet përkujdesje e domosdoshme prindërore, obligohen menaxherët ( për infemier/e kryeinfermieret, për  mjekë drejtorët e klinikave, apo drejtorët e spitaleve, për punëtorët administrativ, drejtorët e administratës obligohen që
 
1.1.  për pesonelin me ndërrime të  koordinohet orari i punës që asnjëherë mos të caktohen të dy prindërit në një orar ( ndërrim)

1.2.   për personelin në orar të rregullt ( nga 7:00 deri 15:00) të lirohet njëri nga prindërit i cili ofron shërbimin që për këtë situatë, e që është më  pak i nevojshëm, apo aty ku ka mundësi njëri të caktohet paradite nga 7:00 deri 14:00, tjeteri 14:00 deri në 20:00.
 
2.  Për  personelin shëndetësorë, apo administrativ të cilëve bashkëshorti/ja, punon në institucione të sigurisë, të sigurohet koordinimi i orarit mos të jetë i njëjtë me bashkëshortin tjetër.

3.  Për zbatimin e kësaj kërkese janë të obliguar menaxherët e spitaleve, klinikave, instituteve dhe njësive tjera të SHSKUK-së, duke u koordinuar me menaxherin/en, e institucionit ku punon bashkëshorti/ja tjetër.

4.   Për shkak të situatës ju kërkojmë që të jeni vigjilent, duke mos lënë për asnjë moment zbraztësi  gjatë ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientët.
 
5.   Kjo kërkesë vlen sipas Vendimit të Qeverisë, apo deri në një vendim tjetër.
Me respekt, Drejtoria SHSKUK
 
Masat e marra në Spitalin e Përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” Prizren për menaxhimin e situatës me COVID-19

- Në Spitalin e Përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është formuar Ekipin për menaxhimin e situatës dhe marrjen e masave mbrojtëse për Coronavirus. Ekipi ka takime të rregullta me përfaqësues të  IKSHP-së, Drejtorisë komunale të Shëndetësisë, Mjekësisë Primare, Komitetit për Infeksione intrahospitalore brenda spitalit.
- Janë  caktuar  6 dhoma të  izoluara në  repartin e Infektivës me 12 shtretër, me hyrje dhe dalje të  veçantë.
- Në  rast nevoje është  në  dispozicion reparti i Infektivës me kapacitet 33 shtretër, 5 mjekë  specialistë infektologë  dhe 11 infermierë /e.
- Të gjithë punëtorët përmes shefave, kryeinfermierëve dhe udhëheqësve të njësive janë njoftuar dhe njoftohen me vendimet dhe rekomandimet e IKSHP-së dhe organeve tjera relevante.

Me respekt,
Shefajet Berisha
Shef i personelit/komunikimit

TURDHËRESË

Të nderuar shefa dhe kryeinfermierë të reparteve

Bazuar në Qarkoren Informative të lëshuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe në rekomandimet e Instiutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, 

Urdhëroheni që ta pezulloni deri në një vendim tjetër punën në ambulanca specialistike.

Poashtu, të ndërpritet programi elektiv (jo urgjent) i operacioneve dhe procedurave tjera terapeutike dhe diagnostike. 

Të trajtohen të gjitha rastet e karakterit emergjent. 

Urdhëresa të zbatohet deri në një vendim tjetër

 Me respekt,

Dr. Afrim Avdaj


Mos i harroni, këto janë masat e Qeverisë së Kosovës kundër koronavirusit

Qeveria e Kosovës ka ndërmarrë masa kundër kësaj sëmundjeje vdekjeprurëse.
Qeveria e Kosovës ka thirrur një mbledhje urgjente, në natën e së mërkurës. Kryeministri Albin Kurti dhe ministrat e tij janë mbledhur në orën 20:00.Ministri i Shëndetësisë ka apeluar te qytetarët që të mbajnë higjienën, ndërsa si edhe në shumë vende të tjera të botës, ka thënë se është mirë të evitohen përshëndetjet me duar.
Këto janë masat e Qeverisë së Kosovës kundër koronavirusit:
Ndërmarrja e procesit edukativo arsimor dhe institucioneve arsimore publike dhe private në të gjitha nivelet deri më 27 mars 2020.Pezullohet përkohësisht linja e udhëtimit ajëror dhe tokësor.
Kontroll i obliguar i udhëtarëve nga ekipet mjekësore të QKMF’vë në të gjitha hyrjet dhe daljet e Kosovës me mbështetjte të PK;së.
Vetëkarantim i detyruar për të gjithë qytetarët që hyjnë në KOsovë nga zonat epidemike me rrezik të lartë dhe të mesëm.
Aktivititetet publike dhe jo publike mund të zhvillohen të mbyllura pa praninë e publikut.
Të ndalohet veprimtaria e restoranteve, klubeve të natës, palestrave, pishinave pas orës 23:00.Të ndalohet eksporti I pajisjeve, materialeve dhe medikamenteve mjekësore nga ana e operatorëve ekonomik dhe prodhuesve, përveç me Vendim të Qeverisë.
Të gjitha institucionet qeveritare, si dhe ndërmarrjet publike dhe private detyrohen të ndërmarrin masa për mbrojtje dhe dezinfektim në të gjitha institucionet sipas udhëzimeve nga Ministria e Shëndetësisë, të cilat kanë të bëjnë me masat e përforcuara higjienike.
Të gjitha ndërmarrjet publike dhe kompanitë privatë që kryejnë transport publik të udhëtarëve, obligohen të bëjnë dezinfektim të rregullt të mjeteve transportuese.
Të ndalohet transporti i organizuar ndërkombëtar (autobus, minibus dhe të ngjashme) drejt vendeve me rrezik të lartë dhe anasjelltas.
Sëmundja vdekjeprurëse, që ka marrë mijëra jetë në shumë vende të botës, tash për tash nuk është konfirmuar të ketë mbërritur në vendin tonë.
Ndonëse shumë qytetarë deri më tani janë testuar me dyshimet se janë prekur nga koronavirusi, rezultatet kanë treguar se asnjëri prej tyre nuk është infektuar nga sëmundja, që origjinën e ka nga Kina.
Këto janë masat e reja që ka ndërmarrë Qeveria e Kosovës për koronavirusin

Zëvendëskryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, ka treguar gjashtë masat që janë më urgjente që institucione përkatëse duhet të ndërmarrin sot e nesër.
Përmes një postimi në Facebook, Hoti tha se masat janë ndërmarrë nga Qeveria për tu përgatitur për përballje me rrezikun nga COVID-19:
Postimi i plotë:
Masat janë ndërmarrë nga Qeveria për tu përgatitur për përballje me rrezikun nga COVID-19.
Këto janë detyrat më urgjente që institucione përkatëse do të ndërmarrin sot e nesër, në mënyrë që për vikend të jemi të përgatitur:
1. Materialet e domosdoshme shpërndahet nëpër qendrat mjekësore në të gjitha komunat, tek policia, doganierët, policët kufitarë dhe të gjitha shërbimet e tjera emergjente.

VENDIM

Emërohet ekipi për identifikimin e nevojave emergjente për barna, material shpenzues dhe pajisje mjekësore, si dhe të kordinohet me SHSKUK-në dhe Ministrinë e Shëndetësisë në përbërje: Dr. Bali Gashi, kryetar, Dr. Ali Hoti, Bajram Vezaj, Dr. Mehmedali Skeraj dhe Muharrem Rama, anëtarë.
13.03.2020                                                               Këshilli Drejtues


Në kuadër të masave parandaluese për COVID-19, sot, e premte, 20.03.2020, në Spitalin e Përgjithshëm "Pri. Dr. Daut Mustafa" në Prizren u bë dezinfektimi i hapësirave të brendshme dhe të jashtme.
1 27032020.JPG

2 272020.JPG

3 27032020.JPG

4 27032020.JPG


Adem Saramati dhuron donacionin mbi 50 mijë euro

Prizren, 3 mars 2020

Ta ndihmosh të sëmurin është vepër hyjnore, ndërsa të ndash paranë e fituar me djerësë për të ndihmuar spitalin është vepër e pavdekshme

Sot në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është bërë pranimi dhe vënia në funksion e aparatit RTG- digjital, donacion i dhuruar nga  qytetari, z. Adem Saramati, nga fshati Dobrusht i komunës së Prizrenit, cili punon dhe zhvillon veprimtarinë punuese ndërtimore në Slloveni.
1 03032020.JPG
Donacioni është pranuar nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Afrim Avdaj, i cili edhe ka falënderuar në emër të gjithë punonjësve të spitalit.
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor i spitalit: “Ideja për ta konkretazuar donacionin e sotëm daton nga dita e veçatë e familjes Saramati, dita e martesës së djalit të Ademit, Enisit, kur na u premtua blerja e një aparati të RTG-së për spitalin e Prizrenit. Dhe sot ky premtim u realizu me vënien në funksion të aparatit që do të jetë një ndihmesë e madhe në procedurat e diagnostifikimit. Dhe për fund  falënderoj Ademin dhe ne veçanti dajën Gani dhe gjithë familjen Saramati që njihen për shpirtin human dhe atdhetar. Ta ndihmosh të sëmurin është vepër hyjnore, ndërsa të ndash paranë e fituar me djerësë për të ndihmuar ndihmuar spitalin është vepër e pavdekshme. Andaj, më lejoni që në emër të  gjithë punonjësve të spitalit, gjithë qytetarëve dhe atyre që do të kenë nevojë për për marrjen e shërbimeve të shpreh falënderimet e veçanta për familjen saramati për donacionin e dhuruar”.
4 03032020.JPG
Dr. Sadri Beqiri, shef i Radiologjisë: “Ky aparat do të jetë në shqërbim të gjithë qytetarëve, sepse brenda një viti kryen mbi 30 shërbime të RTG-së. Ky aparat ka ardhur në kohën dhe vendin e duhur dhe do të mundëson një shërbim shumë më të mirë për qytetarët”.
3 03032020.JPG
Adem Saramati, donator: “Falënderoj babain tim, Ganiun, që është një humanist i madh dhe ne nuk do të ndalemi vetëm me këtë donacion, sepse edhe në të ardhmen do të vazhdojmë me donacione të tjera. Falënderoj edhe dr. Afrimin edhe si drejtor, por edhe si nip i joni, që na bën të ndihemi krenar për idenë e dhënë dhe për punën dhe angazhimin që është duke bërë me me gjithë stafin menaxhues për të ofruar më të mirën për gjithë ata që kërkojnë shërbime në spital. Për fund  falënderoj të gjithë punëtorët e ndërmarrjes time,sepse pa ta edhe ky donacion nuk do të ishte i mundur.
5 03032020.JPG
Ruzhdi Saramati, veprimtar dhe ish komandant i UÇK-së: “Falënderoj Ademin dhe babain e tij, që edhe njëherë dëshmuan përkushtimin e tyre për të vazhduar me aktivitetet humanitare, dhe se ky donacion na bënë të ndihemi krenar të gjithë ne, në veçanti neve si familje Saramati”.
2 030302020.JPG
Aparati nga dita e sotme do të jetë në shërbim të pacientëve dhe do të ndihmon në kualitetin e diagnostifikimit, si dhe plotësimin e nevojave për shërbime sa më cilësore për pacientë.

URIME 12 VJETORI I PAVARËSISË SË KOSOVËS!


Ambasadori Hasani viziton Spitalin e Përgjithshëm në Prizren

Prizren, 27 janar 2020
Ambasadori i Republikës së Kosovës në Shqipëri, z. Nait Hasani, të hënën, ka vizituar Spitalin e përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren. Ai është pritur nga drejtor ekzekutiv i Spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili ambasadorin e ka njoftuar me punët, shërbimet e ofruara dhe planifikimet për të ardhmen.
Në takim është biseduar edhe për vendosjen e bashkëpunimit  të dyanshëm, Kosovë-Shqipëri, në fushën e shëndetësisë.
1 27012020.jpg
Ambasadori i Republikës së Kosovës në Shqipëri, z. Nait Hasani, ka shprehur gatishmërinë për vendosjen e kontakteve të bashkëpunimit në mes institucioneve shëndetësore të Republikës së Kosovës  me ato të Republikës së Shqipërisë, në rastin konkret edhe të Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit me spitalet në Shqipëri.
Ambasadori Hasani ka falënderuar drejtorin dhe gjithë personelin e Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit për gatishmërinë, kontributin dhe ndihmën e ofruar për banorët e Shqipërisë, gjegjësisht të prekurit nga tërmeti në Shqipëri.


Përuriohen pajisjet e pranuara nga LuxDev
 
Prizren, 16 janar 2020
Ambasadorja e Luksemburgut në Kosovë, znj. Natacha Gomes, drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së. Mr.Sci.Dr.Basri Sejdiu, drejtori ekzekutiv u Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj, dhe përfaqësues të zyrës regjionale të Luxdev-it dhe projektit mbështetës për shëndetësinë e Kosovës, KSV/017, të enjten, kanë bërë inaugurimin e aparaurave në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, të pranuara nga LuxDev.
1 16012020.JPG
Fillimisht drejtori ekzekutiv, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj, ka bërë një prezantim të punës, të arriturave dhe sukseseve të spitalit, duke u fokuesuar edhe në përkrahjen e Qeverisë së Luksemburgut. “Falënderoj Qeverinë e Luksemburgut., Minsitrinë e Shëndetësisë, SHSKUK-në, Zyrën regjionale të LuxDev-it dhe udhëheqësit e prtojektit KSV/017 për përkrahjen e projeketeve për spitalin e Prizrenit, dhe pajsijet e pranuara gjatë vitit 2019 që kapin shumën mbi 300 mijë euro.Me këtë përkrahje është rritur gama dhe cilësia e shërbimeve shëndetësore dhe besojmë që  përkrahja do të vazhdojë edhe në të ardhmen”,- tha drejtori Avdaj.
2 16012020.JPG
Edhe drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Mr.sci.dr. Basri Sejdiu, ka falënderuar Qeverinë e Luksemburgut për këto investime. “Pas investimeve të projektit KSV/017 për Programin Mbështetës për Shëndetësinë e Kosovës nga Qeveria e Luksemburgut, vërehen ndryshime pozitive brenda SHSKUK-së, në veçanti në Spitalin e Prizrenit dhe Gjilanit. Ne falënderojmë Qeverinë e Luksemburgut, zyrën regjionale dhe udhëheqësit e projektit që investuan në infrastrukturë, pajisje mjekësore dhe konsulenca profesionale e segmente tjera”, - u shpreh drejtori Sejdiu, i bindur se
ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe më tutje, me qëllim të përkrahjes së mëtejme për SHSKUK-në.
3 16012020.JPG

5 16012020.JPG
Ambasadorja e Qeverisë sëLuksemburgut, znj. Natacha Gomes, ka shprehur kënaqësinë për investimet e qeverisë së luksemburgut. “Qeveria e Luksemburgut ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm në realizimin e prorojekteve në Kosovë, si në infrastrukturë, pajisje dhe funksionalizim të shërbimeve në neonatologji, patologji dhe ngritje të kspaciteteve humane, menaxheriale dhe profesionale.“Një pikë e rëndësishme janë edhe planet strategjike për Spitalin e Prizrenit dhe Gjilanit, dokumentet informuese, si dhe trajnimi i stafit që kanë mundësuar ngritjen e kualitetit të shërbimeve dhe mirëqenien e qytetarit. Ne edhe në të ardhmen do të vazhdojmë me përkrahjen për institucionet dhe shëndetësinë në Kosovë”,- theksoi  ambasadorja, Gomes.
4 16012020.JPG
Në shenjë falënderimi për përkrkrahjen e vazhdueshme, Spitali i Prizrenit ka ndarë mirënjohje institucionale për: Ministrinë Shëndetësisë, SHSKUK-në, Ambasadën e Qeverisë së Luksemburgut, Zyrën Regjinale të LuksDev-it dhe projektin KSV/017, si dhe mirënjohje individuale për: ministrin e Shëndetësisë, z. Uran ismaili, drejtorin e përgjithshëm të SHSKUk-së, Mr.sci.dr.Basri Sejdiu, dhe udhëheqësit e projektit KSV/017: Dr. Afërdita Ademi-Osmani, Prim. Dr. Dorjan Marusic, Jakop Ceglar, Prof. Dr. Ilir Hoxha, Artam Sadiku, Samandar Rafat dhe Admir Mustafa.


Drejtori prezanton punën njëvjeçare
 
Prizren, 6 janar 20202
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën, ka mbajtur një takim me përfaqësues të mediave, ku ka prezantuar punën njëvjeçare në spital.
Ai fillimisht ka falënderuar mediat për bashkëpunimin dhe raportimin korrekt, më pas ka prezantuar punën njëvjeçare dhe është përgjigjur në pyetjet dhe interesimet e gazetarëve. Në fund, në shenjë falënderimi për  bashkëpunim dhe raportim korrekt, mediave u ka ndarë nga një mirënjohje.
 06/01/20201 06012020.JPG

2 06012020.JPG
Raporti i punës për vitin 2019
Numri i shtretërve ..................................................... 515
Numri i mjekëve......................................................... 170
Numri i infermierëve.................................................. 445
Numri i farmacistëve.................................................. 1
Numri i stafit tjetër.................................................... 125
 
Numri i të hospitalizuarve.......................................... 23205
Ditë shërimi................................................................ 103331
Numri i operacioneve...............................................5403
o Me APET....................................................... 4074
Numri i lindjeve........................................................3118
o Me S.C........................................................... 953
Numri i vizitave specialistike..................................... 238091
Numri i shërbimeve
o Echo............................................................... 11164
o EEG, EMNC, Gastro..................................... 974
o EKG............................................................... 13647
o Kabinetet (Echo kargiografike, gjinekologjike dhe te tjera, kolonoskopi, 
ergometri, spirometri, CT, etj...................22478
o Analiza laboratorike....................................... 657448
o Radiologjike/diagnostike............................... 21721
o Transfuziologjike diagnostike........................ 35068
o Patologjike diganostike.................................. 2220
o Totali i shërbimeve ........................................ 174684
 
Numri i dializave........................................................ 30877
Shfrytzueshmëria e kapaciteteve............................... 55.0
Mortaliteti spitalor..................................................... 14.0
Mesatarja e hospitalizimit.......................................... 4.6

 
Raporti i plotë i prezantuar për mediaUrime dhe Gëzuar 2020 !  -  Drejtoria e Spitalit


Shpallen më të dalluarit për vitin 2019
 
Prizren, 31 dhjetor 2019
 
Në ditën përmbyllëse të vitit 2019, menaxhmenti i Spitalit të Përgjithshëm “ Prim. Dr. Daut Mustafa”  ka shpallur 10 punëtorët më të dalluar për këtë vit.
Drejtori  ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, në emër të stafin menaxherial  ka falënderuar gjithë punonjësit, udhëheqësit dhe të shpërblyerit për punën, angazhimin dhe përkushtimin e treguar gjatë vitit 2019. 
5 31122019.JPG
Punëtor i dalluar për vitin 2019\

Dr. Sadri Beqiri, radiolog, Shef i Shërbimit të Radiologjisë
Ardita Mazreku, Kryeinfermiere e Sallave Operative me Dhomën e Zgjimit
Dr. Naser Oskaqak, kirurg, Reparti i Kirurgjisë
Dr. Agron Hoxha, gjinekolog, Reparti i Gjinekologjisë
Dr. Sevim Brina, pulmologe, Reparti i Pulmologjisë
Nizam Çollaku, infermier, Reparti i Urologjisë
Mentor Shabanaj, infermier, Shërbimi i Emergjencës
Bukurije Morina, infermeriere, Reparti i Internës
Sekibe Berisha, Shërbimi i Administratës
 
Selman Kastrati, higjienist, Reparti i Infektivës
Përurohet aneksi i Radiologjisë
 
E hënë, 30 dhjetor 2019
Ministri i Shëndetësisë në detyrë, Uran ismajli, drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu, dhe drejtori ekzekutiv i Psitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën kanë përuruar Aneksin e Radiologjisë, ku janë vendosur pajisje të reja, në mesin e tyre edhe Tomografia Kompjuterizuar (CT).
 1 31122019.JPG
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj: “Përurimi i ankesit të radiologjisë është burimi dhe dhurata më e madhe për të gjithë qytetarët  që do të marrin shërbime me aparaturën më të re. Kjo është mundësuar falë angazhimit të ministrit të shëndetësisë, Uran Ismajli dhe drejtorit të SHSKUK-së, dr. Basri Sejdiu. Sot për të gjithë është një ditë e veçantë sepse qytetarët do të marrin shërbime cilësore dhe të shpejta”.
 2 31122019.JPG
Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu: “Në vazhdimësi jemi duke investuar dhe pajisur spitalet me aparaturën më moderne, që qytetarëve t'u mundësojmë ofrimin e shërbimeve sa më profsionale, cilësore, më të afërta dhe më pak të kushtueshme.Investimet në Spitalin e Prizrenit janë të orientuara që në të ardhmen Spitali i Prizrenit të jetë si qendra e dytë terciare pas QKUK-së. Mendojmë ta bëjmë Kardiologjinë e re invazive në Prizren, që të jemi sa më afër pacientit. Prizreni me rrethinë do të jetë një qendër e avancuar me shërbime moderne”.
 3 31122019.JPG
Ministri i Shëndetësisë në detyrë, Uran ismajli: “Vitin 2019 po e përmbyllim me një tjetër lajm shumë të mirë për shëndetësinë. Pas këtij investimi, Spitali i Përgjithshëm i Prizrenit u bë me një repart modern të radiologjisë. E pajisur me CT të re, aparaturë përcjellëse moderne dhe kushte optimale të punës, ky repart do të rrisë cilësinë dhe sigurinë e shërbimeve mjekësore”
 4 31122019.JPG
Ndërtimi i këtij aneksi ka kushtuar 600 mijë euro. Gjatë këtij viti në Spitalin e Prizrenit është bërë renovimi edhe i reparteve të Emergjencës, Internos, Pulmologjisë, Infektivës dhe Neurologjisë, ndërsa si donacion është rregulluar edhe hapësira për shërbime ditore spitalore.

Të gjithë besimtarëve të besimit katolik, 
URIME FESTA E KRISHTLINDJEVE!


Përurohen hapësirat për shërbispitalore ditore

Prizren, 18 dhjetor 2019
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm ”Prim .Dr. Daut Mustafa” dhe z. Halil Kastrati, drejtori i Shoqatës Humanitare,”Jetimat e Ballkanit”, të mërkurën, kanë përuruar hapësirat për ofrimin e shërbimeve spitalore ditore.
2 18122019.JPG   
Halil Kastrati: “Sot është një ditë e veçantë për  shoqatën “Jetimat e Ballkanit” dhe ndihemi shumë të lumtur që po përurojmë dhe vëmë në funksion hapësirat e rregulluara për shërbime spitalore ditore në spitalin e Prizrenit. Kjo do të ndihmon qytetarët  të marrin këtu shërbimet e nevojshme dhe jo të shkojnë në Prishtinë apo diku tjetër.
3 18122019.JPG

5 18122019.JPG
Urojmë që të ketë sa më pak të sëmurë, ata që punojnë këtu të kenë sa më pak pacientë, ndërsa falënderimet të çanta për të gjithë donatorët që kanë mundësuar realizimin e këtij projekti, i cili nuk do të jetë i fundit, por do të pasohet edhe me projekte tjera”, theksoi
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj: “Së pari falënderoj  shoqatën “Jetimat e Ballkanit”, të gjithë akterët dhe në veçanti z. Kastratin që kanë mundësuar projektin për ofrimin e shërbimeve ditore spitalore, i pari i këtij lloji në Kosovë. Kjo, sigurisht që do të ngrisë cilësinë e shërbimeve dhe do të ketë kosto më të ulët. Këtu do të ofrohen shërbme të veçanta që deri tash pacientët është dashur t’i marrin diku tjetër. Bëhet fjalë për trajtimin e dhimbjeve të rëndë, me sëmundje malinje. Ne kemi një anestizolog me licëncë ndërkombëtare për trajtimin e dhimbjeve dhe ai do të bëjë trajtimin e këtyre rasteve këtu në spital”.
4 18122019.JPG
Projekti për rregullimin e hapësirave për shërbime spitalore ditore është donacion i Shoqatës humanitare “Jetimat e Ballkanit” dhe, sipas donatorit, ka kushtuar rreth 70 mijë euro.
6 18122019.JPG
Po sot, është përuruar edhe hapësira me katër çesma, që në emër të shoqatës “Jetimat e ballkanit dhe udhëheqësit z. Halil Kastrati është donacion i një donatori anonim.


Takim pune i udhëheqësve të infermierisë

Prizren, 18 dhjetor 2019
Znj. Fetije Huruglica, shefe e Divizionit të Infermierisë në Ministrinë e Shëndetësisë, znj. Lirije Beqiri, koordinatore e shërbimeve të infermierisë në SHSKUK, dhe drejtorët e Infermierisë të gjitha spitaleve të Kosovës, të mërkurën, në spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren,  kanë mbajtur një takim pune ku kanë biseduar për çështje të shëndetësisë, në veçanti ato në fushën e infermierisë.
1 18122019.JPG
udhëheqësit e Infermierisë,  janë pritur në takim edhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Afrim Avdaj, i cili ju ka dhënë mbështje për realizimin e të gjitha ideve dhe projekteve që kanë për qëllim ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore për pacientë.
Pas takimit, udhëheqësit e Infermierisë kanë vizituar edhe disa reparte dhe hapësirat e reja të aneksit të radiologjisë që pritet të përurohen së shpejti.   Arrijnë pajisjet e Projekti KSV/017

Prizren, 4 dhjetor 2019
Të mërkurën, në spitalin e përgjithshëm ’Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur takimi i udhëheqësve të projektit Mbështetës për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017 dhe Këshillit  Drejtues të spitalit. Këshilli Drejtues i spitalit, i udhëhequr drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe udhëheqësja e Projektit KSV/017, dr. Dr. Afërdita Ademi Osmani, kanë shprehur përkushtimin dhe gatishmërinë e vazhdimit të aktiviteteve të parapara në Planin strategjik 2017/2021 drejt cakut dy drejtimësh: ngritjen e cilësisisë së shërbimeve shëndetësore dhe akreditimit ndërkombëtar të spitalit të Prizrenit.
2 05122019.JPG
Ata , së bashku me stafin shoqërues, kanë bërë edhe observimin e pajisjeve të cilat janë sjellë në spitalin e Prizrenit, si pjesë e aktiviteteve dhe mbështetjes së projektit KSV 0/17 , i cili financiarisht mbështetet nga Qeveria e Kosovës dhe Qeveria e Luksemburgut. Këto pajisje do të funksionalizohen në ditët në vijim dhe qytetarët do të kenë çasje në shërbime diagnostike me pajisje modern dhe në hapësira të reja në kuadër të spitalit.
3 05122109.JPG
Ndërkaq, grupet punuese, në punëtori të ndara, kanë bërë rivlerësimin e planit strategjik 2017-2021, identifikimin dhe prioritet për 3 vitet e ardhshme, si dhe sistemimin e monitorimit dhe vlerësimt përmes indikatorëve të përcaktuar në strategjinë  për punën e spitalit  dhe efektivitetin për përmirësimin e shëndetit të popullatës.
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.

Ambasadori Minxhozi dhe drejtori Avdaj vizitojnë dy nënat nga Durrësi që lindën në spitalin e Prizrenit  

Prizren, 2 dhjetor 2019
Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, dhe drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të martën, ka vizituar dy nënat e reja të zhvendosura nga Shqëipëria, të cilat kanë lind nga një djalë në spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit. 
1 05122019.JPG
Ambasadori i Shqipërisë, Qemajl Minxhozi: “Na u dha një hapësirë e gëzimit me lindjen e dy foshnjeve në spitalin e Prizrenit, në qytetin historik mbarë shqiptar të Prizrenit. Nënave dhe fëmijëve ju dëshirojmë shëndet, ndërsa falënderojmë spitalin e Prizrenit, gjithë stafin dhe drejtorin Avdaj, që janë duke dhënë një ndihmesë të madhe jo vetëm në këtë rast, por edhe me ofrimin e shërbimeve për pacientët everiut të Shqipërisë, me theks të veçantë shërbimet e hemodializës”. 
Drejtori i Spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj: Kjo tragjedi mbarëkombëtare na tronditi të gjithëve, jo vetëm emocionalisht. Na detyroi të ngrisim vigjilencën dhe të marrim përgjegjësitë institucionale, duke dërguar edhe  ekipin që viziton të zhvendosurit e stacionuar në kpmapin e ish KFOR-it gjerman. 
Ai duke uruar dy nënat për lindjen e dy foshnjave, ka rikujtuar edhe mikpritjen e para 20 viteve në Shqipëri: ‘“Të dy foshnjat dhe nënat gëzojnë shëndet të plotë. Fëmijët kanë lindur me peshë optimale dhe plotësisht të shëndosh, ashtu si edhe gjendja e nënave me të gjitha parametrat vitale është stabile. Këto nëna sot na dhanë dy shqiptarë të rinjë, që janë shpresa për të ardhmen. Shqiptarët të jenë më afër se kurrë me njëri tjetrin, duke u rikthyer 20 vite më herët kur shqiptarët e Kosovës gjetën mikpritje të veçantë të bashkëkombasve tonë në Shqipëri, që hapën dyert dhe zemrat e tyre me të gjitha mundësitë që kishin për të na ofruar gjithë mbështetjen, në veçanti mbështetjen emocionale”. 
Të dy nënat kanë falënderuar gjithë stafin e repartit të lindjes dhe menaxhmentin e spitalit për pritjen dhe ofrimin e shërbimeve me të gjitha nevojat shtesë. “Nga Durrësi, ndodhi tërmeti, u tremëm shumë, u frikësuam dhe erdhëm këtu. Na pritën shumë mirë, njerëzit janë shumë mikpritës, stafi i spitalit i mrekullueshëm për çka i falënderojmë shumë. Zoti i shpërmbleftë”,- thanë Manushaqe Hoda dhe Morena Selimi, dy nënat e zhvendosura nga Durrësi që lindën fëmijët e tyre në spitalin e përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren. 


Spitali i Prizrenit në shërbim të zhvendosurve nga Shqipëria

Prizren, 29 nëntor 2019
Me vendim të drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu, në koordinim edhe me ministrinë e Shëntetësisë në detyrë, z. Uran Ismajli, dhe me qëllim të asistencës mjekësore për qytetarët e zhvendosur nga zonat e prekura të tërmetit në Shqipëri, drejtori  ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim, Avdaj, ka nisur ekipin e shërbimit emergjent për të ofruar shërbimet shëndetësore për të vendosurit në hapësirat e ish kampit të KFOR-it në Prizren.
1 29112019.jpg
Para dërgimit të ekipës, drejtori ekzekutiv me stafin menaxhues ka vizituar të vendosurit në ish  kampin e KFOR-it. Ai ka biseduar me udhëheqësit e kampit dhe me qytetarët e zhvendosur nga Shqipëria, duke i shprehur gatishmërinë e plotë për ofrimin e shërbimeve shëndetësore nga ekipi i shërbimit emergjent i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren
Gjithashtu janë përforcuar edhe ekipet kujdestare në spitalin e Prizrenit për të ofruar shërbimet e nevojshme eventuale gjatë 24 orëve.

Merren masat për emergjenca eventuale

Prizren, 26 nëntor 2019
Pas tërmeteve që goditët Shqipërinë dhe që u dëgjuan edhe në Kosovë, drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka thirrurr një  takim urgjent me pjesmarrje të gjithë shefave, kryeinfermierëve dhe udhëheqësve të  njësive të spitalit. 
1 26112019.JPG
Në takim është vlerësuar situata aktuale dhe janë marrë hapat konkretë për veprim në raste të emergjencave eventuale. 
Me qëllim të përcjellles së situatës dhe veprimit emergjent, është formuar ekipi për emergjenca eventuale në përbërje:
Dr. Ali Hoti, internist, drejtor mjekësor, udhëheqës
Dr. Bajram Duraj, kirurg, shef i repartit të Kirurgjisë, zëvendës
Dr. Kujtim Kryeziu, spec. emergjenes, shef i Emergjencës
Dr. Alush Jusufi, kirurg- shef i Sallave Operative, 
Dr. Mentor Rexhbeqaj, shef i MIQ
Mr.Ph.  Muharrem Rama, farmacist, shef i Barnatores
Ekipi do të jetë në gatishmëri të plotë dhe do të marrë të gjitha hapat e nevojshëm të koordinimit për veprim eventual në raste emergjente, pas vlerësimit të situatave si në Kosovë ashtu edhe në Shqipëri.

Për kontakt: Dr. Ali Hoti, 045 104 370  


Spitali pranon donacion nga kompania UNION SHPK

Prizren, 08 nëntor 2019
Spitali i Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, sot, nga kompania UNION, SHPK, që është përfaqësuese ndërkombëtare e e kompaniosë “ DAMONE NUTRICA” ka pranuar një donacion - pajisje medicinale Kangaroo KL 1000 Infant Incubator.
1 08112019.JPG
Në emër të kompanisë  UNION, SHPK, donacioni është dorëzuar nga dr. Milot Deliu, ndërsa është pranuar nga drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj dhe shefja e repartit të neonatologjisë, dr. Pakize Misolli.
2 08112019.JPG
Drejtori ekzekutiv ka falënderuar për donacionin e dhuruar, i cili menjëherë është vënë në shërbim për të porsalindurit në Spitalin e Përgjithshëm në Prizren.

Reagim ndaj  shkrimit “Nuk jam përgjegjës për Spitalin e Prizrenit” të publikuar nga kryetari i komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka në llogarinë private fb

Prizren, 12.09.2019
Kryetari i komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, mbrëmë në rrjetin social fb ka publikuar shkrimin “Nuk jam përgjegjës për Spitalin e Prizrenit”. 
Spitali i Prizrenit është institucion shëndetësor, apolitik dhe që punon 24 orë për ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për të gjithë qytetarët, pa asnjë dallim. Sukesest e spitalit janë të panumërta, dhe siduket këto suksese e paskan bërë “gjeloz’ kryetarin Haskuka, i cili në vend që të bashkëpunon për të mirën e qytaterëve, paska zgjedhur rrugën e sulmit ndaj spitalit të Prizrenit (i cili vlerësohet si siptali më i mirë jo vetëm në Kosovë, por edhe më gjerë), duke u shërbyer dhe publikuar “informata të rrejshme” të ofruara apo shkruara nga “emisarët politikë”. 
Ne si spital, gjegjësisht menaxhment nuk do të mirremi me politikat ditore, por vetëm me përkushtimin për ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për një shëndet sa më të mirë për të gjithë qytetarët pa dallim përkatësie etnike, racore, religjioze apo ngjyrime politike.
Jemi të detyruar të reagojmë ndaj publikimit të kryetarit Haskuka, ku ndër të tjera në publikim thuhet: “Së fundi, vetëm pak ditë më parë kemi ofruar edhe një mundësi për qytetarët që nuk mund të marrin shërbimet e rentgenit në Spitalin e Prizrenit shkaku i mosfunksionimit të aparatit të rentgenit aty”.
Se ky konstatim është i pavërtetë dhe se shërbimi i RTG-së në spitalin e Prizrenit ofrohet gjatë 24 orëve, dëshmon fakti se vetëm gjatë 24 oërve të fundit në Spitalin e Prizreni, gjegjësisht në shërbimin e radiologjisë janë kryer: 30 shërbime të rentgenit (RTG), 28 Echo dhe 12 CT. 
Të dhënat e mëposhtme (periudha janar - gusht 2019) janë dëshmia e të vërtetës në bazë të cilave opinion publik do të gjykojë të pavërtetat e publikuara nga kryetari Haskuka: 
1. Shërbime radiologjike: Rentgen: 19853, Echo: 5780,  CT: 3314
2. Shërbime laboratorike: 650244 
3. Investimet: Është në fazën përfundimtare aneksi për shërbimet e radiologjisë, ku do të vihet në funksion edhe CT-ja e re; punimet në rregullimin e hapësirave të spitalit ditor, i pari i këtij lloji jo vetëm në Kosovë, por edhe më gjerë, ndërsa së shpejti do të fillojnë punimet për ndërtimin e objektit të ri për Nëna dhe Fëmijë dhe Kardiologji Invasive. 
Ne si institucion jemi të përkushtuar të bashkëpunojmë me të gjitha institucionet shëndetësore, në rastin konkret edhe QKMF-në, pa u marrë me të metat dhe lëshimet e tyre .
Andaj, ftojmë QKMF-në që të vazhdojmë bashkëpunimin  e nisur me takimet e  dyanshme, që ka rezultuar me marrëveshjen e leximit të mostrave të skeningut të karcinomës të qafës së mitrës, pastaj ofrimi i shërbimeve laboratorike dhe diagnostike edhe për pacientët e QKMF-së, pavarësisht nivelit të shërbimit, djegja e mbetjeve medicinale të QKMF-së në insenatorin e spitalit etj.    
Në këtë rrafsh, ftojmë edhe kryetarin Haskuka që të kyçet në përpjekjet e përbashkëta për  ofrimin e shërbimeve sa më të mira për qytetarët, dhe të heq dorë nga politizimi i shëndetësisë. 

Këshilli Drejtues
Spitali i Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”
Prizren

Vazhdojnë investimet në regullimin e hapësirave të spitalit

Prizren, 11.09.2019
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, së bashku me stafin menaxherial, të mërkurën, ka vizituar hapësirat e një pjese të renovuara të repartit të Internës.
“Unë si drejtor ekzekutiv, së bashku me stafin tim, dhe në koordinimin me SHSKUK-në dhe MSH po mundohemi  të bëjmë më të mirën e  mundshme për rregullimin e hapësirave dhe  krijimin e kushteve sa më të mira për punë që drejtëprdejtë do të ngrisin cilësisë e shërbimeve shëndetësore për pacientë. 
Para renovimit 

2 11092019.jpg
Pas renovimit
3 11092019.jpg
4 11092019.JPG
Rregullimi i hapësirave të repartiot të Internës, së bashku me renovimet në repartet tjera janë rezultat i përkushtimit tonë të përbashkët.  Krahas këtyre investime, përfshirë edhe fazën përfundimtare të ankesit për shërbimet e radiologjisë, falë edhe përkrahjes së drejtorit të SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu dhe ministrit të Shëndetësisë, Uran ismajli, në spitalin tonë së shpejti  do të fillojnë punimet e ndërtimit të  Objektit të ri për Nëna dhe Fëmijë dhe Kardiologjisë Invasive. Ne nuk do të ndalemi, por do të vazhdojmë rrugëtimin tonë të përbashkët për krijimin e kushteve sa më të mira dhe ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për pacientë”, - theksoi drejtori Avdaj.  

Reagim i sulmit fizik ndaj infermieres, S.Ç.
Prizren, 19.08.2019
Këshilli Drejtues i Spitalit të Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren reagon ashpër të sulmin fizik në vendin e punës ndaj infermieres në repartin e Pediatrisë.
Më datën 17.08.2019, pas orës 01.00 në repartin e Pediatrisë në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, në vendin e punës, është sulmuar fizkisht infermierja S.Ç. Infermierja është sulmuar nga nëna (dhe motra e saj) e një fëmije, i cili ishte hospitalizuar për trajtim mjekësor në repartin e pediatrisë. Pas sulmit infermierja ka marrë trajtim mjekësor.
Këshilli Drejtues, pavarësisht rrethanave se si ka ardhur deri te sulmi, dënon ashpër sulmin fizik ndaj infermieres, S.Ç., që në mënyrë të drejtëpërdrejtë cenon jetën dhe mirëqenien e infermieres, duke qenë në vend të punës dhe në shërbim të pacientëve të hospitalizuar në spital.
Këshilli Drejtues kërkon nga institucionet kompetente që sulmet ndaj punëtorëve shëndetësorë, në rastin konkret ndaj infermieres, S. Ç., të trajtohen me seriozitet, ashtu siç është e paraparë me Ligjin, me qëllim që të ruhet integriteti i punëtorëve shëndetësorë, të jenë të sigurt në vendin e punës dhe mos të pengohen në ofrimin e shërbimeve shëndetësore ndaj të gjithë pacientëve dhe qytetarëvve pa asnjë dallim.
Këshilli Drejtues konstaton se çdo sulm ndaj punëtorëve shëndetësorë, aq më tepër në vendin e punës, është i papranueshëm dhe i dënueshëm.
Këshilli Drejtues konsideron se është koha që institucionet kompetente të veprojmë konform ligjit në mbrojtje të punëtorëve shëndetësorë, që ata ta kenë një ambient të qetë dhe të sigurtë për ofrimin e shërbimeve shëndetësore ndaj pacientëve.
Këshilli Drejtues nga opinioni publik kërkon që të kenë mirëkuptim ndaj punëtorëve shëndetësorë, sepse punëtorët shëndetësore me punën e tyre rrezikojnë edhe jetën për t’u dalë në ndihmë dhe për të ofruar shërbimet shëndetësore për pacientë dhe qytetarët në përgjithësi.

Një delegacion i qytetit të Bingenit nga Gjermania, i udhëhequr nga kryebashkiaku, Thomas, të shtunën në mbrëmje kanë vizituar Spitalin e Përgjithëm "Prim. Dr. Daut Mustafa" në Prizren.

 Prizren, 10 gusht 2019

Delegacioni është pritur nga drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj,

3 10082019.JPG

Drejtori Avdaj ka falënderuar mysafirët gjermanë nga Bingeni për vizitën dhe bashkupunim si dy qytete të binjakëzuara ndër vite. Ai më pas ka njoftuar me punën dhe shërbimet që ofrohen në spitalin e Prizrenit, duke shprehur gatishmërinë dhe përkushtimin për thellim edhe më të madh të bashkëpunimit, me theks të veçant në fushën e shëndetësisë.

2 10082019.JPG

Ndërsa, kryebashkiaku i Bingenit, Thomas Wilhelm Feser, ka njoftuar për vendosjen e komunikimit dhe bashkëpunimit shtetëror të ministrive të shëndetësisë së Gjermanisë dhe Kosovës për shkëmbim të përvojave dhe kuadrove profezionale.

1 10082019.JPG

Gjatë qëndrimit në spital delegacioni i Bingenit kanë vizituar repartin e kirurgjisë, koronares dhe emergjencës.

 

Nisin punimet e donacionit për spitalin ditor, paralajmërohen edhe dy donacione tjera

Prizren, 26 korrik 2019
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Afrim Avdaj,  dhe udhëheqës i shoqatës humanitare “Jetimët e Ballkanit”, Z. Halil Kastrati,  të premten kanë bërë publike fillimin e punimeve në rregullimin e hapësirave për funksionalizimin e spitalit ditor, i pari i këtij lloji në Kosovë, ndërsa janë bërë publike edhe realizimi i dy donacioneve tjera.
1 26072019.JPG
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Afrim Avdaj,  ka falënderuar shoqatën ‘Jetimët e Ballkanit” për donacionin, që është i një rëndësie të veçantë dhe që do të mundëson ofrimin e shërbimeve shëndetësore ditore për pacientë, ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore dhe zvogëlim të kostos financiare: “Në emër të punëtorëve të spitalit dhe më gjerë falënderoj shoqatën “Jetimët e Ballkanit” që kanë shpreh dëshirën, gatishmërinë dhe në një kohë shumë të shkurtër kanë vendos për fillimin e punimeve në rregullimin e hapësirave për funksionalizimin e spitalit ditor, i pari i këtij lloji në Kosovë.Me rregullimin e hapësirave infrastrukturore do të funksionalizohet spitali ditor, i cili do të jetë model i marrë nga vendet e BE-së. Me funksionalizimin e spitalit ditor do të përmirësohet cilësia e shërbimeve shëndetësore për të mirën e pacientëve, do të rritet gatishmëria dhe përgjegjësia profesionale e gjithë punonjësve shëndetësorë dhe do të ulet kosto financiare për pacientë”, pohoi drejtori Avdaj.
2 26072019.JPG
Ndërkaq udhëheqësi i shoqatës “Jetimët e Ballkanit”, z. Halil Kastrati donacionin për spitalin e Prizrenit e ka vlerësuar si hap të parë pas të cilit do të ketë përkrahje edhe për projekte tjera: “Pas takime që kemi pas me udhëheqësit e shoqatës, krahas ndërtimit të shtëpive,  jemi përcaktuar që aktivitetin tonë ta shtrijmë edhe në një dimension tjetër, siç është financimi i donacionit për rregullimin e hapësirave për spitalin ditior, me qëllim që të ndihmojnë në ofrimin e shërbimeve më të mira për pacientë”, theksoi z. Kastrati,.
Drejtori Avdaj dhe udhëheqësi Kastrati kanë zbuluar edhe dy donacione tjera. Drejtori i spitalit ka njoftuar për një donacion vullnetar në vlerën 50 deri 60  mijë euro të bashkatdhetarit, Adem Saramati, ndërsa udhëheqësi i shoqatës “ Jetimët e Ballkanit” ka njoftuar edhe për rregullimin e një fontane në hapësirat e spitalit, si dhe në një të ardhme të afërt donacionin për rregullimin e Eemergjencës.  

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit të Spitalit të Përgjithshëm "Prim.dr. Daut Mustafa" të Prizrenit dhe Shoqatës së grave"Medica Gjakova"të Gjakovës.

Prizren, 28 qershor 2019
Marrëveshja ka për qëllim lehtësimin e ofrimit të shërbimeve mjekësore për kategoritë e personave të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës në Kosovë, si dhe ndikimi mbi politikat sociale në mbështetje të mirëqenies së grave dhe integrimit të tyre në të gjitha fushat e jetës.
1 28062019.JPG

2 28062019.JPG

Marrëveshja është nënshkruar nga drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof.ass.dr. Afrim Avdaj dhe drejtoresha ekzekutive e shoqatës "Medica Gjakova", znj.Mirlinda Sada.


Kolonel Faton Alija Drejtor Rajonal i Policisë në Prizren viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 20 Qershor 2019
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm  të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të ejten, ka pritur në takim Kolonelin Faton Alija, Drejtor Rajonal i Policisë në Prizren dhe Toger Shaban Osmanollaj zyrtar për informacion, Drejtorija Rajonale e Policisë në Prizren.
1 20062019.JPG
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dy anshëm, me qëllim të lehtësimit të ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientë, si dhe siguri për qytetaret e Prizrenit dhe Rajonit.


12 qeshori 1999 – ditlindja e lirisë së Kosovës

Prizren. 12 qreshor 2019
Sot, pas 20 vitesh, në spitalin e Prizrenit, kanë hyrë një grup ushtarësh të UÇK-së, të cilët kanë kujtuar  12 qershorin e 1999 kur ishin caktuar për hyrje dhe marrjen e spitalit të Prizrenit, çarmatosjen e militarëve dhe paramilitarëve serbë, si dhe kthimin e punëtorëve shqiptarë të spitalit të larguar nga masat e dhunshme serbe.
Ushtarët janë pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. dr. Afrim Avdaj, i cili ka shprehur falënderimet dhe mirënjohjet për gjithë ushtarët e UÇK-së, të cilët më 12 qershor kanë mundësuar marrjen e spitalit nga forcat serbe dhe kthimin e punëtorëve shqiptarë të larguar nga masat e dhunshme.  
1 12062019.JPG
“Ju jeni simbol i lirisë kombëtare, jeni çlirimatrë të hapësirës shqiptare, jeni lavdia e luftës dhe lirisë së Kosovës dhe popullit shqiptar”, u ka thënë ish ushtarëve të UÇK-së, drejtori Avdaj. Ndërsa 12 qershorin e vitit 1999 e konsideron ditlinjde të gjithanshme. “Për mua, në njërën anë  12 qershori i vitit 1999 është ditlindja ime, është ditlindja e popullit shqiptar dhe  ditlindja e lirisë së Kosovës, data e frymëmarrjes së lirshme të popullit të Kosovës e sjellë nga fluturat dhe dallëndyshet e Kosovës - UÇK, ndërsa në anën tjetër është data e fundit e hegjemonisë dhe data e përfundimit të gjenocidit serb ndaj shqiptarëve të Kosovës”,-theksoi drejtori Avdaj, duke uruar të gjithë ushtarët e UÇK-së, dëshmorët, invalidët, familjet e dëshmortëve, gjithë popullit të Kosovës dhe gjithë atyre që në forma të ndryshme kanë ndihmuar në çlimin e Kosovëës.
2 12062019.JPG
Major  Bajrush Gashi, ishte caktuar udhëheqës i grupit të UÇK-së për hyrjen në spital. Ai 12 qershorin e vitit 1999 e përshkruan si ditën më të rëndësishme të jetës. “Kam qenë i caktuar për  hyrjen në spital dhe marrjen e spitalit. Në spital kemi hyrë në ora 7.30 minuta. Ne kemi hyrë nga brenda dhe fillimisht kam caktuar pikat e vrojtimit, sepse në hyrje të spitalit kanë qenë të vendur forcat serbe. Me të hyrë në spital kemi filluar çarmatosjen e militarëve dhe paramilitarëve serbë.  Diku ka ora 10.00 deri në 11.00 në spital kanë ardh Kryqi i Kuq ndërkombëtar, Kisha serbe dhe KFOR-i. aty kemi bërë marrëveshjen dhe të gjithë personat e çarmatosur i kemi dorëzuar Kryqit të kuq ndërkombëtar. Më pas i kemi bërë thirrje të gjithë punëtorëve shqiptar të spitalit të larguar nga masat e dhunshme që të kthehen në vendet e punës në spital dhe të ofrojnë shërbiemt shëndetësore për pacientë , dhe sidomos të plagosurit në luftë. 12 qershori i vitit 1999 është dita më e lumtur e jëtës sime, dhe, edhe po të vdisja atë ditë, do t’i bëja hallal gjithë popullit, në fytyrat e të cilëve shihja gëzimin nga çlirimi përfundimtar i okupimit”, pohoi major, Gashi.
Ushtarët e UÇK-së kanë vizituar hapësirat e spitalit dhe vendet kur për herë të parë kanë hyrë në spital më 12 qershor 1999.

Interesim për projektin” Skreningu i kancerit të qafës së mitrës”

Prizren, 5 qershor 2019
Drejtori  ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të mërkurën, ka pritur na takim një delegacion të  Aksionit për Nëna dhe Fëmijë, që përfaqësohej nga Hana Buçinca, UNFP-së, që përfaqësohej nga Dr. Zarife Miftari dhe Besnik Sherifi, si dhe AMC-së, që përfaqësohej nga Mrika Aliu.
1 05062019.JPG
Në takim është biseduar për mbarvajtjen e projektit ”Skreningu i kancerit të qafës së mitrës”, si dhe mundësitë e rritjes së numrit të mostrave për PAPA-test.


Trajnim për ngritjen e kapaciteteve të punëtorëve shëndetësorë për HIV/AIDS

Prizren, 28 maj 2019
Të martën, në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa’ në Prizren është mbajtur trajnimi një ditor me temë ”Ngritjen e kapaciteteve të punëtorëve shëndetësor për HIV dhe AIDS”.
3 28052019.JPG
Trajnimi është mbajtur në amfiteatrin e spitalit, ndërsa është organizuar nga Asociacioni Kosovar i personave që jetojnë me HIV/AIDS (KAPHA), nën Programin e Fondit Global për HIV në Kosovë.
Në hapje të trajnimit ka përshëndetur Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv i spitalit të përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren dhe Dr. Alban Gjonbalaj, udhëheqës i organizatës KAPHA.
Me ligjëratat e tyre janë prezantuar: Dr. Murat Mehmeti, nga Klinika infektive e QKUK-së, me temën “ Situata epidemiologjike e HIV/AIDS-it dhe terapia”, Dr. Violeta Zefi, nga IKSHP, me temën” Stigma dhe diskriminimi ndaj personave që jetojnë me HIV/AIDS dhe Znj. Edona Ahmetaj, nga CDF, me temën ”Të drejtat e personave që jetojnë me HIV dhe AIDS”.

ICME interesohet për strukturën dhe mënyrën e udhëheqjes së spitalit

Prizren, 27.05.2019
Një delegacion i organizatës ICME ka vizituar spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren.  Delegacioni, i udhëhequr nga profesori gjerman, Jürgen Schȍfers, është pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass.Dr.Afrim Avdaj, i cili ka njoftuar me punën dhe shërbimet që kryhen në spital, si dhe planifikimet për ofrimin e shërbimeve të reja që janë në proces e sipër, duke veçuar Kardiologjinë invazive.
1 28052019.JPG
Profesori Schofer, ndërkaq është interesuar për strukturën dhe mënyrën e menaxhimit, gjegjësisht udhëheqjes së spitalit.
2 28052019.JPG
ICME është organizatë gjermane, e cila merret me rregullimin e projekteve ideore për mirëmbajtjen e spitaleve nëpër borë.


Dr. Bali Gashi emërohet kryetar i Këshillit Profesional

Prizren, 24 maj 2019

Këshilli Drejtues i Spitalit të Përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, me propozim të Këshillit Profesional, ka emëruar Dr. Bali Gashin, otorinolaringolog, kryetar të Këshillit Profesional me mandat dy vjeçar.
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, e ka uruar kryetarin e ri të Këshillit Profesional, Dr. Bali Gashin, për besimin dhe emërimin në postin e kryetarit të këshillit Profesional, duke i ofruar përkrahje dhe mbështetje në punën dhe detyrat e përcaktuara me ligj, por edhe vizionit dhe projekteve që kanë për qëllim ngritjen e cilësisë profesionale.    
Pas emërimit, kryetari i Këshillit Profesional, Dr. Bali Gashi ka falënderuar Këshillin Drejtues, dhe  drejtorin ekzekutiv për besimin e dhënë, si dhe parardhësin, Dr. Sadri Beqiri, i cili ka udhëhequr me Këshillin Profesional. Kryetari i ri i Këshillit Professional, dr. Bali Gashi, ka premtuar se do të angazhohet masimalisht për zbatimin e detyrave dhe obligimeve të përcaktuara me ligj, gjegjësisht Statutit të spitalit, si: nevojën dhe arsyet profesionale të implementimit të metodave dhe procedurave të reja diagnostifikuese dhe terapeutike; marrjen e masave profesionale për përmirësimin e organizimit të punës dhe kushteve për zhvillimin e veprimtarisë; mbikëqyrjen e brendshme lidhur me punën e punëtorëve shëndetësor dhe masat për përmirësimin e punës profesionale; nevojën për zhvillim të vazhdueshëm profesional dhe ngritje shkencore, si dhe çështjet tjera të cilat drejtori ia parashtron Këshillit Profesional.
Këshilli Profesional është trup këshillëdhënës për Drejtorin e Spitalit, i përcaktuar me nenin 25 të Statutit të Spitalit.


Gjendja faktike - përgjigje ndaj publikimit në rrjetet sociale të një  “fotoje” të inventarit të tjetërsuar

Prizren, 24 maj 2019
Spitali i Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”  me hapa të përshpejtuar është duke ecur drejt akredimit ndërkombëtar.
Janë duke u realizuar projekte të shumta të përkrahura nga institucionet shëndetësore vendore dhe ndërkombëtare, në veçanti SHSKUK dhe Ministria e Shëndetësisë, si dhe qeveria e Luksemburgut.
Së shpejti pritet të fillojmë edhe dy projekte kapitale: ”Ndërtimi i Spitalit për Nëna dhe Fëmijë” dhe ”Kardiologjisë Invazive”
Janë të panumërta falënderimet për menaxhmentin dhe personelin, si dhe përkrahja e qytetarëve për shërbimet e ofruara dhe investimet që janë realizuar, janë duke u realizuar dhe do të realizohen, me qëllim të ngritjes së cilësisë së shërbimeve shëndetësore.
Dhe “dikush’ në vend që t’i bashkohet përkrahjes qytetare, poston një foto të një “karrike” të inventarit të tjetërsuar.  
A mundet një foto e tillë të zbeh punën dhe sukseset e spitalit, mbetet të gjykohet nga vet qytetarët me prezantimin e gjendjen faktike në Spitalin e Përgjithshëm” Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.
1 24052019.JPG
2 24052019.JPG
7 24052019.JPG
9 24052019.JPG
10 24052019.JPG
Prorurimi 2.jpg
14 04072017.JPG
11 24052019.JPG
13 24052019.JPG
19 24052019.JPG
23 24052019.JPG
22 24052019.JPG
17 24052019.JPG


Nënshkruhet kontrata me operatorin “Vala”

Prizren, 17 maj 2019
1 21052019.jpg
Drejtori  ekzekutiv i  Spitalit të Përgjithshëm “ Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj,   dhe menaxher i Telekomit të Kosovës, z. Munip Gashi, kanë nënshkruar kontratën për shfrytëzimin e shërbimeve të  Telekomit të Kosovës.  

Donacion nga shoqata “Jetimat e Ballkanit”

Prizren, 15 janar 2019
Udhëheqësi i shoqatës bamirëse” Jetimat e Ballkanit”, z. Halil Kastrati, të mërkurën, ka vizituar spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren dhe ka sjëllë një donacion me pajisje për pacientë. Ai është pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili e ka njoftuar për punët dhe shërbimet që ofrohen në spital dhe e ka falënderuar për donacionin e dhuruar dhe misionin humanitar që është duke kryer si udhëheqës i shoqatës "Jetimat e Ballkanit".
1 15052019.JPG
Udhëheqësi i shoqatës ”Jetimat e Ballkanit”, z. Halil Kastrati e ka falënderuar drejtorin për pritjen dhe informacienet e dhëna, duke shprehur interesimin dhe gaishmërinë për të ndihmuar spitalin në pajisje dhe forma tjera, ndërsa i shoqëruar edhe nga drejtori Avdaj ka vizituar disa nga ambientet e reparteve të Departamentit për Nëna dhe Fëmijë.
2 15052019.JPG
Donacioni përmban: Karroca bartëse për pacientë (13 copë), karroca mbajtëse për pacientë (30 copë), shtaga mbajtëse për pacientë (20 copë) dhe bartëse të ushqimit (4 copë).

Takimi i përbashkë i nivelit primar dhe sekundar

Prizren, 13 maj 2019
Të hënën, më 13.05.2019, në zyrën e drejtorit ekzekutiv të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur një takim i përbashkët i ekipeve punuese të Nivelit Primar Shëndetësor (Drejtoria komunale e Shëndetësisë, QKM dhe Emergjenca) dhe Nivelit Sekundar Shëndetësore (spitali)
Nga niveli primar kanë marrë pjesë: Visar Shehu,drejtor i Drejtorisë komunale për Shëndetësi,   dr. Xhevat Elezkurtaj, drejtor i QKMF-së, dhe Gylxhan Hasani, shef i Urgjencës,
1 14052019.JPG
Nga niveli sekundar (spitali) kanë marrë pjesë: Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv, Dr. Mehmedali Skeraj, koordinator i cilësisë, Dr. Ali Hoti, ( e zëvendëson  drejtorin mjekësor), Dr. Kujtim Kryeziu, shef i Emergjencës, Bajram Vezaj, shërbimi i patologjisë dhe Shefajet Berisha, shef i personelit dhe komunikimit)
Në takim është biseduar për bashkëpunimin institucional në mes dy niveleve shëndetësore (primar dhe sekundar), me qëllim të koordinimit për ofrim sa më të mirë të shërbimeve shëndetësore për pacientë dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore. Palët janë pajtuar që takimet të vazhdojnë me ekipe të ekspertëve të fushave të caktuara, që do të rezulton me nënshkrimin e marrëveshjes së bashkëpunimit në mes dy niveleve shëndetësore.

Drejtori  i spitalit të Prizrenit mbjell një pemë, nominon drejtorin e spitalit të Gjilanit

Prizren, 07 maj 2019
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm ”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i është bashkuar iciniativës ”Mbljellë një pemë”.
1 07052019.JPG
I nominuar nga Visar Islamaj, drejtori  Avdaj ka mbjellë një pemë bliri në hyrje të spitalit të Prizrenit, ndërsa ka nominuar drejtorin e spitalit të Gjilanit, Nisret Hajrullahu që t’i bashkohet iniciativës ”Mbjellë një pemë”
Iniciativa ”Mbljellë një pemë” është duke u përkrahur nga personalitete të njohura publike.
logo- komunikata.jpg
Prishtinë, 26 prill 2019
Zyra për medie SHSKUK
Komunikatë për medie
Pas furnizimit me laparaskop, Spitali i Prizrenit kryen qindra opracione  

Qindra pacientë, me probleme të ndryshme shëndetësore, për pak muaj, në Spitalin e Prizrenit, i janë nënshtruar operimeve me Laparaskop, një pajisje e cila kryen ndërhyrjen me metodën minimale të hapjes.
Laparaskopia  është ndërhyrje kirurgjikale. 
Foto- Spitali Prizren 1.jpg
Kjo procedurë kryhet me anë të aparatit të Laparaskopit, që përdoret për qëllime diagnostikimi dhe trajtimi të problemeve të ndryshme te organet e brendshme.
Spitali i Prizrenit e ka pranuar këtë aparaturë vitin e kaluar nga Ministria e Shëndetësisë dhe SHSKUK  dhe me të, deri tash, janë kryer mbi 200 operacione.
Drejtori i Spitalit të Prizrenit, Afrim Avdaj, thotë se intervenimi me Laparaskop ofron siguri dhe shkurton shumë kohën e rikuperimit tek pacienti.
“90 përqind të rasteve, që ne i trajtojmë me Laparaskop, ditën e nesërme shkojnë në shtëpi. Ka shumë përparësi tjera si: në kohëzgjatjen e trajtimit, trajtimin me antibiotikë, kohën e ekspozimit të pacientëve në ndërhyrje kirurgjikale”, thotë Avdaj.
Sipas Avdajt, në Spitalin e Prizrenit nuk ka listë të pritjes dhe pacienti trajtohet menjëherë, brenda pak ditësh, posa të përfundojë të gjitha procedurat që i paraprijnë operimit.
Foto- Spitali Prizren 2.jpg
“Ne nuk kemi fare listë të pritjes dhe jemi të gatshëm të trajtojmë pacientët në mënyrë të vazhdueshme. Kjo edhe më shumë e vërteton cilësinë dhe përkushtimin tonë se jemi në shërbim të pacientëve, duke mos i lënë ata që të bredhin nëpër spitale private”, thekson Avdaj.
Në Spitalin e Prizrenit kryhen deri në 4 operacione në ditë me Laparaskop. Stafi mjekësor pohon se trajtimi i rasteve konsiderueshëm është rritur, derisa puna është bërë më e lehtë.
Shefi i Repartit të Kirurgjisë, Bajram Duraj, pret që numri i intervenimeve të rritet.
“Tendencat e spitalit tonë janë që të përhapet kjo gamë e intervenimeve dhe të synojmë që në të ardhmen, duke u furnizuar me disa pajisje shtesë për lloje të tjera të operacioneve, të trajtojmë edhe më shumë raste”, pohon Duraj.
Foto- Spitali Prizren.jpg
Abesin Krasniqi beson se do të lirohet një ditë pasi është operuar, në bazë të rezultateve, të cilat ia kanë kumtuar mjekët, që, për të, janë të habitshme, por edhe shpresë të nisë punën me kohë.
Krasniqi është mësues me profesion dhe thotë që gjatë gjithë kohës e kishte mendjen te nxënësit, megjithatë kishte marrë premtimin e mjekëve se do të shërohet shpejt.
“Nuk më ka ra me prit as dy-tri ditë, vetëm sa i kam kryer analizat. Dje e kam kryer operacionin, sot po shpresoj me shku në shtëpi.  Njerëzit duhet t’u ikin paragjykimeve dhe ta shohin realitetin. Deri tash, të gjitha terapitë që i kam marrë, nuk e kam futur dorën në xhep të blejë barna, jam befasuar dhe nuk e kam pritë këtë, spitali i kishte të gjitha ato që duhet”, thotë Krasniqi.
Në bazë të raportit të punës, për periudhën shtator-prill 2018-2019, në Spitalin e Prizrenit janë trajtuar me Laparaskop pacientë edhe nga Qarku i Kukësit, Lezha e Pogradeci.


Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj edhe një mandat drejtor i spitalit

Prizren, 5 prill 2019
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj edhe zyrtarisht sot ka nënshkruar mandatin e dytë të udhëheqjes së Spitalit të Përgjithshëm "Prim. Dr. Daut Mustafa"në Prizren. 
1 05042019.JPG
Prof. Ass. Afrim Avdaj në ditën e parë të mandatit të dytë ka pohuar se do të vazhdoj edhe më me ngulm në realizimin e objektivave, me qëllim të ngritjes së cilësisë dhe shërbimeve sa më cilësore për pacientë.

Përfaqësues të OBSH-së vizitopjnë spitalin e Prizrenit

Prizren, 27 mars 2019
Një delegacion i Organizatës Botërore të Shëndetësisë  (WHO) kanë vizituar Spitalin e përgjithshëm “prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.
1 28032019.JPG
Delegacioni është pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili ka njoftuar për punën dhe shërbimet që kryhen në spital,  ndërsa më pas ata kanë vizituar repartin e infektivës. Laboratorin dhe transfuzionin e gjakut.
2 28032019.JPG
Përfaqësueist e OBSH-së janë interesuar për punën dhe shërbimet që kryhen në spitalin, ndërsa në veçanti trajtimi i rasteve të Hepatitit C. delegacioni përbëhej nga përfaqësuesit e ËHO-së, Gazmend Zhuri dhe Antons Mazalevskis, përfaqësuesi i CDF-së, Marcelo Neveira dhe përfaqësuesi i Institutit Robert Koch, Ruth Zimmermann.


Ligjeratë për cilësi dhe siguri të shërbimeve shëndetësore

Prizren, 20 mars 2019
Në kuadër të aktiviteteve të parapara me Planin Strategjik 2017-2012, si pjesë e Programit mbështetës për Shëndetësinë e Kosovës KSV017, të mërkurën në amfitetarin e spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, është mbajtur ligjërata për cilësinë dhe sigurinë e shërbimeve shëndetësore.
1 20032019.JPG
Ligjërata është mbajtur nga Prim. Dr. Dorjan Marushiq, ekspert nga Sllovenia.
Ligjërata e ekspertit slloven ishte e foklusuar në dimesnionet e sigurisë dhe cilësisë së shërbimeve shëndetësoore, kontrolli i i cilësisë, gabimet gjatë kontrollit dhe e ardhmja e spitalit.
Ndërsa me grupet punuese të kirurgjisë kanë punuar me Dr. Afërdita Ademi Osmani, udhëheqëse e programit, dhe Jakop Cekllar, eksper i ekonomisë.  


Përkujtohet Dr. Ilijaz Besimi

Prizren, 20 mars 2019
Në organizim të drejtorit ekzekutiv të spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të Këshillit Drejtues dhe gjithë punonjësve të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, të martën, në Amfitetarin e Spitalit është organizuar Akademi Përkujtimore me rastin e ndarjes nga jeta të dr. Ilijaz Besimi.
Për jetën dhe veprën e Dr. Ilijaz Besimit, ka folur Festim Avdyli, në emër të repartit të Kardiologjisë, dr. Zarije Jusufi, ndërsa për në emër të Këshillit Drejtues kontributin mbi 50 vjeçar ka folur drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
Kujtime kanë evokuar Dr. Selman Muqaj, Dr. Hatim Baxhaku dhe Naim Berisha, ndërsa në emër të familjes ka falënderuar i biri, dr. Ilir Besimi.

Masa parandaluese për përhapjen e viruesit të gripit

Prizren, 28 shkurt 2019
Këshilli Drejtues i Spitalit Përgjithshëm”Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, nën udhëheqjen e drejtorit ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe Komiteti për Infeksione Intrahiospitalore të enjten kanë mbajtur një takim të përbashkët, ku është biseduar për masat parandaluese për virusin e gripit.
1 28022019.JPG
Në fund të takimit janë dhënë rekomandime, me qëllim të parandalimit të përhapjes së viruesit të gripit
2 28022019.JPG
Rekomandimet nga mbledhja Këshillit Drejtues dhe Komitetit për Infeksione Intrahiospitalore:
1.Të merren të gjithat masat parandaluese për përhapjen e virusit të gripit
2. Në hyrje të reparteve të vendosen materilet informuese-fletushkat
3. Të gjitha repartet të pajisen me sasi të mjaftueshmeve të mjeteve dezinfektuese
3. Të bëhët pajisja me maska dhe dorëza për personelin
4. Të përforcohen Target shërbimet: Emergjenca, Infektiva, Pediatria, Interno dhe Pulmologji
5. Të reduktohet numri i civilëve në hapësirat e spitalit.
6. Vizitat lejohen vetëm prej orës 17.00 deri në 18.00 ( vetëm një visitor )
7. Të sigurohet sigurimi fizik për repartin e Infektivës
8. Është obligative për secilin repartet që për rastet e dyshuara me grip të njoftojnë Institutin e Shëndetit Publik
9. Gjatë kohës së Epidemisë së gripit, Komiteti për Infeksione Intrahospitalore do të ketë takime të rregullta njëherë në javë (e enjte, ora 08.00), sipas nevojës në çdo kohë

Masat praktike në parandalimin e përhapjes së virusit të gripit sezonal.
Gripi sezonal është një infekcion akut viral,transmetohet direkt nga një person i sëmurë tek tjetri përmes spërklave gjatë kollitjes ose teshtitjes dhe në mënyrë indirekte me prekjen e objekteve të kontaminuara me virusin e gripit sezonal,
Masat praktike që duhet ti ndërmerrni:
-Të evitohen sa është e mundur kontaktet e afërta me individë të sëmurë,
-Personat e sëmurë të qëndrojnë në shtëpi në mënyrë që të parandalohet përhapja e sëmundjes
-Të reduktohet numri i vizitave të familjarëve tek personat e hospitalizuar (SHSKUK, Spitalet rajonale)
-Të evitohen vendet e mbyllura dhe mbingarkuara me njerëz
-Ushqehuni shëndetshëm duke përdorë më shumë vitamina
-Bëni aktivitet fizik dhe gjumë të mjaftueshëm.
-Pastroni dhe dezinfektoni mjediset ku qëndroni
-Mbuloni hundën dhe gojën me një shami kur të teshtini dhe kolliteni dhe hidheni më pas në vend të sigurt,
3 28022019.jpg 
-Lani duart shpesh me ujë dhe sapun, ose përdorni solucione duarsh me alkool
-Mos prekni sytë, hundën dhe gojën me duar të kontaminuar, pasi virusi përhapet në këtë mënyrë
-Pastroni dhe dezinfektoni sipërfaqet dhe objektet që mund të jenë kontaminuar nga virusi
-Konsultohuni me mjekun për mjekimin me barna kundër gripit, barnat merren vetëm me rekomandimin e mjekut;
4 28022019.jpg
 
-Medikamentet kundër gripit nuk kanë efekt parandalues, mund të përdoren vetëm nëse jeni të sëmurë me grip dhe të rekomanduara nga mjeku;
-Medikamente kundër gripit duhet të fillohen brenda 48 orëve të para të fillimit të sëmundjes për të pasur efektivitet të lartë;
-Medikamente kundër gripit mund ta bëjnë sëmundjen më të butë si dhe të shkurtojnë kohën e sëmundjes. Ato mund të parandalojnë edhe komplikimet e rënda që mund të vijnë nga gripi.
-Të vendosen materialet propagandistike dhe edukative për parandalimin e gripit në Institucionet Shëndetësore, shkollore apo entet publike ku tubohen qytetarët- nga përgjegjësit e tyre.
Masat parandaluese për përhapjen e virusit të gripit
-Mënyra më efikase për parandalimin e virusit të gripit sezonal është vaksinimi me vaksinën kundër gripit.
-Vaksinimi mbron vetë personin dhe ndihmon në parandalimin e përhapjes së gripit.
 5 28022019.jpg
-Vaksinimi kundër gripit sezonal bëhet në muajt tetor–dhjetor por edhe gjatë tërë sezonit të dimrit.
-Efekti i vaksinës fillon 1 deri 2 javë  pas marrjes dhe mbrojtja vazhdon rreth një vit pas vaksinimit.
-Instituti Kombëtar apelon te të gjithë qytetarët që të kenë kujdes ndaj gripit dhe të gjitha virozave të stinës.
6 28022019.jpg
VAKSINA KUNDER VIRUSIT TE GRIPIT SEZONAL NUK REKOMANDOHET:
1.Personave që kanë alergji në vezë,
2.Gjendja akute me temperatur,
3.Fëmijët nën 6 muaj
VEPRO,MBROHU NGA GRIPI SEZONAL
7 28022019.jpg


URIME 11 VJETORI I PAVARËSISË !


Kryetari i komunës së Dragashit viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 11 shkurt 2019
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm  të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën, ka pritur në takim kryetarin e komunës së Dragashit, z. Shaban Shabani.1 11022019.JPG
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dy anshëm, me qëllim të lehtësimit të ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientë, në këtë rast pacientët e komunës së Dragashit.Temë e veçantë e diskutimit ishte kërkesa e kryetarit të komunës së Dragashit, z. Shabani, për mundësitë që një mjek specialist-gjinekolog nga spitali i Prizrenit të ofrojë shërbime shërbime shëndetësore, njëherë në javë, për banorët e komunës së Dragashit në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Dragash.


Një ekip i “Hope” viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 8 shkurt 2019
Drejtori ekzekutiv i spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe drejtoresha mjekësore, dr. Lumnije Hoxha, të premten kanë pritur një ekip të organizatës “Hope”, në kuadër të cilës do të realizohet projekti ” Perikos”.
1 08022019.JPG
“Qëllimi i vizitës është vlerësimi i nevojave të Neonatologjisë dhe Obstetrikës të spitalit të Prizrenit. Në kuadër të projektit planifikohet donacion në pajisje, trajnime për përdorimin e pajisjeve, procedurave, rëndësinë, si dhe aplikimin e tyre sipas standardeve evropiane.
Projekti do të realizohet në QKUK, spitalin e Ferizajit dhe Spitalin e Prizrenit’, - tha Vllatko Uzhevski, menaxher regjional për Ballkan i projektit “Hope”.
2 08022019.JPG
Ekipi në përbërje Vllatko Uzhevski, menaxher regjional për Ballkan, Jan  van Den Berg, Ëalter Huehn, Emilia Dukovski, Angel Jordanovski dhe Dr. Arsim Qavdarbasha kanë vizituar repartin e neonatologjisë dhe Obstetrikës. Nga shefi i repartit të Obstetrikës, Dr. Sabajdin Gjini, dhe shefja e repartit të Neonatologjisë, dr. Pakize Misolli,  kanë marrë të gjitha informacionet e duhura të punës në repart, shërbimeve të ofruara, stafit, gjendjes aktuale të pajisjeve, si dhe nevojave që pritet të jenë pjesë e realizimit në kuadër të projektit “Perikos’.


Kryetari i Kuvendit të Kosovës, ministri i shëndetësisë dhe drejtori i SHSKU-së vizitojnë Spitalin e Përgjithshëm në Prizren

Prizren, 7 shkurt 2019
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, z. kadri veseli, ministri i Shëndetësisë, z. Uran Ismajli,  dhe drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu, të enjten kanë vizituar Spitalin e Përgjithshëm në Prizren. Ata janë pritur nga menaxhmeti i spitalit, i udhëhequr nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.
1 07022019.JPG
Fillimisht janë bërë vizita në hapësirat e spitalit dhe janë vizituar disa të sëmurë në repartin e kirurgjisë, ndërsa më pas në amfitetarin e spitalit është mbajtur një takim bashkëbisedues me udhëheqës, shefa, kryeinfermierë, mjekë, infermierë dhe stafin administrative të spitalit.  Fjalimet kanë qenë të përqëndrua në zhvillimin dhe përmirësimin e sistemit shëndetësor, ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë, ngritjen e cilësisë, përmirësimin e kushteve të punës dhe mirëqenien e punonjësve shëndetësorë, që ka rezultuar edhe me ngritjen e pagave, punësimin e specialistëve dhe ndaljen e migrimit të rinisë
2 07022019.PNG
Z. Kadri Veseli, kryetar i Kuvendit të Kosovës: “Nuk ka gjë më të vlefshme sesa jeta e njeriut”.  Puna e punëtorëve shëndetësor  që po vërhet çdo ditë e më shumë, meriton të çmohet dhe ne do të përkrahim me të gjithë mundësitë tona. Kur njeriu është i kënaqur, atëherë edhe jeta është e kënaqshme . Ne po punojmë që jetën ta bëjmë më të mirë dhe askush nuk mund ta cënojë jetën dhe lirinë tonë. Shteti është i popullit, është i juaji dhe atë duhet ta ndërtojmë të gjithë. Shëndetësia është segmenti i rëndësishëm dhe ne do të mundohemi të krijojmë kushte që rinia jonë të punojë këtu në vendin e vet.
3 07022019.JPG
Z. Uran Ismajli, ministër i Shëndetësisë: “Shëndetësia është jeta jonë”.Ne e kemi marrë përgjegjësinë e udhëheqjes së shëndetësisë me synimin që ta ndërrojmë rrënjësisht sistemin shëndetësor dhe të punojmë për mirëqenien e punëtorit shëndetësor, furnizimin me pajisje, tranime të stafit dhe pozicione të reja në shëtetësi. Ne po punojmë që të ndalim migrimin e rinisë, që asnjë mjek most ë jetë pa punë dhe Kosova të jetë vendi i punës. Së shpejti në do të punësojmë 105 specialistë dhe do të shohim të bëjmë zgjidhje edhe për specislistët e stomatologjisë”
4 07022019.JPG
Mrs. Sci. Dr. Basri Sejdiu, drejtor i përgjithshëm i SHSKUK-së: “Shëndetësia është me prioritet , trajtohet ndryshe dhe pacienti do të jetë në qendër. Ndryshimet pozitive janë duke u parë gjithnjë e më shumë. Për këtë falërnderoj kryetarin e Kuvendit, z. Veseli, ministrin e Shëndetësisë, z. Ismajli, si dhe gjithë udhëheqësit e njësive përbërëse të SHSKU-së, në këtë rast drejtorin e spitalit të Prizrenit,z. Avdaj , dhe gjithë punënjësit shëndetësorë”.
5 07022019.JPG
Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor i spitalit: “Falënderoj kryetarin e Kuvendit,z. Kadri Veseli,  ministrin e Shëndetësisë, z. Uran Ismajli dhe drejtorin e SHSKUK-së, dr. Basri Sejdiu,  për përkrahjen e vazhdueshme në realizimin e objektivave, ku do të veçoj: ndërtimin e  Spitalit për Nëna dhe Fëmijë, Kardiologjinë Invazive dhe  sigurimin e një Rezonancën Magnertike, me cka do të krijohen kushte shumë më të mira për ofrin e shërbimeve shëndetësore për pacientë dhe ngritjen e nivelit të cilësisë së shërbimeve shëndetësore”.
6 07022019.JPG


7 07022019.jpg


Largohet përkohësisht nga puna, Dr. Rrahim Ymeri, mjek specialist kirurg

Prizren, 05.02.2019, ora 21.00
Për shkak të shkeljeve  të rënda të detyrave dhe përgjegjësive të punës dhe konform kompetencave ligjore, drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka marr vendim për largimin e përkohshëm nga puna të Dr. Rrahim Ymerin, mjek specialist kirurg, në repartin e Kirurgjisë në Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren.
Vendimi për largimin e përkohshëm nga puna është marrë në mbështetje të Nenin 73 paragrafi 1.3, të Nenit 74, si dhe 75 të Ligjit të Punës nr. 03L-2012 dhe pas publikimit të lajmit (videos) në portalin Indeksonline, datë 05.02.2019, në ora 19.00, ku shihet  se Dr. Rrahim Ymeri, mjek specialsit kirurg, ka bërë shkelje të rënda të detyrave dhe përgjegjësive të punës.

Vazhdojnë aktivitetet e Planit strategjik 2017-2021

Prizren, 22,23 janar 2019
Më datën 22 dhe 23 janar në spitalin e përgjithshëm ’Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur takimi i udhëheqësve të projektit Mbështetës për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017 me Këshillin Drejtues të spitalit. Këshilli Drejtues, i udhëheqëur nga drejtori ekzekutiv, prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe udhëheqësit e Pojektit KSv/017, të prirë nga Dr. Afërdita Ademi Osmani, kanë shprehur përkushtimin dhe gatishmërinë e vazhdimit të aktiviteteve të parapara në Planin strategjik 2017/2021 drejt cakut dy drejtimëss: ngritjen e cilësisisë së shërbimeve shëndetësore dhe akreditimit ndërkombëtar të spitalit të Prizrenit.
1 25012019.JPG
Prof.Ass. dr. Afrim Avdaj: ”Ne falënderojmë të gjithë akterët e Projektit KSV/017, në kuadër të cilit janë realizuar aktivirtete të shumta që kanë filluar zbatimin e menjëhershëm dhe që po dëshmohen me rezultate pozitive. Ne si këshillit Drejtues, por edhe i gjitha personali i spitalit jemi të gatshëm të japim kontributin tonë maksimal në realizimin e të gjitha aktiviteteve të parapara në projekt, gjegjësisht në Planin strategjik 2017-2021 për të ngritur nivelin dhe ofrimin e shërbimeve cilësore shëndetësore dhe akreditimit ndërkombëtar të spitalit tonë”, -theksoi drejtori Avdaj.
Dr. Afërdita Ademi Osmani: ”Në këto takime është diskutuar rreth implementimit të veglave të kualitetit dhe sigurisë së shërbimeve shëndetësore, planifikimet për vazhdimin e aktiviteteteve të implementimit të këtyre veglave, si dhe mundësia e shkëmbimit të transferimit të njohurive me kolegët e spitaleve, fillimisht të spitalit të Gjilanit e më vonë edhe spitaleve tjera, për sa i përket cështjeve me procedurat e repartit të kirurgjisë”,- pohoi dr. Ademi.
Dr. Dorjan Marushic: ”Jemi në rrugë të mirë për akreditim ndërkombëtar. Kjo rrugë nuk është e lehtë, por është e rezlizueshme dhe po shkojmë drejt realizimit. Besoj se me punën dhe angazhimin e përbashkët rruga e akreditimit ndërkombëtar të spitalit të përgjithshëm të Prizrenit nuk do të jetë e gjatë”,- tha dr. Marushiq.

Një nënë lind trinjakë

Prizren, 21 janar 2019
Një nënë, 26 vjeçare, më datën 21.01.2019, në ora 09.20, ka lindur trinjakë (trigenimi), dy vajza dhe një djalë, me peshë 2.500 gr, 2.340 gr  dhe 2. 020 gr. Lindja është kryer me operacion (sekcio) në spitalin e përgjithshëm ”Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren. Nëna ka lindur për herë të parë dhe është duke u trajtuar në repartin e Obstetrikës, ndërsa foshnjat e porsalindura në repartin e Neonatologjisë.

Të thellohet bashkëpunimi në mes institucioneve shëndetësore

Prizren, 21 janar 2019
Drejtori  ekzekutiv  i  Spitalit të  Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën, ka pritur në takim u.d. drejtorit të QKMF-së, Dr. Xhevat Elezkurtaj.
1 21012019.JPG
“Në takim është biseduar për vazhdimin dhe thellimin e bashkëpunimit në mes të institucioneve shëndetësore, me qëllim të ngitjes së cilësisë dhe ofrimit sa më të mirë të shërbimeve shëndetësore për pacientë”, - theksoi drejtori Avdaj.
Nga ana tjetër, Dr. Xhevat Elezkurtaj,  u.d. i drejtorit të QKMF-së, ka falënderuar drejtorin për bashkëpunimin e deritanishëm dhe gatishmërinë e thellimit të bashkëpunimit institucional. “Në takim kemi biseduar për tema që kanë të bëjnë me ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë, si dhe zbatimin e marrëveshjeve të bashkëpunimit institucional në mes QKMF-së dhe spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit”, - pohoi dr. Elezkurtaj.
Të dy drejtorët janë shprehur të gatshëm për takime më të shpeshta institucionale, me qëllim të trajtimit të gjitha temave dhe veprimeve konkrete për ofrimin e shërbimeve cilësore shëndetësore për gjithë pacientët që kërkojnë shërbime në institucionet shëndetësore në nivelin primar dhe sukundar.


Lind fëmija i parë vajzë

Prizren, 1 janar 2019
1 010012019.png
Në Spitalin e Përgjithshëm "Prim. Dr. Daut Mustafa" në Prizren, në ora 00.10 minuta, lind fëmija i parë në vitin 2019. Fëmija ka lindur në mënyrë natyrale, peshon 2.700 gr.dhe ka gjatësi 49 cm. Fëmija i porsalindur është vizituar nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani dhe zyrtari i komunikimit, Shefajet Berisha. Drejtori ekzekutiv ka uruar nënën e fëmijës së porsalindur, duke i dhuruar edhe një dhuratë modeste për të porsalindurën, ndërsa ka falënderuar ekipin kujdestar, të cilët edhe në momentet e ndërrimit të moteve isvhin në kryerje të detyrës: Dr. Rafet Sinani dhe dr. Gazmend Sylejmani-gjinekologë,; Dr. Vlora Ukimeri-neonatologe; infermiret: Hajrije Milaimi, 
Gjumsera Duraki,Blerina Capo, Drita Berisha, Lumnije Hoxha, Gjylije Zymeraj, Albina Milaimi dhe Shandushe Ajazaj; instrumentaret: Ganimete Sylejmani dhe Laura Lekaj, si dhe higjienistja, Gjylvete Veshall.

Vit i sukseseve dhe ndryshimeve pozitive 

Prizren, 31 dhjetor 2018

Në ambientet e Spitalit Rajonal në Prizren, të hënën, menaxhmenti i spitalit ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2018. 
Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal , Dr. Afrim Avdaj, vitin 2018 e ka vlerësuar si një nga vitet më të suksesshme, ndërsa atributet për këtë sukses i ka adresuar në stafin menaxherial, gjithë të punësuarit dhe bashkëpunimit me të gjitha institucionet relevante vendore dhe ndërkombëtare. 
1 31122018.png
“Po përmbyllim një vit të suksesshëm. Viti 2018 është vit i ndryshimit substancial të punës dhe  përmirësisimit të kushteve të punës, të infrastrukturës, ngritje e përgjegjësisë në punë, respektim të orarit të punës, gatishmërive, kujdestarive, sigurimit të pajisjeve të reja mjekësore, ngritje të cilësisë së ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientë, fillimin e projektit për caktimin e termineve online etj.P,- pohoi drejtori Avdaj, duke përmendur disa statistika për vitin 2018, si:  mbi 23 mijë të hospitalizuar, mbi 230 mijë vizita specialistike, rreth 5700 operacione, rreth 180 mijë shërbome diagnostike, rreth 30 mijë shërbime të dializës etj.
Andaj, më lejoni që në këtë takim përmbyllës për sukseset dhe të arriturat gjatë këtij viti meritat dhe falënderimet t’ua dedikoj stafit tim të ngushtë, shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve, udhëheqësve të njësive, Këshillit Profesional, komisioneve dhe 
të gjithë  punonjësve të spitalit,-tha drejtori, Prof. Ass.  Dr. Afrim Avdaj.
Drejtori Avdaj ka falënderuar të gjitha institucionet vendore dhe ndërkombëtare, që në forma të ndryshme kanë kontribuar në sukseset e arritura gjatë këtij viti. Ai ka veçuar MSH-në,  SHSKUK-së dhe Qeverinë e Luksemburgut, që kanë mundësuar reailzimin e aktiviteteve të parapara me planin Strategjik 2017-2021, në kuadër të cilit është nënshkruar edhe marrëveshja e bashkëpunimit të Spitalit t ëprgjithshëm të Prizrenit me spitalin e Izolas në Slloveni.
Ai ka folur edhe për prioritet për vitin  2019.
 “Të gjithë qytetarëve të rajonit të Prizrenit, por edhe më gjerë, ju premtoj se me ndihmën e Ministrisë së Shëndetësisë, SHSKUK-së, dhe institucioneve dhe organizmave tjerë do të ngrisim shkallën e përgjegjësisë së punëtorëve shëndetësore, me qëllim të ngritjes së cilësisë në  ofrimin e shërbimeve shëndetësore. Dhe do angazhohemi maksimalisht të pajisemi me aparaturë të nevojshme për diagnostifikim sa më cilësor, në veçanti një rezonancë magnetike, ndërtimin e Spitalit për Nëna dhe Fëmijë dhe Kardiologjinë Invazive dhe shërbime tjera, si synimi ynë kryesor që Spitali i përgjithshëm i Prizrenit ta jetë spital konkurrent jo vetëm për Kosovën, por edhe për rajonin, përfundoi drejtori iekzekutiv i Spitalit, përfundoi drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj .  
Në fund të takimit përmbyllës me mirënjohje për punëtor të dalluar për vitin 2018 janë shpërblyer:
2 31122018.png
Depatamenti i Degëve Kirurgjike
Infermierët: Sylejman Kurtaj- ORL dhe Sehad Vehapi-kirurgji
Departamenti i Degëve Internistike
Dr. Amir Shala-pulmologji dhe infermierja Selvisha Susuri- Koronare me mjekim intenziv  
Departamenti për Nëna dhe Fëmijë
Infermierja Zemrije Daka-gjinekologji
Departamenti Emergjencës me reanimacion
Dr. Afrim Jaha- Emergjencë dhe infermnieri Xhezair Krasniqi-dhoma e zgjimit
Departamenti i Diagnostikës me Ambulancat Specialistike
Dr. Elvira Murati-laborator dhe  Nedime Koqinaj-patologji
Departamenti i Administratës me shërbime të përbashkëta
Shpresa Hoxha, Bulent Salla, Sheiop selmani dhe Sadri Çoçaj.
3 31122018.png

Urime dhe gëzuar 2019 !
                                                     Drejtoria e spitalit Mbahet mbledhja e Këshillit Profesional
Prizren, 24 dhjetor
1 24122018.JPG
Këshilli Profesional ka mbajtur mbledhjen e fundit për vitin 2018. Në mbledhje është diskutaur për raportin e punës për vitin 2018 dhe planifikimet për vitin 2019.
Në këtë mbledhje janë miratuar edhe rregulloret e brendsme të reparteve të spitalit, të cilat janë punuar nga grupi punes dhe shefat e kryeinfermierët e repartve.
2 24122018.JPG
Mbledhja është udhëhequr nga kryesuesi i Këshillit Profesional, Dr. Sadri Beqiri, ndërsa ka marrë pjesë edhe Këshillit Drejtues: Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv, Dr. Lumnije Hoxha, drejtoreshë mjekësore, Shyqri Hasani, drejtor i Infermierisë dhe Melinda Çollaku, drejtoreshë e Admninistratës.

Viti 2018 vlerësohet vit i suksesshëm 

Prishtinë, 13 dhjetor 2018
Në ambientet e hotelit “Emerald” në Prishtinë ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajli, drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdi, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit, Dr. Nisret Hajrullahu, dhe drejtori i spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Dr. Afrim Avdaj, kanë prezantuar punën dhe të arriturit gjatë vitit 2018. Të gjithë folësit vitin 2018 e kanë vlerësuar si vit të sukesshëm, ndërsa kanë shprehur bindjen se viti 2019 do të jetë një vit edhe më i sukeseshëm, kur pritet të fillojë edhe implementimi i sigurimeve shëndetësore.
1 13122018.JPG
Ministri i Shëndetësisë, Uran ismajli, vitin 2018 e ka vlerësuar të sukeseshëm, pasi që në institucionet publike shëndetësore është duke u punuar me përkuhstim dhe pacientëve po ju ofron gjithnjë e më shumë shërbime cilësore. Ai ka theksuar se viti 2019 do të jetë vit edhe më i suksesshëm, me rritje të buxhetit, përmirësim të infrastrukturës, modernizim dhe pajisje më të avancuara mjekësore, duke veçuar fillimin e implementimit për sigurimet shëndetësore.
Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Basri Sejdiu,  e ka vlerësuar lartë bashkëpunimin me Ministrinë e Shëndetësisë dhe të gjithë insitucioneve shëndetësore që janë pjesë e SHSKUKsë.
3 13122018.jpg
Drejtori i spitalit të Gjilanit, Dr. Nisfet Hajrullahu, dhe drejtori I Spitalit të përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, kanë prezantuar të arriturat e dy spitaleve respective, të cilat janë pjesë e projektit KSV/017 të implementuar nga MSH dhe Luxdev.
2 13122018.jpg
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, me shembuj konkretë ka prezantuar të arriturat e spitalit të Prizrenit, si: rritjen e të hyrave vetanake, zvogëlimin e shpenzimeve për komunali, ofrimin e shërbimeve të reja etj. Ndërsa ndër prioritet për të ardhmen ka veçuar: Ndërtimin e objektit për Nëna dhe Fëmijë, Kardiologjia invazive,  Shërbimet onkologjike, dhe synimin për shëndërrimin e Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit në Qendrën e Dytë Klinike Universitare në Kosovë.
Në këtë takim, grupet punuese të spitalit të Prizrenit dhe të Gjilanit që kanë punuar në kuadër të projektit KSV/017, të implementuar nga MSH dhe LuxDev,  kanë prezantuar aktivitetet dhe dokumentet e punuara dhe finalizuar, të cilat janë bazë për akreditim.

Takim bashkbisedues për MDHP

Prizren. 11 dhjetor 2018
Të martën në spitalit të përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”:në Prizren është mbajtur një takim bashkëbisedues i shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve, udhëheqës të njësive dhe stafit administrativë të spitalit me zyrtarë të Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e të Dhënave. Takimi është organizuar nga znj. Myrvete latifaj, koordinatore e Zyrës për Mbrojtjen e të Dhënave Personale të SHSKUK-së.
1 11122018.JPG
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, prof. ass.Dr. Afrim Avdaj, takimin e ka vlerësuar të një rëndësie të veçantë, duke ofruar bashkëpunim dhe duke kërkuar përkrahjen për personelin e spitalit në punën e përditshme të përpunimit të dhënave personale.
2 11122018.JPG
Myrvete Latifaj, koordinatore e Zyrës për Mbrojtjen e të Dhënave Personale të SHSKUK-së, ka theksuar se takime të kësaj natyre do të mbahen edhe në të ardhmen, me qëllim që personeli i SHSKUK-së, si pjesë e së cilës janë edhe spitalet e përgjithshme, të njihen me ligjin për MDHP dhe mos të vijnë në situate të penalizimit.
3 11122018.JPG
Drejtori i ASHMDH-së, Jeton Arifi, ka folur për historikun, strukturën organizative, parimet, punët dhe rastet e trajtuara nga agjencia, duke marrë edhe shembuj konkretë të zgjidhjes së rasteve konkrete nga kjo Agjenci. Ai ka folur edhe për ndryshimet që pritet të bëhen në ligjin për MDHP, duke kërkuar nga personeli mjekësor të respektojë këtë ligj, sepse në të kundërtën mund të ketë penalizime të parapara me ligjin për MDHP.
4 11122018.JPG
Kushtrim Mustafa, koordinator i Inspektimit, ka folur për Udhëzuesin për mbrojtjen e të dhënave në sektorin e kujdesit shëndetësor, duke shpërndarë edhe disa ekzemplarë të këtij udhëzuesi.

Kryetari Muharremaj, ka vizituar Spitalin Regjional të Prizrenit
2018/12/05 
1 05122018.jpg
Kryetari Muharremaj, sot ka vizituar  Spitalin Regjional të Prizrenit, ku ka takuar drejtorin Afrim Q. Avdaj me të cilin është dakorduar për një bashkëpunim më të madh në të ardhmën. Gjatë qëndrimit këtu kryetari ka vizituar edhe pacientët që janë nga Komuna e Suharekës dhe vendeve të tjera, për tu njohur mbi kushtet dhe shërbimet që iu ofrohen atyre.Me këtë rast kryetari ka thënë se : “Ne kemi nevojë për shërbime shëndetësore shtesë, e për këtë pres përkrahje dhe angazhim shtesë.Angazhimi im nuk do të mungoj që qytetari i Suharekës, ta ketë shërbimin më të mirë kudo.
Projekte të mira do të vijnë dhe për këtë zotohem që do tu prijë proceseve, që qytetarët ta kenë shërbimin e avansuar shëndetësor për aq sa kam kompetenca dhe sa më lejon ligji”

Marrë nga:  https://kk.rks-gov.net/suhareke/news/kryetari-muharremaj-ka-vizituar-spitalin-regjional-te-prizrenit


URIME 28 NËTORI !


Spitali i Prizrenit rrugëton drejt akreditimit ndërkombëtar

Prizren, 21-23 nëntor 2018
Spitali i Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” është në rrugëtim e sipër drejt plotësimit të standardeve për akreditim ndërkombëtarë. Ky rrugëtim po ec sipas dinamikës dhe realizimit të   aktiviteteve të parapara me Planin Strategjik 2017-2021, si pjesë e programit Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe  LuxDev.
Në kuadër të këtyre aktiviteteve, në spitalin e Prizrenit gjatë tri ditëve kanë qëndruar ekspertë nga spitali Izola i Sllovenisë, Prim. Dr. Jani Dernic, drejtor mjekësor, dhe Phd. Karmen Spacal Jakomin, kryeinfermiere. Ekspertët sllovenë së pari janë pritur nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. Në takim është biseduar për bashkëpunimin dhe shkëmbin e përvoja në mes dy spitaleve respektive, me theks të veçantë përvojave dhe rrugëtimit të spitalit të Izolas , i akredituar ndërkombëtarisht në vitin 2010.
1 23112018.JPG
Ardhja e ekspertëve sllovenë është pjesë e aktiviteteve të Programit KSV/017, pasi që në muajin shkurt të këtij viti, në spitalin Izola të Sllovenisë, ministri i Shëndetësisë së Kosovës, z.  Uran Ismajli, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Dr. Afrim Avdaj, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Izolës, z. Radivoje Nardin, dhe udhëheqësja e programit KSV/017, Dr. Afërdita Ademi-Osmani, kanë nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit në mes dy spitaleve respektive.
2 23112018.JPG
Gjatë qëndrimit tre ditor në spitalin e Prizrenit, ekspertët sllovenë kanë mbajtur takime pune,  prezantim të përvojave, si dhe ligjërata në drejtim të përmirësimit të cilësisë dhe sigurisë,  si procese të domosdoshme për akreditim ndërkombëtar.
3 24112018.JPG
Në ditën e parë, Prim. Dr. Jani Dernic, ka bërë një prezantim para shefave të reparteve dhe mjekëve të spitalit të Prizrenit, si dhe një grupi mjekësh nga spitali i Gjilanit. Në këtë prezantim Dr. Drnic ka treguar rrugëtimin e spitalit të Izolas nga themelimi deri në marrjen e akreditimit ndërkombëtar në vitin 2010. Ai me shembuj konkretë ka prezantuar këtë rrugëtim, që sipas tij nuk ka qenë i lehtë, por që me vullnet, angazhim dhe punë ekipore është arritur akreditimi ndërkombëtar dhe sot spitali i Izolas është një nga spitalet më të njohura, jo vetëm në Slloveni, por edhe më gjerë.   
Phd. Karmen Spacal Jakomin, kryeinfermiere, në spitalin Izola ka falour për organizimin dhe punën e infermierisë. Ajo ka mbajtur edhe një ligjëratë për rolin dhe përgjegjësinë e infermierisë, kujdesin ndaj të sëmurëve, komunikimin etj.   
Në ditën e dytë, Dr. Dernic ka bërë vizita dhe inspektime, me qëllim të vlerësimit se sa është i gatshëm spitali i Prizrenit për akreditim ndërkombëtar, gjegjësisht përgatitjet e spitalit të Prizrenit për akreditim ndërkombëtar.
4 23112018.JPG
Ndërkaq, Phd. Karmen Spacal Jakomin, me infermierët e reparteve të Departamentit të Kirurgjisë ka punuar në punë praktike për menaxhimin e përgjithshëm të cilësisë dhe ngritjes së cilësisë dhe sigurisë në ofrimin e shërbimeve shëndetësore.  
 5 23112018.JPG
Në anën tjetër ekspertë të programit KSV/017, të udhëhequr nga dr. Afrëdita Ademi Osmani, kanë vazhduar aktivitetet me grupet punuese të spitalit të Prizrenit dhe të Gjilanit për identifikimin e nevojave për katër vitet e ardhshme, që do të prezantohen para Qeverisë së Luksemburgut për përkrahje të dy spitaleve, që kanë përzgjedhur për të punuar drejt akreditim ndërkombëtar.


Kryhet me sukses operacioni  i heqjes së tumorit cistik  të ovarit

Prizren, 08 nëntor 2018
Të enjten, në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren,  me metodën laparaskopike është kryer me sukses operacioni për heqjen e Tumori cistik të ovarit. 
2 09112018.JPG
Operacioni është kryer me sukses të plotë nga ekipi i udhëhequr nga Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, kirurg - laparaskopist,  dhe Dr. Sabajdin Gjini, gjinekolog - obstetër.
3 09112018.JPG

4 09112018.JPG
Menaxhmenti i spitalit është duke bërë angazhimin maksimal për sigurimin e aparaturës më të avancuar dhe të munguar, me qëllim që qytetarëve t’u ofrohen shërbimet shëndetësore dhe intervenimet operative,  pa pasur nevojë që të njejtat shërbime t’i kërkojnë në institucionet tjera.  

Drejtori i spitalit të Gjilanit viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 08.11.2018
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm  të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të enjten, ka pritur në takim drejtorin e spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit. Dr. Nistret Hajrulla. Në takim është biseduar për bashkëpunimin  e dy anshëm, si dhe shkëmbimin e përvojave në mes dy spitaleve.
1 09112018.JPG
Spitali i Përgjithshëm  i Prizrenit dhe Spitali i Përgjithshëm i Gjilanit janë dy spitalet të cilët në kuadër të Programit për Shëndetësi në Kosovë KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë, pritet të marrin akreditim ndërkombëtar.


Drejtor i përgjithëshëm SHSKUK viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 07 nentor 2018 
Drejtori  ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, e merkure, ka pritur në takim, Drejtorin e përgjithëshëm SHSKUK Mr.sci.dr. Basri Sejdiu dhe këshilltarin dr. Driton Ukmata.
1 07112018.JPG
Drejtori ekzekutiv ka falënderuar Drejtorin Sejdiu për vizitën, e ka njoftuar me të arriturat, sfidat dhe kërkesat më të nevojshme që ka spitali i Prizrenit, ndërsa është zotuar se bashkë me stafin menaxhues dhe gjithë punënjësit do të jenë të përkushtuar dhe angazhuar për të kontribuuar në ngritjen e cilësisë së shërbimeve për pacientë.
Drejtor i përgjithëshëm SHSKUK Mr.sci.dr. Basri Sejdiu,  ka potencuar se gjendja në shëndesi është duke u përmisuar.
2 07112018.JPG
“Unë kam ardhur në këtë vizitë për të bashkëbiseduar me ju, për të parë cilat janë problemet, cilat janë sfidat, cilat janë kërkesat dhe cilat janë veprimet që duhet të ndërmarrim për të përmirësuar gjendjen edhe më shumë në shëndetësi. Unë kërkojë nga ju që bashkarisht të përmirësojmë gjendjen aktuale në shëndetësi, të ofrojmë shërbime shëndetësore me kohë, të drejta dhe cilësore për qytetarin, në mënyrë që qytetari ynë të ketë besimin në ofrimin e këtyre shërbimeve
3 07112018.JPG
Gjatë qëndrimit në spitalin e Prizrenit, Drejtori Sejdiu ka vizituar Ambulancat Specialistike, repartin e Kirurgjisë, Njësinë Koronare me Mjekim Intenziv dhe Bllokun Operativ etj.

Dokumentet bazë për akreditim ndërkombëtarë drejt finalizimit

Prizren, 2 nëntor  2018
Në kuadër të Programit Përkrahës për Shëndetësi në Kosovë - KSV/017”,  implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë, të mërkurën, të enjten dhe të Premten, në Prizren janë mbajtur tri punëtori të përbashkëta të grupeve punuese të Spitalit të Prizrenit dhe spitalit të Gjilanit. Punëtoritë janë udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e projektit, ekspertët ndërkombëtarë Prim. dr. msc, Dorjan Marushiq, dhe Msc. Jakop Ceglar, ekspertët vendor Dr. Ilir Hoxha dhe Atran Sadiku, dhe asistentët Valid Apuk dhe Admir Mustafa.
Në ditën e parë në spitalin e Prizrenit anëtarët e grupeve punuese të repartit të kirurgjisë në vendet e tyre të punës kanë punuar në implementimin e dokumenteve të hartuara (PSO-ve)  dhe informatorëve të pacientëve, ndërsa grupi i strukturës ka bërë vlerësimin e shpejtë të komponentëve strukturor në procesin e operimit në spital. Në ditën e dytë është diskutuar  implementimi i dokumenteve të standardizuara për përmirësimin e cilësisë dhe sigurimin e cilësisë së shërbimeve shëndetësore, prezantimi i formës digjitale të dokumenteve të hartuara, si dhe përfitimet individuale, institucionale dhe sektoriale nga zbatimi i procedurave të standardizuara të trajtimit të pacientëve.
Në në ditën e tretë është bërë prezantimi i të gjeturave nga grupet punuese dhe planifikimet e mëtutjeshme për përmirësimin e cilësisë së shërbimeve shëndetësore. 
Në hapje të punëtorisë anëtarët e grupeve punuese janë falënderuar nga drejtori i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe i spitalit të Gjilanit. Dr. Nisret Hajrullahu, kurse prezantimet nga Dr. Besim Guda, Dr. Eqrem Shala, Dr. Shefki Xharra dhe Shemsi Saramati. 
Foto 1- Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtor i spitalit të Prizrenit.jpg
Në fillim, drejtori i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka prezantuar edhe një raport të vizitës studimore në spitalin e Izolas në Slloveni, si pjesë e aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021. “Gjatë qëndrimit në spitalin e Izola në Slloveni, unë në cilësinë e kirurgut së bashku me kolegun kirurg, dr. Bajram Duraj, kemi asistuar dhe kemi marrë pjesë aktive në disa nga operacionet që për momentin nuk kryhen në spitalin e Prizrenit. Jam i bindur se në një të ardhme të afërt do të sigurojmë pajisjet e nevojshme dhe do të fillojmë me operacione të tilla. Kemi vullnetin, përkushtimin dhe jemi të vendosur që  përvojat e fituara në Slloveni t’i implementojmë në spitalin tonë dhe t’i mundësojmë qytetarëve shërbime shëndetësorë pa pasur nevojë që ato t’i kërkojnë jashtë Kosovës, - theksoi drejtori Avdaj, duke falënderuar  MSH-në dhe Qeverinë e Luksemburgut për përkrahjen e vazhdueshme që kanë ofruar për spiatlin e Prizrenit.  
Foto 2. Dr. Besim Guda, spitali i Gjilanit.jpg
Në përmbyllje punëtoritë janë vlerësuar shumë të suksesshme, ndërsa anëtarët e grupeve punuese kanë marrë fjalë miradije nga udhëheqësit e projektit, Dr. Afërdita Ademi-Osmani dhe Prim. dr. msc, Dorjan Marushiq.
Foto 3. Dr.Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e projektit.jpg
 “Sot po finalizojmë punën disa mujore të hartimit të disa nga dokumentet më të rëndësishme  dhe që do të jenë bazë për akreditim të spitalit të Gjilanit dhe të Prizrenit. Puna ekipore  dhe e përbashkët është çelës i suksesit. Kjo u vërtetua nga puna, përkushtimi, angazhimi dhe kontributi juaj i jashtëzakonshëm që keni treguar gjatë gjithë kohës në hartimin e këtyre dokumenteve të rëndësishme dhe të munguara deri më tash. Për këtë ju meritoni lëvdatat më të mëdha dhe jeni shembulli më i mirë se gjithçka arrihet kur ka vullnet dhe përkushtim për arritjen e asaj që dëshirojmë të arrijmë’,- theksoi Dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e projektit.
Foto.4. Prim. Dr. Dorjan Marushiq, ekspert ndërkombëtar.jpg
Nga ana tjetër, eksperti ndërkombëtar, Dorjan Marushiq, anëtarët e grupeve punuese i ka quajtur  heronj. ‘Më lejoni që në fillim t’ju falënderoj sinqerisht për atë çfarë keni treguar dhe arritur gjatë gjithë kohës gati një vjeçare. Qëllimi kryesor i angazhimit tonë të përbashkët në hartimin e  dokumenteve për ngritjen e cilësisë së ofrimit të shërbimeve shëndetësore  po finalizohet me sukses për çka ju meritoni respektin më të madh dhe për mua jeni heronj”, - pohoi  Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, duke shtuar se këto dokumente do të jenë bazë e akreditimit ndërkombëtar të dy spitaleve respektive, atij të Gjilanit dhe të Prizrenit.
Aktivitetet nga Plani Strategjik 2017-2021 do të vazhdojnë sipas dinamikës dhe kohës së paraparë. 

Akademi përkutimore për infermierin, Sefer Karanezi
 
Prizren, 2 tetor 2018
 
Në organizim të drejtorit ekzekutiv të spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, Këshillit Drejtues dhe gjithë punonjësve të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, të martën, në Amfitetarin e Spitalit është organizuar Akademi Përkujtimore me rastin e ndarjes nga jeta të infermierit, Sefer Karanezi.
 1 02102018.JPG
Për jetën dhe veprën e Sefer Karanezit ka folur shefi i personelit, Shefajet Berisha, për punën në infermieri ka folur drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, ndersa përfigurën, punën, angazhimin dhe kontributin gati 40 vjeçar të Seferit ka folur drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
 ‘Seferi ishte njeri i dashur dhe i afërt, ishte profesionist dhe vizionar. Ai me kohë e kishte kuptuar se t’i shërbesh popullit tënd, është detyrë profesionale, humane. Këtë e ka dëshmuar i duke qenë gjithmonë pranë dhe në shërbim të pacientëve, ndërsa ishte shembull edhe i kryerjes së detyrave me përgjegjësi udhëheqëse, duke qenë në pozitën e kryeinfermierit të departamentit të Diagnostikës dhe të laboratorit”, - theksoi drejtori Avdaj.
2 02102018.JPG 
Kujtime nga puna dhe veprimtaria e Sefer Karanezit ka evokuar dr. Nurishahe Hulaj, në emër të familjes ka falënderuar i biri, Adem Karanezi, ndërsa me flautë ka intrerpretuar Kaltrina Krasniqi, profesoreshë në shkollën e muzikës “ Lorenc Antoni” dhe anëtare e Filharmonisë së Kosovës.
 
Biografia
3 02102018.JPG
Sefer Bahtijar Karanezi lindi më 15 shkurt 1960 në fshatin Shtruzhe. Katër klasat e para të fillore i kreu në vendlindje, ndërsa katër tjerat i vazhdoi në shkollën “Mustafa Bakiu “ në Prizren. Në vitin 1978 kreu shkollën e mesme të mjekësisë në Prizren. Në vitin 1979 regjistrohet në fakultetin e Biologjisë në Prishtinë. Në vitin 1981 punësohet infermier në fshatin e lindjes, në Struzhe. Aty punoi deri në vitin 1991 prej nga u transferua në Prizren në ambulancën në lagjen “Lakuriq”. Në vitin 1995 masat e dhunshme të pushtetit serb e larguan nga puna. Nga viti 1995 deri në përfundim të luftës në vitin 1999 Seferi vazhdoi angazhimin e tij professional, duke ndihmuar popullatën në forma të ndryshme. Pas përfundimit të luftës, në qershor të vitit 1999 deri në momentet e fundit të jetës punon në spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”, duke mbajtur edhe pozita udhëheqëse në Departamentin e Diagnostikës.
Në korrik të vitit 2017 fillon keqësimi i gjendjes shëndetësore dhe diagnostifikohet me një sëmundje të rëndë, ndërsa në muajin shkurt 2018 i nënshtrohet edhe një operacioni të rëndë.
Gjendja shëndetësore sa vinte e bëhej edhe më e rëndë. Të dielën e 30 shtatorit 2018, në ora 17.15  pushoi së rrahuri zemra e Sefer Karanezit, duke u ndarë fizkisht nga kjo botë, por duke lënë kujtimet më të mira të kolegut, familjarit dhe prindit shembullor.  
Sefer Karanezi është varrosur të hënën në varrezat e qytetit në Prizren

Punëtorët e spitalit në aksioin për shënimin e “Ditës Botërore të Pastrimit”

Prizren, 15 shtator  

Punonjësit e spitalit të përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, të prirë nga menaxhmenti dhe drejtori ekzekutiv, prof. Ass. Dr. frim Avdaj, të shtunën kanë organizuar aksionin për pastrimin e ambientit të jashtëm të spitalit. 

1 15092018.JPG

 “Aksioni për pastrimin e ambientit të jashtëm është shembulli më i mirë i përkushtimit të punonjësve të spitalit, të cilët, krahas ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientë, janë të gatshëm të kyçen edhe në aktivitete që kanë për qëllim krijimin e një ambienti sa më të pastër dhe të shëndetshëm, siç janë edhe aktivitetet  për shënimin e  “Ditës Botërore të Pastrimit”, - tha drejtori akzekutiv, prof. Ass. Dr. frim Avdaj ,i cili ishte pjesë aktive e këtij aksioni., ndërsa ka falënderuar të gjithë punonjësit e spitalit, të cilët edhe pse sot kanë ditë pushimi, i janë bashkuar aksionit për pastrimin e ambientit të jashtëm të spitalit.   

2 15092018.JPG

Në aksion janë bashkuar edhe një grup rinor i qytetit, i cili ishte përcaktuar që të kyçet në aksionin për pastrimin e ambientit të spitalit.

Aksioni është organizuar në kuadër të aktiviteteve për shënimin e “Ditës Botërore të Pastrimit” dhe ftesës së ministrit të Shëndetësisë,  Uran Ismaili, ku Ministria e Shëndetësisë është pjesë e Task Forcës për pastrim të formuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës. 

Prizreni do të bëhet me Spitalin për Nëna dhe Fëmijë dhe Laboratorin për Kardiologji Invazive

Prizren, 13-14 shtator 2018
Drejtori ekzekutiv i  Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, të enjten dhe të premten, ka mbajtur takimet e para konsulltative me grupin punues për ndërtimin e Spitalit të ri për Nëna dhe Fëmijë dhe Laboratorit për Kardiologjisë Invazive.
1 09142018.JPG
Në takim është biseduar për vendin, hapësirat, modalitetet e ndërtimit sipas kërkesave afatgjate dhe standardeve bahkëkohore.
“Janë  dy shërbime të reja, që do të hapen për herë të parë në Prizren, me çka qytetarëve të rajonit të Prizrenit dhe më gjerë do t’u mundësohet marrja e shërbimeve të munguara deri më tani. Andaj, duke pasur parasysh rëndësinë e madhe që kanë realizimi i këtyre dy projekteve, nga ju kërkoj përkushtim, angazhim dhe që të kontribuoni me ide dhe propozime konkrete që objektet ë fjalë të jenë me standard ndërkombëre në ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për pacientë”, tha drejtori Avdaj, duke  falënderuar Ministrinë e Shërndetësisë, në veçanti ministrin, Uran Ismajli, sekretarin permanent, Naim Bardiqi, drejtorin  e SHSKUK-së, Basri Sejdiu, si dhe gjithë akterët që në forma të ndryshme kanë kontribuar në marrjen e vendimeve për ndërtimin e Spitalit për Nëna dhe Fëmijë dhe Laboratorit për  Kardiologji Invazive.
2 14092018.JPG
Në takime kanë marrë pjesë edhe përfaqësues të Ministrisë së Shëndetësisë, të cilët kanë shprehur përkushtimin dhe gatishmërinë e Ministrisë së Shëndetësisë dhe ministrit Ismajli për realizimin e projekteve për ndërtimin e Spitalit për Nëna dhe Fëmijë dhe Laboratiorit për Kardiologji Invazive.

Kryhet me sukses operacioni i parë me aparatin e ri laparoskop

Nga dita e sotit, e enjte, 06.09.2018, në repartin e kirurgjisë, spitali i përgjithëm "Prim. Dr. Daut Mustafa", Prizren, është vënë në përdorim aparati i ri laparoskop për operacionet laparoskopike.

1 06092018.jpg

Operacioni i parë èshtë kryer nga ekipi i udhëhequr nga kirurgu, njëherësh drejtori ekzekutiv, Prof.ass.dr. Afrim Avdaj

Punëtori një ditore

Prizren, 30 gusht 2018

Në kuadër të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021 për hartimin e dokumenteve specifike për diagnoza në repartin e kirurgjisë, të mërkurën, në sallën e takimeve në restoranin “Tiffany” në Prizren është mbajtur punëtoria një ditore, me tri grupet punuese të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa".
1 31082018.JPG
Punëtori është udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi, udhëheqëse e Projektit KSV/017, si dhe Dorjan Marusic, ekspert ndërkombëtarshëndetësor, dhe Artan Sadiku, ekspert në Projektin  KSV/017, ndërsa në punëtori ka prezantuar edhe drejtori ekzekurtiv i spitalit, prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj..
2 31082018.JPG
Në punëtori është diskutuar për finalizimin e dokumenteve: Fletëpëlqimi, fletëinformimi dhe standardet e operimit.
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.


URIME KURBAN BAJRAMI !
Drejtoria 

Punëtori dy ditore

Prizren, 17-18 korrik  2018

Në kuadër të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të martën dhe të mërkurën,  në restaurantin “ Tiffany” nw Prizren është mbajtur punëtoria dy ditore si pjesë e projektin KSV/017 për vitin 2018, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.. 
Tema të punëtorive ishin:
Politikat dhe procedurat për ofrimin e shërbimeve kirurgjike – vlerësimi i 
 draftit aktual të dokumentit ekzistues të spitalit: ''Regullore e punës për  repartin e  
 kirurgjisë'' dhe diskutim nga pikëvështrimi i Strukturës.
Punë grupore rreth zhvillimit të rregulloreve të brendshme: Zhvillimi i fushës së shërbimeve kirurgjike dhe Rregullorja për pajisjet mjekësore.
Punë grupore dhe zhvillimi i rregulloreve të brendshme: Rregullore për kushtet e pajisjeve në sallën e operimit, Rregullore për përmbajtjen e regjistrit të sallës së operimit, Rregullore për përmbajtjen e raportit të operimit, Politika për ofrimin e shërbimeve anesteziologjike dhe Rregullore për procedurat e procesit të sterilizimit dhe dezinfektimit.
1 24072018.JPG
Punëtoritë janë udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e programit, Dr. Ilir Hoxha, ekspert shëndetësor, Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor, dhe Blerta Avdiu, asistente e Projektit KSV/017.
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Afërdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
2 24072018.JPG
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.

Punëtori një ditore

 

Punëtori një ditore


Prizren, 4 korrik 2018

Në kuadër të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të mërkurën, në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur punëtoria një ditore, me temë “Identifikimi i pajisjeve bazike, renovimeve të nevojshme dhe trajnimeve profesionale për stafin e kirurgjisë”.

 1 05072018.JPG

Punëtori është udhëhequr nga Dr. Dr. Ilir Hoxha, ekspert shëndetësor, dhe Blerta Avdiu, eksperte e Projektit KSV/017.

Për nevoja të punës dhe realizimit të aktiviteteteve të projektit, spitalit i është dhuruar një kompjuter dhe një projektor.

Punëtoria është pjesë e projektit KSV/017 për vitin 2018.

 2 05072018.JPG

Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.


 Fëmijët boshnjakë dhe romë vizitojnë spitalin e Prizrenit


Prizren, 28 qershor 2018
Në kuadër të aktiviteteve të organizatës “Roma Versitas” nga Prizrenit dhe organizatës amerikane “Peace Corps”, të enjten, drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim një grup fëmijësh të komunitetit boshnjak dhe romë. Fëmijët nga afër janë njoftuar me historikun e spitalit, funksionimin, punën, të arriturat dhe shërbimet që ofrohen për qytetarët.
Vizita është realizuar në kuadër të aktiviteteve të  organizatës “Roma Versitas” nga Prizrenit në bashkëpunim me organizatën amerikane “Peace Corps”, ndërsa është udhëhequr nga Laura Sabato, vullnetare e organizatës “ Peace Corps”, e cila me punë vullnetare është duke punuar si mësimdhënëse e gjuhës angleze në fshatin Planjane të Prizrenit.
1 28062018.JPG
Aktivitetet kanë për qëllim shkëmbimin e kulturave, ngritjen e vetëdijes për vullnetarizëm, si dhe njohjen rreth rolit dhe shërbimeve që ofrohen nga institucionet publike: Policia e Kosovës, Zjarrëfikësit, Gjykatat Themelore, Komuna e Prizrenit dhe spitali i Prizrenit.
Fëmijë boshnjakë dhe romë janë ndarë shumë të kënaqur me vizitën në ambientet e spitalit, duke parë nga afër shërbimet e ofruara për pacientë.  Te gjithe besimtareve te besimit islame 
URIME FITER BAJRAMI !


Punëtori dy ditore

Prizren, 5-6 qershor  2018
Në kuadër të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të martën dhe të mërkurën,  në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur punëtoria dy ditore si pjesë e projektin KSV/017 për vitin 2018. 
Tema të punëtorive ishin: Trajnim mbi fletëinformimin për pacientë dhe procedurat standarde të operimit, Hyrje mbi fletëinformimet pëkatëse dhe procedurat standarde të operimit, Zhvillimi i fletëinformimeve, Hyrje se si duhet të përgatiten procedurat standarde të operimit etj.
1 08062018.JPG
Punëtoritë janë udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi-Osmani, ekspertët ndërkombetarë Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor, Dr. Ilir Hoxha, ekspert shëndetësor dhe Blerta Avdiu eksperte e Projektit KSV/017.
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Afërdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
2 08062018.JPG
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.


Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

25 maj 2018
Në kuadër të avancimit të punës profesionale, rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur dy ligjërata tematike nga fusha e kirurgjisë dhe radiologjisë.
1 25052018.JPG

2 25052018.JPG
Ligjërata e parë me temë: ”Trajtimi i ulçerës duodenale të perforuar” është mbajtur nga Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, njëherit drejtor ekzekutiv i spitalit, ndërsa ligjërata e dytë me temë: “Top 10 në 10 vitet e para të CT-së në Prizren” është mbajtur nga dr. Sylejman Krasniqi, radiolog.
3 25052018.JPG
Ligjëratat janë mbajtur në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa interesimi i pjesëmarrësve ishte i madh.


Oda e Mjekëve të Kosovës shpërndan kartelat e anëtarësisë

Prizren, 10 maj 2018
Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Dr. Pleurat Sejdiu, të enjten, ka takuar mjekët e spitalit të Përgjitshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” të Prizrenit të cilëve u ka shpërndarë kartelat e anëtarësisë, ndërsa ka takuar edhe drejtorin ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, me të cilin ka biseduar për gjendjen e përgjithshme në këtë spital.
1 10052018.JPG
Në takim është biseduar për rolin dhe rëndësinë e OMK-së, kompetencat  e bartura nga MSh-së,  rritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore, ngritjen profesionale të komunitetit mjekësor, specializimet, si dhe ruajtjen e figurës së mjekut.
“Oda e Mjekëve të Kosovës në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë  është duke punuar në hartimin e ligjit për mbrojtjen e figurës së mjekut. Ne kemi kërkuar që figura e mjekut gjatë orarit të rregullt të punës të mbrohet me ligj”-, theksoi kryetari i OMK-së, dr. Pleurat Sejdiu.
2 10052018.JPG
Ai ka njoftuar se në të ardhmen specializimet në nivel të vendit do të kryhen konform rekomandimeve të spitaleve rajonale, ku ODM dhe spitalet rajonale do të kenë obligim udhëheqjen e pjesës akademike të specializimeve.
Në fund të takimit u bë edhe shëprndarja e kartelave të anëtarësisë së ODM-së për mjekët  spitalit të përgjithshëm të Prizrenit.


Punëtori dy ditore

Prizren, 7-8 maj 2018
Në kuader të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të hënën dhe të martën,  në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren është mbajtur punëtoria dy ditore si pjesë e projektin KSV/017 për vitin 2018.
Në ditën e parë është mbajtur punëtoria me grupin punues të repartit të kirurgjisë me temë” Struktura, proceset dhe rezultatet në repartin e kirurgjisë.
01 08052018.JPG
Në ditën e dytë me shefat dhe kryeinfermierët e reparteve është mbajtur punëtoria me temë: “Çëshje, koncepte dhe modele të menaxhimit të cilësisë dhe sigurisë së shërbimeve shëndesore“. 
03 08052018.JPG
Punëtoritë janë udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi-Osmani, ekspertët ndërkombetarë Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor, si dhe Artan Sadiku dhe Blerta Avdiu ekspertë të Projektit KSV/017.
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Aferdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.


Spitali i Prizrenit pranon një donacion mjekësor nga KFOR-i italian

Prizren, 8 maj 2018
Spitali i Përgjithshëm ” Prim.Dr. Daut Mustafa” i Prizrenit, të martën, ka pranuar një donacion mjekësor nga KFOR-i italian, ndërsa drejtorit ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka zhvilluar edhe një takim të veçantë me komandantin e KFOR-it italian,  kolonel Ettore  Gagliardi
1 08052018.JPG
Drejtori  i Spitalit të Prizrenit, Dr.sc.Afrim Avdaj, ka bërë një prezantim të punës dhe arritjeve të spitalit të Prizrenit në katër vitet e fundit të menazhimit, ndërsa falënderuar për donacionin e dhuruar për spitalin e Prizrenit. ”Unë, në radhë të parë, dua të falënderoj KFOR-in,  por edhe shtetin dhe popullin mik italian për mbështetjen e vazhdueshme që kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin për Kosovën dhe popullin e Kosovës. Për ne çdo pjestar i KFOR-it është pjesë e jona dhe ne i llogarisim si qytetarë të Kosovës. Ne sot po pranojmë një donacion mjekësor që do të vihet në shërbim për pacientët e shtruar në spitalin tonë, dhe që kuy donación e forcon dhe fuqizon edhe më shumë  bashkëpunimin dhe kontributin e KFOR-it për të ndihmuar dhe rritur mirëqenien e qytetarëve tanë”, - tha drejtori i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.
2 08052018.JPG
Komandanti i KFOR-it, gjegjësisht Brigadësh Shumëkombëshe Perëndim dhe Kontigjentit titalina, kolonel Ettore  Gagliardi, është shprehur i entuziazmuar për dorëzimin e donacionit, ndërsa ka falënderuar popullin e Kosovës për respektin e treguar ndaj ushtarëve të KFOR-it. “Populli i Kosovës është popull shumë mikpritës dhe vëllazëror. Jemi shumë të lumtur që jemi në Kosovë dhe ndihemi si në shtëpinë tonë, sepse ushtarët tanë trajtohen në mënyrë vëllazërore pavarësisht nga vijnë, çfarë ngjyre apo origjine kanë. Kjo është një virtyt  i popullit të Kosovës që neve na jep vullnet për të punuar pandërpre për të mirën dhe mirëqenien e popullit të Kosovës”,-pohoi kolonel, Gagliardi. Ndërsa dorëzimin e donacionit e ka vlerësuar si pjesë e angazhimit të vazhdueshëm për të ndihmuar shëndetësinë, që sipas tij bashkë me arsimin do të jenë fushat ku do të fokusohet më së shumti ndihma e KFOR-it.
3 08052018.JPG
Donacioni në emër të KFOR-it është dorëzuar nga kolonel, Ettore Gagliardi, ndërsa në emër të Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit është pranuar nga shefi i barnatores së spitalit, Ph .Mr. Muharrem Rama.

Donacion nga Gjermania

Prizren, 7 maj  2018
Me angazhimin e Dr. Hermann Munzel nga Gjermani përmes organizatës “ BBH-Biker-Brummi-Hilfe” po ashtu nga Gjermania, të hënën, Spitali i  Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren ka pranuar një donacion në shtretër dhe komodina për pacientë, lojra për fëmijë dhe uniforma për personel.
1 07052018.JPG
Në emër të Spitalit të Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” donacioni është pranuar nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj dhe drejtori Infermierisë, Shyqri Hasani.
2 07052018.JPG
 “Ky donacion është i mirëseardhur dhe do të vihet menjëherë në shërbim të pacientëve. Ne u jemi mirënjohës të gjithë atyre që kanë kontribuar që ky donacion të vijë në spitalin e Prizrenit dhe që do të ndihmon në ngitjen e cilësisë së shërbimeve”-tha drejtori Avdaj.
Ndërkaq, Dr. Hermann Muzlel, theksoi se ndihmat për popullin e Kësovës do të jenë të vazhdueshme. “Organizata jonë aktivitetin humanitar e ka filluar para 15 vite, në vitin 2003 në Gjermani, për të vazhduar në shtete tjera të Evropës, si: Austri, Kroaci, Bonsje dhe hercegovinë, Moldavi, Ukrainë, Rumani, Bullagri dhe Kosovë.  Ne kryesisht ndihmat i dedikojmë spitaleve dhe fëmijëve jetimë”, pohoi dr. Munzel.


Të thellohet bashkëpunimi në mes institucioneve shëndetësore

Prizren, 23 prill 

Drejtori  ekzekutiv  i  Spitalit të Përgjithshëm, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, së bashku me anëtarët e Këshillit Drejtues, të hënën, ka pritur në takim drejtoreshën komunale për Shëndetësi, dr. Flaka Siqeca, dhe drejtorin e QKMF-së, dr. Mehmedali Gashi.
1 23042018.JPG
Në takim është biseduar thellimin e bashkëpunimit në mes të institucioneve shëndetësore, me qëllim të ngitjes së cilësisë dhe ofrimit sa më të mirë të shërbimeve shëndetësore për pacientë.

Interesim i miqve amerikanë për shërbimet farmaceutike

 

Prizren, 16 prill

 

Drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani dhe shefi i barnatores së spitalit, Muharrem Rama, të hënën kanë pritur në takim koordinatoren  për farmaci dhe çështje farmaceutike në SHSKUK-QKU, Arijeta Stanovci, dhe ekspertë amerikanë të kësaj fushe, të udhëhequr nga prof. Jeremy Fox. Në takim është biseduar për gjendjen aktuale në fushën e farmacisë.

Drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, ka njoftuar për gjendjen e përgjithshm  në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit, me theks të veçantë furnizimin me barna. “ Ne në vazhdimësi kemi mungesë të furnizimit me barna, andaj duhet të shikohen të gjitha mundësi që spitalet të kenë furnizim të rregullt me barna dhe të ketë lehtësim të procedurave, që shpeshherë janë problemi kryesor i furnizimit me barna”, - tha dr. Lumnije Hoxha.

1 16042018.JPG

Nga ana tjetër vizita është vlerësuar e një rëndësie të veçantë nga koordinatorja  për farmaci dhe çështje farmaceutike në SHSKUK-QKU, Arijeta Stanovci, dhe profesori amerikan, Jeremy Fox.

“Unë si koordinatore për farmaci dhe çështje farmaceutike në SHSKUK së bashku me miqtë amerikanë të kësaj fushe jemi këtu për t’u njohur me gjendjen aktuale të shërbimit farmaceutik në spital, furnizimin me barna, procedurat dhe funksionimin e zingjirit të furnizimit”, - tha Arijeta stanovci, koordinatore  për farmaci dhe çështje farmaceutike në SHSKUK-QKUK.

“ Të gjitha këto vlerësime për gjendjen aktuale në fushën e farmacisë do të na shërbejnë që formë të rekomandimit  t’i dërgojmë në instutucionet relevante për ndihmuar fushën e farmacisë në spital”, -tha profesori amerikan, Jeremy Fox.

Gjatë qëndrimit në Spitalin e Përgjithshëm “ Prim .Dr. Daut Mustafa”  në Prizren kordinatorja dhe mysafirët amerikanë kanë vizituar edhe barnatoren e spitalit. Shefi i barnatores, Muharrem Rama, në detaje ka njoftuar për gjendjen aktuale të shërbimit farmaceutik në spital dhe hapat që duhet ndërmarrë për të pasur një furnizim sa më të mirë me barna për pacientët e hospitalizuar dhe atyre që kërkojnë shërbime shëndetësore.

Në spitalin e Prizrenit shërbime shëndetësore marrin rreth 500 mijë banorë të rajonit të Prizrenit, si dhe qytetarë nga Veriu i Shqipërisë, me theks shërbimet e dializës.

 

Efekte pozitive të projektit ”Caktimi i termineve online”

Prizren, 13 prill
Vërehen efektet pozitive të fillimit të projektit ”Caktimi i termineve online”, i cili ka filluar në fund të muajit mars, ndërsa qytetarët vlerësojnë se ky projekt është i një rëndësie të veçantë dhe ndihmesë për të gjithë ata që kërkojnë shërbime shëndetësore në kohë të caktuar dhe te mjeku i caktuar pa pasur nevojë që të vijnë në spital. 
”Ky projekt është më se i qëlluar dhe na ka mundësuar të kursejmë kohën dhe të bëjmë caktimin e termineve dhe zgjedhjen e mjekut pa pasur nevojë që të vijmë në spital”, - tha një nga qytetarët që ka bërë caktimin e terminit online. 
Projekti ka për qëllim ngritjen e cilësisë së shërbimeve, zvoglimin e frekuentimit dhe tollovive të panevojshme, krijimin e mundësive që qytetari të bëjë caktimin e terminit për shërbime shëndetësore online përmes internetit dhe telefonit, si dhe përkushtimin për të  qenë spital konkurues dhe sa më afër qytetarit.

1 13042018.JPG
Menaxhmenti falënderon qytetarët dhe mediet që kanë kontribuar në senzibilimin e opinionit për projektin” Caktimi i termineve online’

Aksion për pastrimin e ambientit të jashtëm të spitalit

Prizren, 13 prill 
Punonjësit e spitalit të përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, të prirë nga menaxhmenti dhe drejtori ekzekutiv, prof. Ass. Dr. frim Avdaj, të premten kanë organizuar aksionin për pastrimin e ambientit të jashtëm të spitalit. 
ambienti 1.jpg
 “Aksioni për pastrimin e ambientit të jashtëm është shembulli më i mirë i përkushtimit të punonjësve të spitalit, të cilët, krahas ofrimit të shërbimeve shëndetësore për pacientë, janë të gatshëm të kyçen edhe në aktivitete që kanë për qëllim krijimin e një ambienti sa më të pastër dhe të shëndetshëm, siç janë edhe aktivitetet e ambientit që organizohen në muajin prill”, - tha drejtori akzekutiv, i cili ishte pjesë aktive e këtij aksioni.   
ambienti 2.jpg

ambienti 3.jpg
Aksioni është organizuar në kuadër të aktiviteteve për pastrimin e mjedisit dhe do të vazhdojnë deri më 22 prill që shënohet si “ Dita e Tokës’


Punëtori dy ditore

Prizren, 12 prill
Në kuader të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të mërkurën dhe të enjten në Prizren, është mbajtur punëtoria dy ditore si pjesë e projektin KSV/017 për vitin 2018. 
punetoria 1.jpg
Në ditën e parë është është bërë Prezantimi i dokumenteve finale te burimeve njerëzore, EVP, kostimit dhe planit të veprimit (Modelet e ndryshme rreth menaxhmit të cilësisë, Veglat e nevojshme për përmirësim të vazhdueshëm të cilësisë dhe sigurisë, Plani për menaxhim të burimeve njerëzore dhe edukim të vazhdueshëm professional), ndërsa ditën e dytë është bërë Prezantimi i planit të punës dhe diskutim mbi repartin e përzgjedhur të kirurgjisë (Draftimi i planit të punës dhe përcaktimi i aktiviteteve për ngritje të cilësisë dhe sigurisë së shërbimeve)
punetoria 2.jpg
Në punëtori kanë marrë pjesë grup i përzgjedhur i Spitalit te Prizrenit, të udhëhequr nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ndërsa ekipi i projektit KSV/017 nga udhëheqësja e projektit, Dr. Afërdita Ademi-osmani, si dhe ekspertët ndërkombetarë Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor si dhe Artan Sadiku dhe Blerta Avdiu.
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Aferdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017”,  implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.

Prezantohet pilot projekti “Caktimi i termineve online”

Prizren, 3 prill
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të martën ka mbajtur takime të ndara me shefa të reparteve dhe infermierë të ambulancave specialistike.
1 03042018.JPG
Në takime është prezantuar pilot projekti për caktimin e termineve online, që paraqet edhe një hap të rëndësishëm në ngritjen e cilësisë së shërbime shëndetësore dhe përkushtimin për të qenë spital konkurues dhe sa më afër qytetarit.
2 03042018.JPG
“Caktimi i termineve online” mund të bëhet përmes internetit (www.spitali-prizren.com ) dhe telefonit: +383 49 952 858


Lansohet pilot projekti për caktimin e termineve online 

Prizren, 30 mars 
Spitali i Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” të premten ka lansuar pilot projektin “Caktimi i termineve online” përmes internetit (vebfaqes: www.spitali-prizren.com ) dhe telefonit.
1 30032018.JPG
Drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, projektin e ka vlerësuar edhe një hap të rëndësishëm në ngritjen e cilësisë së shërbime shëndetësore dhe përkushtimin për të  qenë spital konkurues dhe sa më afër qytetarit
2 30032018.JPG

Udhëzime për caktimin e terminit online

1. Hapet faqeja zyrtare e www.spitali-prizren.com

3 30032018.jpg

4 30032018.jpg

2. Klikohet në Cakto Terminin Online
5 30032018.jpg
3. Zgjedh opsionin (p.sh. Lista e mjekëve=Amb. Spec. e Kirurgjisë së përgjithshme
6 30032018.jpg
4. Pasi të bëhet  zgjedhja e shërbimit shkohet para dhe hapet faqja e caktimit të terminit. Bëhet zgjedhja e datës dhe koha e terminit
7 30032018.jpg
5. Pasi të caktohet termini, shkohet në  para dhe hapet rubrika ku jepen të dhënat  e kërkuara
8 30032018.jpg
Pasi të jepen të dhënat  programi ju konfirmon se procedurat e caktimit të terminit janë kryer me sukses. Konfirmimin  do ta pranoni edhe në email adresën tuaj në mënyrë automatike.Vazhdon impementimi i aktivieteteve të Planit Strategjik 2017-2021

Prizren, 21 mars 2018
Në kuader të implementimit të aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, të mërkurën në Prizren,  është mbajtur punëtoria e radhës, në të cilën është diskutuar për:Kostimin dhe planin operacional për vitin 2018, Planin për menaxhimin e burimeve njerëzore dhe edukimin e vazhdueshëm professional, si dhe Detajimin i aktiviteteve dhe bashkepunimi me projektin KSV/017 për vitin 2018. 
1 23032018.JPG
Në punëtori kanë marrë pjesë një grup i përzgjedhur i Spitalit te Prizrenit, të udhëhequr nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, udhëheqësja e projektit, Dr. Afërdita Ademi-osmani, si dhe ekspertët ndërkombetarë Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor.
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Aferdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj
Plani Strategjik 2017-2021 është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017”,  implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë.

URIME 10 VJETORI I PAVARËSISË!       


Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet spitalit të Prizrenit dhe spitalit të Izolës nga Sllovenia

Izola, 15 shkurt 2018

Në Izola të Slolovenisë, të enjten, është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” të Prizrenit dhe Spitalit të Përgjithshëm të Izolës nga Sllovenia.
1 16022018.JPG
Marrëveshja është nënshkruar nga Ministri i Shëndetësisë së Kosovës, z.  Uran Ismajli, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Dr. Afrim Avdaj, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Izolës, z. Radivoje Nardin, dhe udhëheqësja e programit KSV/017, Dr. Afërdita Ademi-Osmani.
2 16022018.JPG
Marrëveshja ka për qëllim shkëmbimin e përvojave, avansimin e shërbimeve shëndetësore, zhvillimin e vazhdueshëm profesional, subspecializimet, si dhe projekte tjera në fushën e shëndetësisë.
3 16022018.JPG
Marrëveshja është një nga rezultatet e objektivave dhe aktiviteteve të parapara në Planin Strategjik 2017-2021, si pjesë e e Programit Përkrahës të LuxDev për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017.
4 16022018.JPG
Këshilli Profesional miraton Raportin e punës 2017 dhe Planifikimet për vitin 2018

Prizren, 25.01.2018

Këshilli Profesional mbajti  mbledhjen e parë në vitin 2018. Këshilli Profesional ka miratuar Raportin e Punës 2017, si dhe Planifikimi për vitin 2018.

1 -26012018.JPG

Në takim ka marrë pjesë edhe drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, dhe drejori i Infermierisë, Shyqri Hasani

2 -26012018.JPG


Vizitë për vlerësimin e projektit KSV/017

Prizren, 17 janar 2018

Drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të mërkurën, ka pritur në takim  z. Ekkehardt Roth dhe Dr. Lulzim Çela, ekspertë shëndetësorë të emëruar nga Qeveria e Luksemburgut, përkatësisht Ministria e Jashtme për të bërë vlerësin e ecurisë së projektit KSV/017.

1 -17012018.JPG

Drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka falënderuar ekspertët shëndetësorë për vizitën dhe përkrahjen e Qeverisë së Luksemburgut për spitalin e Prizrenit.

 “Ne falënderojmë Qeverinë e Luksemburgut për të gjitha investimet e bëra në Kosovë, në veçanti në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit. Me këto investime është mundësuar efektiviteti më i madh i punës, që pozitivisht ka ndikuar si te personeli i spitalit, po ashtu edhe te qytetarët e Prizrenit dhe më gjerë. Ne kemi marrë përgjegjësitë dhe obligimet tona nga projekti KSV/017,  në mënyrë që investimet e Qeverisë së Luksemburgut të destinohen në vendin e duhur dhe të zbatohen në praktikë”, pohoi drejtori Avdaj, duke përmendur hartimin dhe miratimin e Planit Strategjik 2017-2021, si dhe fillimin e implementimit të objektivavave dhe aktiviteteve të parapara me këtë plan.  Drejtori Avdaj para ekspertëve ka prezantuar punën dhe  të arriturat, por edhe vështirësitë me të cilat po ballafaqohet spitali i Prizrenit, sidomos mungesën dhe vjetërsinë e pajisjeve  mjekësore-diagnostike.

 Dr. Lulzim Çela vizitën e ka cilësuar të rëndësishme për marrjen e opinionit dhe vlerësimit real për projektin KSV/017. “Në fund të vitit të dytë të implementimit të projektit KSV/017 bëhet vlerësimi afatmesëm i projektit, me qëllim të analizës së rezultateve dhe objektivave specifike të arritura për këtë periudhë, aktiviteteve të implementuara dhe atyre të planifikuara dhe të paimplementuara. Ky aktivitet është i paraparë në rregullat e LuxDev-it, si dhe është i përfshirë si aktivitet në projekt dokument”, - tha Dr. Lulzim Çela, duke shtuar se kjo vizitë është pjesë e aktiviteteve që kanë të bëjnë me përmirësimin e performancës dhe cilësisë së shërbimeve shëndetësore në sektorin publik, veçanërisht përkrahja për Spitalin e Përgjithshëm 

 2 -17012018.JPG

Nga ana tjetër, ekpskerti gjerman, Ekkehardt Roth, më shumë është interesuar për funksionimin e Sistemit Informativ Shëndetësor (SISH), i cili është duke u realizuar në spitalin e Prizrenit.

Eklspertët nga afër kanë ispektuar punën e SISH-it.

KFOR-i Turk viziton spitalin e Prizrenit


Prizren, 12 janar 2018 

Drejtori  ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të premten, ka pritur në takim një delegacion të KFOR-it turk, i udhëhequr nga komandanti, kapiteni Huseyin Ayvaci. 
1 -12012018.JPG
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm dhe interesimin e KFOR-it turk për të ndihmuar spitalin e Prizrenit.
2 -12012018.JPG
Drejtori Avdaj shprehu falënderimin dhe gatishmërinë e vazhdimit dhe forcimit të bashkëpunimit me KFOR-in turk dhe në përgjithësi me shtetin e Turqisë, si një shet mik dhe që vazhdimësi ka qenë përkrahëse e zhvillimit të Kosovës  dhe popullit të saj.
Edhe komandanti i KFOR-it turk në Kosovë, kapiteni Ayvaci, ka falënderuar për mikpritjen dhe raportet e popullatës me KFOR-in turk, ndërsa ka premtuar angazhimin për të përkrahur spitalin e Prizrenit në fushën e shëndetësisë, me theks të veçant pajisje mjekësore.
3 -12012018.JPG
Delegacioni i KFOR-it turk gjatë qëndrimit në spital ka vizituar Repartin e Koronares, repartin e Mjekimit Intenziv dhe repartin e Rentgenit. 
KFOR-i turk, prej hyrjes në Kosovë në vitin 1999, në vazhdimësi ka realizuar vizita në Spitalin e Prizrenit  dhe ka ndihmuar me donacione në barna dhe pajisje mjekësore.

Lind fëmija i pare ne Prizren

1 janar 2018

Në ora 00.05 minuta nē Spitalin e Përgjithshëm "Prim. Dr. Daut Mustafa" në Prizren ka lindur fëmija i parë mashkull. Fëmija ka lindur në kushte normale, me gjatësi 49 cm dhe peshë 3030 gr. Nëna, Suzana Çerkinaj, 24 vjeçe, është nga komuna e Suharekës, ndërsa ky është fëmija i dytë i saj, pasi më parë ka lindur një vajzë.Fëmijën e porsalindur e ka vizituar edhe drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. 

1 -01012018.JPG

Ai e ka uruar nënën për lindjen e djalit, duke i dhuruar një buqetë lulesh dhe një komplet për të porsalindurin.Drejtori Avdaj, i shoqëruar edhe nga drejtori i infermierisë, Shyqri Hasani, zyrtari i komunikimit, Shefajet Berisha, dhe kryeinfermieri kundestar, Byran Godeni, ka përgëzuar ekipin kujdestar të repartit të Lindjes, i udhëhequr nga dr. Shukri Lecaj, gjinekolog, si dhe të gjitha ekipet kujdestare të reparteve tjera për angazhimin dhe kryerjen me sukses të detyrave të punës edhe në këto momente të festës.

Përmbyllje e suksesshme e vitit 2017

Prizren, 29 dhjetor 

Fjalimi përmbyllës i drejtorit ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj

Vit 2017 ishte një  vit i sfidave të mëdha si për punojësit shëndetësor,  po ashtu edhe për ne si menaxhment. Jemi përballur me vështirësi të mëdha, sidomos furnizim me barna, material shpenzuaes dhe opinionin publik të krijuar për punonjësit shëndetësor.

1 -28122017.JPG

Megjithatë, edhe përkundër vështirësive dhe problemeve me të cilat jemi ballafaquar, viti 2017 po e përmbyllim si vit të arritjeve dhe sukseseve të mëdha. Ky sukses, në radhë të parë është meritë e të gjithë punonjësve të spitalit dhe meanxhmentit të spitalit, por edhe përkrahjes së SHSKUK-së, MSH, në veçanti ministrit Uran Ismajli, me kontributin e të cilit është përmirësuar dukshëm furnizimi me barna dhe material shpenzues.  

3 -28122017.JPG

4 -28122017.JPG

Nga të arriturat e shumta të vitit 2017 po përmendi vetëm disa prej tyre:

- Përmirësimi i cilësisë së shërbimeve shëndetësore

- Vizita ambulantore 214.806

- Shërbime diagnostike 764.681

- Operacione 5.308

- Lindje  3.660

-Të hospitalizuar 23. 523

- Dializa 30.159

- Shfryzueshmëria e kapaciteteve 57.1

- Mesatarja e hospitalizimit 4.6 ditë

Në total shërbimi i ofruar arrin në shifrën 764.681. 

2 -28122017.JPG

Si suksese dua të veqoj edhe  Hartimin  dhe miratimi i Planit  Strategjik 2017-2021 dhe fillimi i implementimit të objektivave dhe aktiviteteve, si pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë- KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë, ku një nga aktivitetet ishte edhe vizita e suksesshme që pata gjatë këtij muaji në Slloveni dhe që në muajin mars do të nënshkruajmë marrëveshjen e bashkëpunimit të spitalit të Prizrenit me spitalin e Celjes në Slloveni. 

9 -28122017.JPG

Ndërsa vitin 2017 po e përmbyllim suksesshëm, jam i bindur se në vitin 2018 do të kemi arritje edhe më të mëdha. Me përkerahjen e MSH-së, SHSKUK-në dhe akterëve tjerë, që i falënderojnë në emër të gjithë punonjësve të spitalit, janë ndarë mjete për realizimin dy projekteve të mëdha: Ndërtimi objektit për Nëna dhe fëmijë dhe ndërtimi i objektit të kardiologjisë Invazive. Këto projekte pritet të fillojnë në muajin shkurt 2017. Në këtë fjalim përmbyllës, nuk dua të zgjas më shumë, por më lejoni që t’ju përgëzoj për punën, angazhimin, përkushtimin dhe suksesin e treguar gjatë vitit 2017, me bindjen se në vitin 2018 bashkarisht do të ecim drejt sukesese dhe të arriturave edhe më të mëdha, me qëllimin më të mirë që të ofrojmë shërbime sa më cilësore për pacientë. 

5 -281252017.JPG

6 -28122017.JPG

7 -28122017.JPG

8 -28122017.JPG

Për fund më lejoni që të bëjmë ndarjen e mirënjohjeve për punëtorët më të dalluar për secilin repart dhe njësi punuese që janë propozime të ardhura nga vet repartetet, si dhe katër punëtorët e dalluar nga Këshilli Drejtues: Dr. Naser Ejupi, shef i repartit të Pulmologjisë,  Agron Nebiu, kryeinfermier në repartin e Internës, Anita Salla,  kryeinfermiere në repartin e Infektivës dhe Asmir Jusufi, punëtor teknik në repartin e kirurgjisë.   

            Reparti Emri dhe Mbienri

 1. Akusheria Bedrije Mazreku, Mami- Akusheri
 2. Gjinekologji Maliqe Avdiu, Infermiere-Gjinekologji
 3. Kirurgji         Dr Gem Shukriu,Kirurg-Kirurgji
 4. Urologji         Dr Elvane Maloku,Urologe-Urologji
 5. Ortopedi         Vlora Mazreku,Infermiere-Ortopedi
 6. ORL         Shaindere Beshi,Infermiere-ORL
 7. Oftalmologji Latif Shabani,Infermier-Oftalmologji
 8. Ambul Spe. Dihare Berisha,punt. Adminst.- amb Ortopedike
 9. Laboratori Leonora Basha Laborante- Laborator
 10. Emergjenca Latif Krasniqi,Infermier-Emergjence
 11. Instrumentaret Nafije Berisha,Instrumentare-Salla Oper
 12. Anestezioni Urim Skeraj,Anesteziolog-Anestezioni
 13. MIQ         Kimete Smaili,Infermiere-MIQ
 14. Koro. Mj.Int. Nurije Sallauka,Infermiere-Koronare me mj. Intenz 
 15. Interno         Dr Drita Xhurxhealo,Interniste- Interno
 16. Pediatria         Sadije Shala,Infermiere-Pediatri
 17. Neonatologji Dr Avdyrahim Ajazaj,Neonatolog - Neonatologji
 18. Fizioterapi Dr Mediha Kabashi-Eminaj,Fizioterapeute-Fiziotrapi
 19. Infektive Flurije Hoxha,Infermiere-Infektive
 20. Pulmologji Dr Xhejlane Sylqe,Pulmologe Pulmologji
 21. Neurologji Ilam Buduri<infermier-Neurologji
 22. Hemodialize Shefki Murati,Infermier-Hemodialize
 23. Psikiatri          Dr Fatmire Veseli,Psikiater-Psikiatri
 24. Administrata  Pjeter Daka,Administrator_Administrata
 25. Sherbimi Tek.  Bashkim Karaqi,Punetor-Ngrohtore
 26. Patologji          Dr Faruk Gashi,Patolog-Patologji
 27. Radiologji  Iliriana Dervar,punt adm.-Radiologji
 28. Farmaci          Agim Hasaj,punt.adm- Farmaci
 29. Pulmologji  Dr Naser Ejupi, Pulmolog-shef i Pulmologjise
 30. Interno          Agron Nebiu,Interno- Kryeinfermier i Repartit
 31. Infektive          Anita Salla,Infektive-Kryeinfermiere
 32. Kirurgji          Asmir Jusufi,Kirurgji-Punetor Higjienist

Urime dhe gëzuar 2018!


Kryetari i Rahovecit viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 29 dhjetor 2017

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të premten, ka pritur në takim kryetarin e komunës së Rahovecit, z. Smajl Latifi.

10 -29122017.JPG

Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm, me theks të veçant finalizimin e hapjes së Njësisë së Dializës në Rahovec.


URIME FESTAT E FUNDVITIT 

Drejtoria


Ipko dhuron një aparat Ultrazë

Prizren, 21 dhjetor 2017

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të enjten ka pranuar një donacion, aparat  Ultrazë,  nga drejtori i IPKOS, Arianit Duraku.Donacioni është vlerësuar i dobishëm, i mirëseradhur dhe që do të vihet në shërbim të pacientëve, sepse kjo aparaturë e teknologjisë më të re mundëson diagnostifikimin kaulitativ dhe të hershëm të pacientëve.

   1 -21122017.JPG

“Këtë fundvit kompania IPKO e feston 10 vjetorin e telefonisë mobile. Andaj, në kuadër të këtij dhjetë vjetori të veprimtarisë, Kompania IPKO ka vendosur që të dhurojë 10 donacione, një nga të cilët është edhe ky donacion,një ultrazë për spitalin e Prizrenit. Ne edhe në të ardhmen si deri më tanin do të vazhdojmë me projektet për të mirën e qytetarëve të Kosovës”, - theksoi drejtori i IPKOS, Arianit Duraku, duke shtuar se gjatë këtyre 10 viteve kompania IPKO ka investuar rreth 310 milion Euro.

2 -21122017.JPG

“Është një donacion i mirëseardhur dhe në kohën e duhur, për shkak se aparatura ekzistuese është mjaftë e amortizuar. Ky aparat që nga dita e nesërme do të vihet në shërbim të pacientëv dhe do të jetë një ndihmesë e madhe për diagnostifikim. Andaj në emër të punonjësve të spitalit, këshillit drejrtues dhe në emrin tim personal falënderojmë kompaninë IPKO dhe gjithë ata që në forma të ndyshme kanë mundësuar që ky donacion të vijë në spitalin e Prizrenit dhe të vihet në shërbim të qytetarëve”,- pohoi drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.

3 -21122017.jpg

 Aparati Ultrazë është  i tekonologjisë më të re i tipit LOGIQ V5 EXPERT.


Mbahet Konferenca e 4-të e Kirurgjisë së Përgjithshme

Prizren, 15 dhjetor

Shoqata e Kirurgëve të Përgjithshëm dhe Abdominal të Kosovës, të premten, në spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren ka mbajtur Konferencën e 4-të të Kirurgjisë së Përgjithshme të Kosovës.

1 15122017.JPG

Punimet e Konferencës janë përshëndetur nga drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenirt, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, në emër të Ministrisë së Shëndetësisë dhe SHSUK-së ka përshëndetur Dr. Ridvan Bajrami, ndërsa në emër të Shoqatës së Kirurgëve të Kosovë nga Dr. Skender Krasniqi.

2 15122017.JPG

Në Konferencë kanë marrë pjesë kirurgë nga mbarë Kosovë, ndërsa janë prezantuar 7 punime nga fusha e kirurgjisë, që kanë zgjuar interesim interesim të madh te pjesmarrësit e konferencës

3 15122012.JPG

Konferenca është mbajtur nën patronazhin e Ministrisë së Shëndetësisë, ndërsa është sponzorizuar nga Alkalodi dhe Radiodiagnostik Center.

4 15122017.JPG
URIME 28 NENTORI !

Drejtoria 

 

Edhe një delegacion nga Luksemburgut viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 27 nëntor  2017
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën,  ka pritur në takim një delegacion nga Luksemburgu, në përbërje Robert de Waha, zëvendësdrejtor menaxhues I Zyrës së Zhvillimore të të Qeverisë së Luksemburgut, Audrey Migeotte, auditore e mbrendshme,  Paolo Cervino, pëtfaqësues i Zyrës Regjionale të LuxDev në Prishtinë dhe Afërdita Ademi, udhëheqëse e Programit përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017.
1 -27112017.JPG
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm, projektet dhe  investimet e kryera, si dhe ato që pritet të realizohen në të ardhmen dhe që do të përkrahen nga Qeveria e Luksemburgut, me qëllim të ngritjes së cilësisë dhe sigurisë së shërbimeve shëndetësore, si dhe ofrimit të të shërbimeve shëndetësore sipas standardeve ndërkombëtare.
2 -27112017.JPG
Delegacioni nga Luksemburgu ka vizituar repartin e Neonatologjisë, ndërsa janë ndëarë të impresionuar me punën dhe kujdesin e stafit mjekësor në ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë.


Nje delegacion nga Agjencioni i Luksemburgut per bashkepunim ne zhvillim vizitoi Spitalin e Prizrenit

Prizren, 22 nëntor  2017

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim një delegacion të Qeverisë së Luksemburgut,  në përbërje Alice Risch, keshilltare e programeve per Azi, Amerike Latine dhe Kosove, Paolo Cervino, përfaqësues i Zyrës Regjionale të LuxDev në Prishtinë dhe Afërdita Ademi, udhëheqëse e Programit përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017.
1. Takim në zyrën e drejtorit.jpg
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm, projektet dhe  investimet e kryera, si dhe ato që pritet të realizohen në të ardhmen dhe që do të përkrahen nga Qeveria e Luksemburgut, me qëllim të ngritjes së cilësisë dhe sigurisë së shërbimeve shëndetësore, si dhe ofrimit të të shërbimeve shëndetësore sipas standardeve ndërkombëtare.
Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Dr. Afrim Avdaj, ka vlerësuar  të rëndësishme investimet e Qeverisë së Luksemburgut për përkrahjen e vazhdueshme që nga viti 2003 e këndej, duke përmendur edhe finalizimin e Planit Strategjik 2017-2017, si pjesë e Programit Përkrahës të LuxDev për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017, dhe fillimin e implementimit të objektivave dhe aktiviteteve strategjike.
2. Vizitë në Boksin e lindjes.jpg
”Ne falënderojmë Qeverinë e Luksemburgut dhe popullin e Luksemburgut për përkrahjen dhe investimet e bëra në Kosovë, në veçanti në spitalin e Prizrenit. Me këto investime është mundësuar efektiviteti më i madh i punës, që pozitivisht ka ndikuar si te personeli i spitalit, po ashtu edhe te qytetarët e Prizrenit dhe më gjerë. Ne jemi të gatshëm dhe me përgjegjësi të plotë të kryejmë të gjitha obligimet tona, në mënyrë që investimet e Qeverisë së Luksemburgut të destinohen në vendin e duhur dhe të zbatohen në praktikë”, - pohoi drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. Drejtori Avdaj ka prezantuar Edhe perfaqesuesit e Qeverisë së Luksemburgut janë shprehur të entuziazmuar me atë  çfarë panë në spitalin e Prizrenit, duke premtuar përkushtimin për vazhdimin e bashkëpunimit edhe në të ardhmen.
3. Vizita në Emergjencë.jpg
”Qeveria e Luksemburgut është e interesuar të vazhdojë mbështetjen për  shëndetësisë në Kosovë. Ne vlerësojmë punët e kryera deri më tani dhe nga ajo që pamë jemi shumë të im,presionuar me ndryshimet positive që kanë ndikuar në ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore për pacientë. Ne vitin e ardhëm do të bëjmë vlerësimin se çka është arritur nga projektet e deritanishme dhe çfarë duhet bërë në të ardhmmen, me qëllim të ngritjes së cilësisë shërbimeve për pacientë”, - tha zyrtarja e lartë e Qeverisë së Luksemburgut, Alice Risch, duke veçuar si shumë të rëndësishëm investimet për Sisitemin e Informimit Shëndetësor.
4. Vizitë hapësirave të jashtme të spitalit.jpg
Delegacioni nga Luksemburgu ka vizituar repartin e Neonatologjisë, Koronares, Patologjisë dhe Emergjencës, ku nga afër kanë parë punën e stafit shëndetësor në ofrimin e shërbimeve shëndetësore për pacientë.

Donacion në shtretër


Prizren, 20 nëntor 2017 

Falë gatishmërisë dhe shpirtit vullnetmirë të bashkatdhetarit, Muhamet Binaku, që punon në Austri, Christian  Schorchuber, menaxher i organizatës humanitare “Volkshilfe Oberosterreich”  me seli në Linc, spitalit AKH  dhe inxhinierit Manfred Aufreiter, të hënën, Spitali i  Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren ka pranuar një donacion në shtretër dhe komodina për pacientë.

1 21112017.jpg

Në pamundësi të ardhjes fizike për dorëzimin e donacionit, organizatorët përmes një fotografie kanë shprehur kënaqësinë dhe gatishmërinë për të ndihmuar spitalin e Prizrenit edhe në të ardhmen, me qëllim të krijimit të kushteve sa më të mira për pacientët e shtrirë në spitalin e Prizrenit  

2 21112017.jpg

Në emër të Spitalit të Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” donacioni është pranuar nga drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, kryeinfermierja e repartit të Psikiatrisë, Flurije Kryeziu dhe kryeinfermieri i repartit të Internës, Agron Nebiu. 

“Ky donacion është i mirëseardhur dhe do të vihet menjëherë në shërbim të pacientëve të shtrirë në spital”-tha drejtori i Infermirisë, Shyqri Hasani.

3 21112017.jpg

Drejtoria e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren falënderon dhe u shpreh mirënjohje bashkatdhetarit Muhamet Binakut, Christian  Schorchuber, menaxher i organizatës humanitare “Volkshilfe Oberosterreich”, spitalit AKH dhe inxhinierit, Manfred Aufreiter, si dhe gjithë atyre që kanë mundësuar që ky donacion të vjen në spitalin e Prizrenit dhe të vihet në shërbim të pacientëve, të cilët mjekohen në spitalin e Prizrenit.

4 21112017.jpg

Donacioni përmban 20 shtretër, 26 komodina dhe 1 otoman Vizitohet Njësia e Dializës në Rahovec 

 

Rahovec, 14 nëntor 


Ministri i Shëdetësisë, Uran Ismajli, kryetari i Komunës së Rahovecit, Idriz Vehapi,  dhe drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, sot kanë vizituar Njësinë e Dializës në Rahovec, e cila së shpejti pritet të fillojë punën me pacientë. 

1 -14112017.JPG


3 -14112017.JPG


6 -14112017.JPG

 

Reagim

Spitali i Prizrenit  ka nivelin më të lartë të pastërtisë

Prizren, 07 nëntor  

Në rrjetet sociale është publikuar një video për “kinse’ papastrëtinë në spitalin e Prizrenit.
Videjoa është pblikuar nga një qytetare e huaj, e cila gjatë vizitës së një të afërmi në spitalin e Prizrenit ka parë një radiator të papastërt, në brendi të cilit nga qytetarët janë hedhur disa gjësende(letra etj) .  Ky është një rast i izoluar dhe nuk bëhet fjalë për papastërti, por qytetarja e huaj ka marrë si shkas që të bëjë apel te qytetarët që vizitojnë pacientët në spital të kenë një kujdes të shtuar dhe të ruajnë pastërtinë në spitalin e Prizrenit.
14 04072017.JPG
Andaj,  të gjitha shkrimet apo komentet për  ‘kinse papastërti” në spitalin e Prizrenit, nuk janë të vërteta, janë tendecioze dhe kanë për qëllim dëmtimin e imazhit të Spitalit të Prizrenit, i cili nga vizitat e shumta të delegacioneve të brendshme dhe të jashtme vlerësohet si spitali me nivelin më të lartë të pastërtisë, rregullit, ofrimit të shërbimeve dhe merret si shembuill në Kosovë.  


Vazhdon realizimi i aktiviteteve nga Plani Strategjik  2017-2021

Prizren, 25 tetor

Grupet punuese nga Spitali i Përgjithshëm i Prizrenit dhe Spitali i Përgjithshëm i Gjilanit, së bashku me eksper të Programit Përkrahës të Luxdev për Shëndetësinë në  Kosovë KSV/017, në punëtorinë dy ditore që po mbahet në Prizren,  janë duke punuar në përgatitjen e dokumenteve për Burime Njerëzore të parapara nga Plani Strategjik 2017-2017.
26102017 1.JPG
“Projekti ka për qëllim përmirësimin e cilësisë dhe sigurisë së shërbimeve shëndetësore për të mirën e popullatës. Hartimi i dokumeteve të parapara në aktivvitetet e Planit Strategjik 2017-2021 janë të një rëndësie të veçantë. Këto dokumente do të jenë me standarde ndërkombëtare dhe do të shfrytëzohen për punën e përditshme në spitalet respektive të Prizrenit dhe Gjilanit, si dhe do të shfrytëzohen në procesin e akreditit ndërkombëtar të këtyre spitale”,- theksoi në hapje të punëtorisë, udhëheqësja e Programit, Afërdita Ademi-Osmani .
Në punëtori ka prezantuar edhe drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjhithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, i cili ka falënderuar udhëheqësit e projektit  dhe grupet punueëse për punën, angazhimin dhe përkushtimin e realizimit të aktivieteteve të parapara në Planin Strategjik 2017-2021.
Dokumentet  janë pjesë e aktiviteteve të Planit Strategjik 2017-2021, i hartuar në kuadër të Programit Përkrahës të LuxDev për Shëndetësinë në  Kosovë KSV/017.

Këshilli Profesional miraton planin e aktiviteteve deri në fund të vitit 2017
 
Prizren, 20.10.2017

Këshilli Profesional të premten ka mbajtur një takim pune në të cilin është miratuar Plani i  aktiviteteteve deri në fund të vitit 2017, si dhe ka formuar grupet punuese për realizimin e aktiviteteve të parapara për realizim. Projektet janë pjesë e Planit Strategjik 2017 – 2021, i hartuar në kuadër të Programit përkrahës të LuxDev për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017.
20102017 1.JPG
Plani Strategjik 2017-2021 përqëndrohet në përmirësimin e cilësisë dhe sigurisë së ofrimit të shërbimeve shëndetësore për të mirën e popullatës.
20102017 2.JPG
Në takim ka marrë pjesë edhe drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, drejtori i Infermirisë, Shyqri Hasani dhe drejtoresha e Administratës, Melinda Qollaku

Ministri Ismaili dhe Bordi Drejtues i SHSKUK-së vizituan Spitalin e Prizrenit

Prizren, 7 tetor 2017

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Uran Ismaili, bashkë me anëtarët e ri të Bordit Drejtues të Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) vizitoi sot Spitalin e Përgjthshëm të Prizrenit "Prim. Dr. Daut Mustafa". Ai u prit nga drejtori ekzekutiv,  Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj bashkë me këshillin Drejtues dhe udhëheqës të reparteve. 
07102017 1.jpg
Drejtori i SP të Prizrenit, Prof. Ass. dr. Afrim Avdaj e ka njoftuar Ministrin dhe Bordin e ri Drejtues për punën që bëhet në këtë spital, ngritjen e nivelit të shërbimeve për pacientët, por edhe për sfifat dhe nevojat që i ka spitali i Prizrenit. 
“Fakti se ministri i Shëndetësisë, për një kohë të shkurtër, për të dytën herë po viziton spitalin tonë dëshmon përkushtimin për ndryshimet pozitive që pritet të realizohen në shëndetësinë kosovare. Ne si menaxhment jemi të përtkushtuar që të japim kontributin tonë në përmirësimin dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore”,-tha drejtori Avdaj, duke kërkuar nga ministri dhe Bordi Drejtues që të mundësohet realizimi i katër prioriteve të domosdsohme për spitalin e Prizrenit: sigurimi i një CT-jë 64 shtresore, një Rezonance Magnetike, Kabineti i ERCP-së dhe Kardiologjia Invazive. 
07102017 2.jpg
Ndërsa ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajlii, gjatë bashkëbisedimit me menaxhmentin e Spitalit, ka falënderoi stafin e spitalit për punën që bëjnë në këtë spital dhe përkushtimin për pacientët, ndërkaq nga Bordi të jenë të gatshëm, që së bashku me të gjitha hallkat e sektorit të përballen me vështirësitë që i ka shëndetësia, duke ofruar zgjidhje të qëndrueshme  për qytetarët e vendit.
Ministri Ismaili, gjithashtu, nga Bordi i ri drejtes i SHSKUK-së dhe menaxhmenti i spitalit kërkoi që të jenë në krye të detyrës për të ngritur nivelin dhe cilësinë e shërbimeve shëndetësore të nevojshme për qytetarët e këtij regjioni, pasi që, Spitali i Prizrenit ofron shërbime për rreth 500 mijë banorë të regjionit dhe qytetarët e disa zonave të veriut të Shqipërisë.
Ministri Ismaili u zotua që do të bëjë gjithçka që pacienti të jetë prioritet dhe atyre t'u ofrohen shërbime kualitative dhe në kohë.
"Sektori sot ka shumë probleme dhe ne nuk do të tolerojmë një gjendje të tillë që ta zgjas në pafundësi. Secili nga ne duhet të jetë pjesë e reformës, sepse ajo nuk zhvillohet nga një njeri, kështu që edhe institucionet dhe personeli edhe qytetari, secili duhet të bëhet pjesë e reformës në mënyrë aktive, që ta arrijmë qëllimin", tha Ministri Ismaili.
Ai tha se sektori ka nevojë për vendosje të rregullit, transparencës dhe llogaridhënies, për çfarë do të punohet në mënyrë ekipore.
07102017 3.jpg
Qëllimi i kësaj vizite ishte që Bordi i ri drejtues i SHSKUK-së të njihet nga afër problemet me të cilat ballafqohen pacientët dhe sektori i shëndetësisë. Ministri dhe anëtarët e Bordit kanë vizituar repartin e kirurgjisë dhe Njësinë Koronare.


Ministri i Shëndetësisë viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 21 shtator 2017

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj, të enjten, ka pritur në takim ministrin e Shëndetësisë, z. Uran Ismajli.
21092017 1.JPG
Drejtori ekzekutiv ka falënderuar ministrin për vizitën, e ka njoftuar me të arriturat, sfidat dhe kërkesat më të nevojshme që ka spitali i Prizrenit, ndërsa është zotuar se bashkë me stafin menaxhues dhe gjithë punënjësit do të jenë të përkushtuar dhe angazhuar për të kontribuuar në ngritjen e cilësisë së shërbimeve për pacientë. 
Ndër kërkesat prioritare drejtori i spitalit të Prizrenit nga ministri ka kërkuar përkrahjen për sigurimin e një CT-je 64 shtresore, një RMI, ngritjen e Shërbimit për Kardiologjinë invazive dhe kabinetin për CRP.
21092017 3.JPG
Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajli,  ka pranuar se gjendja në shëndesi nuk është e mirë dhe që duhet nërmarrë hapa konkretë për ta përmirësuar këtë gjendje.
“Unë kam ardhur në këtë vizitë për të bashkëbiseduar me ju, për të parë cilat janë problemet, cilat janë sfidat, cilat janë kërkesat dhe cilat janë veprimet që duhet të ndërmarrim për të përmirësuar gjendjen në shëndetësi. Unë kërkojë nga ju që bashkarisht të përmirësojmë gjendjen aktuale në shëndetësi, të vendosin rendin shëndetësor, të ofrojmë shërbime shëndetësore me kohë, të drejta dhe cilësore për qytetarin, në mënyrë që qytetari ynë të ketë besimin në ofrimin e këtyre shërbimeve. Pra, unë zotohem, ashtu siç është zotuar edhe kryekuvendari dhe kryeministri se do të bëjmë gjithë atë çfarë është e mundur për ta përmirësuar gjendjen në shëndetësi, e cila do të jetë fokusi ynë, sepse është një nga hallkat kryesore që kërkon vëmendjen dhe trajtimin e duhur”, -pohoi ministri Uran ismajli.
 21092017 2.JPG
21092017 4.JPG


21092017 5.JPG
Gjatë qëndrimit në spitalin e Prizrenit, ministri ka vizituar repartin e Kirurgjisë dhe Njësinë Koronare me Mjekim Intenziv. URIME KURBAN BAJRAMI !
Drejtoria 


Reagim ndaj artikullit “Gjykata e tenderëve gjobit me 5 mijë euro Spitalin rajonal të Prizrenit”
Prizren, 25 gusht
Në numrin e sotëm të gazetës Koha ditore, 25 gusht 2017, numër 7232, në faqen 14 është botuar teksti me titull ““Gjykata e tenderëve gjobit me 5 mijë euro Spitalin rajonal të Prizrenit””, me autor Fisnki Minci. Një pjesë e këtij artikulli është publikuar edhe në portalin Koha.net dhe Prizrenpress.
Për hir të informimit të drejtë dhe të saktë të opinionit publik, spitali i Prizrenit reagon ndaj këtij shkrimi, në të cilin nuk është thënë e vërteta dhe është nxjerrë titulli tendencioz “Gjykata e tenderëve gjobit me 5 mijë euro Spitalin rajonal të Prizrenit”, me qëllim të krijimit të një opinion të keq për spitalin e Prizrenit.
Fillimisht autori i shkrimit është dashur të kontaktojë edhe spitalin e Prizrenit në lidhje me këtë rast, ashtu siç kërkohet me parimet bazë të profesionit të gazetarit.
Shkrimi është mbështetur në një dokument  të Organit Shqyrtues të Prokurimit, që është i publikuar edhe në vebfaqen e OSHP-së,  dhe është nxjerrë titulli “Gjykata e tenderëve gjobit me 5 mijë euro Spitalin rajonal të Prizrenit”, që nuk përkon me atë çfarë thuhet në Urdhëresën e  OSHP-së.
E vërteta është se spitali i Prizrenit, gjegjësisht Zyra e Prokurimit më datën 23.08.2017 nga OSHP-ja  ka pranuar urdhëresën me numër 234/17 me të cilën spitali i Prizrenit urdhërohet për zbatimin e “vendimit të Panelit Shqyrtues të 12 qershorit 2017, lidhur me aktivitetin e prokurimit: “Furnizim me aparat analajzer biokimik-automatik”. Në këtë Urdhëresë kërkohet që brenda afatit kohor prej 5 ditësh të njoftohet paneli shqyrtues i OSHP-së për veprimet e marra në lidhje me aktivitetin e prokurimit konform vendimit të panelit shqyrtues nr.117/17, që kërkon anulimin për dhënien e kontratës dhe lënda të kthehet në rivlerësim.
Me të pranuar këtë urdhëresë spitali i Prizrenit, gjegjësisht Zyra e Prokurimit ka zbatuar urdhëresën  konform vendimit 117/17, të datës 16.06.2017.
 Pra, e vërteta është se spitali i Prizrenit nuk është dënuar me 5 mijë euro, por vetëm është urdhëruar të zbatoj vendimet e OSHP-së dhe se ky vendim është zbatuar në afatin kohor ashtu siç është kërkuar në urdhëresën e OSHP-së.
 


Takimi i drejtorit të përgjithshëm të SHSKUK-së me drejtorë të njësive përbërëse të SHSKUK-së
 
Prizren, 23 gusht
 
Të martën, në spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, është mbajtur takimi i rregullt i punës i drejtorit të përgjithshëm të SHSKUk-së, Dr. Curr Gjocaj, me drejtorë të njësive përbërëse të SHSUK-së.   
 
Takimi është hapur drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj, i cili në fillim ka kërkuar një minutë heshtje në nderim të ish kryeministrit të Kosovës, Dr. Bajram Rexhepi.
 1 23082017.JPG
Në këtë takim është diskutuar për Gjendja aktuale në Institucionet shëndetësore; Të gjeturat dhe plani i veprimit të Zyrës së Auditorit të Përgjithshem; Shfrytëzueshmëria e buxhetit deri në këtë periudhë; Misoni Ndërkombëtar për studim fizibliteti për investime kapitale në SHSKUK, me theks të vecantë në pajisje mjekësore, si dhe Përgatitja e SHSKUK-së për dëgjime buxhetore.
2 23082017.JPG
Drejtorët e spitaleve të përgjithshme dhe njësive tjera përbërëse të SHSKUK-së kanë prezantuar punën, dhe të arriturat, por edhe problemet dhe sfidat me të cilat po përballen këto institucione.
 3 23082017.JPG
Në fundtë takimit janë nxjerrë disa konkluzione, ndërsa pas takimit janë vizituar disa repartee të Spitalit të Përgjithshëm në Prizren. 


Udhëheqës të spitalit të Murska Subotës vizitojnë spitalin e Prizrenit

Prizren, 13 korrik 2017

Drejtori ekzekutiv i spitalit të përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass.dr. Afrim Avdasj, të enjten ka pritur në takim drejtorin e spitalit të përgjithshëm të Murska Subotës nga Sllovenia, dr. Bojan Korosec,  drejtorin mjekësor të këtij spitali, dr. Daniel Grobar, si dhe udhëheqësit e projektit KSV/017 dr. Afërdita Ademi - Osmani dhe dr. Dorjan Marusic.
1 13072017.JPG
Në takim është biseduar për gjetjen e mundësive dhe mënyrave të bashkëpunimit në mes spitalit të Prizrenit dhe spitaleve të Sllovenisë, që parashihen edhe në Planin Strategjik 2017-2021.
Drejtori ekzekutiv i spitalit të përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass.dr. Afrim Avdasj, ka prezantuar punën, rezultatet, angazhimin dhe zbatimin e objektivave të përcaktuara në Planin Strategjik 2017-2021, i cili përqëndrohet në përmirësimin e cilësisë dhe sigurisë së ofrimit të shërbimeve shëndetësore për të mirën e popullatës. 
2 13072017.JPG 
Drejtori i spitalit përgjithshëm të Murska Subotës, dr. Bojan Korosec,  para strukturave udhëheqëse të spitalit, shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve ka prezentuar punën që kryhet në spitalin e Murska Subotës, gjegjësisht historinë, anën organizative dhe anën menaxheriale.
4 13072017.JPG
Drejtori mjekësor i spitalit përgjithshëm të Murska Subotës, dr. Daniel Grobar, ka mbajtur një ligjërate për punën, përvojat dhe plotësimin e kritereve profesionale që kanë rezultuar me licencimin ndërkombëtar të spitalit të përgjithshëm të Murska Subotës.
5 13072017.JPG
Dr. Afërdita Adema- Osmani ka prezantuar projektiv KSV/017, gjegjësisht fazën e dytë që parasheh mbështetjen për spitalin e Prizrenit dhe të Gjilanit.
3 13072017.JPG

Udhëheqës të spitalit të Murska Subotës kanë vizituar edhe disa reparte të spitalit, ku nga afër janë njoftuar me punën dhe shërbimet që ofrohen për pacientë.


Pamje faktike të gjendjes aktuale të hapësirave të brendshme dhe të jashtme të spitalit të përgjithshëm  “Prim.dr. Dautr Mustafa”  në Prizren

Prizren, 04 korrik

Meqë kohëve të fundit individë të caktuar dhe me “qëllime të caktuara” kanë postuar fotografi  për të dëmtuar imazhin e spitalit të Prizrenit, si institucioni më i  vlerësuar shëndetësor publik në Kosovë, po ju sjellim pamje reale nga hapësirat e brendshme dhe të jashtme të spitalit, që dëshmon gjendjen reale dhe përkushtimin e menaxhmentit të spitalit për të ngritur kualitetin dhe cilësinë e shërbimeve, si dhe për trë përmirësuar në vazhdimësi infrastrukturën e brendshme dhe të jashtme të spitalit. 
1 04072017.JPG

2 04072017.JPG

3 04072017.JPG

4 04072017.JPG

5 04072017.JPG

6 04072017.JPG

8 04072017.JPG

9 04072017.JPG

10 04072017.JPG

12 04072017.JPG

14 04072017.JPG

15 04072017.JPG

16 04072017.jpg

17 04072017.jpg

18 04072017.JPG

19 04072017.JPG

20 04072017.JPG

21 04072017.JPG


Ambasadori i Çekisë në Kosovë, Ivo Silhavy, viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 20 qershor

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të martën, ka pritur në takim ambasadorin e Çekisë në Kosvë, Ivo Silhavy, dhe zëvendësambasadorin, Dusan Silman, me rastin e dorëzimit të një donacioni – një aparat të oftalmologjisë ”Tonometër Aero”, i cili do të vihet mënjëherë në ofrimin e shërbimeve për pacientë.    
Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj ka falënderuar për donacionin e ofruar.
20062017 1.JPG
“Ne falëndërjomë shtetin e Çekisë dhe popullin çek për përkrahjen dhe ndihmat që kanë ofruar për Kosovën dhe popullin e saj. Sot, në veçanti në emër të spitalit të Prizrenit falënderojmë për këtë donacion, i cili menjëherë do të vihet në shërbim të ofrimit të shërbimeve për gjithë pacientët”, -theksoi drejtori Avdaj, i cili në pika të shkurtra ka njoftuar edhe për punën, të arriturat dhe planifikimet që kanë të bëjnë me ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore për pacientë   
Ndërsa ambasadori i Çekisë në Kosovë, Ivo Silhavy, ka  përgëzuar menaxhmentin e spitalit dhe gjithë punonjësit e spitalit për rregullin, organizimin dhe ambientet  e spitalit.
20062017 2.JPG
“Unë kam vizituar shumë spitale dhe siduket kam një ndjenjë paksa të “tensionuar” kur bëjë këto vizita. Por, sot me atë që pashë në spitalin e Prizrenit, më besoni se mbeta i befasuar dhe  i impresionuar me kualitetin, dukjen dhe rregullimin e jashtëm dhe të bremndshëm të spitalit. Ju uroj për këtë rregullim, mirëorganizim  dhe mirëmbajtje të  spitalit, me bindjen se edhe të kualitetit të shërbimeve për pacientë”,-theksoi ambasadori çek, Ivo Silhavy. Ai drejtorit të spitalit i ka dorëzuar donacionin e aparatit të oftalmologjisë “Tonometër Aero”, i cili do të vihet mënjëherë në ofrimin e shërbimeve për pacientë.    
20062017 3.JPG
Donacioni është siguruar nga Agjencioni Çek për Zhvillim, përmes  organizatës” People Need”.


Donacion për spitalin e Prizrenit

Prizren, 17 maj 2017
Të mërkurën Spitali i Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” ka pranuar një donacion nga fondacioni “Behxhet Pacolli”. 
Në emër të fondacionit “Behxhet Pacilli” donacioni është dorëzuar nga Rejhan Vuniqi. “Ky është kontigjenti i dytë brenda dy muajve që fonadacioni “ Behxhet Pacolli” shpërndan në spitalet e Kosovës. Sot donacioni është duke u shpërndarë në Prizren dhe Rahovec. Donacionet janë në të mirë të gjithë qyteravë të Kosvës dhe kanë për qëllim karakterin humanitar. Fondacioni “ Behxhet Pacolli” edhe në të ardhmen do të vazhdojë me misionin humanitar me donacione të natyrave të ndryshme, me të cilat do të ndihmohen spitale, shkolla dhe institucione tjera që kanë nevojë për ndihmë dhe përkrahje”, theksoi znj. Vuniqi.
18052017 1.JPG
Në emër të spitalit ka falënderuar zyrtari për komunikim, Shefajet Berisha: “Falënderojmë të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë, institucione, shoqata apo fondacione, siç është fondacioni ”Behxeht Pacolli” për donacionet që sjellin në spitalin e Prizrenit. Këto donacione janë të mirë se ardhura dhe do të vihen në shërbim në të mirë të gjithë qytetarëve të Prizrenit, përkatësisht të gjithë të shtruarëve në spitalin e Prizrenit”, pohoi z. Berisha.
Donacioni përfshin 25 shtretër (krevatë) për pacientë, 17 komodina, 5 tavolina, 16 karriga, 3 televizorë dhe 2 llampa.

Shënohet Dita Botërore e  Infermirisë  Botërore 

Prizren, 12 maj 2017
Në spitalin e përgjithshëm “ Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren, të premten , është shënuar   Dita Botërore e  Infermierisë -12 Maji.
Për rolin dhe rëndësinë e kësaj ngjarje të rëndësishme ka folur  drejtori i infermierisë, Shqyri Hasani, ndërsa një fjalim të veçantë ka mbajtur drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.
12052017 1.JPG
Fjalimi ka qenë i fokusuar në rëndësinë e punës së infermierisë, ndërsa infermierët e spitalit janë falënderuar për punën profesionale dhe çasjen ndaj pacientëve.   
“Ndjesia për të ndarë dhembjen  me plagët e pacientëve, si dhe ofrimi  shërbimeve shëndetësore për pacientë është virtyti më i lartë i punës dhe profesionit të infermierit. Andaj, unë si drejtor i spitalit, ju përgëzoj për punën dhe angazhimin tuaj dhe kërkoj që të vazhdoni  me punën profesionale për të treguar dhr ruajtur vlerat humane, civilizuese dhe etiko-profesionale”, pohoi drejtori Avdaj.
12052017 2.JPG
Drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnihe Hoxha, ka folur për rëndësinë e bashkëpunimit mjekë-infermierë, Leonora Hoxhaj ka fgolur për rolin e infermierisë në degët kirurgjike, ndërsa Anita salla për rolin e infermierisë në degët internistike.
Ndërsa aktivitetei kryesor ishte ligjërata “ Kujdesi infermieror te pacientët në repartin kirurgjik”, përgatitur veçanërisht për këtë ngjarje nga drejtori i spitalit, Prof. Ass. Afrim Avdaj.
12052017 3.JPG
Në këtë ditë të shënuar për punën dhe kontributin e dhënë ndër vite në këtë spital me mirënjohje janë nderuar infermieri, Petrit Koshi, dhe infermierja  Servete Gashi.


Një delegacion i Luksemburgut viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 10 maj 2017
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të mërkurën ka pritur në takim një delagacion të Qeverisë së Luksemburgut, në përbërje të cilit ishin Dominuque Chevolet, atashe në  Ministrinë Punëve të Jashtme të Luksemburgut në Prishtinë, Paolo Cervino, përfaqësues i Zyrës Regjionale të Lux Dev në Prishtinë, Frederic Roufffe, zyrtar i programit në Kosovë, si dhe dr. Afërdita Ademaj-Osmani  udhëheqëse dhe dr. Dorjan Mamshiq, ekspert ndërkombëtar në Programin Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017. 
10052017 2.JPG
Në takim është diskutuar për fazën e dytë të projektit të Qeverisë së Luksemburgut, që do të jetë i fokusuar në kualitetin dhe sigurinë e shërbimeve shëndetësore, si dhe standardizimin e ofrimit të shërbimeve shëndetësore, bazuar në standardet ndërkombëtare për ofrim të shërbimeve shëndetësore.
Drejtori Avdaj ka falënderuar Qeverinë e Luksemburgut për përkrahjen e vazhdueshme që ka ofruar për Kosovën dhe popullin e saj. “Qeveria e Luksemburgurt në vazhdimësi ka dhënë dhe vazhdon të ndihmojë Kosovën dhe popullin e saj jo vetëm në shëndetësi, por edhe fusha tjera. Projektet e realizuar në spitalin e Prizrenit kanë ndikuar pozitivisht në kualitetin e shërbimeve shëndetësore. Andaj, në emër të gjithë punonjësve të spitalit dhe gjithë qytetarëve u shpreh falënderimet e veçanta, sepse mirësitë e një populli mbeten në histori dhe nuk do të harrohen kurrë”,- pohoi drejtori Avdaj. Ai më pas ka njoftuar për punët që kryhen në spitalin e Prizrenit, si dhe vizionin për të ardhmen që mbështet në dokumentin “Strategjia e spitalit të Prizrenit 2017-2021”, i realizuar në kuadër të Programin Përkrahës të Dev Lux për Shëndetësinë në Kosovë KSV/017.
10052017 1.JPG
“Më lejoni që t’ju falënderoj për punën  dhe bashkëpunimin në realizimin e e planit strategjik. Tash më kemi të nënshkruar marrëveshjen për katër vitet e ardhshme dhe ju do të keni përkrahjen tonë në procesin e implementimit të këtij plani strategjik, me qëllim që qytetarëve t’u ofrojmë shërbime sa më cilësore’,-theksoi  Paolo Cervino, përfaqësues i Zyrës Regjionale të Lux Dev në Prishtinë,
“Unë ju konfirmoj gatishmërinë e Qeverisë së Luksemburgut  për të mbështetur shëndetësinë në Kosovë dhe spitalin e Prizrenit. Me një bashkëpunim të mirëfilltë proceset do të shkojnë përpara që shëndeti i qytetarëve të jetë në qendër të vëmendjes  dhe të bëjmë më të mirën e mundshme për shëndetin e qytetarëve’, - theksoi  Dominuque Chevolet, nga Ministria e Punëve të Jashtme të Luksemburgut.
Delegacioni ka vizituar repartin e Kardiologjisë, Mjekimit Intenziv, Kirurgjisë, Neonatologjisë dhe Shërbimit Emergjent.

Prezantohet Plani Strategjik

Prizren, 4 prill

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të enjten, para strukturave udhëheqëse, shefave, kryeinfermierëve  dhe punëtorëve të spitalit ka prezantuar Planit Strategjik të spitalit të Prizrenit 2017-2021. Plani Strategjik është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë - KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë. 
04052017 4.JPG
“Sot para jush po prezantoj Planin Strategjik të spitalit të Prizrenit 2017-2021. Por, para se të prezantoj këtë plan, që është në përputhje me strategjinë sektoriale të MSH-së dhe planin e SHSKUK-së, më lejoni që në emër të stafit menaxhues dhe gjithë punonjësve të spitalit të falënderoj MSH-në, SHSKUK-në dhe në veçanti Qeverinë e Luksemburgutr, dhe udhëheqësit e projektit, që në vazhdimësi ka qenë dhe janë në përkrahje të spitalit tonë. 
04052017 2.JPG
Ky dodument është një udhërrëfyes i punës, që spitali i Prizrenit të jetë udhëheqës në rajon, konkurrues dhe më i  miri në ofrimin e shëerbimeve shëndetësore me qytetarët në qendër të kujdesit”,- pohoi drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.
04052017 3.JPG
Ai ka falënderuar edhe grupin punues që me përkushtimin më të madh kanë kontribuar në finalizimin e këtij plani strategjik. 


Prezantohet Analiza e situatës në SHSKUK dhe planet strategjike të Spitalit të Prizrenit dhe Gjilanit

DATE: 14 APR 2017

Prezantimet kanë qenë pjesë e “Programi mbështetës për shëndetësi në Kosovë – faza II-KSV/017”
Ministria e Shëndetësisë dhe projekti “Programi mbështetës për shëndetësi në Kosovë – faza II-KSV/017” kanë prezantuar rezultatet e hulumtimit ”Analiza e situatës në Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK)” si dhe prezantimin e planeve strategjike të Spitalit të përgjithshëm të Prizreni dhe Gjilanit, më 11 prill 2017.
Pjesëmarrësit në këtë takim: përfaqësuesit e MSh-së, SHSKUK-së, Spitalit të Prizrenit e Gjilanit dhe të institucioneve të tjera, i ka përshëndetur Ambasadorja e Qeverisë së Luksemburgut në Kosovë, Znj. Anne Dostert, e cila ka shprehur përkushtimin e Qeverisë së Luksemburgut për të ndihmuar MSH-në dhe sektorin e shëndetësisë në ngritjen e kapaciteteve për zhvillimin e reformës shëndetësore.
28.04.2017 Prezantim.jpg
Qëllimin e prezantimit të studimeve të prezantuara e ka shpjeguar udhëheqësja e projektit “Programi mbështetës për shëndetësi në Kosovë – faza II-KSV/017”, znj. Afërdita Ademi – Osmani – Udhëheqëse e projektit, ndërsa rezultatet analizës së situatës në shërbimin spitalor klinik dhe universitar të Kosovës e ka prezantuar Prim. Dr. Dorjan Marushiq.
Analiza tregon për ndarjen e buxhetit për shëndetësinë, kapacitetet spitalore dhe shfrytëzimin e tyre, pajisjet, resurset profesionale, mbulimin e banorëve kosovarë me profesionistë shëndetësorë. Shkallën e shtrimit në spital, numrin e shtretërve , të dhënat perinatale, numrin e pacientëve të shtruar e trajtuar në spitale, numrin e referimeve dhe indikatorë të tjerë shëndetësor.
Gjithashtu, në këtë takim, përfaqësuesit e spitalit të Prizrenit dhe të Gjilanit kanë prezantuar planet e tyre strategjike të hartuara bazuara në Strategjinë Sektoriale Shëndetësore 2017-2021.

Mjekë suedezë vizitojnë spitalin e Prizrenit

Prizren, 28 mars 2017

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass. Dr . Afrim Avdaj, të martën ka pritur në takim një ekip të mjekëve emergjentë nga Suedia, të shoqëruar edhe nga mjekët e Urgjencës së qytetit të Prizrenit. 
28032017 1.JPG
Drejtori ekzekutiv mjekët suedezë i ka njoftuar për punën që po kryhen në Spitalin e Përgjithshëm në Prizren, me theks të vaçant shërbimet në Emergjencë dhe Urgjencë, duke ofruar gatishmërinë e bashkëpunimit të dyanshëm.
28032017 2.JPG
Mjekët suedezë kanë falënderuar për mikpritjen dhe gatishmërinë e bashkëpunimit me Spitalin e Prizrenit.  


Demant

Prizren, 27 Marsë 

Reagim lidhur me kronikën e emituar mbrëmë  në Televizionin Klan Kosova “Pacientja me copëz të xhamit në sy pret doktorin 40 minuta”.
Me poshte gjeni deklaratat e mjekut dhe infermjerit kujdestar dr. Bylent Kirle dhe  infermjerit Latif Shabani për rastin në fjalë.

001 27032017 1.jpg

27032017 2.png


CIMIC-u turk viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 20 marst 2017

Drejtori  ekzekutiv  i  Spitalit të Përgjithshëm, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të hënën, ka pritur në takim përfaqësues të CIMIK-ut, që vepron në kuadër të KFOR-it Turk, që udhëhiqej nga major, Mehmet Erkin Kara.
20032017.JPG
Drejtori Avdaj shprehu falënderimin dhe gatishmërinë e vazhdimit dhe forcimit të bashkëpunimit me KFOR-in turk dhe shtetin e Turqisë në përgjithësi, si një mike dhe përkrahëse e zhvillimit të Kosovës dhe popullit të saj.
Udhëheqësi i CIMIK-ut, major Mehmet Erkin Kara, ka përshëndetur në emër të gjithë ushtarëve turq që veprojnë në kuadër të KFOR-it për mikpritjen e popullit të Kosovës, duke shprehur përkushtimin për të ndihmuar popullin e Kosovës në fusha të ndryshme.
Në takim udhëheqësit e CIMIK-ut janë zotur se së shpejti në bashkëpunim me Spitalin e Prizrenit do të organizojnë një aksion për dhënien vullnetare të gjakut që do të jetë në shërbim të popullit të Kosovës.
KFOR-i turk, prej hyjes në Kosovë në vitin 1999, në vazhdimësi ka realizuar vizita në spitalin e Prizrenit dhe ka ndihmuar në forma të ndryshme, duke dëshmuar përkushtimin për të ndihmuar jo vetëm spitalin e Prizrenit, por popullin e Kosovës në përgjithësi.

Takim me Rektorin e Univerzitetit Bezmialem Istanbul

Prizren, 11 marsë

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj me bashkëpuntorë të shtunen ka pritur në takim Rektorin e Univerzitetit Bezmialem Istanbul Prof. Dr. Rumeysa Kazancioglu, eksperte e fushës së Hemodializes.

1 11032017.JPG

Në takim është diskutuar për mundësit e bashkpunimit profesjonal në mes të dy instutucioneve.

2 11032017.JPG

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Afrim Avdaj, ka falënderuar Rektorin e Univerzitetit Bezmialem Istanbul për vizitën në spitalin e Prizrenit dhe ka shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit të dy anshëm në të ardhmen.


Mjekët nga Turqia të gatshëm për operacione të përbashkëta edhe në spitalin e
Prizrenit
Prizren, 23 shkurt

Në kuadër të aktiviteteve “ Java e Shëndetësisë Kosovë-Turqi”, të enjten, një delegacion i mjekëve nga Turqia kanë vizituar Spitalin e Prizrenit ”Prim. Dr. Daut Mustafa”.
Delegacioni është udhëhequr nga dr. Öner Güner, drejtor gjeneral për marrëdhënie ndërkombëtare dhe BE në Ministrinë e Shëndetësisë së Turqisë. 
3 23022017.jpg
“Ne jemi në Kosovë për të dhënë ndihmën tonë në fushën e mjekësisë. Një ekip i mjekëve nga Turqia dhe mjekët e QKUK-së, në repartin e Kardiologjisë në Prishtinë, për herë të parë në Kosovë me suksese kanë kryer një operacion te një foshnje 5 muajshe”, - tha dr. Öner Güner. Ai ka shprehur interesimin dhe gatishmërinë që në të ardhmen operacione të tilla të kryhen edhe në spitalin e Prizrenit, që do të ishin të dobishme si për pacientët, po ashtu edhe për mjekët vendor që do të përfitonin nga përvojat e mjekëve nga Turqia.
4 23022017.jpg
Drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka falënderuar mjekët nga Turqia për vizitën e bërë, si dhe shtetin dhe popullin mik të Turqisë për nidhmat e vazhdueshme që kanë dhënë për Kosovën dhe popullin e Kosovës, duke shprehur gatishmërinë e forcimit të bashkëpunimit dhe krijimit të kushteve që iniciativat për operacione të përbashkëta të mjekëve nga Turqia dhe mjekëve të spitalit të Prizrenit të bëhen realitet. 


Finalizohet Plani Strategjik

Prizren, 22 shkurt

Të mërkurën është mbajtur punëtoria përmbyllëse  e elaborimit  të Planit Strategjik për Spitalin e Prizrenit. 
Plani Strategjik është pjesë e Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë- KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë. Në punëtori kanë marrë pjesë udhëheqësja e programit, Dr. Afërdita Ademi-Osmani, si dhe ekspertët  dr. Ilir Ilir Hoxha, Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekspert shëndetësor.
1 23022017.jpg
“Edhe kjo punëtori ka qenë shumë e suksesshme dhe përmbyll ciklin e punëtorive të elaborimit të Planit Strategjik të Spitalit të Prizrenit për periudhën 2017-2021. Ky plan do të jetë udhërrëfyes për punën e spitalit të Prizrenit, me qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më cilësore për qytetarët e Prizrenit, regjionit të Prizrenit dhe më gjerë. Grupet punuese në mënyrë të suksesshme kanë definuar  misonin, vizionin, filozofinë e biznesit, objektivat strategjike dhe specifike për zhvillimin e Planit Strategjik Pesëvjeçar të Spitalit të Prizrenit”, -tha dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e Programit KSV/017. 
Në emër të grupit punues dhe gjithë punëtorëve të sptalit të Prizrenit, ka falënderuar drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Afrim Avdaj
“Në emër të grupiot punues, që ka treguar përkushtimin për të dhënë kontributin maksimal në të gjitha detyrat e dhëna, në emër të gjithë punëtorëve të spitalit të Prizrenit, si dhe në emrin tim personal falënderoj Qeverinë e Luksemburgut dhe Ministrinë e Shëndetësisë të Kosovës që spitalin e Prizrenit e ka përzgjedhur të jetë pjesë  e projektit.  Gjithashtu falënderoj edhe udhëheqësen e projektit, dr. Afërdita Ademi- Osmani, dr. Ilir Hoxhën, si dhe ekspertët ndërkombëtar Dornjan Marushiq dhe Jakob Ceglar. Ju siguroj se do të jemi të përkushtuar të kryejmë të gjitha detyrat që kërkohen nga ne, me qëllim që projekti të realizohet në tërësi”,-theksoi drejtori i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj.
2 03022017.jpg
Në muajin mars Plani Strategjik i Spitalit të Prizrenit do të prezantohet para të gjitha autoriteteve relevante shëndetësore.

URIME  9 VJETORI I PAVARËSISË !Falënderime për Gjermaninë dhe popullin gjerman

Prizren, 31 janar

Në shenjë falënderimi për donacionin e dhuruar në krevatë për pacientë,  të martën, drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka ndarë mirënjohje për Klinikën gjermane “RoMed” nga qyteti Bad Aibling, Rosennheim në Gjermani dhe individë që kanë ndiohmuar që ky donacion të vjen në spitalin e Prtizrenit dhe të vihet në shërbim të pacientëve të shtritrë në këtë spital.
1 31012017.jpg
Në emër të spitalit të Prizrenit ka falënderuar drejtori i përgjithshëm, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. “Falënderoj shtetin e Gjeermanisë dhe popullin gjeerman për përkrahjhen e vazhdueshme që kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin për Kosovën dhe popullin e Kosovës. Gjithashtu falënderoj të gjithë ata që kanë inicuar, përkrahur dhe mundësuar që ky donacion të vijë në spitalin e Prizrenit dhe që këta krevatë tashmë janë vënë në shërbim të pacientëve”, - tha  drejtori Avdaj, duke shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit të plotë me donatorët  dhe njerëzit e vullnetit të mirë, që sipas mundësive të tyre janë të gatshëm të ofrojnë donacione për  spitalin e Prizrenit.

Në emër të donatorëve ka folur rektori i UBT-së, Prof.dr. Edmond Hajrizi. “Më lejoni që edhe unë të falënderoj popullin gjerman për përkrjrahjen që kanë dhënë për Kosovë. Me këtë  falënderoj klinikën gjermane “RoMed” nga qyteti Bad Aibling i Gjermanisë, udhëheqës të spitalit, si dhe mjekun e humanistin, Haqif Gashin, që kanë mundësuar që ky dionacion të vijë në spitalin e Prizrenit, ndërsa ne si UBT kemi ndihmuar në sigurimin e transportit. Këto ndihma janë dedikuar për spitalin e Prizrenit, sepse është spital serioz, me strukturë të mirë organizative dhe manaxhmet të suksesshëm. Në do të vazhdojmë bashkëpunimin dhe ndihmën në fushën e shëndetësisë dhe arsimit, sepse ne në kuadër të UBT-së kemi edhe degën e infermierisë këtu në Prizren. Gjithashtu bashpëunimi i spitalit të Prizrenit do të jetë edhe me spitalet e Gjermanisë dhe unë nga këtu ftoj drejtorin e spitalit që të vijë për një vizitë zyrtare në klinikën gjermane “RoMed” në Gjermani”,- theksoi rektori i Hajrizi.

Në donacion janë 30 shtretër dhe 30 komodina për pacientë, shuma e përgjithshme llogaritet 60 mijë euro, është inicuar nga Haqif Gashi, mjek, humanist dhe aktivisti i shoqatës “Nëna Terezë” në Mynih të Gjermanisë, si dhe rektori i i UBT-së, Edmond Hajrizi, i cili ka marrë përsipër mbulimin e shpenzimeve të transportit, ndërsa  donacioni është mbështetur nga drejtuesit e Spitalit  “RoMed”,  Hr. Marburger dhe Dr. Pfeiffer.

Mirënjohje i është ndarë Klinikës gjermane “RoMed” nga qyteti Bad Aibling, Rosennheim në Gjermani, si dhe Hr. Marburger, Dr. Pfeiffer, Haqif Gashit dhe rektorit të UBT-së, Edmond Hajrizi.
 

Plani Strategjik drejt finalizimit

Prizren, 26 janar

Të enjten  është mbajtur punëtoria e radhës e elaborimit  të Planit Strategjik për Spitalin e Prizrenit.   Punëtoria  është mbajtur në kuadër të  Programit Përkrahës për Shëndetësinë në Kosovë- KSV/017, implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë, ndërsa është udhëhequr nga Dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e programit dhe dr. Ilir Ilir Hoxha, ekspert shëndetësor.
1 30.01.2017.jpg
“Është vazhdimësi e punëtorive për përfundimin e elaborimit të  Planit Strategjik të Spitalit të Prizrenit për periudhën 2017-2021. Ky plan do të jetë udhërrëfyes për punën e spitalit të Prizrenit, me qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më cilësore për qytetarët e Prizrenit, regjionit të Prizrenit dhe më gjerë.  Në muajin shkurt ne do të kemi edhe një punëtori , ku edhe do të bëhet finalizimi i Planit Strategjik, ndërsa në muajin mars ky plan do të prezantohet para të gjitha autoriteteve relevante shëndetësore”,-theksoi dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse programit.  

Donacion nga Gjermania

Prizren, 14 janar

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të shtunën, ka pranuar një donacion në krevatë të ardhur nga Klinika gjermane “RoMed” nga qyteti Bad Aibling, Rosennheim në Gjermani.
14.01.2017 - 1.jpg
Donacioni është inicuar nga Haqif Gashi, mjek, humanist dhe aktivisti i shoqatës “Nëna Terezë” në Mynih të Gjermanisë, si dhe rektori i i UBT-së, Edmond Hajrizi, i cili ka marrë përsipër mbulimin e shpenzimeve të transportit, ndërsa  donacioni është mbështetur nga drejtuesit e Spitalit  “RoMed”,  Hr. Marburger dhe Dr. Pfeiffer.
Në emër të spitalit të Prizrenit ka falënderuar drejtori i përgjithshëm, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj. “Falënderoj të gjithë ata që kanë inicuar, përkrahur dhe mundësuar që ky donacion të vijë në spitalin e Prizrenit, ndërsa krevatët menjëherë do t’i vëmë në shërbim të pacientëve”, - tha drejtori Avdaj, duke shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit  të plotë me donatorët  dhe njerëzit e vullnetit të mirë, që sipas mundësive të tyre janë të gatshëm të ofrojnë donacione për  spitalin e Prizrenit.
14.01.2017 - 2.jpg
Në donacion janë 30 shtretër dhe 30 komodina për pacientë, ndërsa shuma e përgjithshme llogaritet 60 mijë euro.Punëtori për hartimin e Planit Strategjik të Spitalit të Prizrenit

Prizren, 12 janar 
Në kuadër të Programit Përkrahës për Shëndetësi në Kosovë - KSV/017”,  implementuar nga LuxDev dhe Ministria e Shëndetësisë, një grup i përzgjedhur i Spitalit të Prizrenit ka qenë pjesë aktive e punëtorisë dy ditore së bashku me udhëheqësen e projektit, Dr. Afërdita Ademi-osmani, dhe ekspertët ndërkombëtarë Prim.dr. msc, Dorjan Marushiq, ekspert i politikave shëndetësore dhe Msc. Jakop Ceglar, ekonomist shëndetësor
Punëtoria është vlerësuar e suksesshme nga udhëheqësja e programit, Dr. Afërdita Ademi-Osmani, si dhe nga drejtori i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj.
“Punëtori jashtëzakonisht e frytshme, me pjesëmarrje të mrekullueshme dhe profesionale të stafit të Spitalit të Prizrenit, si dhe me një përgatitje paraprake për çështjet strategjike. Grupet punuese në mënyrë të suksesshme kanë definuar  misonin, vizionin, filozofinë e biznesit, objektivat strategjike dhe specifike për zhvillimin e Planit Strategjik Pesëvjeçar të Spitalit të Prizrenit”, -tha dr. Afërdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e Programit KSV/017. 
“Vërtetë ka qenë një punëtori e suksesshme. I gjithë grupi ka treguar përkushtimin për të dhënë kontributin maksimal në të gjitha detyrat e dhëna. Unë në emër grupit punues, gjithë punëtorëve të spitalit të Prizrenit dhe në emrin tim personal falënderoj Qeverinë e Luiksemburgut dhe Ministrinë e Shëndetësisë që spitalin e Prizrenit e ka përzgjedhur të jetë pjesë  e projektit.  Gjithashtu falënderoj edhe udhëheqësen e projektit, dr. Afërdita Ademi- osmani, si dhe ekspertët ndërkombëtar Dornjan Marushiq dhe Jakob Ceglar. Ju siguroj se do të jemi të përkushtuar të kryejmë të gjitha detyrat që kërkohen nga ne, me qëllim që projekti të realizohet në tërësi”,-theksoi drejtori i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj.
Punëtoritë do të vazhdojnë edhe gjatë muajit janar dhe shkurt me qëllim që dokumenti final të jetë sa më i kompletuar.   
12.01.2016.jpgLind fëmija i parë djalë

Prizren, 01 janar
Në ora 06.50 minuta në Spitalin e Përgjithshëm “Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren ka lindur fëmija i parë në vitin e saponisur 2017. Fëmija është i gjinisë mashkullore, është lindur nga e ëma 26 vjecare, Nafije Pervizaj, ka  peshë 2880 gr dhe gjatësi 48 cm.  I porsalinduri është vizituar nga drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, dhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani.
01.01.2017.jpg
Drejtori ekzekutiv, në shoqërim edhe të ekipit kujdestar, ka përgëzuar nënën fatlume që ka lindur fëmijën, duke i dhuruar një buqetë lulesh dhe një lodër për fëmijën e sapolindur, duke e përgëzuar për shëndet dhe rritje e jetë të lumtur.
“Është një moment i veçantë kur këtu po vizitojmë fëmijën e parë të porsalindur. Sipas mjekëve kujdestarë  fëmija dhe nëna janë me gjendje të mirë shëndetësore. Me këto dhurata modeste ne përgëzojmë dhe urojmë që fëmija të ketë shëndet, ndërsa nëna shërim sa më të shpejtë. Uroj që viti 2017 të jetë vit i sukseseve edhe më të mëdha, ndërsa ne do të mundohemi dhe angazhohemi maksimalisht për të krijuar kushte që Kosova ta ruaj strukturën me popullatë të re dhe të shëndosh”, - pohoi drejtori i ekzekutiv Spitalit të përgjithshëm të Prizrenit, Prof. Ass.Dr. Afrim Avdaj, duke përgëzuar dhe falënderuar edhe ekipet kujdestare që gjatë ditëve të festës janë në kryerjen e detyrës dhe në gatishmëri të ofrimit të shërbimeve shëndetësore.
01.01.2017 2.jpg


Përmbyllje e suksesshme e vitit 2016, shpërblehen më të dalluarit
 
Prizren, 30 dhjetor
 
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, të premten, në takimin përmbyllës e ka vlerësuar të suksesshëm vitin 2016, ndërsa me mirënjohje ka shpërblyer punëtorët më të dalluar për vitin 2016.
 
Të shpërblyerit sipas departamenteve

Departamenti për nëna dhe Fëmi
1.Dr. Sebë Muqaj, gjinekolog 
2.Emele Opoja, isntrumentare
dr sebi.jpg   
Emeli.jpg             
Departamenti  Kirurgjik
1.Dr. Halil Cikaj, otorinolaringolog                                                
2.Ajnur Elshani, infermiere
dr halili.jpg
ajnure.jpg
Departamenti  Inerrnistik
1.Dr. Mirjeta Morina, interniste-nefrologe                                            
2.Sanije Berisha, infermiere
dr mirjeta.jpg
Departamenti   Emergjencës
1.Dr. Syla Osmanaj, anesteziolog                                               
2.Lumturie Krasniqi, instrumentare  
dr syla.jpg
lira.jpg                                                                         
Departamenti i Diagnostikes
1. Dr. Xhemajl Nazifi, radiolog                                                                                  
2. Dr. Arifka Oskaqqak, specialiste e fizioterapisë                                          
3. Ganimete Qollaku, Bsc. fizioterapeute                                                                             4. Sherife Berisha, infermiere
dr xhemali.jpg
arifka.jpg
ganimete qollaku.jpg
Departamenti Administratës me shërbime të përbashkëta
1.Nuzedin Bekteshi, shofer
2.Emrush Kurtishi, punëtor teknik
nuzedini.jpg
 
Ndërsa ditën e djeshme në kuadër të SHSKUK-së, janë shpërblyer edhe dy punëtorët e Spitalit të Përgjiothshëm të Prizrenit:
Dr. Gulgjan Abdullahu, otorinolaringologe
2. Esat Qovanaj, infermier
mirnjohje qkuk.jpgSpitali i Prizrenit vizitohet nga përfaqësues të “Namik Kemal University”nga Turqia

Prizren, 29 dhjetor

Drejtopri ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të enjten, ka pritur në takim përfaqësues të Universitetit “Namik Kemal University” me seli në Tekirdag të Turqisë, i udhëhequr nga prorektori, Prof. Dr. M.Insan Soysol, ndërsa shoqërohej edhe nga Prof. Bekim Gashi, nga Universiteti i Prishtinës.

29.12.2016.jpg

Në takim është biseduar për vendosjen e bashkëpunimit dhe mundësitë e avancimit të Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenirt në Qendër Klinike dhe Universitare.

Vizita falënderuese në përmbyllje të fundvitit

Prizren, 28 dhjetor
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj,të mërkurën ka pritur në takime kryetarin e  Shoqëtës së Invalidëve të luftës së UÇK-së, Dega në Prizren, Burim Shala.

28.12.2016 Foto 1.jpg
 
Gjithashtu, të mërkurën drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Prof.Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim edhe  përfaqësues të KEDS-it, Artan Kazazi, drejtor i distriktit në Prizren, dhe Senad Domuzeti, koordinator i operimit.

28.12.2016 Foto 2.jpg

Vizitat janë të karakterit falënderues në përmbyllje të fundvitit.

Këshilli Profesional mban mbledhjen e fundit për vitin 2016

Prizren, 15 dhjetor

Këshilli Profesional, të mërkurën, ka mbajtur mbledhjen e fundit për vitin 2016. Në këtë takim, përveç anëtarëve të Këshillit Profesional (shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve), ka marrë pjesë edhe drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha dhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani.

15.12.2016 - 2.jpg

Në pjesën e parë është bërë vlerësimi për punën, të arriturat , sukseset, por edhe vështirësitë dhe sfidat gjatë vitit 2016, kurse në pjesën e dytë është disktuar për Raportin e koordinatorit të cilësisë dhe Komisionit të kontrollit, Respektimin e rregulloreve, detyrave, obligimeve dhe orarit të punës, Miratimin e projektpropozimeve për investime kapitale dhe pajisje mjekësore për vitin 2017, si dhe propozimet për përzgjedhjen “Punëtor  i dalluar 2016”. 
15.12.2016 - 1.jpg


Qeveria e Luksemburgut vazhdon përkrahjen për Shëndetësinë në Kosovë

Prizren, 14 dhjetor

Në kuadër të Programit Përkrahës për Shëndetësi në Kosovë nga ana e Qeverisë së Luksemburgut, të mërkurën, në Prevallë të Prizrenit, është mbajtur punëtoria një ditore me temë: “Prezantimi i rezultateve preliminare te studimit të vlerësimit të situatës në SHSKUK, me theks të veçantë për të gjeturat në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit”, si dhe planet dhe nevojat e spitalit për zhvillimin institucional dhe profesional për ofrim të shërbimeve kualitative. 
14.12.2016 - 1.jpg
Në këtë punëtori kanë marrë pjesë Këshilli Drejtues, udhëheqës të njësive, mjekë, infermierë dhe personeli nga administrata e Spitalit të Përgjithshëm “ Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren. 
14.12.2016 3.jpg
Dr.Aferdita Ademi-Osmani, udhëheqëse e projektit, ka prezantuar Fazën e II-të të Programit  Përkrahës për Shëndetësi në Kosovë, gjegjësisht ” Prezantimi i rezultateve preliminare te studimit të vlerësimit të situatës në SHSKUK, me theks të veçantë për të gjeturat në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit”, Jakob Ceglar ka  folur për “Produktiviteti dhe eficienca”, Dr. Dorjan Marushiq ka folur për “Kualiteti dhe siguria e sherbimeve shendetesore”, kurse dr. Ilir Hoxha ka folur për “Pajisjet dhe teknologjia”.
14.12.2016 - 2.jpg 
Në emër të Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit ka folur drejtori ekzekutiv, Prof. Ass. Afrim Avdaj, i cili ka falënderuar Qeverinë e Luksemburgur për ndihmën dhe përkrahjen e vazhdueshme që ka dhënë për Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit, si dhe përkushtimin e vazhdimit të përkrahjes edhe me fazën e dytë të Programit Përkrahës për Shëndetësi në Kosovë.


KFOR-i Turk viziton spitalin e Prizrenit
 
Prizr, 9 dhjetor

Drejtori  ekzekutiv i spitalit të përgjithshëm në Prizren, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të premten, ka pritur në takim një delegacion të KFOR-it turk.
Drejtori Avdaj shprehu falënderimin dhe gatishmërinë e vazhdimit dhe forcumit të bashkëpunimit me KFOR-in turk dhe në përgjithësi me shtetin e Turqisë, si një mike dhe përkrahëse e zhvillimit të Kosovës  dhe popullit të saj.

09.12.2016.jpg

KFOR-i turk, prej hyrjes në Kosovë në vitin 1999, në vazhdimësi ka realizuar vizita në Spitalin e Prizrenit  dhe ka ndihmuar me donacione në barna dhe pajisje mjekësore,  duke dëshmuar përkushtimin për të ndihmuar jo vetëm spitalin e Prizrenit, por popullin e Kosovës në përgjithësi.

Përkujtohet Prim.dr. Sherif Besimi
 
Prizren, 2 dhjetor
 
Në organizim të drejtorit ekzekutiv, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, të Këshillit Drejtues dhe gjithë punonjësve të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”në Prizren, të premten, në Amfitetarin e Spitalit është organizuar Akademi Përkujtimore me rastin e ndarjes nga jeta të Prim.dr. Sherif Besimit.

02.12.2016 - 1.jpg

Për jetën dhe veprën e Prim.dr. Sherif Besimit ka folur shefja e repartit të Pediatyrisë, Dr. Ymrane Celeni, për figurën e këtij doajenit të mjekësisë ka folur drejtori ekzekutiv i spitalit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, disa momente emocionale ka evokuar Prof. Dr. Orham Kubati, ndërsa në emër të familjes ka falënderuar i biri, dr. Valbon Besimi.

 02.12.2016 - 2.jpg

Prim. Dr. Sherif Besimi ka ndërruaj jetë më 28.11.2016, ndërsa ai gjithmonë do të kujtohet si një njeri i dashur dhe si një figurë e rëndësishme që ka zënë një vend të veçantë në historinë e mjekësisë mbarëshqiptare në përgjithësi, e posaçërisht në atë të Kosovës dhe Prizrenit në veçanti.

Përzgjidhen grupi i parë i shefave të reparteve dhe kryeinfermierëve të reparteve,

Prizren., 29 nëntor

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Prof.Asss. Afrim  Avdaj, të martën ka nënshkruar kontratat për grupin e parë të pozitave për shefa dhe kryeinfermierë të reparteve. Përzgjedhja për pozitën e shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve është bërë në bazë të të nenit 10 të Statutit të Spitalit dhe kryerjes së procedurave të parapara me konkurs intern.  


1 29.11.2016.jpg

Shefa të reparteve

Departamenti i degëve Kirurgjike

1. Dr. Bajram Duraj, shef i Repartit të Kirurgjisë,

2. Dr. Bashkim Thaçi, shef i Repartit të Urologjisë,

3. Dr. Menan Gashi, shef i Repartit të Ortopedisë dhe 

4. Dr. Bali Gashi, shef Reparti i Otorinolaringologjisë.


Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme

1. Dr. Ali Hoti, shef i Repartit të Sëmundjeve të brendshme,


Departamenti i Diagnostikës

1. Dr. Sedat Hoti, shef i Shërbimeve të Terapisë fizikale,

2. Dr. Sadri beqiri, shef i Shërbimeve për pacientet jashtëspitalor,

3. Dr. Safete Nishori, shefe e Patologjisë me Morgun.


Kryeinfermierë të reparteve


Departamenti i degëve Kirurgjike

1. Dashurije Qoçaj, kryeinfermiere e Repartit të Oftalmologjisë,


Departamenti i Anestezionit me Mjekësi Emergjente

1. Resmi Kryeziu, kryeinfermir i Shërbimit të Anestezionit


Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme

2. Afrim Morina, kryeinfermier i Repartit të Sëmundjeve të Kraharorit,


Departamenti i Diagnostikës

1. Flurim Berisha, kryeinfermier i Shërbimeve të Diagnostifikimit Radiologjik,

2. Shqipe Ajgeraj, kryeinfermiere e Patologjisë me Morgun.2 29.11.2016.jpg


Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale i Kuvendit të Republikës së Kosovës viziton  Spitalin e Përgjithshëm në Prizren

 
Prizren, 20 shtator 2016

Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale i Kuvendit të Republikës së Kosovës, të martën, kanë vizituar Spitalin e Përgjithshëm  ”Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren.

20.09.2016 1.jpg

Në takim është biseduar për  situatën e përgjithshme në shëndetësisë, të arriturat dhe vështërsitë e zbatimit të Ligjit të Shëndetësisë, reformat, plotësimet dhe ndryshimet e ligjit që duhet bërë në të ardhmen në bazë të kërkesave dhe nevojave të bazuara në fakte dhe arsyeshmëri.
Drejtori ekzekutiv, Dr.sci. Afrim Avdaj, anëtarët e komisionit i ka njoftuar me punën, të arriturat, aktivitetet kryesore, por edhe vështirësitë me të cilat po përballet shëndetësia në ditët e sotit.

 20.09.2016 2.jpg

Për qëllimin e takimit dhe vizitën në spitalin e Prizrenit, ka folur kryesuesja e komisionit, Flora Brovina. “Ne si anëtarë të Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale i Kuvendit të Kosovës jemi duke realizuar vizita nëpër institucione shëndetësore. Qëllimi ynë është të kemi një pasqyrë reale të gjendjes në shëndetësi, të shohim ku janë të mirat dhe ku janë të këqiat, ku ka përparime dhe ku ka ngecje, cilat janë kërkesat, cfarë ndryshime duhet bërë etj. Dhe në bazë të dhënave të bazuara në fakte dhe arsyeshmëri, në do të kërkojmë që të bëhet plotësim-ndryshimi i Ligjit për Shëndetësi”, tha Flora brovina, kryesuese e Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale i Kuvendit të Republikës së Kosovës.
 
Në takimin gati dy orësh drejtori ekzekutiv, Dr.sci. Afrim Avdaj, është përgjigjur në pyetjet e shumta që janë parashtruara nga anëtarët e Komisioni për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale i Kuvendit të Republikës së Kosovësn, në përbërje të cilit pos kryesueses, Flora Brovina, ishin edhe Fadil Beka, Hatim Baxhaku, Besa Baftiu, Shukrije Bytyçi, Time Kadrijaj, Adem Hoxha dhe Mirjeta Kalludra, si dhe Shpresa Haxhijaj dhe Muhamet Bytyçi nga stafi mbështetës.Takim me përfaqësues të projekteve të Qeverisë së Luksemburgut

Prizren, 23 gusht

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, dr.sci. Afrim Avdaj, të martën ka pritur në takim përfaqësuëes të projektit të Qverisë së Luksemburgut, ishe kshilltaren e deritanishme z. Dženeta Ramić  dhe kshilltarin e ri z. Frederik Ruffe, zyra qendrore per ballkan.

1 23.08.2016.jpg

Në takim është diskutuar per zhvillimet e projekteve të deritanishme me fokus permismin e kualitetit dhe siguris së shërbimeve shëndetësore, si dhe standardizimin e ofrimit të shërbimeve shëndetësore, bazuar në sitemin e informimit shëndetesor – SISH-it si standardë ndërkombëtare për ofrim të shërbimeve shëndetësore.
Si dhe baskpunimin në të ardhemen në projektet e reja te cilat do implementohen nga Qveria e  Luksemburgut.
2 23.08.2016.jpg

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, ka falënderuar perfaqesusit e Qveria së Luksemburgut për vizitën në spitalin e Prizrenit dhe ka shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit të dy anshëm në proejtet e ardheshme.

Nuk ka ndërprerje të operacioneve, por vetëm reduktim, dhe nuk ka lista të pritjes

Prizren, 14 gusht 2016

Mbrëmë në edicionet informative të KTV-së është emituar një kronikë nga shëndetësia ku përmendet edhe spitali i Prizrenit. Në kronikë, ndër tjera thuhet: “Të gjithë ata pacientë që do t’u drejtohen dy spitaleve rajonale, atij të Gjakovës dhe të Prizrenit, për të kryer një ndërhyrje kirurgjike do të kthehen mbrapsht “, ndërsa në katër pyetjet e parashtruara nga KTV-ja është dhënë vetëm përgjigjja për pyetjen nr.2.
 
Me qëllim të informimit të drejtë të opinion, po japim të plotë pyetjet e parashtruara nga KTV-ja dhe përgjigjet e dhëna nga Spitali i Prizrenit.

Pyetjet e parashtruara nga KTV
1. Kur eshte marre vendimin per reduktimin e ketyre operacioneve?
2. Cilat jane arsyet ?
3.A rrezikon qe te zgjaten listat e pritjes me kete reduktim te operacioneve?
4. Me kete vendim sa operacione kryhen brenda nje jave?
 
Përgjigjet e Spitalit të Prizrenit
 1.      Reduktimi i operacioneve elektive bëhet vetëm për muajin korrik dhe muajin gusht. Vendimi është marrë nga Këshilli Drejtues më datën 07.07.2016,  pas kërkesës nga shefat e degëve kirurgjike.
 2.      Reduktimi i operacioneve elektive është praktikë prej periudhës së pasluftës, dhe e cila e ka arsyeshmërinë e vet profesionale: mundësia e dehidrimit të pacientëve për shkak të temperaturave të larta, mundësia më e madhe e infeksioneve të plagëve, pacientët për operacione elektive nuk janë raste emergjente dhe nuk paraqesin indikacion vital për operacion, ka edhe arsye tjera profesionale dhe menaxheriale: numri i madh i stafit janë në pushime vjetore, personeli është më shumë i angazhuar për rastet emergjenete pasi kemi fluks më të madh të pacientëve, aksidenteve, si ardhjes së numrit të madh të bashkatdhetarëve.
 3.      Nuk ka ndërprerje të operacioneve, por vetëm reduktim dhe kjo nuk ndikon në zgjatjen e pritjes, sepse nuk kemi fare listë të pritjes për operacione dhe se rsastet emergjente kryhen menjëherë.
 4.      Sipas të dhënave nga protokolli i kirurgjisë gjatë muajit korrik vetëm në sallat për kirurgji, ortopedi dhe urologji janë kryer gjithsejt 128 operacione, që në përqindje i bie 32 operacione në javë.
 
Shënim: Po përsërisim se nuk ka lista të pritjes për operacione. Të dhënat janë marrë nga protokolli operativ. Në këtë numër të dhënave të operacioneve për muajin korrik nuk janë llogarit operacionet për gjinekologji, akusheri, oftalmologji, Orl.  
 
 
Shefajet Berisha
Zyr.administrativ/ Komunikim

Grupi Wagner Health & Care nga Austria interesohet për investime në sektorin shëndetësor në Kosovë

Prizre, 12 gusht 2016

Me ftesë të kryetarit të Komunës së Prizrenit, Prof. dr. Ramdan Muja, të premten drejtopri i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, ka marrë pjesë në takimin e organizuar nga grupi Wagner Health & Care nga Austria, i specializuar në ofrimin e shërbimeve shëndetësore,

12.09.2016 1.JPG

Në takimin e mbajtur në selinë e kryetarit të komunës së Prizrenit, kanë marrë pjesë kryetari i komunës së Prizrenit, prof.dr.Ramadan Muja, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, dhe drejtori I Drejtorisë së shëndetësisë, dr. Zyber Rizanaj, dhe pronari i grupit Ëagner Health & Care, Dr. Stephan Ëagner.

12.09.2016 2.JPG

Në këtë takim është diskutuar për mundësitë e investimeve të  grupit Wagner Health & Care në sektorin shëndetësor në Kosovë. 

Mirënjohje për  kontribuesit e donacionit nga Austria

Prizren, 9 gusht 2016

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Dr.sci. Afrim Avdaj, të martën ka pritur në takim përfaqësuesin e organizatës “Volkshilfe” nga Linci i Austrisë, Muhamet Binaku. Organizata “Volkshilfe”, në muajin maj të këtij viti, Spitalit të Përgjithshëm”Prim.dr. Daut Mustafa:” në Prizren i ka dhuruar një donacion në shtretër, dyshekë për pacientë, komodina shtrati dhe pajisje mjekësore.

09.08.2016 F1.jpg

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, ka falënderuar të gjithë ata që kanë kontribuar që ky donacion të finalizohet dhe që menjeherë është vënë në përdorim dhe shërbim të pacientëve të shtruar në spitalin e përgjithshëm “Prim.dr.daut Mustafa” në Prizren, ndërsa në shenjë falënderimi për donacionin e pranuar, drejtori Avdaj, ka ndarë mirënjohje për Hr. Christian Schorkhuber, Fr. Monika Hofer, ing. Anfreiten Manfred dhe z. Muhamet Binaku.

09.08.2016 F2.jpg

Përfaqësuesi i  organizatës “Volkshilfe”, Muhamet Binaku, së bashku me drejtorin ekzekutiv, dr. sci. Afrim Avdaj, kanë vizituar repartin e Internës ku janë vendosur shtretërit dhe dyshekët e këtij donacioni. Në emër të repartit të internës ka falënderuar shefi i repartit, dr. Ali Hoti.

Përurohet Dhoma e kujdesit intenzin në repartin e Internës

Prizren, 21 korrik 2016

Drejtori  general  i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj,  dhe u.d. shef i repartit të Internës , dr. Ali Hoti, të enjten kanë përuruar dhomën e kujdesit intenviv në repartin e Internës. 

Prorurimi 1.jpg

“ Ne sot ndihemi shumë të lumtur me përurimin e dhomës së kujdesit intenziv me kushte dhe standard bashkëkohore për punë. Ne edhe në të ardhmen me të gjitha mundësitë që do të kemi në dispozicion do të vazhdojmë me investimet, me qëllim të krijimit të kushteve sa më të mira për punë dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve”, - tha drejtori gjeneral, dr. sci. Afrim Avdaj.
Prorurimi 2.jpg
Në emër të repartit kanë  falënderuar dr. Ali Hoti dhe dr. Zahrije Jusufi, ndërsa në shenjë falënderimi drejtorit general i është dorëzuar një mirënjohje.    

 Për herë të parë kryhet biopsia transrektale e prostatës

 Prizren, 20 korrik

Në spitalin e përgjithshëm  “Prim.dr. Daut Mustafa’ në Prizren, të premten, 20 korrik 2016, për herë të parë është bërë biopsia transrektale e prostatës.  Kjo  metodë diagonstike, edhe pse është invazive, me sukses është kryer nga ekipi i udhëhequr nga urologu, dr. Artan Elshani.

“Kjo është metoda bashkëkohore diagnostike në urologji, për diagnostifikimin e karcinomës së prostatës. Me aplikimin e kësaj metode pacientëve u është lehtësuar diagnostifikimi, sepse deri më tani ata është dashur të shkojnë në QKUK ose jashtë vendit. Ne në një të ardhme të afrët do të fillojmë edhe biopsinë e veshkave pasi që e posedojmë aparaturën. Për këtë falënderojmë menaxhmentin e spitalit, në veçanti drejtorin e përgjithshëm, dr. sci. Afrim Avdaj, për përkrahjen, krijimin e kushteve dhe sjelljen e aparaturës për aplikimin e kësaj metode bashkëkohore diagnostike në urologji”, - theksoi dr. Artan Elshani.

001.jpg

Edhe menaxhmenti i spitalit falënderon ekipin që ka realizuar këtë metodë dhe ka vënë në përdorim aparaturën e sjellur për këtë diagnostifim, duke qenë të përkushtuar që të vazhdohet me krijimin e kushteve dhe sjelljen e aparaturave të reja  për ofrimin e shërbimeve dhe për të qenë në hap hap me shërbimet që ofrohen në qendrat klinike të avancuara.

  


Takim me përfaqësues të projektit të Qeverisë së Luksemburgut

Prizren, 29 qershor

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, dr.sci. Afrim Avdaj, të mërkurën ka pritur në takim përfaqësuëes të projektit të Qverisë së Luksemburgut, dr.  Afërdita Ademaj-Osmani , udhëheqëse e projektit  dhe dr. Dorjan Mamshiq, ekspert ndërkombëtar

29.06.2016.jpg

Në takim është diskutuar për fazën e dytë të projektit të Qeverisë së Luksemburgut, që do të jetë i fokusuar në kualitetin dhe sigurinë e shërbimeve shëndetësore, si dhe standardizimin e ofrimit të shërbimeve shëndetësore, bazuar në standardet ndërkombëtare për ofrim të shërbimeve shëndetësore.

Mjëkë specialistë dhe infermierë amerikanë vizitojnë spitalin e Prizrenit
 
Prizren, 17 qershor 

Drejtori i spitalit të përgjithshëm, dr. sci, Afrim Avdaj, me anëtarë të Këshillit Drejtues, të premten ka pritur në takim një delegacion të mjekëve specialistë të fushave të ndryshme mjekësore dhe infermierë  amerikanë. Gjatë qëndrimit disa orësh në spitalin e përgjithshëm” Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren, delegacioni amerikan i udhëhequr nga z. Mike Sorrells dhe në shoqërim të drejtorit të organizatës “Kosovo Hope”, Berat Gegaj, kanë vizituar disa reparte dhe kanë mbajtur ligjërata për mjekë dhe infermierë të spitalit.

1 USA.jpg

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, ka falënderuar ekipin amerikanë për vizitën në spitalin e Prizrenit dhe ka shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit të dy anshëm: “Është nder dhe privilegj vizita e delegacionit të mjekëve dhe infermierëve nga shteti më i veçant që ka bota dhe shteti më mik i Kosovës, pra SHBA. Kjo vizitë është e një rëndësie të veçantë, sepse po vendosim bashkëpunimin e dy anshëm në shëndetësi. Nga kjo vizitë do të shohim mundësitë që mjekët e spitalit të Prizrenit, por edhe më gjërë të shkojnë për trainime dhe specializime në Amerikë, si dhe mundësitë e trajtimit të disa rasteve delikate që nuk mund të kryhen këtu te ne’, - tha drejtori Avdaj.

2 USA.jpg
Në takimin e delegacionit amerikanë me Këshillin Drejtues të spitalit ka marrë pjesë edhe zëvendësministri i Shëndëtësisë, Mevludin Krasniqi. “Kjo vizitë ka për qëllim  forcimin e bashkëpunimit të Kosovës me SHBA-të. Nga kjo vizitë delegacioni do të bën identifikimin e nevojave dhe prioriteteve për të ardhmen”, - pohoi zëvendësministri Krasniqi.

Në emër të delegacionit amerikan ka folur Mike Sorrells, drejtues i skuadrës së mjekëve amerikanë: “Në emër të skuadrës ju falënderoj për mikëpritjen shumë të ngrohtë që po na bëhet këtu në Kosovë. Për këtë kemi ndjesi dhe është privilegj që jemi këtu. Është hapi i parë i vendosjes së bashkëpunimit në këtë fushë. Do të jemi të angazhuar për të ndihmuar dhe për të qenë në shërbim të qytetarëve të Kosovës, sepse e duam këtë vend”, - theksoi   Sorrells. 

3 USA.jpg

Kjo vizitë është mundësuar në kuadër të aktiviteteve të organizatës “Kosovo Hope”.  “Me këtë vizitë ne po mundohemi që të ndihmojmë në shëndetësi, sidomos në  fushën e edukimit. Synimi ynë është që mjekëve nga Kosova t’u mundësojmë që të shkojnë për trainime dhe marrje të përvoja në SHBA”, - theksoi drejtori i kësaj organizatë për Kosovë, Begaj Gegaj.

Gjatë qëndrimit në spitalin e Prizrenit, delegacioni amerikanë në shoqërim të drejtoreshës mjekësore, dr. Lumnije Hoxha, dhe drejtorit të infermierisë, Shyqri Hasani, ka vizituar disa reparte ku nga afër janë njoftuar me punën, ekzaminimet dhe mjekimin e pacientëve, ndërsa për personelin e spitalit kanë mbajtur ligjërata në disa lëmi shëndetësore.


Dr. Sadri Beqiri zgjidhet kryesues i Këshillit Profesional

Prizren, 13.06.2016

Konform Statutit të Ri, të hënën, Këshilli Drejtues i Spitalit të Përgjithshëm “ Prim.dr. Daut Mustafa”në Prizren ka mbajtur takim me shefat dhe kryeinfermierët e reparteve.

1 Takimi Kshilli drejtues 13.06.2016.jpg

 Në takimin e udhëhequr nga drejtori ekzekutiv. Dr.sci. Afrim Avdaj, dhe në prani të drejtoreshës mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, drejtorit të Infermierisë, Shyqri Hasani, dhe drejtorit të Administratës, Qazim Gashi,  është biseduar për gjendjen e përgjithshme në spital, statutin e ri të spitalit, si dhe është zgjedhur kryesuesi i Këshillit Profesional, që me statutin e ri përbëhet nga shefat dhe kryeinfermierët e reparteve. 

2 takimi kshilli drejtues 13.06.2016.jpg

Me propozim të anëtarëve të Këshillit Profesional dhe miratim të Këshillit Drejtues, kryesues i Këshillit Profesional është emëruar Dr. Sadri Beqiri, radiolog, i cili mban edhe pozitën e shefit të ambulancave specialistike.


Vizitë e mjekëve të kampit “Bonstill” dhe KFOR-it gjerman

Prizren, 3 qershor 
Një delegacion i mjekëve amerikanë të kampit “Bonstill” dhe mjekëve gjermanë që veprojnë në kuadër të trupave paqëruesjtë të KFOR-it  në Kosovë, të premten kanë vizituar Spitalin e Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren.

1 Kfori Gjerman.jpg

Delegacioni është pritur nga drejtori i përgjithshëm, Dr.sci. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore, dr. Lumnije Hoxha, dhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani. 

2 Kfori Gjerman.jpg  
Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dy anshëm në fushën e shëndetësisë, si dhe mundësitë e Spitalit të Përgjithshëm në Prizren për ofrimin e shërbimeve për ushtarët e kampit “Bonstill”në raste të nevojave për shërbime shëndetësore. Delegacioni ka vizituar Njësia koronare, Kujdesi Itenzivës Qendrore dhe Emerrgjenca. 


Fondacioni “Golden Eagle”dhoron aparat për repartin e Neonatologjisë

Prizren, 17 maj 

Fondacioni “Golden Eagle”,të martën, i ka dhuruar një donacion,  aparaturë mjekësore, repartit të Neonatologjisë në spitalin e  Prizrenit. Donacioni është dorëzuar nga drejtori i kompanisë “Frutex”, Shaqir Palushi, është pranuar nga drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdai, ndërsa i pranishëm ishte edhe kryetari i komunës së Prizrenit, prof.dr.Ramadan Muja.

2 Ramadan Muja.jpg

“Nami i mjekëve të spitalit të Prizrenit ndihet shumë larg, puna dhe sukseset ndaj pacientëve janë evidente, ndërsa ju jeni kujdestarët më të mirë për ruajtjen e shëndetit të popullatës”, pohoi kryetari i komunës së prizrenit, Prof.dr. Ramadan Muja, duke falënderuar kompaninë ‘Frutex” për dhurimin e këtij donacioni dhe përkujdesjen që donacionet e tyre t’i dhurojnë në institucionet shëndetësore.

1 ramadan Muja.jpg

“Pas një fushate dy mujore të fondacionin “Golden Eagle” kemi arritur të sigurojmë fonde për blerjen e disa aparateve mjekësore, që do të dhurohen në Klinikën e e Pediatrisë në QKUK-së,  Gjilan dhe këtu në spitalin e Prizrenit. Vlera e këtij aparati është 17 mijë euro dhe do të jetë në shërbim të repartit të neonatologjicë”,-tha drejtori i kompanisë “Frutex”, Shaqir Palushi.
“Ne falënderojmë fondacion “Golden Eagle” për dhurimin e këtij aparati, që do të jetë një mundësi e mirë e lehtësimit të punëve të mjekëve dhe në shërbim të shresës më  të vlefshme, të fëmijëve tanë. Gjithashtu falënderoj edhe kryetarin e komunës, prof. dr. Ramadan Muja, që me praninë e tij dëshmon përkushtimin për shëndetësinë”, -theksoi drejtori Avdaj, duke premtuar angazhimin e gjithë personelit të spitalit për ofrimin dhe ngritjen e cilësisë së shërbime shëndetësore.


Shënohet  Dita Ndërkombëtare e Infermierisë

Prizren, 12 maj

Me një bashkëbisedim të përbashkët të drejtorit ekzekutiv, Dr. sci. Afrim Avdaj, dhe drejtorit të Infermirisë, Shyqri Hasani, me infermierë dhe infermiere, si dhe ndarjen e mirënjohjeve për më të dalluarit, të enjten në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren është shënuar 12 Maji - Dita Ndërkombëtare e Infermierisë.

Dita Infermjeris 1.jpg

“Infermieria është një segment shumë i rëndësishëm i shëndetësisë. Ajo ka ndikim bazik në mjekësinë në tërësi, ndërsa falë punës, angazhimit dhe përkushtimit tuaj kjo ndjehet nga  pacientët  në të gjitha fazat e trajtimit dhe mjekimit. Për më tepër, nuk mund të ketë një mjekësi përmbajtësore dhe substanciale pa një infermieri bazike, të begatë dhe të përkushtuar  për  ofrimin dhe ngritjen e cilësisë së shërbimeve për pacientë  ”,  tha drejtori ekzekutiv, Dr. sci. Afrim Avdaj, duke falënderuar  dhe ofruar përkrahjen për krijimin e kushteve sa më të mira për punë dhe ngritje të cilësisë së shërbimeve.

“Më lejoni që  në këtë ditë të shënuar të ju falënderoj për punën,  angazhimin  dhe kryerjen e të gjitha detyrave dhe obligimeve të përbashkëta, me qëllim të ofrimit dhe  ngritjes së cilësisë së shërbimeve për pacientë,  që janë rrugëtimi më i mirë për avancimin e infermierisë, si një nga shtylla e mjekësisë”, - pohoi drejtori i infermierisë, Shqyri Hasani, duke falënderuar drejtorin ekzekutiv për mbështjen dhe përkrahjen e vazhdueshme për krijimin e kushteve sa më të mira për punë dhe avancimin e infermierisë.
Dita Infermjeris 2.jpg
Në këtë ditë të shënuar janë ndarë mirënjohje për infermierë dhe infermerieret e dalluara të gjitha reparteve të Spitalit Spitalit të Përgjithshëm “Prim,dr. daut Mustafa” në Prizren.

Në emër të shpërblyerve ka falënderuar, Leonora Hoxha, kryeinfermiere në repartin e Gjinekologjisë. 

Donacion në shtretër, dyshekë dhe pajisje mjekësore

Prizren, 06 maj 2016

Falë gatishmërisë dhe shpirtit vullnetmirë të drejtorit të kompanisë” KAG-Asfalt”, Bashkim Maliqi, të bashkatdhetarit, Muhamet Binaku, që punon në Austri, organizatës humanitare Volkshilfe Oberosterreich, me seli në Linc, spitalit AKH (tash Univesitet i Mjekësisë) dhe inxhinierit Manfred Aufreiter, të premten, Spitali i  Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren ka pranuar një donacioni në shtretër dhe  dyshekë për pacientë, komodina shtrati, si dhe pajisje tjera mjekësore.

1 donacion.jpg

Në emër të Spitalit të Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” donacioni është pranuar nga drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani

2 donacion.jpg

“Ky donacion është i mirëseardhur dhe do të vihet menjëherë në shërbim të pacientëve të shtrirë në spital”-tha drejtori i Infermirisë, Shyqri Hasani.

Drejtoria e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren falënderon dhe u shpreh mirënjohje drejtorit të kompanisë ”KAG-Asfalt”, Bashkim Maliqi, bashkatdhetarit Muhamet Binakut, organizatës humanitare Volkshilfe Oberosterreich, spitalit AKH,  inxhinierit, Manfred Aufreiter, si dhe gjithë atyre që kanë mundësuar që ky donacion të vihet në shërbim të pacientëve, të cilët mjekohen në spitalin e Prizrenit.


Një delegacion nga Italia viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 25 prill 2016

Drejtori  i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, të hënën ka pritur në takim një delegacion nga Italia, i përbërë nga përfaqësues të fushës së mjekësisë. 

1 delegacioni Italian.jpg

Në takim është biseduar për shkëmbimin e përvojave profesionale në mes të  dy vendeve..

Një delegacion nga Turqia viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 21 prill 2016

Drejtori  i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, dr.sci. Afrim Avdaj, të enjten ka pritur në takim një delegacion nga Turqia, i përbërë nga përfaqësues të universiteit mjekësor  ”Bezmialem Valide Sultan Hastanesi”në Stamboll,  që udhëhiqej nga Dr. Ilhami Gultepe, si  dhe  anëtarë të shoqatës  së  prizrenasve në Turqi  “Kosova Prizreliler Yardimlasa Dernegi’.  

1 Delegacioni nga turqia.jpg

Në takim është biseduar për vendosjen e bashkëpunimit  në fushën e shëndetësisë dhe të arsimit.

2 Delegacioni nga turqia.jpg

3 Delegacioni nga turqia.jpg

Gjatë qëndrimit në spital delegacioni ka vizituar njësinë koronare, kujdesin intenziv, repartin e  oftalmologjisë dhe të kirurgjisë, si dhe sallat e operacionit.

4 Delegacioni nga turqia.jpgOSBE FALËNDERON SPITALIN E PRIZRENIT

Prizren, 20 Prill

OSBE Shqip.jpg

OSBE Anglisht.jpg


Zëvendësministri  i shëndetësisë viziton spitalin e Prizrenit

Prizren, 18 prill
Drejtori  i Spitalit  të Përgjithshëm të Prizrenit, Dr.sci. Afrim Avdaj, të hlënën ka pritur në takim zëvendësministrin e Ministrisë së Shëndetësisë, Mevludin Krasniqi me bashkëpunëtorë.

ZevendesMinistri Sh 1.jpg

Në takim është biseduar për  gjendjen e përgjithshme në shëndetësi dhe përpjekjet e përbashkëta për  krijimin e kushteve dhe shërbimeve sa më cilësore.

ZevendesMinistri Sh2.jpg

Pas takimit  zëvendësministri ka vizituar repartin e kirurgjisë, ku nga afër është njoftuar me shërbimet dhe ka biseduar me pacientët e shtruar në këtë repart. 

Vizitë e përfaqësuesve të Bankës Botërore dhe Ministrisë së Shëndetësisë

Prizren, 2 prill

Drejtoresha mjekësore e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa”, Dr. Lumnije Hoxha, të shtunën, ka pritur në takim përfaqësues të Bankës Botërore, që përfaqësohej nga z. Umberto Vitale, dhe përfaqësues të Ministrisë së Shëndetësisë, që përfaqësohej nga znj. Fatime Arënliu.
Dr Lume 1.jpg

Në takim është biseduar për pajisjet mjekësore, gjegjësisht nevojat për pajisje të reja, si dhe sistemin e mirëmbajtjes së këtyre pajisjeve. Në takim kanë marrë pjesë edhe shefa të repateve të Departamentit për Nëna dhe Fëmijë.

Dr Lume 2.jpg
Delegacioni ka vizituar sterilizimin qendror,  repartin  e neonatologjisë, repartin e gjinekologjisë, sallat e lindjes, si dhe sallat e operacionit. Personeli i Spitalit ne pastrimin e hapsirave te oborrit 

Prizren, 1 prill
1212121.jpg

rregullimi i kopshtit.jpg

Urimi për 8  Mars
 
Prizren, 8 mars

Punjonjëset e Spitalit të Prizrenit “Prim.dr. Daut Mustafa” të martën kanë organizuar një takim të përbashkët për të shënuar 8 Marsin-Ditën e Gruas. 

Në shenjë respekti dhe për të uruar këtë evenimet punonjëset i ka vizituar edhe drejtori  ekzekutiv, Dr.sci. Afrim Avdaj.

1. S.R.Pz. 8-marsi 2016.jpg

“Në këtë ditë të rëndësishme, dera e urimeve është e hapur për çdo nënë që në shpirtin e tyre gjithherë ka vend për  urime, respekt dhe dashuri.  Andaj përkushtimi dhe dashuria e pafund ju takon gjithë nënave që na dhanë jetë na jetët  e tyre”,- uroi drejtori Avdaj.


Reagim ndaj artikullit të botuar në portalin Infokusi.com me titull ”Drejtori largon sigurimin nga spitali”

Prizren, 19 shkurt 2016

Bordi Ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm “ Prim Dr. Daut Mustafa” në Prizren, në takimin e mbajtur të premten, më 19.02.2016, reagon ndaj artikullit të botuar në portalin Infokusi.com me titull” Drejtori largon sigurimin nga spitali”. 
Më datën 18..02.2016, në portalin Infokusi.com është publikuar artikulli me titull” Drejtori largon sigurimin nga spitali”. Në këtë artikull janë plasuar informacione të pavërteta, pa fakte, të njëanshme dhe që kanë për qëllim dëmtimin e imazhit të spitalit. Bordi Ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm “ Prim Dr. Daut Mustafa” në Prizren nga portali Infokusi. com kërkon publikimin e këtij:
Reagimi
1.Ne respektojmë dhe çmojmë punën e medieva, fjalën e lirë dhe informimin e drejtë të qytetarëve, por në të njejtën kohë reagojmë ndaj plasimit të informacioneve të pavërteta, pa fakte dhe të një anshme që kanë për qëllim dëmtimin e imazhit të spitalit. 

2.Ne respektojmë punën e secilit institucion, kompani apo individ dhe nuk kemi asgjë kundër askujt, por jemi të obliguar dhe kemi përgjegjësinë për zbatimin e ligjit dhe obligimeve ligjore.  
 
3.Informacioni i publikuar në Infokusi.com është i pavërtetë, sepse nuk bëhet fjalë për ndërpreje të kontratës, por e vërteta është se kompanisë në fjalë i ka skaduar kontrata dhe se procedurat e reja të tenderimit për sigurimin fizik do të kryhen në kuadër të SHSKUK-së në Prishtinë. 

4.Nga portali Infokusi.com kërkojmë publikimin e këtij reagimi si obligim e etik e profesional.                                                                                                                 Bordi Ekzekutiv


Përfaqësues të Bankës Botërore vizitojnë spitalin e Prizrenit

Prizren, 11 shkurt 2016

Drejtori i Spitalit Rajonal “Prim. Dr. Daut Mustafa”, Dr. Afrim Avdaj, të enjten ka pritur në takim një delagacion të Bankës Botërore, i përbërë nga Aneesa Arur, Strizrep Tihomir dhe Arianit Jakupi, si dhe përfaqësuesja e Ministrisë së Shëndetësisë, Fatime Arënliu. Në takim është biseduar për reformat në sistemin shëndetësor, si dhe  cilësinë e shërbimeve shëndetësore në spitalin e Prizrenit.

1 - banka botrore.jpg

Pas takimit, delegacioni  ka vizituar Kujdesin Intenziv Qendror, Repartin e Kirurgjisë dhe Repartin e Pediatrisë, ku nga afër është njoftuar me gjendjen aktuale, punën dhe shërbimet që ofrohen në këto reparte.

2- banka botrore.jpg


Lind fëmija i parë djalë

Prizren, 1 janar, 02.30

1 janari i vitit 2016 në Prizren erdhi me lindjen e parë  të një foshnje mashkull në Spitalin e Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa”. 
Naxhije Morina, e datëlindjes 1973, nga Ostrazubi i Malishevës, në ora 02.30 ka sjellë në jetë fëmijën e parë të lindur në spital në vitin 2016. Fëmija mashkull, peshon 3120 gr dhe është fëmija i dytë, pasi më parë nëna e gëzuar kishte lindur një vajzë. 
Foto 1 - .jpg
I porsalinduri dhe nëna e tij janë vizituar nga drejtori i përgjithshëm i Spitalit të Prizrenit, Dr. sci. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha dhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasanit. Ata me një buqetë lulesh kanë uruar nënën për lindjen e djalit, ndërsa të porsalindurit i kanë dhuruar një lodër duke i dëshiruar rritje të shëndetshme dhe jetë të lumtur. 
Nëna e të porsalindurit ka falënderuar ekipin kujdestar për kujdesin e treguar gjatë lindjes, si dhe udhëheqësin e spitalit për vizitën dhe dhuratat e sjella për fëmijën e porsalindur. 
Drejtoria e spitalit gjatë ndërrimit të moteve kanë vizituar edhe ekipet kujdestare në repartet e spitalit dhe  Shërimin e Emergjencës, duke i përgëzuar për punën që po kryenin në shërbim të qytetarëve. 
Foto 2 -.jpg
Në orën e parë në Shërbimin Emergjent të spitalit kanë ardhur edhe kryeprokurori i Prokurorisë së Prizrenit, Sylë Hoxha, zëdhënësi i Policisë Rajonale të Prizrenit, Hazir Berisha, si dhe disa ekipe të  medieve. 
Sipas mjekëve kujdestarë në Shërbimin Emergjent në orën e parë janë sjellë 5  të lënduar me mjete pirotkine, por që lëndimet ishin të lehta dhe pas trajtimit mjekësorë të gjithë janë lëshuar për në shtëpi.  
  Foto 3 -.jpg


Urime e gëzime 2016 !

Fëmijët i gëzohen marrjes së dhuratave 

Prizren, 31 dhjetor  2015

Në prag të ndërrimit të moteve, për të pestën herë me radhë, fëmijët e shtruar në Repartin e Pediatrisë në Spitalin e përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren janë gëzuar marrjes së dhurave nga babadimri, gjegjësisht kompania “Komot”

foto 1 2015.jpg
 “Me këtëo dhurata modeste ne  dëshirojmë të jemi pranë fëmijëve të  shtruar në spital, duke ju dëshiruar shërim sa më të shpejtë dhe kthim në gjirin familjar , - tha pronari i kompanisë, Fatmir Karabaxhaku, i  shoqëruar nga Dr. Adem Bytyqi.


Foto 2 2015.jpg
Mejkët dhe inferemieret e repartin kanë falënderuar kompaninë “ Komot, për shpërndarjen e dhuratave për fëmijët e shtruar në këtë repart. 

Përmbyllje e sukseshme e vitit 2015, shpërblehen më të dalluarit

Prizren, 30 dhjetor 2015

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Dr. Sci. Afrim Avdaj, e ka vlerësuar me të arritura dhe të suksesshëm vitin 2015, ndërsa drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj, spitalin e Prizrenit e ka cilësuar si institucion shembull për punën dhe sukseset e arritura gjatë vitit 2015. Këto vlerësime kanë dalë në takimin përmbyllës për vitin 2015. Takimi është  mbajtur në hapësirat e Repartit të Pediatrisë të Spitalit të Përgjithshëm “Prim. Dr. Daut Mustafa” në Prizren, ndërsa pos menaxhmetit, udhëheqësve dhe personelit të spitalit kanë marrë pjesë edhe drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj, drejtori për çështje akademike dhe arsimore, Prof. Dr. Hilmi Dauti, drejtori i Drejtorisë komunale për Shëndetësi, Dr. Zyber Rizanaj, si dhe drejtori i QKMF-së, Dr. Mehmedali Gashi dhe koordinatori Dr. Genc Muja. 

 1 avdaj.jpg

Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj Vitin 2015 e ka cilësuar si një vit të suksesshëm, ndërsa ka falënderuar menaxhmentin dhe gjithë personelin e spitalit të Përgjithshëm në Prizren, duke e cilësuar si institucion shembull për punën dhe sukseset e arritura. ”Duke pasur në vazhdimësi raportet që m’i ka dërguar drejtori Avdaj, unë jam shumë i kënaqur me rezultatetet që keni arritur si institucion në këtë regjion. Kjo na bënë të ndihemi krenar  me punën e juaj dhe na jep mundësinë të krenohemi me punën e mirë që bëhet në këtë regjion. Spitali i Prizrenit bashkë me Kujdesin Parësor jeni një shembull shumë i mirë i bashjkëpunimit dhe kordinimit në mes niveleve shëndetësor. Ky koordinim pa diskutim se rezulton me sukses dhe gjithë qytetarët e këtij regjioni kanë pasur fatin të jenë në duart tuaja atëherë  kur kanë pas hallet më të mëdha të tyre dhe ju keni bërë zgjidhjen më të mirë të mundshme”, - pohoi drejtori Gjocaj. 

2 curri.png

Ai ka folur edhe për sfidat dhe problemet me të cilat po përballet sistemi shëndetësor. “Sistemi shendetësor ka mjaft sfida, vështirësi dhe probleme. Ato mund  t’i tejkalojmë vetëm duke u ballafaquar me to, duke bërë projekte reale dhe duke e njohur realitetin dhe mundësitë që kemi. Vetëm në këtë vështrim dhe duke punuar bashkarisht si institucim mundemi të bëjmë zgjidhjen e problemeve në mënyrën më të mirë të munshme’, theksoi drejtori i përgjhithshëm i SHSKUK-së, dr. Curr Gjocaj, duke uruar që viti 2016 të jetë vit i sukseseve edhe më të mëdha.

3 avdaj curri.jpg

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Dr.sci. Afrim Avdaj ka prezentuar të arriturat dhe sukseset gjatë vitit 2015. “Po e përmbyllim një vit të suksesshëm. Ky sukses është rezultat i punës dhe angazhimit të anëtarëve të Bordit, kryeshefave dhe kryeinfermierëve të departamenteve, shefave dhe kryeinfermierëve të reparteve dhe gjithë të punësuarëve të spitalit. Për këtë ju falënderoj dhe besoj se me këtë punë, përkushtim dhe angazhim do të vazhdoni edhe në të ardhmen”, - theksoi drejtori Avdaj, duke veçuar disa nga sukseset dhe të arriturat gjatë vitit 2015, me prezentimin e disa tw dhwnave : 
Rezultatet e punës, statistikat, të arriturat dhe aktivitetet kryesore
1.Rritja e shërbimeve diagnostike mbi 100 % ( të dhënat në tabelë)
2.Rritja e participimnit mbi 100 % (të dhënat në tabelë)
3.Zvogëlimi i shpenzimeve për pagesën e ujit dhe karburanteve mbi 100 % (të dhënat në tabelë)
4.Zvogëlimi i kohës së pritjes për realizimin e intervenimeve kirurgjike elektive
5.Zvogëlimi i kohës së marrjes së rezultateve të  analizave histopatologjike, si dhe shtimi i numrit të analizave histopatologjike ( kemi 2 patologë në shërbimi e patologjisë)
6.Përmirësimi i shërbimeve emergjente  ( janë shtuar  6 shtretër) dhe shërbimeve urgjente
7.Aktivizimi i arkës qendrore ( ka ndikuar në rritjen e dukshme të participimit) 
8.Përmirësimi i kualitetit të higjienës brenda hapësirave të spitalit
9.Vendosja e dyerve elektronike ( ka ndikuar në zvogëlimin e  hyrje-daljeve të personave të papunë)
10.Ofrimi i shërbimeve për mamografi dhe dializë për paciente të veriut të Shqipërisë
11.Puna shumë profesionale e të gjitha komisioneve ekzistuese në spital (Komisioni për respektimin e orarit të punës,Komisioni për Infeksione Intrahospitalore, Komisioni i Etikës, Komisioni Diciplinor,Komisioni i Ankesave etj.)
12.Përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe infrastrukturës në Departamentin Internistik
(jemi në prag të inaugurimit të dhomës së kujdesit intenziv në interno dhe hapjes së njësisë për Nefrologji, si dhe renovimit të repartit të Neurologjisë dhe Pulmologjisë)
13.Përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe infrastrukturës në Departamentin Kirurgjik 
(jemi në prag të inaugurimit të njësisë së Kirurgjisë për Fëmijë)
14.Respektimi i orarit të punës
15.Rregullimi i hapësirave të jashtme
Të dhëna specifike
Numri rendor Emërtimi  Viti 2012        Viti 2013    Viti 2014    Viti 2015
1.Shërbimet diagnostike          20.937       19.546          25.119              35.545
2.Të hyrat nga participimi  168.000,00   195.693,40 284.060,00 334.907,66
3.Shpenzimet e ujit       106.447,48   114.606,27 59.441,02 34.411,95
4.Shpenzimet  per karbur.   68.545,70     55.779,73 34.764,57 28.387,19
Në takimin përmbyllës janë shpërblyer më të dalluarit për vitin 2015. Përzgjedhja e më të dalluarëve është bërë në bazë të këtyre kritereve: Respektimi i orarit të punës, vëllimi dhe kualiteti i shërbimeve, marëdhëniet ndërkolegiale dhe me pacientë, shfrytëzimi racional i ditëve të punës (pushimet mjekësore, pushimet pa pagesë, daljet e shpeshta gjatë orarit të punës etj.), ngritja dhe të arriturat profesionale, procedurat e marra diciplinore ( vërejtjet me gojë, vërejtjet me shkrim dhe masat tjera të shqiptuara), si dhe përvoja e punës.

4 avdaj curri.jpg

Të shpërblyerit për vitin 2015

Departamenti Internistik
Dr. Mehmedali Skeraj, mjek-internist 
Miradije Kuqi, infermiere
Departamenti Kirurgjik
Dr. Hasan Azuarllxhiu, mjek- oftalmolog 
Dr. Ismet Baskovski, mjek-kirurg 
Sekibe Basha, infermiere
Departamenti për  Nëna dhe Fëmijë
Dr. Xhymret Piraj, mjek-gjinekolog
Zahe Deliaj, infermiere
Departamenti Emergjencës me Reanimacion
Dr. Aida Morina, mjeke-anesteziologe
Bilgin Opoja, infermier
Burhan Goden, infermier 
Departamenti Diagnostikës
Dr. Sedat Hoti, mjek-fiziatër
Defrim Pinduku, bach. i fizioterapisë
Administratë 
Latif BajramiLigjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

18 dhjetor 2015

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur tri ligjërata tematike në fushën e infermierisë.
1- L.jpg
Ligjërata e parë me temë ”Roli I infermierit në raste të fatkeqësive ëstë mbajtur nga Drita Koqinaj, kryeinfermiere e repartit të Internëst, ligjërata e dytë me temë  ”kujdesi infermior te pacientët e operuar nga bajamet”  është mbajtur nga Sakibe Basha, infermiere në repartin e ORL-së, ndërsa ligjërata e tretë me temë” Lindja normale dhe roli I mamisë” është mbajtur nga Mimoza karamani, infermiere në repartin e Akusheri.
2- L.jpg

3- L.jpg

Ligjëratat janë mbajtur në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të  pranishëm ishin drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, dhe koordinatori për EVP, Agron Bytyqi.


Spitali i Prizrenit pranon një donacion nga Viena 

Prizren, 16 dhjetor

Spitali i Përgjithshëm në Prizren” Prim.Dr. Daut Mustafa” të mërkurën ka pranuar një donacion mjekësor nga Viena. Drejtorit të spitalit, Dr.sc. Afrim Avdaj donacioni i është dorëzuar nga konsullja e Ambasadës së Austrisë në Kosovë, znj.  Eva Elisabeth Michlits dhe komandanti i CIMIK-ut të KFOR-it austriak,  Gabelar Otmar.
6 KF Austriak.jpg
Konsullja e Ambasadës së Austrisë në Kosovë, znj.  Eva Elisabeth Michlits në dorëzimin e donacionit tha:  ”Dua të  falënderoj të gjithë ata, në veçanti kryetarin e Vienës dhe KFOR-in austriak, që kanë punuar dhe kanë mundësuar që spitalit të Prizrenit t’i dorëzohet ky donacion. Ndihem shumë mirë dhe jam tepër e lumtur që sot, si përfaqësuese e Ambasadës së Austrisë në Kosovë, jam  pjesë e dorëzimit të këtij donacioni që do të jetë në shërbim të qytetarëve”,-theksoi konsullja e Ambasadës së Austrisë në Kosovë, znj.  Eva Elisabeth Michlits, duke shprehur gatishmërinë dhe përkushtimin për të ndihmuar Kosovën dhe popullin e saj edhe në të ardhmen. 
2 KF Austriak.jpg
Komandanti i CIMUK-ut të KFOR-it austruiak, Gabelar Otmar, gjithashtu është shprehur i entuziazmuar për dorëzimin e donacionit: ”Ne jemi shumë të lumtur që sot,  pas disa takimeve që kemi pasur me udhëheqësit e spitalit të Prizrenit,  po dorëzojmë këtë donacion mjekësor që do të jetë në disponim për të mirën e qytetarëve”,- tha oficeri i KFOR-it austriak, Gabelar Otmar,  duke falënderuar kryetarin e Vienës,  Z. Bernhard Bouzek, dhe ambasadën e Vienës në Prishtinë që kanë mundësuar dhurimin e këtij donacioni për spitalin e Prizrenit.
7 KF Austriak.jpg
Drejtori  i Spitalit të Prizrenit, Dr.sc.Afrim Avdaj, duke falënderuar për dhurimin e donacionit tha:  ”Unë, në radhë të parë, dua të falënderoj shtetin mik dhe popullin asutriak për mbështetjen e vazhdueshme që kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin për Kosovën dhe popullin e Kosovës. 
4 KF Austriak.jpg
Ne sot po pranojmë një donacion mjekësor nga Viena që do të vihet në shërbim për të ofruar shërbime sa më cilësore për qytetarët tanë. Për këtë falënderoj kryetarin e Vinenës, Z. Bernhard Bouzek,  Ambasadën e Austrisë në Kosovë, që përfaqësohet nga konsullja, znj. Eva Elisabeth Michlits dhe CIMIK-un e KFOR-it austriak,që përfaqësohet nga komandanti, Gabelar Otmar, të cilët kanë punuar dhe janë angazhuar për të sjellur në spitalin e Prizrenit këtë donacion të dobishëm”, - tha drejtori i spitalit, Dr.sci. Afrim Avdaj,  duke shprehur bindjen dhe gatishmërinë e thellimit të bashkëpunimit dhe lidhjes së spiatalit të Prizrenit me spitalet e Vienës.

5 KF Austiak.jpg


 


URIME 28 NENTORI !

Drejtoria 


Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

16 tetor 2015

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur dy ligjërata tematike në fushën e infermierisë.

Ligjerate-Anila Cake, 16.10.2015.jpg

Ligjërata e parë me temë ”Gjaku dhe mostrimi” është mbajtur nga Tyrkan Brando, laborant në laboratorin e spitalit, ndërsa ligjërata e dytë me temë  ”Rreziku nga dëmtimi i qpimit me Age (gjilpëra) dhe material tjera të mprehta”  është mbajtur nga Anila Cake, pedagoge në Fakultetin e Infermierisë në Tiranë.
Ligjëratat janë mbajtur në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të  pranishëm ishin edhe drejtori ekzekutiv, Dr.sci. Afrim Avdaj, drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, dhe koordinatori për EVP, Agron Bytyqi.


Takim i përbashkët i kryeinspektores së shëndetësisë me drejtorë dhe koordinatorë të spitaleve të përgjithshme

Prizren, 08 tetor 

Në Spitalin e Përgjithsëm ”Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren, të enjten është mbajtur takimi i përbashkët i kryeinspektores së Shëndetësisë së Kosovës, Ardita Baraku, me drejtorë dhe koordinatorë të cilësisë të Spitaleve të Përgjithshme të Kosovës.
Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Dr.sci. Afrim Avdaj, në hapje të takimit ka falënderuar kryeinspektoren e Shëndetësisë, Ardita Baraku, dhe të gjithë drejtorët dhe koordinatorët  e cilësisë për praninë në këtë takim të përbashkët.

Fotot zyre 2.jpg

” Uroj që ky takim të jetë rrumbullakësim i angazhimeve tona të përbashkëta për të ngritur cilësinë e shërbimeve shëndetësore”, - tha drejtori Avdaj.
Kryeinspektorja e Shëndetësisë së Kosovës, Ardita Baraku, ka falënderuar të gjithë drejtorët dhe koordinatorët e cilësisë për angazhimet dhe punët e kryera, që kanë ndikuar në ngritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore, ndërsa e ka vlerësuar të suksesshëm ecurinë e programit të filluar vitin e kaluar
“Programi ka filluar në nëntor të vitit të kaluar dhe ka për qëllim mirëmbajtjen e standardeve bazike të cilësisë së shërbimeve shëndetësore në spitalet e përgjithshme në Kosovë. Kemi pasur 8 takime në të cilat është bërë prezentimi i punës, janë zhvilluar vizita në terren, është mbajtur një punëtori në Spitalin e Pejës dhe sot po finalizohet me takimin në Spitalin e Prizrenit. Ky program ka dhënë rezultatet e veta për çka falënderoj të gjithë drejtorët dhe koordinatorët e cilësisë të Spitaleve të Përgjithshme në Kosovë’, - ka pohuar kryeinspektorja Baraku.   
Progamni është vlerësuar shumë i dobishëm edhe nga drejtorët dhe koordinatorët e cilësisë si në aspektin e ngritjes së cilësisë, po ashtu edhe në bashpëunimin e spitaleve të përgjithshme me Inspektoriatin e Shëndetësisë.  Ata kanë karkuar që takimet e kësaj natyre të vazhdojnë edhe në të ardhmen.

Foto Shkallet 1.jpg
Pas takimit janë vizituar disa repartet të Spitalit të Përgjithshëm në Prizren.


Fillon java e të ushqyerit me qumësht gjiri në Kosovë

Prizren, 01 tetor 

Drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Currë Gjocaj, drejtori i Spitalit të përgjithshëm të Prizrenit, Dr.sc. Afrim Avdaj dhe zëvendësshefi i UNICEF-it për Kosovë, James Mugaju, të enjten në Spitalin e Prizrenit kanë hapur aktivitetet e shënimit  të “Javës së të ushqyerit me gji të nënës "

1 Curr Gjoci.jpg

Drejtori i përgjitshëm i Spitalit në Prizren, Dr.sci.  Afrim Avdaj, në emër të stafit menaxhues dhe personelit të spitalit ka falnderuar UNICEF-in që spitalin e Prizrenit e ka  përzgjedhur për promovimin e aktiviteteve të javës së të ushqyerit me gji të nënës, ndërsa drejtorin e përgjithshëm të SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj, për angazhim dhe përkrahjen e realizimit të reformave në shëndetësi dhe arritjen e cakut të duhur.
”Ne jemi të përkushuar që të bëjmë më të mirën e mundshme në shëndetësi. Besoj se ky përkushtim i të gjithë neve do të rezultojë me sukseset që janë synimet në  agjendën tonë të përbashkët për krijimin e kushteve sa më të mira për punë dhe shërbime sa më cilësore për pacientë”,- theksoi drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit, Dr. sci. Afrim Avdaj. 
Zëvendësshefi i UNICEF-it për Kosvë, James Mugaju, e ka vlerësuar shumë të rëndësishëm këtë javë, duke shprehur përkushtimin e vazhdueshëm të përkrahjes për shëndetin e fëmijëve në K.osovë
”Ne si UNICEF ju konsiderojmë si një model i mirë për vizionin dhe angazhimin për të pasur një sistem më të mirë shëndetësor në Kosovë.  Shoh se punën e bëni me pasion dhe dëshirën për të bërë  ndryshime, dhe që ky ndryshim e bën dallimin në jetë. Të gjithë duhet të angazhohemi dhe të punojmë për një Kosovë të fuqishme dhe me fëmijë të shëndoshë, sepse  ata janë e ardhmja e Kosovës’,-pohoi zëvendësshefi i UNICEF-it, James Magaju, duke shprehur mirënjohje për stafin menaxhues dhe gjithë personelin e Spitalit të Prizrenit.

2 Curr Gjoci.jpg

Ndërkaq, drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Dr. Currë Gjocaj,  këto aktivitete i  ka vlerësuar si ngjarje të një mesazhi jashtëzakonisht të rëndësishëm për fëmijët që po riten nga nënat tona.
”Jemi shtet i ri dhe kemi pasur mangësi,por kemi edhe rritje substanciale në shëndetësi, kemi ndërtuar politikat vizionare, kemi përmirësuar defektet ligjore dhe jemi në fillim të reformave të reja në shëndetësi, dhe në këto refarorma pa dyshim se vend kyç zenë shëndeti i nënës dhe fëmijëve.  Është kënaqësi që dy vitet e fundit nuk kemi asnjë vdekje maternale dhe kemi ulje të ndjeshme të vdekshmërisë prenatale.  Ky është rezulltat i punës dhe angazhimit të punëtorëve  shëndetësor dhe bashkëpunimit me agjencione dhe organizata të rëndësishme ndërkombëtare,  në veçanti UNICEF-in, për bashkëpunimi dhe përkrahjen e vazhdueshme që është duke dhënë jo vetëm për këtë fushë shumë të rëndësishme që lidhet me shëndetin e fëmijëve dhe nënave, por edhe fushat tjera siç është vaksinimi i fëmijëve.Ne do të angazhohemi që këtë javë ta përcjellim mesazhin kryesor se gjidhënja është shumë e rëndësishme, jo vetëm si koncept i ngopjes së fëmijës, por edhe ruajtja e fëmijës prej sëmundjeve të ndryshme”, theksoi drejtori i përgjithshëm i SHSKUk-së, dr. Curr Gjocaj, duke dhënë edhe fjalë miradie për Spitalin e Prizrenit, i cili veqohet për suksese të jashtëzakonshme dhe që është zgjedhur si  fokus për promovimin e gjidhënjes dhe që do të reflektojnë edhe te të tjerët. 
3 Curr gjoci.jpg

Aktivitetet kanë vazhduar me vizitën e lehonave me fëmijët e porsalindur hde shpërndarjen e nga një buqete me lule të freskëta. Përurohet një pjesë e renovuar e repartit të Neurologjisë

Prizren, 01 tetor

Drejtori  ekzekutiv, Dr.sci. Afrim Avdaj dhe shefi i repartit të Neurologjisë, Dr. Mensur  Vllaqo, të enjten, kanë përuruar një pjesë të renovuar të repartit të Neurologjisë.
“Qëllimi ynë është krijimi i kushteve sa më të mira për punë dhe ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për pacientë”,-tha drejtori  Avdaj

Prnaim Teknik 1.jpg

Ndërsa shefi  i repartit të Neurologjisë, Dr. Mensur Vllaqo, në emër të pesronelit të repartit  ka falënderuar  drejtorin ekzekutiv  për investimet e kryera në repartin e Neurologjisë.
“ Është një investim shumë i qëlluar. Ne falënderojmë drejtorin që në vazhdimësi ka treguar gatishmërinë  për  investime dhe krijimin e kushteve për punë sa më të mirë në repartin e Neurologjisë”, -pohoi Dr. Vllaqo.
Punimet do të vazhdojnë edhe në renovimin e pjesës së mbetur të repartit të Neurologjisë.
  

Donacion në shtretër, dyshekë dhe kabina për pëcientë

Prizren, 30 shtator 

Falë gatishmërisë dhe shpirtit vullnetmirë të Nazmi Bytyqit,  që punon në Gjermani, të mërkurën, Spitali i  Përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” në Prizren ka pranuar një donacioni në shtretër, dyshekë dhe kabina shtrati për pacientë. 

Donacioni 1.jpg
Në pamundësi që vet të jetë present në dorëzimin e donacionit, në emër të Nazmi Bytyqit,  donacioni është dorëzuar nga i ati, Qazim Bytyqi. 
“Djali im, Nazmiu, qe 17 vite punon në Gjermani . Unë gjithmonë e kam këshilluar dhe i kam sygjeruar që kur t’i jepen mundësitë të  ndihmon Kosovën dhe popullin e vet. Dhe ka dashtë Zoti që  sot Spitalit të Prizrenit t’I dorëzohen këta shtretër që do të jenë në të mirë të popullatës”,-pohoi  Qazim Bytyqi 
Në emër të Spitalit të përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” donacioni është pranuar nga drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani
“Ky donacion është i mirëseardhur dhe do të vihet menjëherë në shërbim të pacientëve të shtrirë në spital”-pohoi drejtori i Infermirisë, Shyqri Hasani.
Drejtoria e Spitalit të përgjithshëm “Prim.dr. Daut Mustafa” në prizren falënderon dhe u shpreh mirënjohje donatorit Nazmi Bytyqi, si dhe drejtorit të Spitalit në Bochum të Gjermanisë.


Me fat Kurban Bajrami!

Drejtoria Interesim i mjekëve gjermanë  për bashkëpunim me Spitalin e Prizrenit

Prizren, 20 shtator 2015

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm  në Prizren, Dr. sci. Afrim Avdaj, të dielën ka pritur në takim dy kirurgë të fëmijëve  që punojnë në Klinat e Kirurgjisë në Gjermani, Prof. Ass. Dr. Selmai Turial, kirurg dhe shef i Klinikës së  Kirurgjisë së Fëmijëve në Weisbaden  dhe  Dr.med.  Xhevdet Ademaj, kirurg në Klinikën e Kirurgjisë së Fëmijëve në Marburg.
Vizite e mjekeve gjermane, 20.09.2015.jpg

Drejtori i përgjithshëm Dr. sci. Afrim Avdaj  ka falënderuar për vizitën dhe  ka shprehur gatishmërinë e bashkëpunimit të dyanshëm.
“Ne jemi shumë të kënaqur me bashkëpunimin e deritanishëm që kemi pasur dhe vazhdojmë të kemi me shtetin e Gjermanisë në të gjitha fushat, përfshirë edhe mjekësinë. Vizita e juaj dhe vendosja e një bashkëpunimi në mes Spitalit të Përgjithshëm të Prizrenit dhe Klinikave respekteve nga Gjermani  do të jetë edhe një hap shumë i rëndësiëhëm  i shkëmbimit të përvojave, zhvillimeve më të reja në fushën e mjekësisë dhe vendosjen e bashkëpunimit të dyanshëm, duke respektuar parimet e SHSKUK-së”,-theksoi drejtori  Avdaj  
Nga ana tjetër, dy kirurgët nga Gjermani kanë falënderuar  për mikprirtjen dhe vendosjen e bashkëpunimit me Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit.
“Kjo vizitë ka për qëllim vendosjen e bashkëp[unimit në mes spitalit të Prizrenit me klinikat gjermane. Bashkëpunimi ndërinstitucional do të jetë me efekte shumë pozitive dhe shumëdimenzionale”, - tha prof. ass. Turial.
Në  takim është biseduar edhe për mundësitë e organizimit të një simpoziumi të përbashkët ndërkombëtar  për Kirurgji Minimale  Invazive.


Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

Prizren, 18 shtator  

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur dy ligjërata tematike në fuyshën e infermierisë. 
 `8.09.2015-Lumnije Hoxha.jpg
Shqipe Ajgeraj, reparti i patologjisë,  ka mbajtur ligjëratën ”Marrja dhe përgatitja teknike e materialit histopatologjik”, kurse Lumnije Hoxha, reparti i gjinekologjisë, ka mbajtur ligjëratën ”Kujdesi infermieror te hemoragjitë postpartale”.
18.09.2015-Shqipe Ajgeraj.jpg

Ligjëratat janë mbajtur në akudër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa i pranishëm ishte edhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani. 


Diskutohet Farmakovogjilenca

Prizren, 16 shtator 2015

Me ftesë të shefit të barnatores së spitalit, Mr.Ph. Muharrem Rama, të mërkurën është mbajtuar një takim me të gjithë shefat  dhe kryeshefat e reparteve. Në këtë takim është biseduar për Farmakovigjilecën, me theks të veçant planifikimi dhe përdorimi i barnave. Në këtë takim ka prezentuar edhe drejtori ekzekutiv, Dr. sci. Afrim Avdaj.

Farmakovigjilenca- Kolegjiumi i shefave te reparteve, 16.09.2015.jpg


Takim i përbashkët i Bordi Profesional  me Kolegjiumin e shefave të reparteve

10 shtator 2015

Bordi Profesional dhe Kolegjiumi i Shefave të Reparteve , të enjten, ka mbajtur takimin e përbashkët ku janë shqyrtuar tema të rëndësishme dhe janë marrë disa vendime që kanë për qëllim ngritjen e cilësisë dhe ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për pacientë.
Në këtë takim ka prezentuar edhe drejtori ekzekutiv, Dr. sci. Afrim Avdaj

Bordi Profesional me Kolegjiumin e shefave te reparteve, 10.09.2015.jpg

Drejtori ekzekutiv priti në takim kryetarin e sindikatës

Prizren, 25 gusht 2015

Drejtori  ekzekutiv  i  Spitalit të Përgjithshëm , Dr.sci. Afrim Avdaj, të martën, ka pritur në takim kryetarin e sapozgjedhur të Sindikatës së Spitalit të Përgjithshëm “Prim,Dr. Daut Mustafa” në Prizren, Dr. Shkëlzen Krasniqi.

Dr Shkelzeni.jpg


Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm, me qëllim të krijimit të kushteve sa më të mira të punës për punonjësit shëndetësorë. 
 “Uroj për zgjedhjen tuaj në krye të Sindikatës. Ju dëshiroj suksese, duke ju ofruar bashkëpunim të plotë në të gjitha fushat”, - tha drejtori ekzekutiv, Dr.sci. Afrim  Avdaj
 “Ishte një takim me interest ë dyanshëm. Ne si sindikatë e pavarur  jemi për bashkëpunim me drejtorinë dhe organet tjera të spitalit për të mbrojtur të drejtat e punëtorëve dhe për të ndihmuar në  zgjidhjen e problemeve  të tyre me mirëkuptim dhe në suaza të Ligjit të Punës dhe Kontratës Kolektive”,- theksoi  kryetari i sindikatës, dr. Shkelzën Krasniqi.


REAGIM

Prizren, 05.08.2015 

Drejtoria e Spitalit të Përgjithshëm ”Prim.Dr. Daut Mustafa” në Prizren dënon sulmin fizik ndaj infermierit të radiologjisë, Imer  Ademoviq, i cili është sulmuar në vendin e punës, në ora 05.30 të mëngjesit.

Në deklaratën e infermierit, Imer Ademoviq ndër tjera thuhet : “Në ora 5.30 të mëngjesit kisha 3 pacientë për rentgen. Derisa punoja me pacientin e parë, përcjellësi i pacientit tjetër ka ardhur në vendin e punimit të filmave, më ka ofenduar dhe më ka sulmuar fizikisht. Pas sulmit e kam thirr shefin e radiologjisë, Dr. Arsim Kabashin, i cili ishte kujdestar, dhe më pas e kam thirr edhe policinë”,- deklaron tekniku, Imer Ademoviq. 

Sulmet ndaj mantilbardhëve, të çfardo përkatësie etnike dhe çfardo lloji qofshin ato, janë të papranueshme, të shëmtuara dhe nuk përkojnë me një shoqëri të lirë dhe demokratike. Sulmet e tilla përveç se janë sulm ndaj integritetit të individit janë sulme ndaj institucioneve të Kosovës, në këtë rast ndaj institucionit shëndetësor. 

Drejtoria e Spitalit të Përgjithshëm ”Prim.Dr.Daut Mustafa” në Prizren dënon sulmin ndaj infermierit në fjalë dhe kërkon që me rastin të merren organet kompetente. 


Drejtori i përgjithshëm viziton repartin e internës

Prizren, 15 korrik

Drejtori i përgjithshëm i spitalit të Prizrenit, Dr. sci. Afrim Avdaj, i shoqëruar edhe nga drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, të mërkurën, ka vizituar Departamentin e Internës, përkatësisht repartin e internës dhe kujdesin intenziv. 
Kryeshefi i departamentit të Internës, Dr. Ali Hoti, ka njoftuar për punët dhe shërbimet që kryhen në këtë departament, duke falënderuar drejtorin për kujdesin e vazhdueshëm që ka treguar për investimet në rregullimin e hapësirave dhe krijimin e kushteve sa më të mira për punë dhe shërbime sa më cilësore për pacientë në të gjitha repartet e këtij departamenti, duke vequar edhe fillimin e punimeve  në renovimin e hapësirave të brendshme në repartin e Pulmologjisë dhe Neurologjisë

Interno 1.jpg

Edhe shefi i repartit të Internës, Dr. Halim Halili, drejtorin e përgjithshëm e ka falënderuar për vizitën dhe punët e kryera në repartin e internës, që dukshëm kanë përmirësuar kushtet për punë.
Dr. Drita Xhurxhealo dhe Dr. Zarije Jusufi  kanë raportuar për punën dhe pranimet e kryera gjatë orarit të punës, përkatësisht kujdestarisë për ditën e caktuar.
Drejtori i përgjitjhshëm, duke parë nga afër punët dhe shërbimet që kryhen në këtë departamnent, është shprehur i kënaqur dhe ka falënderuar stafin për angazhim dhe përkushtimin në punë, ndërsa ka shprehur gatishmërinë për investime të vazhdueshme në këtë departament, me qëllim të krijimit të kushteve sa më të mira për punë dhe ofrimin e shërbimeve për pacientë.
“ Unë si drejtor jam i kënaqur me punën dhe përkushtimin tuaj. Ju falënderoj dhe përgëzoj për angazhimin dhe punën e mirë që jeni duke kryer dhe ju premtoj se përmirësimi i kushteve të punës në këtë departament kanë qenë, janë dhe do të jenë me prioritet. Krahas përmirësimit të kushteve për punë do të ëngazhohemi që të përmirësohet kualiteti i shërbimeve dhe kushteve për pacientë ”, - tha drejtori Avdaj. 

Interno 2.jpg

Gjatë vizitës është zhvilluar edhe një bashkbisedimin me të gjithë mjekët e repartit të internës, kujdesit intenziv dhe njësisë koranre. Në këtë bashkëbisedim shefi i Njësisë koronare, Dr. Shemsedin Shabollari, si çështje me rëndësi ka përmendur trajtimin e pacientëve me  infarkt akut, përkatësiht transportim për QKUK për trajtim invaziv.
Në kuadër të Departamentit Internistik funksionojnë: Reparti i Internës, Kujdesit Intenziv, Njësia Koronare, Reparti i Pulomlogjisë, Neurologjisë, Psikiatrisë, Infektivës, Dermatovenerologjisë dhe Hemodializës


Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

Prizren, 19 qershor 

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur dy ligjërata tematike në fushën e infermierisë. 

 Infermjeri1.jpg

Arlinda Shatri, infermiere në repartin e Neurologjisë, ka mbajtur ligjëratën ”Kujdesi infermieror te pacientët me ICV, kurse Shemsi Saramati, infermier në repartin e Kirurgjisë, ka mbajtur ligjëratën ”Kujdesi infermieror perioperativ”.

Infermjeri2.jpg

Ligjëratat janë mbajtur në akudër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të pranishëm ishin edhe drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani, dhe kryeinfermieri i Departamentit Internistik, Agron Nebiu.

Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

Prizren, 29 maj 

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së kualitetit të shërbimeve shëndetësore, dhe aplikimit të medotave dhe të arriturave më të reja në mjekësi, të premten, në amfiteatrin e Spitalit të Përgjithshëm “Prim. dr. Daut Mustafa” në Prizren janë mbajtur dy ligjërata tematike nga fusha e kirurgjisë, gjejësisht oftamlologjia dhe kirurgjia. 
 
Ligjerata 1.jpg

Dr. Shani Bajraktari, oftalmolog, ka mbajtur ligjëratën ”Trauma okulare dhe trajtimi i saj”, ndërsa Dr. Bajram Duraj, kirurg, ka mbajtur ligjëratën ”Sistemi i pikzimit në diagnostifikimin dhe trajtimin e apendicititit akut te fëmijët dhe adultët”.

Ligjerata2.jpg

Ligjëratat janë mbajtur në akudër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të pranishëm ishin edhe drejtori ekzekutiv, Dr.sc. Afrim Avdaj, dhe drejtoresha mjekësore, dr. Lumnije Hoxha

Angazhim i përbashkët për zvogëlimin e rasteve të sëmundjes së tuberkulozit

Prizren, 18 maj

Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjithshëm në Prizren, Dr.sci. Afrim Avdaj, të hënën ka pritur në takim menaxheren e Pogramit Kombëtar të Tuberkulozit, dr. Majlinda Gjocaj dhe përfaqësuesin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, dr. Gazmend Zhuri.  Në takim është biseduar për angazhimin e përbashkët për zvogëlimin e rasteve të sëmundjes së tuberkulozit.

Turbokulozi 1.jpg

“Qëllimi i vizitës është njohja me punën, angazhimin , bashkëpunimin dhe ecurinë e Programit Global të Tuberkulozës në regjionin e Prizrenit dhe përpjekjet e vazhdueshme në luftën kundër zvogëlimit të rasteve të sëmundjes së tuberkulozit, “, - theksoi Dr. Majlinda Gjocaj, duke falënderuar Fondacionin Global për Tuberkulozë, që nga viti 2006 është duke mbështetur Programin në Kosovë dhe gatishmërinë e përhkrahjes edhe në tri vitet e ardhshme.
Drejtori ekzekutiv i Spitalit të Përgjhithshëm, Dr.sci. Afrim Avdaj, ka shprehur gatishmërinë e përkrahjes dhe iniciativave që kanë për qëllim zvogëlimin e rasteve me tuberkulozë. “Te ne është krijuar një traditë e përkujdesjes ndaj të sëmurëve me TB dhe ne jemi të gatshëm të marrim të gjitha masat dhe angazhimet tona për zvogëlimin e rasteve të TB-së, ndërsa synimi kryesor mbetet zhdukja e tërësishme e paraqitjes së TB-së,-pohoi drejtori Avdaj.
Tuborkulozi2.jpg

Pas takimit me drejtorin e përgjithshëm, menaxherja e Programit Kombëtar të Tuberkulozit, dr. Majlinda Gjocaj dhe përfaqësuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Dr. Gazmend Zhuri, në shoqërim të drejtoreshës mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, kanë vizituar repartin dhe ambulancat e pulmologjisë, ku nga shefja e rapartit të Pulmologjisë, Dr. Shpresa Maralushaj, dhe Dr. Natyre Mollafetahu janë njoftuar për punën që kryhet në këtë repart.  

Drejtori vizitoi repartin e hemodializës

Prizren, 8 maj 2015

Drejtori i përgjithshëm, Dr. sci. Afrim Avdaj, të premten vizitoi repartin e Hemodializës. Nga shefi i repartit, Dr. Rexhep Hapçiu, dhe kryeinfermierja e repartit, Hanëmshahe Jasharri, është njoftuar për punën që është duke u kryer në këtë repart, ndërsa në bisedë me pacientët është njoftuar me përshtypjet dhe opinion e tyre lidhur me shërbimet e ofruara. 
Vizit Dializes.jpg

“Për shkak të rritjes së numri të pacientëve, sipas mundësive, kërkojmë rregullimin e hapësirës shtesë, gjegjësisht shtimin edhe të një salle me të paktën edhe  për 4 krevate. Kjo për arsye se numri i rasteve me hemodializë është në rritje dhe se gjatë sezonës së verës shërbime kërkojnë edhe pacientët që vijnë për pushime në Kosovë”, - tha shefi i repartit të Hemodializës, Dr. Rexhep Hapçiu.
Drejtori ka falënderuar personlin për punën që janë duke kryer, ndërsa pacientëve u ka premtuar angazhimin për krijimin e hapësirave dhe kushteve sa më të mira për ofrimin e shërbimeve të kërkuara. 
“Shpreh falënderimin për punën e gjithë personlit të hemodializës,sepse nga biseda që bërë me pacientët, ata janë shumë të kënaqur me  trajtimin dhe shërbimet e ofruara nga personlei i hemodializës. Unë do të angazhohem maksimalisht për rregullimin e hapësirës shtesë edhe për disa shtretër , me qëllim që krijimit të hapësirave dhe kushteve sa më të mira për ofrimin e shërbimeve për pacientët me dializë”, - theksoi drejtori i përgjithshëm, Dr. Sci. Afrim Avdaj. 
Reparti i Hemodializës katualisht ka 33 shtretër. Gjatë muajit prill në repartin e hemodializës janë kryer  2184 dializa. Shërbime marrin 172 pacientë të rregullt nga pesë komunat e rajonit të Prizrenit,  prej  tyre nga Rahoveci 28, Suhareka 29, Malisheva 18, Dragashi 11, Shqipëria 6, ndërsa 8 pacientë kanë qenë nga vendet e ndryshme, që gjenden për pushime ose punë në Kosovë. 


Fillon punën arka qendrore

Prizren, 28 prill 2015 

Nga dita e sotme në Spitalin Rajonal në Prizren ka filluar punën arka qendrore. Vënia në funksion e arkës qendrore ka për qëllim shtimin e afikasitetit dhe lehtësimin e shërbimeve për pacientë. Krahas pagesës, aty do të jepen të gjitha informacionet e duhura dhe do të bëhet lista e pritjes për lëmi të caktuara.  

arka qendrore.jpg


Spitali Rajonal i Prizrenit pranon donacion 33 krevatë 

Prizren, 20 prill 2015

Spitali Rajonal i Prizrenit ka pranuar 33 krevatë (shtretër për pacientë), qw erdhën si donacion nga Dr. med. Bujar Beqiraj, mjek në “Kantonalspital” në Wintertur dhe Antigona Kicaj, pronare e klinikës “Panta-med” në Wintertur.
Donacioni 2 zvicran.jpg

Në emër të Spitalit Rajonal të Prizrenit ka falënderuar drejtori i përgjithshëm, Dr.sci. Afrim Avdaj. “Ky donacion është i mirëseradhur dhe do të jetë në shërbim të gjithë pacientëve të shtruar në spitalin tonë dhe do të ndikojë në rritjen e cilësisë së shërbimeve shëndetësore,”,- tha drejtori Avdaj, duke falënderuar të gjithë ata që ndihmuan që krevatët nga dita e sotme të jenë në shërbim të pacientëve.

Në pamundësi të ardhjes në Prizren, donatorët kanë dërguar një letër përmes së cilës tregojnë dashurinë dhe gatishmërinë për të ndihmuar shëndetësinë dhe popullin e Kosovës.
“Qëllimi i këtij donacioni është vullneti dhe dëshira për ndihmë të sistemit shëndetësor dhe popullit në nevojë. Është kënaqësi që sot do të japim ndihmën tonë për përmirësimin e kushteve në Spitalin e Prizrenit. Edhe pse jemi të integruar në Zvicër, prap ndjenja, lidhshmëria dhe dashuria për vendlindje është shumë e madhe. Shëndetësi më të mirë për të gjithë!”, - shkruajnë në letër  e Dr. Bujar Beqiraj dhe Antigona Kicaj 
 Donaciono 1 Zvicran.jpg
Në shenjë falënderimi Spitali Rajonal i Prizrenit me mirënjohje ka nderuar dy dhuruesit e donacionit, Dr. med. Bujar Beqiraj, mjek në “Kantonalspital” në Wintertur dhe Antigona Kicaj, pronare e klinikës “Panta-med” në Wintertur, si dhe sekretarin permanent të Ministrisë së Shëndetësisë,Gani Shabanin, dhe shefin e Drejtorisë Rajonalet ë Doganës në Prizren, Kujtim Qafleshi.


Diskutohet hapja e Qendrës së Dializës në Rahovec

Prizren, 1 prill 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr.sci. Afrim Avdaj, shefi i Repartit të Dializës në QKUK, Prof.dr. Ymer Elezi, drejtori  i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Rahovec, Munib Dërguti, shefi i Repartit të Dializës në Spitalin Rajonal në Prizren, Dr. Rexhep Hapqiu,  dhe përfaqësuesi i firmës “Meditek”, Agron Sadiku, të martën, në Prizren kanë diskutuar hapjen e Qendrës së Dializës në Rahovec.

Dializa rahovecit.jpg

Në këtë takim është vlerësuar iniciativa për hapjen  Qendrës së Dializës në Rahovec, që ka një rëndësi të madhe për të gjithë pacientët dhe banorët e kësaj komune, por që për hapjen e një qendre të tillë duhet plotësuar disa kritere dhe standarde të përcaktuara për funksionimin e dializës, e cila ka specifika të veçanta dhe që duhet plotësuar.

Në fund të takimit janë dhënë rekomandimet për hartimin e njw dokumenti të detalizur, ku do të specifikohen të gjitha hallkat efunksionimit të dializës, përfshirë planifikimin professional, përgjegjësitë, resusret humane, infrastrukturën dhe koston e shepnzimeve. Ky dokument do të përgatitet nga shefi i repartit të Dializës në QKUK, Prof.dr. Ymer Elezi, shefi i repartit të Dializës në Spitalin Rajonal në Prizren, Dr. Rexhep Hapqiu dhe një përfaqësues i komunës së Rahovecit. 

 
Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore

Prizren, 21 mars  2015

Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së cilësisë së shërbimeve shëndetësore, të premten, në amfiteatrin e Spitalit Rajonal në Prizren janë mbajtur dy ligjërata.  
Dashurije Çoçoj ka mbajtur ligjëratën ”Droga dhe alkooli”, ndërsa Faik Daçi ka mbajtur ligjëratën ”Kujdesi infermior ndaj pacientit terminal”.

Ligjerat per ngritje dhe cilsi 21.03.2015.jpg

“Droga dhe alkooli janë dy rreziqe që atakojnë popullatën, me theks të veçantë  moshat e reja. Është obligim i të gjithë neve të kujdesimi ndaj moshave të reja me dhënien e këshillave dhe të punojmë me ta, që ata të jenë larg drogës dhe alkolit si dy dukuri që rrezikojnë shëndetin dhe vet jetën e njeriut”,- theksoi Dashurije Çoçaj, kryeinfermiere në Repartin e  Oftalmologjisë.   
“Kujdesi infermieror i pacientit terminal është i një rëndësie të veçantë. Duhet të jemi sa më afër pacientit, të kemi kontakt të vazhdueshëm me të dhe familjarët e tij, në mënyrë që pacienti të ndihet sa më komod dhe të ketë besim në veten e tij dhe personelin mjekësor”,- pohoi Faik Daçi, infermier në Kujdesin Intenziv Qendror.   
Takimi është organizuar në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të  pranishëm ishin edhe drejtori i infermierisë, Shyqri Hasani dhe kryeinfermieri i Departamentit të Kirurgjisë, Ramiz Kabashi.


Reagim ndaj artikullit të botuar në Indeksonline.net, gjegjësisht deklaratave të dhëna nga kryetari i SHDP-së, Nazmi Berisha

Prizren, 12 mars 2015

Bordi Profesional në takimin e mbajtur të enjten, më 12.03.2015 ka reaguar ndaj artikullit të botuar në Indeksonline, gjegjësisht deklaratave të dhëna nga kryetari i SHDP-së, Nazmi Berisha. 
Më datën 06.03.2015, në portalin Indeksonline.net është publikuar një artikull  me titull “Mënyra e komunikimit në gjinekologji meriton çdo dënim”. Në këtë artikull që, sipas Indeksonline.net, bëhet fjalë për një rast të ndodhur në repartin e Gjinekologjisë në QKUK, në pargarafin e fundit, është përmendur edhe Spitali Rajonal i Prizrenit, ku thuhet:  “Një rast i ngjashëm si i Sabilës raportohet të ketë ndodhur edhe në qytetin e Prizrenit ku kohë më parë një nëne lehonë i kishte vdekur fëmiu në bark si pasojë e neglizhencës së mjekëve të spitalit të Prizrenit, të cilët në momentin e lindjes së lehonës ishin duke shikuar television".

Reagimi ndaj gazetes expres.jpg

Reagimi i Bordit Profesinal:

1. Ne respektojmë dhe çmojmë punën e medieva, në rastin konkret portalin Indeksonline.net, në informimin e publikut. Gjithashtu ne vlerësojmë punën e shoqatave që merren me të drejtat e pacientëve, sepse edhe puna jonë është e fokusuar për të ofruar shërbime sa më efikase dhe sa më cilësore për pacientë. Por, në të njejtën kohë jemi të detyruar të reagojmë dhe të informojmë opinion se deklarata dhe konstatimi i dhënë nga kryetari i SHDP-së, Nazmi Berisha, dhe i publikuar në portalin Indeksonline.net nuk është vërtetë. 
2. Pavarësisht arsyetimit nga autorja e artikullit se paragrafi është marrë nga deklarata e kryetarit të  SHDF-së, Nazmi Berisha Indeksonline.net është dashur të kontaktojë me zyrtarin e komunikimit të Spitalit Rajonal të Prizrenit për të mësuar të vërtetën rreth konstatimit të dhënë nga kryetari i SHDP-së, aq më tepër kur nuk dihet se për çfarë rasti bëhet fjalë.  
3. Deklarata dhe konstatimet e dhëna nga kryetari i SHDP-së, Nazmi Berisha, janë të pabaza, të pavërtetë dhe tendencioze, që kanë për qëllim dëmtimin e imazhit dhe punën që kryhet në  Repartin e Gjinekologjisë, ku vetëm gjatë vitit 2014 janë kryer mbi 4000 lindje.
  
4. Spitali Rajonal i Prizrenit vlerëson bashkëpunimin dhe gjithmonë do të vazhdojë këtë bashkëpunim me të gjitha mediet dhe shoqatat për të drejtat e pacientëve. Por, nga to, kërkon qasje korrekte, raportim të drejtë, të bazuar në fakte, pa anime, pa paragjykime dhe pa tendencë për të zhvlerësuar dhe njollosur punën e mantilbardhëve, sepse deklaratat të tilla përveq dëmitmit të imazhit shkaktojnë edhe huti dhe pasiguri te pacientët.
5. Për rastin në fjalë do të njoftohet edhe drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, nga i cili do të kërkohet rishikimi i pozicionimit dhe bashkëpunimit me SHDP-në, përkatësisht drejtorin Nazmi Berisha.
 
Strategji e përbashkët bashkëpunimi në mes Spitalit Rajonal të Prizrenit dhe Spitalit të Kukësit 

Prizren, 11 mars 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, dhe drejtoresha e Spitalit të Kukësit, Dr. Hasije Zeneli,  në takimin e mbajtur të mërkurën në Kukës, kanë diskutuar për bashkëpunimin mes dy spitaleve, gjegjësisht strategjinë e përbashkët për ofrimin e shërbimeve për pacientët e veriut të Shqipërisë.   
Takim deleg Kuksit.jpg
Në këtë takim udhëheqësit e dy spitaleve janë dakorduar  që bashkëpunimi të jetë i shtrirë në të gjitha fushat mjekësore, ndërsa për rrethanat aktuale Spitali Rajonal i Prizrenit për pacientët e Veriut të Shqipërisë do të ofrojë shërbime që aktualisht nuk mund të ofrojë spitali i Kukësit.
Drejtori Avdaj dhe drejtoresha Zeneli janë dakorduar që Spitali Rajonal i Prizrenit për pacientët e veriut të Shqipërisë të ofrojë shërbime për  Hemnodializë, Mamografi, Ekzaminime histopatologjike dhe bakteriologjike dhe Intervenimet laparaskopike.
Kjo strategji bashkëpunim do t’u propozohet niveleve më të larta, si SHSKUK-së, Ministrisë së Shëndetësisë dhe qeverive për konkretizim të marrëveshjeve ndërshtetërore.  


Dr. Afrim Avdaj merr gradën shkencore “ DOKTOR SHKENCE”

Prizren, 09 mars 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, më datën 02.03.2015, ka mbrojtur me sukses diszertacionin e Doktoraturës, para jurisë së ngritur pranë Fakultetit të Mjekësisë në Tiranë,  dhe ka marrë gradën shkencore “DOKTOR SHKENCE” në fushën  Kirurgji e Përgjithshme. 
Doktorata 1.JPG

Mbrojtja e dizertacionit të doktoratuës me temë “Trajtimi i sëmundjeve ulçeroze gastrodueodenale të perforuar “  është kurorizim i një pune gjashtë vjeçare të identifikimeve, hospitalizimeve, trajtimeve, intervenimeve kirurgjike,  analizave, hulmtimeve, krahasimeve dhe rezultateve të krahinës së Dukagjinit. Punimi është vlerësuar lartë nga Komisioni i Fakultetit të Mjekësisë në Tiranë,i përbërë nga emrat më të njohur të kirurgjisë shqiptare. 

Doktorata 2.JPG

“Kandidati Afrim Avdaj mbrojti në mënyrë të shkëlqyeshme disertacionin e doktoraturës dhe fitoi të drejtën e gradës shkencore “Doktor i shkencave” në fushën e Kirurgjisë së Përgjhithsme”, -  thuhet në vendimin e komsionit 5 anëtarësh me kryetar Prof. Dr. Mustafa Xhani.

Doktorata 3.JPG

Gradimi i Dr. Afrim Avdaj , në gradën më të lartë shkencore në fushën e Kirurgjisë së përgjithshme, është një sukses dhe e arritur e madhe për mjekësinë dhe qytetarët në përgjithësi, ndërsa Spitali Rajonal i  Prizrenit fitoi një kuadër, të munguar deri më tani, me titullin më të lartë shkencor  “Doktor i shkencave” në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme.

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Imet Rrahmani,  dhe drejtori i SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj, vizitojnë Spitalin Rajonal të Prizrenit
 
Prizren, 25 shkurt 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal  të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, mr.sc., të mërkurën, ka pritur në takim ministrin e Shëndetësisë të Republikës së Kosovës, Dr. Imet Rrahmani, dhe drejtorin e përgjithshëm të SHSKUK-së, Dr. Curr Gjocaj.
1 Vizita Ministrit.jpg

Drejtori Avdaj ka falënderuar ministrin e Shëndetësisë dhe drejtorin e SHSKUK-së për vizitën, ndërsa ata i ka njoftuar me vëllimin e punëve që kryhen në spital, ofrimin e shërbimeve  shëndetësore, si dhe sfidat dhe planet zhvillimore për të ardhmen.
“Ne jemi të angazhuar dhe të përkushtuar për të bërë më të mirën e mundshme për të ofruar shërbime sa më cilësore dhe sa më efikase për popullatën. Spitali qëndron mirë sa i përket furnizimit me barna dhe material harxhues. Vetëm gjatë vitit të kaluar në këtë spital janë kryer 5618 operime, 4018 lindje, 200 mijë vizita specialistike, si dhe janë ofruar shërbime edhe për banorët e rrethit të kukësit, duke veçuar njëmijë dializa për qytetarët e veriut të Shqipërisë”, - pohoi drejtori Avdaj. Ai ka  folur edhe për planet zhvillimore, realizimi i të cilave do të krijonte kushte dhe shërbime cilësore për pacientë, ndërsa si kërkesë imediate dhe që duhet të bëhet një zgjidhje sa më e shpejtë është sigurimi i një aparati të CT-së, pasi kërkesat për CT janë të mëdha, ndërsa me aparati ekzistues është tepër i  amortizuar. 
2 Vizita Ministrit.JPG
Nga ana tjetër ministri i shëndetësisë, Dr. Imet Rrahmani, ka falënderuar menaxhmentin dhe gjithë personelin e Spitalit Rajonal të Prizrenit  për punën e mirë që është duke u kryer dhe shërbimet që ofrohen për popullatën jo vetëm të rajonit të Prizrenit, por edhe të veriut të Shqipërisë.
 Ai personelin e spitalit e ka njoftuar me aspekte të reformës shëndetësore, si: Ligjin e sigurimeve shëndetësore, Odën e profesionistëve shëndetësor dhe angazhimin e MSh-së, që kjo reformë të vazhdoje me një kujdes të shtuar, me qëllimin që qytetarëve të vendit t’u sigurohen shërbime shëndetësore meritore.
 “Qëllimi i ynë është që përmes angazhimit të sinqertë të kthehet besimi i qytetarëve në institucionet shëndetësore publike dhe të njëjtën kohë të ndryshojë qasja e shoqërisë ndaj mantel-bardhëve, përkatësisht respektimi i dinjitetit të tyre”,- tha ministri Rrahmani, duke shprehur përkushtimin që me profesionistët shëndetësorë të trajtoj çdo problematikë në mënyrë të hapur, në mënyrë që të sigurohen zgjidhje praktike dhe qytetari i vendit të ketë kujdes shëndetësor cilësor në të gjitha nivelet.
Ministri ka kërkuar që secili punëtor shëndetësor të jap kontributin  për ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për pacientët, ndërsa në mënyrë të veçantë ka kërkuar respektimin e ligjit për kontrollin e duhanit në institucionet shëndetësore, duke theksuar rëndësinë edhe impaktin që ka ky ligj në aspektin shëndetësor.
Edhe drejtori i përgjithshëm i SHSKU-së, Dr. Curr Gjocaj, ka vlerësuar punën e mirë dhe ofrimin e shërbimeve nga Spitali rajonal i Prizrenit, duke shprehur gatishmërinë  dhe angazhimin maskimal për të përkrahur punën në këtë spital dhe në rastin konkret të sigurohet aparati i CT-së.  Ai ka folur për reformat dhe aplikimin e tyre që janë më prioritare për shëndetësinë.
Në këtë takim të hapur kanë folur edhe anëtarë të Brdit Ekzekutiv dhe anëtarë të Bordit Profesional të Spitalit rajonal të Prizrenit, të cilët kanë prezantuar rezultatet e arritura në sektorë të veçantë dhe kanë adresuar çështje me rëndësi që duhet të trajtohen dhe të zgjidhen nga ana e drejtuesve më të lartë shëndetësorë. 
3 Vizita Ministrit.jpg
Minsitri i shëndetësisë dhe drejtori i SHSKUK-së, kanë vizituar edhe disa reparte të spitalit dhe kanë biseduar me pacientë të shtruar në spital. 
Vizita e e sotme e ministrit të Shëndetësisë, Dr. Imet Rrahmani, është e para në Spitalin Rajonal të Prizrenit

KFOR-i turk dhuron donacion për Spitalin Rajonal të Prizrenit 
Prizren, 22 janar 2015
Drejtori i Spitalit Rajonal, Dr. Afrim Avdaj, të enjten, ka pritur në takim përfaqësues të KFOR-it turk, ndërsa këta të fundit kanë dhuruar një donacion me material dhe pajisje mjekësore, që do të jenë në shërbim të pacientëve të shtruar në spital dhe atyre që kanë nevojë për shërbime shëndetësore.
Drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj,  e ka vlerësuar bashkëpunimin dhe ka falënderuar KFOR-in turk për donacionin e ofruar, që do të jetë në shërbim të gjithë pacientëve.

Kfori Turk 1.jpg

“ Ky takim ka për qëllim vazhdimin e bashkëpunimit të spitalit rajonal me KFOR-n turk. Ne jemi mirënjohjës dhe falënderojmë KFOR-in turk për kontributin dhe donacionet e ofruara për spitalin rajonal të Prizrenit, siç është edhe rasti i sotëm i dhurimit të një sasie të materialit dhe pajisjeve mjekësore”, - tha drejtori i spitalit rajonal, Dr. Afrim Avdaj. 
Nga ana tjetër majori i KFOR-it turk, Mutki Sahin, është shprehur i kënaqur me bashkëpunimin dhe ofrimin e donacionit për spitalin Rajonal të Prizrenit.

Kfori Turk 2.jpg

“Ne do të vazhdojmë të përkrahim spitalin e Prizrenit dhe jemi shumë të gëzuar që donacionet tona sado pak të ndihmojnë qytetarët që kanë nevojë për ndihmë shëndetësore”,-pohoi major Sahin, duke shtuar se ky donacion dëshmon përkushtimin e shtetit të Turqisë për të përkrahur Kosovën në fusha të ndryshme.
Donacioni i KFOR-it turk është pranuar nga drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani

Bashkëpunim për shërbime sa më efikase dhe cilësore
Prizren, 21 janar 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal, Dr. Afrim Avdaj, të mërkurën, ka pritur në takim drejtorin e Drejtorisë komunale për Shëndetësi, Dr. Zyber Rizanaj, dhe koordinatoren e Zhvillimit të Vazhdueshëm Profesional të Kujdesit Primar, Hanife Hoxha.
Në këtë takim është biseduar për bashkëpunimin dhe ofrimin e shërbimeve sa më cilësore për të gjithë qytetarët

Drejtoria Komunale PZ.jpg

“Ne, si spital rajonal, jemi në gatishmëri të plotë të bashkëpunimit  me të gjitha institucionet dhe palët e interesuara, me qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më cilësore dhe sa më efikase për të gjithë pacientët që kanë nevojë për shërbimet shëndetësore”, - tha drejtori i spitalit rajonal, Dr. Afrim Avdaj. 
“Edhe ne , si drejtori komunale, jemi duke bërë përpjekjet maksimale për të qenë sa më të efektshëm në plotësimin e kërkesave dhe shërbimeve shëndetësore për pacientë. Ky takim ka për qëllim ofrimin e gatishmërisë së institucione komunale për bashkëpunim me spitalin rajonal për të bërë më të mirën e mundshme për pacientët”, - theksoi drejtori i Drejtorisë komunale të Shëndetësisë,  Dr. Zyber Rizanaj.
“Ne jemi shumë të përkushtuar dhe të angazhuar që të ofrojmë shërbimet sa më të mira shëndetësore  dhe të kemi kujdes të vazhdueshëm për  shtatzënat, nënat dhe fëmijët’, - pohoi  koordinatorja e ZHVPKP, Hanife Hoxha.
Me qëllim të koordinimit për ofrimin e shërbimeve sa më efikase dhe cilësore për pacientë,  palët u dakorduar që të organizohet një takim i përbashkët i drejtorit të Spitalit Rajonal, drejtorit të Drejtorisë komunale të Shëndetësisë dhe drejtorit të QKMF.   


Vlerësohet bashkëpunimi Spital Rajonal - FSK
Prizren, 9 janar 2015

Drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, të premten ka pritur në takim komandantin e Kazermës së FSK-së ”Lidhja e Prizrenit” në Prizren, njëherit edhe komandant i Kompanisë së Deminimit, kapiten Sejdi Krasniqi.
FSK.jpg

Drejtori i Spitalit Rajonal, Dr. Afrim Avdaj, ka falënderuar komandantin e kazermës së FSK-së ”Lidhja e Prizrenit”, kapiten Sejdi Krasniqi, duke shprehur gatishmërinë e plotë të bashkëpunimit të dy anshëm. “ Për mendimin tim, FSK-ja dhe Policia e Kosovës janë dy institucione tepër të rëndësishme, të qëndrueshme dhe që kanë ruajtur baraspeshën institucionale. Ne jemi të gatshëm të bashkëpunojmë në të gjitha fushat që janë në të mirë të shtetit të Kosovës dhe gjithë qytetarëve të saj’, - tha drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj
Komandanti i Kazermës së FSK-së “Lidhja e Prizrenit”, kapiten Sejdi Krasniqi e ka vlerësuar  të suksesshëm vitin 2014, duke shprehur bindjen se viti 2015 do të jetë edhe më i suksesshëm për të gjitha institucionet e Kosovës dhe qytetarëve të saj, ndërsa në veçanti ka falënderuar menaxhmentin e spitalit për shërbimet e ofruara ndaj qytetarëve.
“Sot jemi për një vizitë në Spitalin Rajonal të Prizrenit për t’i falënderuar për  punën, sukseset dhe shërbimet e ofruara ndaj qytetarëve.  Të gjitha angazhimet  dhe shërbimet që bëhen në Spitalin Rajonal të Prizrenit, gjithnjë duke ju referuar bisedave dhe deklarimeve të pacientëve, janë për t’u admiruar dhe e bëjnë spitalin më të dalluar. Ne jemi të gatshëm dhe do të bashkëpunojmë në të gjitha rastet dhe fusha të ndryshme, me qëllim që t’u dalim në ndihmë dhe të jemi në shërbim të gjithë qytetarëve”, - pohoi kolonel, Krasniqi.
Në fund të takimit, komandantin e Kazermës së FSK-së” Lidhja e Prizrenit” në Prizren, kapiten Sejdi Krasniqi, drejtorit të Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdajt  i ka dhuruar një kalendar me emblemën e FSK-së.

Lind fëmija i parë djalë
Prizren, 01 janar 2015

Në ora 00.35 minuta, në Repartin e Gjinekologjisë të Spitalit Rajonal në Prizren, ka lindur fëmija i parë në vitin 2015. Fëmija djalë është lindur nga 23 vjeçarja, Besarta Zmalaj nga Reshtani Suharekës, që për të është fëmija i parë dhe që ka sjellë gëzimin më të madh në jetë.
Fëmija i porsalindur është vizituar nga drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr, Afrim Avdaj, i shoqëruar edhe nga stafi menaxherial.
Drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj dhe drejtoresha mjekësore, Dr. Lumnije Hoxha, kanë ndarë nga një dhuratë modeste për të porsalindurin dhe nënën e tij.
“Uroj gjithë ekipin kujdestar, jo vetëm këtu në repartin e lindjes, por në të gjitha repartet e spitalit, të cilët në këto momente të ndërrimit të moteve, kur të tjerët po festojnë,  janë duke kryer kujdestaritë për të qenë në shërbim të pacientëve, siç është edhe ky rast i lindjes së fëmijës së parë në spitalin tonë. Është një moment i veçantë kur këtu po vizitojmë fëmijën e parë të porsalindur. Sipas mjekëve kujdestarë  fëmija dhe nëna janë me gjendje të mirë shëndetësore. Me këto dhurata modeste ne përgëzojmë dhe urojmë që fëmija të ketë shëndet, ndërsa nëna shërim sa më të shpejtë. Uroj që viti 2015 të jetë vit i sukseseve edhe më të mëdha, ndërsa ne do të mundohemi dhe angazhohemi maksimalisht për të krijuar kushte që Kosova ta ruaj strukturën me popullatë të re dhe të shëndosh”,-pohoi drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj.
Edhe nëna e fëmijës së porsalindur ka falënderuar ekipin mjekësor për shërbimin e ofruar. “Falënderoj ekipin e mjekëve dhe motrave që kanë treguar një kujdes dhe më kanë trajtuar në mënyrën më të mirë që nga momenti kur jam shtruar në repart dhe deri në këto momente kur djalin e kam pranë vetes”,- pohoi e emocionuar 23 vjeçarja, Besarta Zmalaj nga Reshtani i Suharekës, e cila në arkivin e Spitalit Rajonal të Prizrenit për vitin 2015 regjistrohet nëna e parë që solli në jetë fëmijën djalë.

00-2015.jpg
Foto: 01 janar 2015, ora 00.45 minuta. Drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj me stafit menaxheria në mesin e ekipit kujdestar të Repartit të Gjinekologjisë dhe Neonatologjisë

Pas repartit të lindjes, drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, në shoqërim të drejtoreshës mjekësore, dr. Lumnije Hoxha, drejtorit të Infermierisë, Shyrri Hasani, kryeinfermierit kujdestar te departamenteve, Ramiz Kabashi dhe zyrtarit të komunikimit, Shefajet Berisha, kanë vizituar edhe ekipet tjera kujdestare në reparte.

Shpallen më të dalluarit për vitin 2014

Prizren, 31 dhjetor 2014

Në ditën përmbyllëse të vitit 2014, menaxhmenti i Spitalit Rajonal të Prizrenit ka shpallur punëtorët më të dalluar për këtë vit.
Menaxhmenti 2014.png
Drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, në emër të stafin menaxherial dhe gjithë të punësuarve i ka falënderuar të shpërblyerit për punën, angazhimin dhe përkushtimin e treguar gjatë vitit 2014. 
Mirënjohjet për të shpërblyerit i kanë ndarë kryeshefat dhe kryeinfermierët e departamenteve përkatëse.
Shpallja e punëtorëve/ve të dalluar për vitin 2014 sipas departamenteve
Departamenti Emergjencës dhe Reanimacionit
1. Dr. Rafet Abazi, anesteziolog (Anesteziologji)
2. Gulten Hapçiu, infermiere ( Mjekimi Intenziv Qendror)
3. Elvira Bahtijari, infermiere (Anesteziologji)
4. Lendita Elshai, infermiere ( Emergjencë)
5. Dashurije Xhemollari, instrumentare (Kirurgji) 
6. Aksel Kala, instrumentare (Oftalmologji) 
7. Esmere Rrahmani, instrumentare (Kirurgji
Departamenti i Diagnostikës
1. Dr. Elez Morina–radiolog (Radiologji)
2. Esma Elezi-fizoterapeute (Fizioterapi)
3. Jashar Lubiqeve, laborant (Laborator)
Departamenti i Kirurgjisë
1. Dr. Agim Hazrolli, urolog( Urologji)
2. Dr. Sylejman Nishori, otorinolaringolog ( ORL)
3. Dr.sc. Feim Mazreku, oftalmolog Ph.D.(Oftalmologji)
4. Shemsi Saramati, infermier (Kirurgji) 
5. Zeqir Bislimaj, infermier (Ortopedi)
Departamenti  Internës
1. Dr. Rafil Belallari, internist-gastroenterolog (Internë)
2. Dr. Genc Elshani, internist (Dializë) 
3. Dr. Aziz Hamza, neurolog  (Neurologji) 
4. Dr. Sevim Brina, pulmologe (Pulmologji)
5. Sirije Oreshka, infermiere (Psikiatri)
6. Mahir Krasniq, infermier ( Koronare)
7. Anita Salla, infermiere (Infektivë)
Departamenti për nëna dhe fëmijë
1. Dr. Miradije Tahiri, gjinekologe (Gjinekologji)
2. Dr. Hajrip Hajdini, pediatër (Pediatri)
3. Dr. Valbon Besimi, pediatër (Pediatri) 
4. Lumnije Berisha, infermiere (Gjinekologji)
5. Fitnete Bytyqi, infermiere ( Pediatri)
6. Xhemajli Ferati, punëtor (Gjinekologji)
Post mortum
1. Agim Berisha, zyrtar administrativ (Administratë) 
2. Edip Pajko, zyrtar i personelit (Administratë)

Mirënjohje për drejtorin e Spitalit Rajonal të Prizrenit

Prishtinë, 31 dhjetor 2014

Drejtori i përgjithshëm i SHSKUK-së, Mr. Sc. Dr. Curr Gjocaj, të mërkurën, ka shpërblyer me mirënjohje drejtorin e Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, Mr. Sc.   
Mirnjohje dr Afrim Avdaj.png
Mirënjohja i është ndarë për punën dhe kontributin në ofrimin dhe përmirësimin e shërbimeve shëndetësore në SHSKUK-SP.

Dhurata për fëmijët e shtruar në spitalin e Prizrenit

Prizren, 31 dhjetor 2014

Për të katërtin vit me radhë, të mërkurën, kompania farmaceutike “Komot” në Spitalin Rajonal të Prizrenit ka shpërndarë dhurata për fëmijët e shtruar në repartin e pediatrisë.
Babdimri 2014.png
Për të katërtin vit me radhë, të mërkurën, kompania farmaceutike “Komot” në Spitalin Rajonal të Prizrenit ka shpërndarë dhurata për fëmijët e shtruar në repartin e pediatrisë.

Dhuratat janë shpërndarë nga babadimiri, ndërsa pronari i kompanisë, Fatmir Karabaxhaku, shpërndarjen e dhuratave e konsideron si një kujdes ndaj fëmijëve.
“Ndarja e dhuratave në prag të ndërrimit të moteve është një simbolikë për solidarizim me fëmijët e hospitalizuar në repartin e pediatrisë. Këto dhurata tregojnë kujdesin dhe përkushtimin tonë që duhet të kemi për fëmijët, sepse ata janë ardhmëria e vendit”, tha Karabaxhaku.
Vit i sukseseve dhe ndryshimeve pozitive 

Prizren, 30 dhjetor 2014

Këtë vit kemi të hospitalizuar 25 mijë pacientë, kemi realizuar 210 mijë vizita specialistike, kemi mbi 4 mijë lindje, kemi kryer më tepër se 500 mijë shërbime( dializë, ultrazëra, shërbime radiologjike, gastroskopi, shërbime llaboratorike etj.) dhe  janë kryer 5 mijë 600 operacione, ku vetëm në repartin Këtë vit kemi të hospitalizuar 25 mijë pacientë, kemi realizuar 210 mijë vizita specialistike, kemi mbi 4 mijë lindje, kemi kryer më tepër se 500 mijë shërbime( dializë, ultrazëra, shërbime radiologjike, gastroskopi, shërbime llaboratorike etj.) dhe  janë kryer 5 mijë 600 operacione, ku vetëm në repartin e kirurgjisë kemi realizuar mbi 200 operacione më tepër, që dëshmon se kemi rritur besueshmërinë e pacientëve ndaj spitalit tonë.

2014foto.JPG

Në ambientet e Spitalit Rajonal në Prizren, të martën,  menaxhmenti i spitalit ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2014. Në prani të punëtorëve të spitalit dhe mysafirëve të ftuar, në mesin e të cilëve edhe kryetari i Gjykatës, Ymer Hoxha, kryeprokurori rajonal, Metush Binaj, komandanti i Policisë Rajonale, Nexhmi Krasniqi, drejtori i Qendrës së Paraburgimit, Ilir Gutaj, kryetari i OVL të UÇK-së, Selim Krasniqi,  përfaqësues të KFOR-it turk, përfaqësuesi i Hidregjionit, Liman Gashi,  drejtori i KEK-ut në Prizren, Vebi Sofiu, drejtori i Pylltarisë, Ali Buxhala, përfaqësues të shoqërisë civile dhe të medieve, drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj,  bërë një prezantim të shkurtër të punës gjatë vitit 2014. 
Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal , Dr. Afrim Avdaj, vitin 2014  ka vlerësuar si një nga vitet më të suksesshme, ndërsa atributet për këtë sukses i ka adresuar në stafin menaxherial, gjithë të punësuarit dhe bashkëpunimit me të gjitha institucionet komunale, qendrore dhe rajonale. 
“Po përmbyllim një vit të suksesshëm, vit të ndryshimit substancial të punës në Spitalin Rajonal në Prizren. Për këto ndryshime pacientët janë dëshmitarë se kanë marrë shërbime cilësore, është ngrit niveli i shërbimit, është ngrit shkalla e higjienës, respektimi i plotë i orarit të punës, si në kohë të rregullt ashtu edhe gjatë kujdestarisë, ka vazhduar bashkëpunimi me KFOR-in turk, KFOR-n gjerman, institucionet qendrore dhe komunale, janë ndërtuar ura komunikimi me Qendrën Spitalore Universitare në Tiranë, si dhe me spitale tjera në rajon dhe më gjerë, siç është spitali i Mesinës, Spitali i Stambollit, Universiteti i Yallovës dhe qendra tjera. 
Këtë vit kemi të hospitalizuar 25 mijë pacientë, kemi realizuar 210 mijë vizita specialistike, kemi mbi 4 mijë lindje, kemi kryer më tepër se 500 mijë shërbime( dializë, ultrazëra, shërbime radiologjike, gastroskopi, shërbime llaboratorike etj.) dhe mbi 5 mijë 600 operacione, ku vetëm në repartin e kirurgjisë kemi realizuar mbi 200 operacione më tepër, që dëshmon se kemi rritur besueshmërinë e pacientëve ndaj spitalit tonë. Gjithashtu kemi bërë investime në rregullimin e hapësirave brenda dhe jashtë spitalit, si dhe investime në edukimin e vazhdueshëm profesional të stafit, si atij të lartë po ashtu edhe atij të mesëm. 
Andaj, si drejtor i Spitalit Rajonal, shfrytëzoj rastin që për të gjitha sukseset dhe të arriturat në këtë periudhë meritat dhe falënderimet t’ia dedikoj stafit tim të ngushtë, Bordit Ekzekutiv, Bordit Profesional, kryeshefave të departamenteve dhe shefave të reparteve, kryeinfermierëve të departamenteve dhe shefave dhe kryeteknikëve/motrave kryesore të reparteve, të gjithë  punësuarve në spitalin Rajonal Rajonal dhe gjithë atyre që në forma të ndryshme kanë kontribuar në sukseset e arritura gjatë këtij viti”,-tha drejtori i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj.
Për kontributin dhe bashkëpunimin me Spitalin Spitalin Rajonal të Prizrenit, drejtori ka falënderuar policinë rajonale, organet e drejtësisë, shërbimet publike, donatorët, shoqërinë civile, mediet dhe gjithë qytetarët e rajonit të Prizrenit dhe më gjerë.
Ndërsa në urimin për vitin 2015, drejtori Avdaj premton:
 “Të gjithë qytetarëve të rajonit të Prizrenit, por edhe më gjerë, ju premtoj se me ndihmën e Ministrisë së Shëndetësisë, SHSKUK-së, institucionet komunale dhe organizmave tjerë do të ngrisim shkallën e përgjegjësisë së punëtorëve shëndetësorë dhe ofrimin e shërbimeve shëndetësore sa më cilësore. Do angazhohemi maksimalisht të pajisemi me aparaturë të nevojshme për diagnostifikim sa më cilësor, në veçanti një rezonancë magnetike dhe aparat të CT-së, që Spitali Rajonal  i  Prizrenit ta jetë spital konkurrent jo vetëm për Kosovën, por edhe për rajonin.  

Urime dhe gëzuar 2015 !

Drejtori i Spitalit Rajonal Prizren
Dr. Afrim Avdaj, Mr.Sc.
Kirurg-Endoskopist


Falënderim dhe mirënjohje për menaxhmentin e spitalit

Prizren, 26 dhjetor 2014

Stafi i repartit të Internës, të premten, kanë organizuar një takim falënderimi për menaxhmetin e spitalit dhe shkuarjen në pension të shefit të repartit të Internës, dr. Baki Hajdari.

Interno.JPG

Drita Shatri, motër kryesore e repartit të internës, ka shprehur mirënjohje dhe falënderim për drejtorin e Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj. “Ju na premtuat se do të na rregulloni repartin, me qëllim të krijimit të kushteve për shërbim sa më të mirë ndaj pacientëve. Këtë premtim e realizuat dhe ne sot kemi kushte shumë më të mira për shërbim sa më të shpejtë e kualitativ, ndërsa për këtë meritoni respektin dhe përgëzimet e stafit të Internës”,- tha Drita Shatri.Ndërsa një falënderim ka shprehur edhe për ish shefin e Repartit të Internës, Dr. Baki Hajdari. “Pensionimi juaj na la të ndihemi si pa krahë, mirëpo në udhëheqjen e Dr. Ali Hotit ne të gjithë me vullnet e përkushtim po ecim rrugës që na mësuat ju dr. Baki”, pohoi motra kryesore e repartit të Internës.Me mirënjohje janë nderuar drejtori i spitalit, Dr. Afrim Avdaj, Drejtori i Infermierisë, Shyqri Hasani dhe ish shefi i repartit të Internës, Dr. Baki Hajdari. 

Qeveria e Luksemburgut do të vazhdojë përkrahjen në shëndetësi

Prizren, 16 dhjetor 2014

Një delegacion i Qeverisë së Luksemburgut, i udhëhequr nga z. Luca Brusati,  ka vizituar Spitalin Rajonal në Prizren, ku është pritur nga drejtori ekzekutiv, Dr. Afrim Avda, Mr. Sci. Në takim është biseduar për bashkëpunimin, investimet e kryera dhe ato që pritet të realizohen në të ardhmen.

Takim me perfaqesues te Q.Luksemburg.JPG

Qeveria e Luksemburgut është e interesuar të vazhdojë mbështetjen për  shëndetësisë në Kosovë.  Ne vlerësojmë punët e kryera deri më tani dhe jemi të interesuar të shohim se cilat janë kërkesat dhe komponentët më prioritarë që do të realizohen në kuadër të projekteve të parapara për realizim dhe zhvillim të shëndetësisë në Kosovë në përgjithësi, përfshirë edhe spitalin e Prizrenit”, - tha përfaqësuesi i Qeverisë së Luksemburgut, z. Luka Brusati, duke veçuar investimet për Sisitemin e Informimit Shëndetësor.

Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal të Prizrenit, Dr. Afrim Avdaj, ka vlerësuar shumë të rëndësishme investimet e Qeverisë së Luksemburgut dhe ka falënderuar për  punën dhe investimet e kryera që kanë mundësuar punë më të efektshme dhe përfitime të gjithë qytetarëve.
” Ne falënderojmë Qeverinë e Luksemburgut për të gjitha investimet e bëra në Kosovë dhe në Spitalin Rajonal të Prizrenit. Me këto investime është mundësuar efektiviteti më i madh i punës, që pozitivisht ka ndikuar si te personeli i spitalit, po ashtu edhe te qytetarët e Prizrenit dhe më gjerë. Ne jemi të gatshëm dhe me përgjegjësi të plotë do të marrim të gjitha obligimet tona, në mënyrë   që investimet e Qeverisë së Luksemburgut të destinohen në vendin e duhur dhe të zbatohen në praktikë”, - pohoi drejtori ekzekutiv, Dr. Afrim Avdaj.
Të dy palët e kanë vlerësuar të suksesshëm bashkëpunimit e deritanishëm dhe gatishmërinë e forcimit edhe më të madh të bashkëpunimit të dyanshëm, me qëllim të zhvillimit të shëndetësisë dhe ofrimit të kushteve sa më të mira të punës për personelin shëndetësor dhe shërbimeve sa më cilësore dhe efikase për qytetarët.


Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore
Prizren, 12 dhjetor  2014

Në kuadër të avancimit të punës profesionale, rritjes së cilësisë së shërbimeve shëndetësore, dhe  aplikimit të metodave dhe të arriturave më të reja, sot në amfiteatrin e Spitalit Rajonal në Prizren është mbajtur seminari për infermierët e spitalit  

”Seminaret kanë për qëllim praktimin e njohurive më të reja të arritjeve në fushën mjekësore. Në secilin seminar trajtohen tematika të ndryshme të përgatitura nga infermierët e spitalit, të mbikëqyra nga Komisioni I EVP në spital dhe të akredituara nga Bordi për EVP në Ministrinë e Shëndetësisë”, - tha Agron Bytyqi, koordinator i Qendrës për Edukim të Vazhdueshëm Infermieror në spitalin e Prizrenit

Në seminarin e sotëm janë trajtuar temat: Nexhmije Muqaj ka ligjëruar në temën: ”Edukimi shëndetësor te pacientët me TBC”; Bexhet Skeraj në temën: ”Kujdesi infermieror te pacientët me epilepsi”; Suzana Çejku në temën: ”Edukimi i pacientit”, kurse Shemsi Saramati në temën: ” Kujdesi infermieror te plagët postoperative”.

Ligjërata për ngritje të cilësisë së shërbimeve shëndetësore
Prizren, 21 nëntor 2014
Në kuadër të avancimit të punës profesionale dhe rritjes së cilësisë së shërbimeve shëndetësore, sot në amfiteatrin e Spitalit Rajonal në Prizren janë mbajtur dy ligjërata.  
Punetoria,21.11.2014.BMP
Dr. Shpresa Elshani ka mbajtur ligjëratën ”Anemi te pamjaftueshmëria kronike e veshkave”, ndërsa Dr. Selman Shehu ”Komunikimi i punëtorëve shëndetësor me pacientë”.
Takimi është organizuar në kuadër të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional, ndërsa të  pranishëm ishin edhe drejtori ekzekutiv, Dr. Afrim Avdaj, drejtoresha mjekësore. Dr. Lumnije Hoxha dhe koordinatori i cilësisë, Dr. Mehmedali Skeraj

Mbledhja e Bordit Profesional
Prizren, 20 nëntor 2014
1.Bordi Profesional, 20.11.2014.BMP

2. Bordi profesional,20.11.2014.BMP
Takim me shefat të Departamentit të Kirurgjisë
Prizren, 17 nëntor 2014
20141117_132123.jpg
Takim i kryeshefit të Departamentit të Kirurgjisë, Dr. Bali Gashi,  me sheaf të reparteve: Dr. Selman Muqaj (urologji), Dr. Xheladin Kryeziu (ortopedi), Dr. Bajram Duraj (kirurgji), Dr. Bedredin Mazreku ( ORL), Dr. Isak Jurik ( oftalmologji) 

Aktivitete për Ditën e Botërore të Diabetit

Prizren, 14 nëntor 2014

Në kuadër të shënimit të “Ditës Botërore kundër Diabetit”, një ekip i Spitalit Rajonal të Prizrenit, i përbërë nga tre mjekë, dy infermiere dhe një laborant, së bashku me një ekipit të KFO-it Turk dhe Qendrës së Mjekësisë Familjare, të premten, në sheshin “Shatërvan” kanë realizuar vizita  dhe kanë bërë analiza të shumta për matjen e sheqerit në gjak për të gjithë qytetarët.
IMG_0122.JPG
Dr. Lumije Hoxha, drejtoreshë mjekësore, vlerësoi shumë të rëndësishme aktivitetet që po zhvillohen në ‘Ditën Botërore të Diabetit.”Spitali Rajonal në vazhdimësi është duke përkrahur të gjitha aktivitetet që kanë për qëllim mbrojtjen e shëndetit të popullatës. Sot ne kemi angazhuar një ekip, i cili do të ofrojë falas shërbimet mjekësore, do të bëjë matjen e peshës dhe të gjatësisë trupore dhe analizat e sheqerit në gjak. Kjo do të mundëson që të zbulohen rastet eventuale me predispozita për diabet dhe marrjen e masave adekuate për parandalimin e diabetit, që viteve të fundit po shënon rritje në popullatë”,- tha dr. Hoxhaj.
Spitalit Rajonal i Prizrenit është i përkushtuar të përkrah të gjitha aktivitete që janë në mbrojtje të popullatës.  

Bashkarisht kundër sëmundjeve malinje

Prizren, 12 nëntor 2014

Drejtori i Spitalit Rajonal “Prim. Dr. Daut Mustafa”, Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim  një delegacion të përbërë nga përfaqësues të Fondit për Popullsi i Kombeve të  Bashkuara, Shoqata Evropiane për Kancer Cervical dhe Instituti i Shëndetit Publik të Kosovës, ku është biseduar për vlerësimin e  situatës së sëmundjeve malinje.

Gjinekologji.jpg
Drejtori gjeneral i Shoqatës Evropiane për Kancer Cervical, Dr. Philip Davies,  ka folur për angazhimet që po bëhen për parandalimin e sëmundjeve malinje. ”Ne jemi duke u angazhuar që të realizojmë projekte që kanë për qëllim parandalimin e shfaqjes së sëmundjeve malinje, me theks të veçant kancerit të gjirit, qafës së mitrës dhe prostatës. Jemi këtu për të parë se cilat janë mundësitë dhe cilat hapa duhet të ndërmarrim për të mbështetur me veprimet konkrete shëndetësinë kosovare për zbulimin e hershëm dhe parandalimin e sëmundjeve malinje”,- theksoi z. Davies. 
Drejtori ekzekutiv, Dr. Afrim Avdaj, ka shprehur gatishmërinë e plotë të bashkëpunimit  dhe shfrytëzimin e gjithë kuadrit kadrovik e infrastrukturor për realizim të projekteve që kanë të bëjnë me sëmundjet malinje.
Delegacion ka vizituar edhe repartin e gjinekologjisë, ku nga afër është njoftuar me gjendjen aktuale, punën dhe shërbimet që ofrohen në këtë repart. 

Përkushtim për kujdes sa më cilësor ndaj fëmijëve
Prizren, 12 nëntor 2014
Drejtori i Spitalit Rajonal “Prim. Dr. Daut Mustafa”, Dr. Afrim Avdaj, ka pritur në takim një delagacion të përbërë nga përfaqësues të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës, të udhëhequr nga znj. Marzia Lazerini, konsultante e OBSH-së, ku është biseduar për vlerësimin e  cilësisë së shërbime spitalore pediatrike.
Pediatri.jpg
Drejtori ekzekutiv, Dr. Afrim Avdaj, ka njoftuar për punën, aktivitete dhe hapat konkretë që po ndërmirren në krijimin e kushteve dhe në ofrimin e  shërbimeve sa më cilësore në spitalin rajonal në përgjithësi, në repartin pediatrisë në veçanti. ”Me qëllim të ofrimit të shërbimeve sa më cilësore,  ne kemi formuar edhe Kolegjiumet Profesionale  për përgatitjen e udhëzime plotësuese profesionale. Nga këto udhëzime do të krijohen kriteret  në bazë të cilave do të punojnë mjekët e pediatrisë”,- tha drejtori Avdaj, duke shprehur gatishmëri të plotë të bashkëpunimit dhe marrjen e hapave të rëndësishëm  të ofrimit të kushteve dhe kujdesit sa më cilësor ndaj fëmijëve”, - tha drejtorit Avdaj.      
Marzia Lazerini, konsultante e Organizatës Botërore të Shëndetësi, ka folur për angazhimin e kësaj organizatë në ofrimin e përkrahjes së shëndetësisë së Kosovës. “Ne jemi duke realizuar vizita, biseda dhe konsullta me profesionistë këtu në Kosovë, për të pasur një pasqyrë me të dhëna konkrete për sëmundjet e fëmijëve, sidomos diarresë dhe sëmundjeve të mushkërive. Kjo do të na ndihmonte që të kemi një platformë të veprimit për të parandaluar sëmundjet e fëmijëve”, - theksoi z. Lazerini.
Delegacion ka vizituar edhe repartin e pediatrisë, ku nga afër është njoftuar me gjendjen aktuale, punën dhe shërbimet që ofrohen në këtë repart .

Donacionet afrojmë popujt në mes veti
Prizren, 8 nëntor 2014

Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal, Dr. Afrim Avdaj, Mr.Sc., PhD kandidat, me stafin menaxherial, të shtunën ka pritur në takim sekretaren e Ambasadës së Japonisë në Vienë dhe shefe e Zyrës Ndërlidhësë për Kosovë, znj. Saori Mizuno.
Dorzimi i Autoveturave Donacioni Japonez 08.11.2014.jpg

Në takim është biseduar për bashkëpunimin e dyanshëm dhe përkrahjet që Qeveria e Japonisë në vazhdimësi jep për Kosovën.

”Ne si staf menaxherial, gjithë të punësuarit, por edhe gjithë qytetarët jemi mirënjoihës për popullin japonez, jo vetëm për ndihmat dhe donacionet e vazhdueshme, por edhe për faktin se Japonia është ndër shtetet e para që ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe ka prekur ndjenjat e të gjithë qytetarëve të Kosovës”,-tha drejtori  Avdaj. Ai ka falënderuar popullin japonez edhe për donacionin, dhurimin e dy auto-ambulancave, që nga sot edhe zyrtarisht janë në funksion të spitalit rajonal të Prizrenit dhe që do të shërbejnë për transportin e të sëmurëve.

Shefja e Zyrës Ndërlidhësë për Kosovë, znj. Saori Mizuno, ka shprehur kënaqësinë që gjendet për vizitë në Kosovë, duke premtuar angazhimin dhe përkrahjen e Qeverisë së Japonisë dhe popullit japonez për Kosovën. “Ne jemi një shtet shumë i largët nga Kosova, kurse përmes përkrahjes, si ky donacion, do të ndikojmë që të afrojmë popujt tanë dhe t’i bëjmë më të afërt me njëri-tjetrin”, - theksoi znj. Mizuno, duke shprehur kënaqësinë që autoambulancat do të jenë në shërbim të gjithë qytetarëve, jo vetëm të Prizrenit, por gjithë Kosovës.  


Takim me ekipin e punëtorëve të Spitalit Bajram Curri

Prizren, 7 nëntor 2014

Takimi me punonjes te spitalit bajram curri.jpg


Takim me përfaqëues të FSSHK-së 

Prizren, 6 nëntor 2014

Drejtori ekzekutiv i Spitalit Rajonal, Dr. Afrim Avdaj, Mr.Sc., PhD kandidat, të enjten ka takuar drejtues të Federatës së Pavarur të Shëndetësisë së Kosovës, në përbërje të cilit ishin Dr. Selman Muqaj, Blerim Delija, Nora Murataj, Albulena Seferqaj dhe Yllka Krasniqi. Në takim u diskutua për përgatitjet e implementimit të skemës së sigurimeve shëndetësore

Foto, Takim me sindikaliste.bmp

“Jemi të gatshëm që së bashkë me stafin tim të implementojmë të gjitha sygjerimet që parashihen nga SHSKUK dhe Ministria e Shëndetësisë që kanë të bëjnë me sigurimet shëndetësore”, - tha drejtori Avdaj.

Edhe drejtues të FSSHK kanë shprehur gatishmërinë edhe përkushtimin për implementimin e skemës së sigurimeve shëndetësore. 

Drejtori Avdaj uron rektorin Vataj 

Prizren, 5 nëntor 2014

Dr. Afrim Avdaj, drejtor ekzekutiv i Spitalit Rajonal të Prizrenit ”Prim. Dr. Daut Mustafa”, të mërkurën, ka vizituar Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren. Ai është takuar me rektorin Prof. Dr. Ramë Vataj, të cilën e ka uruar për detyrën, duke i dëshiruar suksese në punë dhe gatishmëri të bashkëpunimit të dy anshëm. ”Universiteti i Prizrenit ka fituar një rektor me vlera të larta dhe përgatitje adekuate për të zhvilluar këtë universitet. Ne si Spital Rajonal do të jemi të gatshëm të realizojmë projekte që janë në të mirë të gjithë qytetarëve”, - tha drejtori Avdaj.

Vizite ne U.Prizrenit, 05.11.2014.jpg  

Ndërkaq, rektori i Universitetit ”Ukshin Hoti” në Prizren, Prof. Dr Ramë Vataj, e falënderoi drejtorin Avdaj për vizitën dhe urimet, duke shprehur gatishmërinë e plotë të bashkëpunim të ngushtë për të realizuar pjesë të vizionit të tij për këtë universitet dhe hapat konkretë për mundësitë e hapjes së një drejtimi në Logopedi dhe Infermieri. ”Nëse vlerësohet se do të kemi kapacitete dhe kuadro, atëherë ne do të hapim një drejtim në këto lëmi, që mendojmë se do të kontribuojnë në ofrimin e shërbimeve shëndetësore sa më kualitative në Spitalin Rajonal të Prizrenit dhe në institucionet tjera shëndetësore”, - theksoi rektori Vataj. 

Drejtori Avdaj e siguroi Rektorin Vataj se do të ketë mbështetjen e menaxhmentit të Spitalit Regjional dhe të gjitha kapacitetet e këtij spitali do të jenë në funksion të realizimet kësaj nisme dhe çfarëdo nisme ku ata do të mund të japin kontribut.

Përurohet Emergjenca Pediatrike

Prizren, 4 nëntor 2014

04.11.2014.jpg

Drejtori  ekzekutiv i i Spitalit Rajonal “ Prim. Dr. Daut Mustafa” , Dr. Afrim Avdaj, Mr. Sc. PhD kandidat, së bashku me stafin e sptalit ka përuruar Emergjencën e Repartit të  Pedriatisë. 

” Përurimi i Emergjencës  Pediatrike do të jetë shërbim dhe u dedikohet të gjithë fëmijëve të regjionit të Prizrenit, por edhe më gjerë, të cilët do të marrin shërbime në cdo kohë nga stafi i Pediatrisë në Spitalin Rajonal “Prim. Dr. Daut Mustafan”,

- tha dretori ekzekutiv, Dr. Afrim Avdaj

- 04.11.20014.jpg

Përurimi i Emergjencës Pedriatike të  në Spitalin Rajonal “Prim. Dr. Daut Mustafan”, është edhe një e arritur,  me qëllim të krijimit të kushteve dhe shërbimeve sa më të lehta dhe sa më cilësore për të gjithë.  


Takim Pune me Minstrin e Shëndetësis

Ministri SH.jpg


Amabasadori i Japonis, DONACION 2 Autoambulanca dhuruar nga Qeveria Japonis S.R.Pz

japonia 1.JPG

Qaste nga nëshkrimi i donacionit

japonia 2.JPG

Vizite e Delegacinoi nga Mal'ta në Spitalin R.Pz.

Delegacioni nga Malta.JPGLajme


Sot me daten 12.02.2014 Filloi punen drejtori i ri ne Spitalin Rajonal te Prizrenit
Dr. AFRIM AVDAJ
Mr.Sc.PhD Kandidat:
Kirurg-Endoskopist
Takim Me kolege.jpg
Pranim-Dorzimi i Drejtoris
Pranim Dorzimi zyrtare.jpg
Takime me Stafet e Reparteve
Takim Njoftues Reparti Gjinekologji.JPG


Takime te rregullta me Kforin Turke
0123012.JPG


Publikime


 TitulliKategoriaShtuar me
Spitali Rajonal i Prizrenit Raport Pune 20097/27/2010
Spitali i Prizrenit Raporti janar nentor 201112/22/2011
Publikim i Statutit STATUTI I SPITALEVE 07.04 20164/6/2017
Rregullore nr. 998 Per pushime4/13/2017
Rregullore nr. 999 Procedurat e Pergjegjesise Disiplinore dhe Materia4/13/2017
Rregullore nr. 1000 Zgjidhjen e Kontesteve dhe Ankesave4/13/2017
Rregullore nr. 1001 Veshjen dhe dukjen e te punesuareve ne te gjitha i4/13/2017